- Член од
- 14 август 2018
- Мислења
- 4.810
- Поени од реакции
- 10.674
Ja moralno superiorno sushtevstvo neam videno, samoproglaseni da... nego koga kratime prava i kroime nov sistem ajde da go dorazmislime... dali realno 18 godishen e sposoben da rasuduva zrelo da bi glasal?И 18 годишен курајабер ќе избере подобро, верувај ми. Всушност на изборите во САД демократите никако не успеаа да допрат до помладите луѓе кои масовно се свртија кон Трамп. Си видел некогаш жена која мисли дека е морално супериорна? Па нешто полошо од тоа не постои.
Тоа е потполно друго прашање. Јас би ја поставил границата на 21, а би поставил и горна старосна граница за вршење политички должности.Ja moralno superiorno sushtevstvo neam videno, samoproglaseni da... nego koga kratime prava i kroime nov sistem ajde da go dorazmislime... dali realno 18 godishen e sposoben da rasuduva zrelo da bi glasal?
Ја нишо не знам, некој пат па и живеамБолдот да, ќе дојде @PurplePuma да не подбере
Леле Рон беФеминистките имаат клиторис?
Aj za prvoto sho ne ste bile na niva ke razberam, ama evidentno e sho na nikoj ne mu se omileni tie zanaeti poveke, a se ubavo plateni.А сепак некој ќе мора да го ора, сее и жнее полето, сепак некој ќе мора да ги меша малтерот, бетонот, лепакот за плочки, сепак некој ќе мора да копа по рудниците, ама тоа не им е меѓу омилените професии на феминистките - секоја им чест на исклучоците за кои претпоставувам дека сепак постојат.
Во отоманско време, силувањето се сметало за тешко кривично дело кое и те како се казнувало, а една од најстрогите казни била егзекуцијата. Тежината на казната зависела одтоа дали станува збор за слободна жена или не, социјален статус и слично. Пример, ако станувало збор за жени жртви со понизок социјален статус, тогаш казната на сторителот била помала, што е одраз напатријархатот во тоа време. Исто и во антички Рим, силувањето се сметало за кривично дело против честа на жената или нејзиното семејство, но не за директно нарушување на автономијата на поединецот. Казната била прогонство или смрт, и исто така често зависела од социјалниот статус на жената и сторителот.Одвратно но релистично. Дај да видиме во турско кои тоа закони постоеле за силовање? Или во стар Рим или во стар Египет? Картагина можеби, Пунт, Феникија? Ловци собирачи не ги рачунаме иако се 97% од постоењето на Хомо-сапиенсот. Пример Келтите немале пишани закони воопшто а псотоеле со милениуми, не само за силовање него и за било што.
Силовањето било наједноставен начи за да се оплоди жена и за жал секакви лузери се наметнувале со помош на физичка сила.
Имало и компјутери во камено доба само шо не биле пластика и метал него од камен и кал.
Islamic law, like the legal systems of classical antiquity and the ancient Near East, does not contain a true equivalent of the modern concept of rape, which is in turn based on the modern notions of individual autonomy and inviolability of the body, particularly the female body. In modern terms, rape is at its most basic level a violation of another person's sexual autonomy.Во отоманско време, силувањето се сметало за тешко кривично дело кое и те како се казнувало, а една од најстрогите казни била егзекуцијата. Тежината на казната зависела одтоа дали станува збор за слободна жена или не, социјален статус и слично. Пример, ако станувало збор за жени жртви со понизок социјален статус, тогаш казната на сторителот била помала, што е одраз напатријархатот во тоа време. Исто и во антички Рим, силувањето се сметало за кривично дело против честа на жената или нејзиното семејство, но не за директно нарушување на автономијата на поединецот. Казната била прогонство или смрт, и исто така често зависела од социјалниот статус на жената и сторителот.
А женски тенис?Мое генерално мислење за феминизмот е дека жените имаат премногу права, и време е да им се скратат. На пример правото на глас. Веројатноста жена да направи правилен и разумен избор е минимална. Потоа правото да учествуваат во политичкиот живот, од тоа ништо добро не може да произлезе. Медлин Албрајт, Тачерка, АнаЛена Беарбок, Камала, Сања Марин, се деструктивни крвопији.
Од спорт би им дозволил да играат одбојка.
Понатаму, абортусот би го забранил под ставка итно. Женскиот пилешки мозок мисли дека одлучува за своето тело, не рабира дека е само носител на друго тело кое го убива.
Инаку, би ги затворил сите мажи кои барем еднаш кренале рака врз жена, да се разбереме.
Кај ме потсети у пм. Еден моја генерација во основно на неговото домашно куче му го дркаше, му ебам тоа дегенот. И кога идеа други деца кај него на гости, овој пред нив му го дркал на кучето за забава на гостите, всушност така и се дозна работата. Скоро иста прикаска ко циганчињава што ги спомнуваш.Кога сме кај зоофилија пред некоја година ми остана во меморија еден настан. Во комшилук сум на циганско маало па така врвам оттаму често. Еден ден гледам машко детенце и мало девојче, може имаа по 7-8 години како имаа фатено еден шугав пес и наизменичко му го мастурбираа пенисот. Кога дојде до климакс децата се смееја пошто им било интересно како тоа нешто излегува од удот на кучиштето.
Јес да беа циганчиња ама знам за многу настани со зоофилска позадина.
Imam problem so godishna ramka generalno, u komshiluk imam dosta 40 - 50 godishnjaci koi ne bi smeele nikako da glasaat duri ni odluki bitni da nosat vo zivotot. Kje mora da imame nekakov filter koj voopshto smee.Тоа е потполно друго прашање. Јас би ја поставил границата на 21, а би поставил и горна старосна граница за вршење политички должности.
па вие очигледно не уживате во вашата улога од бога дадена. Тоа значи дека ни сексот не ви прија. Затоа идете со железо на нос, небричени мишки, итн. И да и да имате клиторис, не знам колку тоа функционира исправно кај вас.Ја нишо не знам, некој пат па и живеам
Автоматски споено мислење:
Леле Рон бе
Да, оваа пропаганда како и сите други се само за деградирање и деморализација на населението, полесно се владее со офци отколку со волци. Не им требаат нив паметни луѓе, им требаат слуги..Тоа не е модел за рамноправност, туку модел за поделба на луѓето и понатамошно деградирање на општеството.
И за намалување на населението, послесно се владее со помала група.Да, оваа пропаганда како и сите други се само за деградирање и деморализација на населението, полесно се владее со офци отколку со волци. Не им требаат нив паметни луѓе, им требаат слуги..
Трет братучед коа бев мал тој беше тинејџер и кога одевме за викенд в село ликот земаше ногарка од маса и ја ставаше во вагината на една крава крвнички туркајќи ја и повлекувајќи ја. Уште имам кошмари од звуците кои ги испуштате кравата.Кај ме потсети у пм. Еден моја генерација во основно на неговото домашно куче му го дркаше, му ебам тоа дегенот. И кога идеа други деца кај него на гости, овој пред нив му го дркал на кучето за забава на гостите, всушност така и се дозна работата. Скоро иста прикаска ко циганчињава што ги спомнуваш.
Таквите личности покасно стануваат психопати опасни за општеството. Тоа од мало треба да се чисти.Трет братучед коа бев мал тој беше тинејџер и кога одевме за викенд в село ликот земаше ногарка од маса и ја ставаше во вагината на една крава крвнички туркајќи ја и повлекувајќи ја. Уште имам кошмари од звуците кои ги испуштате кравата.