Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Аиде кој го гледаше Rock of Ages нека пише што мисли...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Што сте ми смешни со коментариве за Космополис. Кроненберг кога ќе чуете, на кој тип филм ве асоцира? Мене на оние од типот „не вредат мегабајтите за трошење“.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Што сте ми смешни со коментариве за Космополис. Кроненберг кога ќе чуете, на кој тип филм ве асоцира? Мене на оние од типот „не вредат мегабајтите за трошење“.
За сите негови филмови така се чуствуваш или од поновиве само?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
За сите негови филмови така се чуствуваш или од поновиве само?
Па искрено освен Dead Ringers кој го имам гледано така одамна, ама ништо друго од него не ми се свиѓа, или не можам да му ги догледам филмовите или ги гледав оти веќе сум ги почнала. Ама веројатно никогаш веќе нема да погледнам негов филм. Катастрофа од стил има човекот. Нејасен, глуп начин на раскажување приказна, не знам ни да го објаснам ко што треба. Ама ич не ми се допаѓа.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ај вака...:)
Тhe Fly (еден од ретките добри римејци), Dead Ringers, Scanners, Videodrome e еден од најдобрите мајндфак филмови пред своето време со оглед на темата која ја обработува и со некои незаборавни сцени и одлична глума од Џејмс Вудс, Еxistenz, Naked Lunch...?
...режисер со голема имагинација и креативност кој знаеше да направи неверојатен микс од хорор/сф/фантазија, некои работи кои ќе ги видиш во неговите филмови никаде на друго место...се испроба и во другиве жанрови али не го бива, после Еxistenz последниве 13 ? години нема добар филм направено, тоа да...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
АЈ ако има некој љубезен, да ми каже кои филмови се во клипчево ставено на порталот.

Ги препознав Terminator 2, 3; Deep Impact, Armageddon, War of the Worlds, 2012, Independence Day, The day after Tomorrow.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Па искрено освен Dead Ringers кој го имам гледано така одамна, ама ништо друго од него не ми се свиѓа, или не можам да му ги догледам филмовите или ги гледав оти веќе сум ги почнала. Ама веројатно никогаш веќе нема да погледнам негов филм. Катастрофа од стил има човекот. Нејасен, глуп начин на раскажување приказна, не знам ни да го објаснам ко што треба. Ама ич не ми се допаѓа.
Па експериментален режисер е, art филмови, бла бла бла тоа му е стилот на човекот. Уникатни ми се неговите филмови, не би можел со никој друг да го споредам. Тоа ми е еден факторите што сакам да гледам негови филмови. Друг фактор е што може најразлични чуства да предизвика кај мене од сцена во сцена во само еден негов филм. Crash поготово, се чуствуваш нечисто внатре длабоко во себе додека го гледаш ама од друга страна ги разбираш протагонистите и постапките кои ги прават во филмот.... до некаде.

Kajgana Shop

На врв Bottom