Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
^^ При што висината не е толку важна колку обемот.
Да де, ме мрзеше да елаборирам. Гледаш како може да се согласуваме. Дојди ајде на темната страна, ќе им препорачуваме филмови како Rubber. (6)

И, да балансираме малку.. Лош Анон, лош.

 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.724
Поени од реакции
9.759
Знае некој каде има 3Д стримови онлајн? Торент не доаѓа во обзир, онака онлајн стримче ама 3Д да е side-by-side или сл.
 
Член од
5 април 2012
Мислења
8.120
Поени од реакции
8.909
Ме исхејтавте за Џенифер, за мене ова е прекрасна жена со неверојатна харизма. Нека и е среќен роденденот на Џулиа Робертс


--- надополнето: 29 октомври 2013 во 03:19 ---
Gravity - Тема за тие што гo гледале филмот! (SPOILER FREE!)
прв пат ја гледам оваа тема ама убаво сте ја почнале со дебата за Into The Wild
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.483
Поени од реакции
33.585
Член од
5 април 2012
Мислења
8.120
Поени од реакции
8.909
Го гледав вчера Children of Men после многу фалење и јак рејтинг. Добар филм ама ми беше многу досаден. Некако од овие " Sci-Fi " драми најдобар ми е Gattaca
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.811
Поени од реакции
83.992
Captain Phillips е сосема ок филм. Сосема добра глума, добар саундтрак и сосема добра режија. 3+ номинации за Оскар ќе лапне сигурно. Можеби Хенкс ќе и се придружи на Сандра со Оскарот :D
Би го споредил со Zero Dark Thirty.Ако некој не го сакал филмот нека не очекува многу од овој. Се на се од Оскарскава сезона на 4то место го ставам ама пак е подобар од дел од филмовите номинирани лани (веќе почнав да се повторувам од што се добри филмовиве)
Ама се надевам дека ќе прекинат да прават филмови за настани од последниве години стварно одзема дел од возбудливоста кога знаеш што горе доле треба да се случи. И аман веќе од "Мерика фак јеа" филмчиња.
Некако до 8ца ќе го отерам пошто има многу повозбудливи моменти од Zero Dark Thirty а тој ми беше на пола пат кон 8ца и пола пат кон 7ца.
Исто не ќе беше лошо на крај да ставеа некои слики од вистинскиот настан или некое интервју со капетанот.
--- надополнето: 29 октомври 2013 во 22:17 ---
да дополнам: X-Men :vozbud::vozbud::vozbud: (не го гледав трејлерот а нема ни да го гледам пошто сакам тотално на слепо да го гледам филмот али пак сум :vozbud: )

И главниот пират во Captain Phillips :cuc: Човекот не е ни актер а беше за бел бумбар :P
 
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.067
Поени од реакции
8.123
Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286



Нема да должам многу. Одличен филм, многу ми се допадна. Тотално се поистоветував со Френк и ги делам сите негови мислења и ставови. За трулиот свет во кој живееме и општеството изградено врз темелите на просечноста и погрешните вредности, кои за жал секојдневно ги впиваме и ги прифаќаме, како да се работи за нешто сосема нормално. Опширна тема е, сигурен сум дека има луѓе кои мислат на истиот начин, ама за жал се малцинство и не можат многу да променат.

Девојчето и Френк ми беа толку компактибилни, како да глумеле заедно 100 години. Е сега, јас не би се дрзнал да делувам толку радикално како Френк, но секој со својот фитил.

Препорачувам, висока оценка од мене.
Филмов е срање. Ко сценаристот/режисерот да е некој забеган гик што му е преку кур дојдено од силеџиите (yay конечно збор за bullies) и некако да истури гнев.
Нема никаква приказна, нема никакви дијалози (не се поврзани, ко да чекаат на ред да изхејтаат), нереален филм. Подобро да направел блог или да отишол на некој форум и да хејта у теми ко ДК. Или па да отишол у парк, да нашол некоја редхед тинејџерка што е исто детиште ко него па да си хејтаат општество заедно. Им ебам лејмерите...
Ако ти се гледаат хејтерски филмови, изгледај ги (во овој редослед) Fight Club, Revolver, V for Vendetta, Clockwork Orange, Trainspotting, Into The Wild
Falling Down и Rampage се со човек што му иде преку кур и крши се пред него


Многу ми е жал кога гледам дека некој го фали God Bless America, а највеќе од сите филмови го мразам. Радо Твајлајт или Rubber би ги гледал.
 

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Го изгледав и Summer in February. Одлична приказна (y), иако го мразам сликарството филмов ми се допадна. 7/10 оцена за него.
Инаку да прокоментирам дека The Wolfrine е заникаде.
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom