Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
zdravo, bi sakal da ve prasam ako nekoj ima zemeno samsung S4 od VIP dali istiot e zaklucen samo za VIP sim karticka (posto mi kazaa deka iako pisuva deka e zaklucen vsusnost ne bil), i dali ako go zemam moze da se dekodira bez problem( ne e iphone, mislam deka e polesno).
Јас купив Галакси Нексус од ВИП и на него исто пишуваше дека работи само на ВИП. Го пробав и со T-Mobile картичка, и работи со неа најнормално. За Ѕ4 не знам. А за евентуално декодирање обрати се кај krale, Torte Mobile и Necrophilia.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Имам LG KP235 купен од Т-Мобиле пред многу години. Сега сакам да го користам со ОНЕ картичка и кога ја вметнувам ОНЕ картичката и кога го вклучувам ми се покажува тоа на почеток Roam Light Talk Active и после лоадира на бел екран. Сега не знам што му е, дали е кодиран или пак треба да чекам многу време да се уклучи. Ако е кодиран ќе бара код на пример. Знае ли некој што му е? :)

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Имам LG KP235 купен од Т-Мобиле пред многу години. Сега сакам да го користам со ОНЕ картичка и кога ја вметнувам ОНЕ картичката и кога го вклучувам ми се покажува тоа на почеток Roam Light Talk Active и после лоадира на бел екран. Сега не знам што му е, дали е кодиран или пак треба да чекам многу време да се уклучи. Ако е кодиран ќе бара код на пример. Знае ли некој што му е? :)
Со било која сим картичка тоа го прави или само со картичка од друг оператор?

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Со било која сим картичка тоа го прави или само со картичка од друг оператор?
Кога го уклучувам на Т-Мобиле картичката си работи нормално, а со ОНЕ лоадира и не се уклучува а и на тоа малото надворешно екранче ја има сликата на Т-Мобиле. Со ВИП немам пробано.

Член од
24 мај 2013
Мислења
17
Поени од реакции
1
Dali nekoj znae kako da flash uvam cyanogen firmware za xperia x10 mini pro,i sto e prednosta so toj softver odnosno firmware? :)
p.s. i ako moze prograimte potrebni za flashuvanjeto da gi stavite vo postot :D

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Дали може да се откодира HTC Wildfire кој работи само на Т-Мобиле картичка,да работи на Vip?

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
sony xperia J,веќе трет пат им го носам у мобико ни го прават ни ништо,тел сам си врти на броеви и апликации сами си се уклучуваат,првиот пат само преинстал напраиле на софтверот,пак исто си праеше тел,вториот пат демек ништо не му е мемориската формат да и напраам вирус вајда имала,третиов пат таа што ги прима вика од вајберот ќе да е,сеа го чекам две недели не верувам дека ќе го напраат,до сеа у Кина или Јапонија ќе отидеше тел и назад !

krale

iFrit
Член од
30 јули 2011
Мислења
803
Поени од реакции
254
sony xperia J,веќе трет пат им го носам у мобико ни го прават ни ништо,тел сам си врти на броеви и апликации сами си се уклучуваат,првиот пат само преинстал напраиле на софтверот,пак исто си праеше тел,вториот пат демек ништо не му е мемориската формат да и напраам вирус вајда имала,третиов пат таа што ги прима вика од вајберот ќе да е,сеа го чекам две недели не верувам дека ќе го напраат,до сеа у Кина или Јапонија ќе отидеше тел и назад !

Законскиот рок за сервис е 45 дена.

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
Zdr.decki
Sakav da prasam , dali znae nekoj od vas kako se otklucuva move balance u8600 , vnukot si stavil pattern attempts i sega gmail adresata i paswordot ne gi znae, ne go pamti ni ednoto ni drugoto i ne mozeme da se najavime, samo pin moze da se vnese od sim kartickata i moze da mi se javat a menito ne saka da se otvara znaci bara gmail adresa.
Jas otvoriv nov account so moja email adresa nova i tel broj i se e ok se prifakja toa na kompjuter,znaci mi se otvara e-mail adresata i play store ama koga ja pisuvam adresata na telefon pak ne saka i non stop me vrakja.
Prasanjeto mi e : kako mozam da napravam restart komplet na telefonot t.e. dali imam takva moznost pred da se vleze vo menito.
Pozdrav i odnapred blagodaram.

Член од
24 мај 2013
Мислења
17
Поени од реакции
1
Zdr.decki
Sakav da prasam , dali znae nekoj od vas kako se otklucuva move balance u8600 , vnukot si stavil pattern attempts i sega gmail adresata i paswordot ne gi znae, ne go pamti ni ednoto ni drugoto i ne mozeme da se najavime, samo pin moze da se vnese od sim kartickata i moze da mi se javat a menito ne saka da se otvara znaci bara gmail adresa.
Jas otvoriv nov account so moja email adresa nova i tel broj i se e ok se prifakja toa na kompjuter,znaci mi se otvara e-mail adresata i play store ama koga ja pisuvam adresata na telefon pak ne saka i non stop me vrakja.
Prasanjeto mi e : kako mozam da napravam restart komplet na telefonot t.e. dali imam takva moznost pred da se vleze vo menito.
Pozdrav i odnapred blagodaram.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1566867

se nadevam deka ova ke pomogne :)_

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.853
Поени од реакции
10.225
network code za samsung tel konkretno gt-e2250 dali moze da se najde?

Kajgana Shop

На врв Bottom