Феминизам!

Член од
19 март 2011
Мислења
12.801
Поени од реакции
14.138
Ако си толку наклонет на својата анималистичка природа зашо не ќењаш по улица и не си ги лижеш ташаците?
Што има анималистичко во неговиот коментар и што не е точно од тоа што го кажа?
Дај бе еднаш кажете нешто паметно и аргументирано :tapp:

Ако кажам дека за мажите сексот значи задоволување на нагоните, а на жената во поголем дел од ситуациите да дојде до нешто што го посакува, како ќе ми одговориш? Биди креативен со навредите.
Не знам што кур толку ви смета природата.

Во врска со родителските права ако феминистите се бореа за еднаквост меѓу половите како што викаа, тогаш ќе се бореа да имаат 50/50 мажите и жените право да поминуваат време со своето дете, а не само преку викенди или по еднаш месечно во некои случаеви. Јас сфакам детето да остане со мајката бидејќи во поголемиот дел од случаевите таткото е тој што е повеќе work-oriented и можеби нема да има толку време да посвети со детето колку мајката што би можела. Но нели е праведно да може таткото да си го види детето кога ќе посака, а не еднаш месечно? Вака со едно гледање месечно голема е шансата да се оладат односите помеѓу таткото и детето. Плус колку што му треба мајка толку и му треба татко на детето.
 
Член од
21 март 2013
Мислења
104
Поени од реакции
156
и задоволување на нагоните, а на жената во поголем дел од ситуациите да дојде до нешто што го посакува, како ќе ми одговориш? Биди креативен со навредите.
Не знам што кур толку ви смета природата.
Ќе ти кажам дека си ретардиран до курца.
Задоволување на нагоните = да дојдеш до нешто што го посакуваш.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.801
Поени од реакции
14.138
Ќе ти кажам дека си ретардиран до курца.
Задоволување на нагоните = да дојдеш до нешто што го посакуваш.
Ти реков биди иновативен, дете од претшколска возраст ќе смислеше подобра навреда.

Не ми ги извртувај зборовите сега многу добро знаеш на што алудирав. Ама пошто постои можност дека си бот и не сфати што кажав, ќе ти објаснам.
Сексот за мажите причинува задоволување на сексуалните нагони и потреби, ништо повеќе од тоа. Додека пак жените освен задоволување на сексуалните нагони многу често знаат да го злоупотребат сексот за некои други лични потреби, најчесто материјални работи што ќе ги добијат од партнерот.
Мажот и жената различно го перцепериаат сексот.
 
D

Daedalus

Гостин
.
Сексот за мажите причинува задоволување на сексуалните нагони и потреби, ништо повеќе од тоа.
А порно глумци што мора да ебат и кога нејќат и жигола? Или тие што идат со стари жени за да им го земат имотот откако ќе умрат? Тие ебат секогаш за задоволување на сексуалните нагони или и поради материјална корист?
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.801
Поени од реакции
14.138
А порно глумци што мора да ебат и кога нејќат и жигола? Или тие што идат со стари жени за да им го земат имотот откако ќе умрат? Тие ебат секогаш за задоволување на сексуалните нагони или и поради материјална корист?
Мешаш баби и жаби, барем од тебе очекував нешто поразумно.
Жигало и порно глумците се со една цел во порно бизнисот - пари, исто како и порно глумиците. Ова нема допирна точка со секојдневниот живот.


Јап. Ретардиран.
Елаборирај на темата бе теле едно или немаш што да кажеш?
 
Член од
21 март 2013
Мислења
104
Поени од реакции
156
Мешаш баби и жаби, барем од тебе очекував нешто поразумно.
Жигало и порно глумците се со една цел во порно бизнисот - пари, исто како и порно глумиците. Ова нема допирна точка со секојдневниот живот.Елаборирај на темата бе теле едно или немаш што да кажеш?
Пари се материјална корист деген.
Исти кур е. Жени се ебат со партнерот со цел да земат пари.
Мажи се ебат со баби со цел да земат пари.
Од ебаниот секојдневен живот.
Ебате ретардираниот.
 
D

Daedalus

Гостин
Мешаш баби и жаби, барем од тебе очекував нешто поразумно.
Жигало и порно глумците се со една цел во порно бизнисот - пари, исто како и порно глумиците. Ова нема допирна точка со секојдневниот живот.
Не е битно тоа. Исказот не ти е тачен. Машки може да имаат секс поради корист или други причини, а не поради задоволство, без разлика на тоа колкава е пропорцијата помеѓу машки кои имаат секс ради други причини кои не се задоволство и жени кои имаат секс поради други причини, а не задоволство. Треба да научиш да формираш попрецизно формулирани реченици. На пример, можеш да кажеш:
„Во просек, жените почесто имаат секс од причини кои не се поврзани со задоволството што се добива од сексот, отколку машките.“
Ако кажеш:
„Сексот за мажите причинува задоволување на сексуалните нагони и потреби, ништо повеќе од тоа.“ со тоа кажуваш дека тоа важи за сите мажи, а примерот за мажи кои се жиголоа и порно глумци го побива тоа што си го кажал.
Ако пишеш „Сексот за повеќето мажи причинува задоволување на сексуалните нагони и потреби, ништо повеќе од тоа.“, тоа можеби е валидно и шансата да е точно се зголемува ако приложиш + некој статистички примерок за да го поддржиш својот исказ.

