Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
А зашто се поделени уствари (у споилер таг)? Не ми е гледан уште Age of Ultron. :S

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
А зашто се поделени уствари (у споилер таг)? Не ми е гледан уште Age of Ultron. :S
За да праат пари по кината, уште малку како тргнало Марвел ќе направи филм и за комшиката на Ник Фјури се додека има нердови да ги гледаат

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
За да праат пари по кината, уште малку како тргнало Марвел ќе направи филм и за комшиката на Ник Фјури се додека има нердови да ги гледаат
Не го лажи човекот.

@Tegla

Базирано е според стриповите како и сите претходни инкарнации на големото платно, не е некоја оригинална идеја измислена само да ти ги собере парите и да те пикне во кино. Цивилна Војна третира приказна каде ради дешавкава за време на Age of Ultron (ќе си видиш што се дешава, нејќам да те спојлерисувам повеќе од потребно), владите бараат регистрација на луѓето со супермоќи (дали природни моќи или стекнати, или преку технологија, дури и обични vigilantees како Hawkeye). Као регистар што постои за криминалци, престапници, педофили во некои земји. Нема алтер ега и двојни идентитети, владата мора да знае кој си и што можеш да направиш, и регулира кога можеш да го користиш моќите, каде, и на кого, без ралика дали си суперхерој, бедгај, или некој морално сив супермоќен лик. Покрај тоа, треба да носат следачи на себе како и да станат вработени во владите или како дел од ШТИТ. Тие што не се согласуваат не се праќани само во затвор, него и во друга димензија, наречена Негативна Зона во стриповите. Дури и добри суперхерои кои го одбиле овој третман. Ради тоа настанува конфликтот, тимот се поделува на две спротивставени страни, и со плејада ликови кои се неутрални до самиот крај. Само дел од неутралните ќе видиме на филмов ради време и буџет и сл. Рачунај дека Iron Men и Reed Richards сорабитуваат со група наречена Илуминати :D. Reed мислам дека и Е еден од Илуминатите, само не сум 100 сигурен, не сум ги читал Фантастик Фор стриповите, имам само цртани гледано и пар филмови.

@Ендорфиниус - Чудно ми е Пантеров што е на страната на Iron Man. Чисто ради ликот и позадината мислев ке биде поскладен со убедувањата со Капетан Америка. Али океј, ваљда имаат добро објаснение зошто е вака аранжманот, до сега не ме разочарале со филмовиве.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Прочитај на вики за Пантерот и татко му односно додека бил во Ваканда или како и да беше тоа место од каде што е вибраниумот, сака ред и закони и поштуе и се бори за нив.
Треба да се нафатам да го читнам стрипот негов. Веќе не знам ни од кај да почнам со стрипојве, и со кого :D (буџет лимитиран, морам да бирам). Инаку ова што думав за него е ептен периферно знаење без да ми се читани стриповите. После Спајдрмен, најмаскиран херој е, ми беше чудно. Али океј, фала за инфото, kinda makes sense (y)

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.808
Поени од реакции
42.442
Стварно те чуди?
Очајна глума, изработени компјутерски, приказна дно дна, без поента. Се прашувам кога ќе запрат глупостиве ама не ми се верува да е у догледна иднина пошто како што гледам планираат спиноф да направат за секој лик, дури и за комшиката на Ник Фјури како што рече членот погоре нема да е чудно филм да направат. :icon_lol:

H

HoT IcE

Гостин
Очајна глума, изработени компјутерски, приказна дно дна, без поента. Се прашувам кога ќе запрат глупостиве ама не ми се верува да е у догледна иднина пошто како што гледам планираат спиноф да направат за секој лик, дури и за комшиката на Ник Фјури како што рече членот погоре нема да е чудно филм да направат. :icon_lol:
Ова не се филмови што се борат за Оскар за главна и споредна улога, ниту некогаш ќе бидат. Дека се изработени компјутерски исто нема врска затоа што ефекти од такви тепачки и општо дешавки мораш да ги симулираш, хероите како херои исто се компјутерски фантастично направени особено Хулк. Приказната дека е дно дна и без поента е исто релативна работа и зависи индивуално, затоа што со ова ги деградираш и стриповите кои имаат одлична приказна и story line кои се однесуваат на корумпираност, борба на добро и лошо, која е граница која те прави херој а која те прави негативец. Дека немаат поента исто така нема врска затоа што површно ги гледаш работите. А ако гледаш ваков филм толку површно не ни сакам да те прашам што си мислиш кога гледаш филмови како Фајкла и слично и како ги перцпепираш и размислуваш.
Крај краева трескаш еден куп глупости а треба да сфатиш дека овие филмови не се правени за анализа на приказна и глума, туку забава, да отидеш у кино и да си поминеш убаво, да се насмееш, да видиш тепачки, убави глумци/ици ефекти и слично. Ако тоа не е тој вкус, ондак е разлика во вкусови, а не дали е филмот тапа или не.
А тоа што членот погоре пишал остај го, он е ванаби хипстер, побогу види му го аватарот само.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Очајна глума, изработени компјутерски, приказна дно дна, без поента. Се прашувам кога ќе запрат глупостиве ама не ми се верува да е у догледна иднина пошто како што гледам планираат спиноф да направат за секој лик дури и за комшиката на Ник Фјури како што рече членот погоре нема да е чудно филм да направат. :icon_lol:
Види, јас имам доста очајна глума видено и од оскар-номинирани филмови. Други не се согласиле, некои сметаат дека и тоа е благ збор за да се опише истата. Има моменти кога сите би се согласиле за очајна глума, како Парис Хилтон и Бритни Спирс кога глумат во филмови, али за некои филмови е дебатливо дали е очајна или не. Во случајов, далеку од очајна глума. Актериве и актеркиве се А-листа на актери а не се дојдени таму на лепи очи исклучиво, него се докажале претходно дека ги бива. Поголемиот дел, еве нека не биде чадор изговор за сите.

Друго, стриповите секогаш третирале стравови, проблеми, и прашања кои се актуелни во времето во кое излегле, понатаму, со истите ликови декада-две понапред, нови проблеми и прашања се третираат низ приказните. Да ја наречеш приказната дно-дна, мора ептен површно да го гледаш филмот (или серијата), и ич немаш земено да ја анализираш. Иди провери зошто Капетан Америка: Зимски Војник е се уште еден од најомилените филмови од овој жанр кај доста луѓе, дури и тие што не се нердови ко нас. Човече, мајка ми што не е по блокбастерите, го гледаше еднаш и го препорача на сите што ги знае (она е социолог, и убаво ја забележа и сфати приказната за тоа што е). Остај што самиот филм не делуваше исклучиво суперхеројски него имаше амбиент на делови и како Бонд филм или Борнеов идентитет.

Голем дел од акцијата вклучува и епски битки и large-scale експлозии и материјална штета. Поефтино е да се снимаат компјутерски, а и со сиот тој CGI коштаат ептен за да се направат, така да што ти е поенатата, доколку не е физички ефекти?

Spinoff-ите секако дека играат на картата заработка. Секој филм претендира да заработи. Освен оние андергроунд и хипстер-инди филмови кои кружат на публика од 20 луѓе и освен ако не го знаеш тој што го направил филмот, не можеш да го најдеш нигде. Тоа со заработката ти е слаб аргумент. Ако не ти се допаѓа да го гледаш у кино, нема да идеш и крај. Ќе го гледаш на торент кога ќе му дојде време и ништо страшно. Или ако не ти се допаѓаат ваквите филмови нормално не ги гледај. Вака испаѓаш загрижен за туѓите новчаници :D, иделе луѓе да гледаат глупости. Голема работа. Подобро ова да идат да го гледаат него ли 50 Shades of Grey или Human Centipede.

И јас не ги имам гледано повеќето во кино. Сум ги гледал на торент, без пари. За мојот новчаник не мораш да се грижиш :D.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
И јас сум до негде фан на суперхеројски филмови, ама дека претеруваат со исфрлање на нови, претеруваат.
Авенџерс 2 го гледав у кино и ми беше океј, додека Авенџерс 1 сега го пуштам и ме уби од досада. Цело време млатат празни муабети.
Сакам суперхеројски филмови, ама не само да ги штампаат ко книги, секоја година по 5 и посебно не со 20 херои од кој не се знае кој пие - кој плаќа.
Се надевам Дедпул, Гамбит од Марвел нема да ги сјебат и да ми ги поврзуваат со Авенџерси - то би било самоубојство. :D
Авенџерс, Мавенџерс се гола вода - нека штампаат уште 50, јас не ги гледам.

W

wicked_1

Гостин
Добар писател, 3 бестселери у крими-трилер жанрот.

Првата книга ја екранизира со Финчер = мега успех
Втора книга со некојси Gilles Paquet-Brenner(?), резултат = :sramezliv:

#логика

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Aмерите прават суперхерои и блокбастери за истите (темелени на напраени стрипој/мипој) зато шо сакаат да си направат еден вид ,,митологија ко Грците и Римјаните".

#интересенфактнаденО

Kajgana Shop

На врв Bottom