Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Na Telma ama go davaa ovoj film :) Isto ko na Edo porano sto go forsiraa Moving so Richard Pryor.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.449
Поени од реакции
6.130
Сега збориме за вистинскиот Краш така? :)
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 16:07 ---

Ej... кај е Falling down??? :mad:
Мислам тој филм ептен е LA до коска, мултикултурен, насилен, крими и баш онака легендарен филм. Наместо тоа го ставиле Blade Runner кој е супер филм освен што се одвива во иднината и нема блага врска со ова :) Што не го ставиле и Demolition Man кој се одвива во Сан Анџелес? :) Исто не ги видов LA Confidential и Crash што го спомна zee German. И Beverly Hills Cop :) За други филмови ќе треба да се помислам.
Вистинскиот , не тој од Кроненберг ( ма да неговиот е постариот crash ) :D.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.683
Поени од реакции
59.828
Го има L.A. Confidential, на 22 место е.
Ме мрзи сега да отворам пак ама не знам ни овие дали ги видов:

- Pulp Fiction
- Reservoir Dogs
- Mullholand Drive
- American History X

џимеј ако нема ништо од ова ќе и го одлајкнам постот на penkaloto

- Point Break
- Leathal Weapon...

(по)комплетна листа:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_films_set_in_Los_Angeles

Кај и текна темава... :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Од тие само Mulholland Drive мислам дека го видов, во првите 10 ќе да беше.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.683
Поени од реакции
59.828
Добро е барем џимеј не е изнервиран, ама има време до 22.30 :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524

Пак Џони со оваа другарка му во филм, пак под шминка целиот, пак исти фаци ми праи некако во трејлеров како во сите последни негови филмови.
Му е гајле, си лапа пари битно...
ех го нема на јутуб више клипот кога ќе ги најавува на радио Theeee Looone Raaaaangeeeerrrsss

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Да ја имав таа моќ, под итно ќе реагирав кај новинарите што ја составале листата за направениот пропуст. Но што да се прави, живот иде даље. :D

Io Sono Interista, не ми мрчи за Блејд Ранер. Не знам дали имаш видено подобро осмислен и прикажан град на филмско платно од футуристичкиот ЛА на Ридли Скот?! Бај д веј, ху да фак ис Demolition Man?
Јеп, Falling Down и Beverly Hills Cop можеле да ги вметнат, на нив изгледа заборавиле.

И не туку ми се заканувај со одземање на лајкови, ти, ти, ти.... :mad:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.683
Поени од реакции
59.828
Не зезај, што врска има што е градот футуристички со духот на сегашниот или минатиот L.A.? :) И како тоа "можеле да ги стават..."? Поурбана LA приказна од Falling Down има? :) Бива L.A. без Тарантино? И кај ти текна темава и зошто дискутираме за факинг L.A.? :)

btw, ако може Blade може и Demolition Man... знаеш, Сталоне го ваѓаат од фрижидерот а во меѓувреме L.A. и Сан Франциско се споиле :pos:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.432
Поени од реакции
25.340
Ме мрзи сега да отворам пак ама не знам ни овие дали ги видов:

- Pulp Fiction
- Reservoir Dogs
- Mullholand Drive
- American History X
Одма проверив за два филма - Mullholand Drive и The Big Lebowski :icon_lol: ги имаше и двата.

Интересна листа, речиси и никогаш да не сум размислувал за тоа каде се случуваат настаните во некој филм. Во 90 посто од филмовите можеби и не се сеќавам. На пример за American History X.
Единствено што сега можам да се сетам, голем впечаток ми оставиле филмовите што имаа дејство во Филаделфија, Rocky и Eraserhead. Вториов не знам колку, ама знам дека е инспириран од тоа место, ама сепак може да се смести во кое било индустриско општество и било кој град затоа што приказната е безвременска.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Не зезај, што врска има што е градот футуристички со духот на сегашниот или минатиот L.A.? :) И како тоа "можеле да ги стават..."? Поурбана LA приказна од Falling Down има? :) Бива L.A. без Тарантино? И кај ти текна темава и зошто дискутираме за факинг L.A.? :)

btw, ако може Blade може и Demolition Man... знаеш, Сталоне го ваѓаат од фрижидерот а во меѓувреме L.A. и Сан Франциско се споиле :pos:
Ио, за подетални информации во врска со листава барај ги следниве лица : David Fear, Stephen Garrett, Joshua Rothkopf и Keith Uhlich фром ЛА. :ROFLMAO:

Јас колку што можев сторив, ја извадив на виделина...

А

Анноун

Гостин
Некој да ми прати торент за V/H/S , не успеав да најдам ( најверојатно ради комплицираната "/" во името) .

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.449
Поени од реакции
6.130
Заради сите негативни критики му дадов шанса на Космополис и моментално неам зборој да го опишам колку залудно потрошив сат и 45 минути.
Да гледав исто време во таванов од собава,мислам поинтересно ќе ми беше...

Kajgana Shop

На врв Bottom