Има и многубројни примери во кои мажи во секојдневието имаат секс поради корист од побогати жени, а не задоволство иако најверојатно се статистички многу помалку од жени кои имаат секс од корист што не ти го оспоруем. Не сум пребарувал али верувам дека има многу повише жени кои имаат секс ради корист отколку машки.

Целта ми беше да ти ја укажам грешката која е во твоето непрецизно изразување и мораш да научиш како да пишуваш прецизно ако сакаш да бидеш боље во дебатирање.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.801
Поени од реакции
14.138
Пари се материјална корист деген.
Исти кур е. Жени се ебат со партнерот со цел да земат пари.
Мажи се ебат со баби со цел да земат пари.
Од ебаниот секојдневен живот.
Ебате ретардираниот.
Што е бе куре, се осеќаш инфериорно па имаш нагон да навредуваш други лица? :icon_mrgr:
Мешаш проституција со искористување на сексот за да се постигне некаква лична потреба.
 
Член од
21 март 2013
Мислења
104
Поени од реакции
156
Што е бе куре, се осеќаш инфериорно па имаш нагон да навредуваш други лица? :icon_mrgr:
Мешаш проституција со искористување на сексот за да се постигне некаква лична потреба.
Што е производ на проституција? Пари? Тоа не е лична потреба?
 
D

Daedalus

Гостин
Што е бе куре, се осеќаш инфериорно па имаш нагон да навредуваш други лица? :icon_mrgr:
Мешаш проституција со искористување на сексот за да се постигне некаква лична потреба.
Ова исто не ти е валидна реченица. Проституцијата подразбира користење на секс за да се постигне лична потреба, добивање на пари.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
12.801
Поени од реакции
14.138
Не е битно тоа. Исказот не ти е тачен. Машки може да имаат секс поради корист или други причини, а не поради задоволство, без разлика на тоа колкава е пропорцијата помеѓу машки кои имаат секс ради други причини кои не се задоволство и жени кои имаат секс поради други причини, а не задоволство. Треба да научиш да формираш попрецизно формулирани реченици. На пример, можеш да кажеш:
„Во просек, жените почесто имаат секс од причини кои не се поврзани со задоволството што се добива од сексот, отколку машките.“
Ако кажеш:
„Сексот за мажите причинува задоволување на сексуалните нагони и потреби, ништо повеќе од тоа.“ со тоа кажуваш дека тоа важи за сите мажи, а примерот за мажи кои се жиголоа и порно глумци го побива тоа што си го кажал.
Ако пишеш „Сексот за повеќето мажи причинува задоволување на сексуалните нагони и потреби, ништо повеќе од тоа.“, тоа можеби е валидно и шансата да е точно се зголемува ако приложиш + некој статистички примерок за да го поддржиш својот исказ.

Има и многубројни примери во кои мажи во секојдневието имаат секс поради корист од побогати жени, а не задоволство иако најверојатно се статистички многу помалку од жени кои имаат секс од корист што не ти го оспоруем. Не сум пребарувал али верувам дека има многу повише жени кои имаат секс ради корист отколку машки.

Целта ми беше да ти ја укажам грешката која е во твоето непрецизно изразување и мораш да научиш како да пишуваш прецизно ако сакаш да бидеш боље во дебатирање.
Мислам дека нема потреба да се изјаснувам во секој пост дека генерализирам. На претходните страни се изјаснив дека генерализирам и зборам општо. Ти ја пратиш темава и веќе еднаш ме цитираше претходно, би требало да го знаеш ова ако ме читаше што пишувам.
Еве од сега да не дојде до забунa пред да напишам во темава нешто ќе дадам известување дека генерализирам.

