Филолошки факултет - Скопје

Член од
23 јуни 2011
Мислења
56
Поени од реакции
20
А да ве прашам некој дали знај од кој учебник треба да учиме книжевност-драма за испит, професорката ни рече да не учиме само од забелешки, ама ние немаме ништо друго освен драмите.

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Некој ако може да ми каже на кои од изборниве предмети не се оди на предавање туку пишуваш симинарска, или есеј сеедно... ?? ;)

Член од
2 септември 2011
Мислења
25
Поени од реакции
0
Здраво... Може ли да кажете нешто повеќе за факултетот? Јас сум четврта година и се мислам помеѓу некој факултети. Колку години е ?? Може ли да се одбере италијански и шпански? И се исплати ли?? Има ли работа после? Освен преведувач и професор кај може да работиш??

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Има некој од форумов што е 7ма група на книжевност?

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
И нека ми каже некој што изборни предмети се понудени за Англиски јазик и книжевност и кои ми ги препорачувате...и ајде луѓе кој знае нека каже гледам уште некои прашања стојат не одговорени, помогнете ако знаете ;)

vakemk

vakemk
Член од
18 февруари 2009
Мислења
39
Поени од реакции
3
Има ли некој што е на овој факултет смер менаџмент на човечки ресурси, ако има би го замолил да ми објасни нешто повеќе за тој смер... Благодарам однапред :)

Член од
2 септември 2011
Мислења
25
Поени од реакции
0
Dobro ima li nekoj na fakultetot ili ne?? Sto nikoj ne odgovara?

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Може да ми објасните како се одвиваат работите околу колоквиумов? Треба да се пријавува и сл.????

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Може да ми објасните како се одвиваат работите околу колоквиумов? Треба да се пријавува и сл.????
Не треба да се пријавува.Обично на втората колоквиумска таму негде во декември, си носиш со себе пополнета пријава за испит, и додека ве распоредуваат каде да седнете ти ја зимаат и тоа е тоа(за сите предмети нели).Мислам дека таа постапка се уште не е сменета.

A

Auditore

Гостин
Која е разликата помеѓу ПиТ и Англиски и Книжевност?
Што може да се работи со овие два смера, кои се предности, кои се недостатоци, лесни/тешки, колку познавање на јазици бараат(конкретно Англиски и Француски) итн..

Член од
11 август 2011
Мислења
83
Поени од реакции
34
Некој да не има одбрано општа лингвистика кај Димитар Пандев? Ако може да ми каже што треба за првиот колоквиум, ми кажаа есеј ќе се пишува, ама што поточно и некој од порано ако имал искуство со професорот да сподели. Поздрав

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Абе кој полага утре морфологија со помин нека му е, раце и нозе да испокршиме само да поминеме
П.С. Модални глаголи ве мразам од дно на душата:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom