Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Ми текна прееска на еден филм ама незнам како се викаше а сакав да го гледам, па ајде може на некој од вас и ќе му текне.

трилерче е сличен на Seven . Се работи исто со детективи кој имаат случај со убиства за откривање . Случајот е тоа што некој тип убива луѓе и им зима по еден ден од телото(рака,нога,глава инт) за да го изгради Исус. Последно што му треба е срце од бебе . Ако на некој му текне името или некој глумец од филмот ќе ми биде од голема корист и помош:Фала.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ми текна прееска на еден филм ама незнам како се викаше а сакав да го гледам, па ајде може на некој од вас и ќе му текне.

трилерче е сличен на Seven . Се работи исто со детективи кој имаат случај со убиства за откривање . Случајот е тоа што некој тип убива луѓе и им зима по еден ден од телото(рака,нога,глава инт) за да го изгради Исус. Последно што му треба е срце од бебе . Ако на некој му текне името или некој глумец од филмот ќе ми биде од голема корист и помош:Фала.
http://www.imdb.com/title/tt0142804

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Ми фалеше уште Чарли во клипот за да ја запали канцеларијата...Како и да е Џони добро го обравоти ова..:)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.432
Поени од реакции
25.340
The Expendables 2 - прирачник како се прави одлична акција.
Даааалеку е подобар од првиот дел, имаше толку добри звучни ефекти што се освен да го гледа човек во кино ќе биде впечаток помалку. Случајно отидов до Милениум на проекцијата денес и го добив тоа што го очекував. Како што имаше еден коментар на имдб - The Avengers of action movies.
Одлична акција, МНОГУ кршење кичми, многу прскање крв, се тоа проследено со многу хумор.
Има добри реплики, на пример овај црнецов му вели на Шварценегер - Ќе те згмечам ко Терминатор. :D Во една сцена исто Шварци вика - I AM BACK. Во третата сцена му вика на Брус Вилис - надвор сум од муниција. I'LL BE BACK!!! И овој му вели - NO, I'LL BE BACK :D

Најјак момент беше кога се појави Чак Норис. :vozbud: Сталоне го прашува демек слушнав приказна за тебе дека те каснала кобра. И овој го гледа и му вели - да да, точно е тоа, после цели 5 дена во агонија... кобрата умре. :pos:

Одлична акција, исто ко за првиот дел - очекував само акција и тепачки до бесвест, и го добив тоа. Приказната е подобра отколку во кецот, најмногу поради тоа што Ван Дам е негативецот во овој дел.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
А мене па ми беше тапа, исто како кецот...Само епик борбата на крајот би ја издвоил и толку.
На Ван Дам не му одговара улога на негативец и се глеаше тоа, чуден беше, а и неговиот лик не беше изграден уопште за да ме заинтересира. Ландгрен е карикатура у филмов, а би требало он и Сталоне да бидат у преден план али го ставаат Статам за да привлечат нови генерации да го гледаат филмов. Имаше и у овој многу сецкање - сега трчаат, оп сега летаат, оп сега прават нешто друго...А акцијата, го даваат Чак Норис на пр. иде и си пука и цело време него го гледаш а у што пука кого тамани тоа не е важно, итн...Има една сцена кога седат у бар, се гледа дека Сталоне се обидува да ја долови онаа атмосфера од порано ама не функционира...Oна што очекував од Експ 1 и 2, добра олд скул акција, го добив од The Raid.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069

Пак Џони со оваа другарка му во филм, пак под шминка целиот, пак исти фаци ми праи некако во трејлеров како во сите последни негови филмови.
Му е гајле, си лапа пари битно...

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Ова е супер листа на 50 најдобри филмови кои најавтентично го доловиле ''духот" на Лос Анџелес.Сигурно филм како Them( гигантски мравки кои го напаѓаат градот, плус тоа филмот за денешни стандарди е жива смешка ) не би се нашол во мојата листа, но за другиве немам замерка.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.449
Поени од реакции
6.130
Ова е супер листа на 50 најдобри филмови кои најавтентично го доловиле ''духот" на Лос Анџелес.Сигурно филм како Them( гигантски мравки кои го напаѓаат градот, плус тоа филмот за денешни стандарди е жива смешка ) не би се нашол во мојата листа, но за другиве немам замерка.
+ Crash .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.683
Поени од реакции
59.823
Сега збориме за вистинскиот Краш така? :)
--- надополнето: 7 октомври 2012 во 16:07 ---
Ej... кај е Falling down??? :mad:
Мислам тој филм ептен е LA до коска, мултикултурен, насилен, крими и баш онака легендарен филм. Наместо тоа го ставиле Blade Runner кој е супер филм освен што се одвива во иднината и нема блага врска со ова :) Што не го ставиле и Demolition Man кој се одвива во Сан Анџелес? :) Исто не ги видов LA Confidential и Crash што го спомна zee German. И Beverly Hills Cop :) За други филмови ќе треба да се помислам.

Kajgana Shop

На врв Bottom