Ти всушност се согласуваш со моето мислење, не знам што го тупиш сега. Која ти е поентата да ми даскалуваш не те сфаќам и ти ли друже имаш проблем со мало его? Ај овој е барем искрен па секој втор збор му е пцовка, ти пробуваш некако елоквентно да склопиш тоа што он истото кажува.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.776
Поени од реакции
24.546
Затоа што „феминизам во Македонија не е потребен, мажите и жените се рамноправни пред законот“.

http://sdk.mk/index.php/neraskazhani-prikazni/na-zhena-mu-i-iskopal-grob-pod-krevet-i-vrzana-za-kredenets-ja-gorel-so-pegla/

А што е со размислувањето на луѓето и желбата за доминација кај мажот? Никој не може да ме разубеди дека не постои во Македонија. Ова е еден случај, а колку само ги има што не се пријавени...
Еве зошто трубам цело време дека еманципацијата треба да се случи во главата на луѓето и зошто законите се тотално небитни. Кога оваквите појави ќе исчезнат, нема да има потреба од закони.
 

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.478
Затоа што „феминизам во Македонија не е потребен, мажите и жените се рамноправни пред законот“.

http://sdk.mk/index.php/neraskazhani-prikazni/na-zhena-mu-i-iskopal-grob-pod-krevet-i-vrzana-za-kredenets-ja-gorel-so-pegla/

А што е со размислувањето на луѓето и желбата за доминација кај мажот? Никој не може да ме разубеди дека не постои во Македонија. Ова е еден случај, а колку само ги има што не се пријавени...
Еве зошто трубам цело време дека еманципацијата треба да се случи во главата на луѓето и зошто законите се тотално небитни. Кога оваквите појави ќе исчезнат, нема да има потреба од закони.
Ако толку многу сакаш да направиш револуција на умот, тогаш треба да превземеш една сосем радикална акција која може да ти сруши многу погледи за кои се залагаш. Многу е едноставно - генетско алтерирање на луѓе со одредено програмирање на мозокот за тоа како треба да мислат, размислуваат и делуваат. Поинаку не може. Зошто? Затоа што она за кое се залагаат прогресивните и слободоумни умови е нивниот најголем непријател - диверзитетот, пардон, диверзитетот на мислата кај секого. Ако мислиш дека со едукација од мала возраст се постигнува еманципација, размисли подобро. Животот е полн со непријатни изненадвања. Луѓе кои од мали ги учиш да бидат како што сакаш на крај ќе забегаат во други правци, некои, помалку, некои повеќе лоши. За да не забегуваат во она што не сакаш, мора да се превземе драстичниот чекор на генетска манипулација, да тераат на правецот кој им е одреден, а не е деструктивен. Дали е морално и етички ужасно? Да. Но само така може да го достигнеме она што ти го бараш.
 
Член од
28 август 2013
Мислења
4.072
Поени од реакции
12.396
Затоа што „феминизам во Македонија не е потребен, мажите и жените се рамноправни пред законот“.

http://sdk.mk/index.php/neraskazhani-prikazni/na-zhena-mu-i-iskopal-grob-pod-krevet-i-vrzana-za-kredenets-ja-gorel-so-pegla/

А што е со размислувањето на луѓето и желбата за доминација кај мажот? Никој не може да ме разубеди дека не постои во Македонија. Ова е еден случај, а колку само ги има што не се пријавени...
Еве зошто трубам цело време дека еманципацијата треба да се случи во главата на луѓето и зошто законите се тотално небитни. Кога оваквите појави ќе исчезнат, нема да има потреба од закони.
Рамноправни се... На типот од примерот што го имаш наведено му фали нешто и треба да заврши во соодветна установа...
 
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Затоа што „феминизам во Македонија не е потребен, мажите и жените се рамноправни пред законот“.

http://sdk.mk/index.php/neraskazhani-prikazni/na-zhena-mu-i-iskopal-grob-pod-krevet-i-vrzana-za-kredenets-ja-gorel-so-pegla/

А што е со размислувањето на луѓето и желбата за доминација кај мажот? Никој не може да ме разубеди дека не постои во Македонија. Ова е еден случај, а колку само ги има што не се пријавени...
Еве зошто трубам цело време дека еманципацијата треба да се случи во главата на луѓето и зошто законите се тотално небитни. Кога оваквите појави ќе исчезнат, нема да има потреба од закони.
Примерот ти е без врска , болни има и од двата пола , да не се лажаме . Што има врска тоа со феминизмот ? Демек ако таа била еманципирана ќе се одврзела од креденецот , ќе го натепала мажот и немала да дозволи да се изживува над нејзе ?
Види дејче јас ја разбирам твојата симпатија кон женскиот пол и желбата да му обезбедиш што подобра позиција во машко-женските односи . Во ред си е тоа ама со феминизам (антагонизам) не се прават подобри услови за жената . Вие само сакате да створите појак противнички табор , ништо повеќе а тоа не ствара хармонија , да ти е јасно .
Имаш еден пример во светската политика на таа тема ( НАТО-Варшавски пакт) , не испадна ништо сјајно од тоа .
 

Kajgana Shop

На врв Bottom