Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
La Enfermedad de Domingo (Sunday's Illness)

Одлична шпанска драма, веќе го има и на Нетфликс. Го споредуваат со најновиот хорор Hereditary, само без хорор елементите. Прекрасно снимана драма за повторната средба на мајка и напуштената ќерка. После долга пауза од филмови, ова ми беше одлично уживање, сега на ред е да се изгледа остатокот од изминативе месеци :)
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.700
Поени од реакции
27.627
На тема Топ Ган



:cool:
McGillis married fellow Juilliard student Boyd Black in 1979, but the couple divorced in 1981. She married Fred Tillman in 1989. The couple divorced in 2002.
McGillis came out as a lesbian in April 2009.
McGillis entered into a civil union with Melanie Leis, a Philadelphia sales executive
Leis and McGillis broke up in 2011.
:D
Ми делува дека има и некои здравствени проблеми но не можев да најдам.
Тоа е, еве ти @staycalm уште еден пример за „позитивната“ страна на LGBT популацијата
Глупа, запуштена, лејт лајф дајк, лол.
 

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.004
Поени од реакции
15.329
Терминал добива неоснован хејт според мене. Солиден ми беше, а може тоа и да е заради фактот што го гледав во кино, или затоашто ми погодува некои елементи на коишто сум слаба, или двете. Не знам, океј беше, достави тоа што очекував, грити атмосфера, загадочни дијалози, симболика, по некој твист тука и таму, чисто колку за расплет не дека откорнуваат пресвртите. Трејлерот ептен добро ја имаше доловено атмосферата на целиот филм и кудос што не откри битни плот елементи. Претпоставувам да беше филмов во рацете на Гај Ричи далеку подобро би бил реализиран, и можеби дури и би уживал некаков култен статус, ама не е и филмов на моменти развлекува иако има само 90 минути во него, а и не е ептен memorable, за една недела сигурно не би можела да го раскажам, не дека сега можам, ќе биде еден од оние филмови како што е Револвер, што знаеш дека си го гледал ама освен пар ствари друго се falls into oblivion. Марго Роби е фантастична, иако again, јас сум пристрасна кон Марго, така што на тој што не е фан, може и да му е сеедно каква била Марго и филмот да му биде крш и да не најде ништо што ќе му го извади (phrasing! move along...). Последниве години девојката упорно бира ликови со коишто јас многу лесно и брзо се поврзувам, буквално како да знае какви ликови сакам да гледам, и само тоа глуми, ептен ја сакам <3
Во секој случај, му стегнав срце на филмов на летер, и го препорачувам, особено ако сакате некој Sin City сетинг и Гај Ричи стил на раскажување (рака на срце, мене многу ми легна начинот на раскажување на филмов, иако знам дека најмногу од хејтот за тоа му е), може шанса да му дадете па да ми викате тука глупа, бреиндед и филмски неписмена што срцкам лоши филмови, што и не е така лошо пошто communication is a key.

Останете ми кул, и пуштајте позитива за Хрватска да ми освои Светско :*
 
M

memento

Гостин
Има превод за овој новиот Gotti?
Англиски барам но неможам да најдам, нема ниту српски, хрватски..ништо[DOUBLEPOST=1530297659][/DOUBLEPOST]Нема потреба за превод, многу е лош филмот.
Може да ми препорачате добри биографија филмови?
 
Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom