Фан клуб: BMW

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
шо мислите за БМВ 520и 2000та година дали има некој слабости ова она и за делови како се цените .фала

L

Luki Junior

Гостин
шо мислите за БМВ 520и 2000та година дали има некој слабости ова она и за делови како се цените .фала
малку е тешка за тај мотор. Ама доста добро оде. Здрава кола. Деловите не са скапи ако знаеш од дека да ги зимаш. Ама у основа, супер лимузинка.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
фала на одговор иначе заинтересиран сум за аутоматик менувач

L

Luki Junior

Гостин
фала на одговор иначе заинтересиран сум за аутоматик менувач
20ската не е за автоматик/стептроник. Малку ЊутнМетри има... 190 се на се...Барем 523/528....

Со автоматик ќе ти лапка 11-12 просек.. Ако си на плин, немаш криза, ама на бензин си е сериозна цифра за релативно побавна кола отколку мануел.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
а шо не си земеш 525 ТДС ? многу јака на снага, и нека биде со рачен мењач

L

Luki Junior

Гостин
Индиректно вбризгувајне на мотор морално остареен од 88ма, на тешка шасија и со над 400 000 километри зад грб, најверојатно гмечен до посерувајне (сепак е Бимер)...
Ќе мене паметна дизна/плочка на бош пумпа, па ќе ремонтира бош пумпа, па ќе почне да не пале топла (па ајде малку затегачи на ланец, нови зупчаници, ново ланче), па ќе почне маалку ујленце да поттрошнува.... ТДС си е малку каприциозна машина, и ного зависе как е чувана од претходните газди (ќе има барем 3-4 сменено), каква нафта е ставано (самио горивен систем е дизајниран за сулфурна нафта).... И оде колку 520ка, иако се осеќа посилен...
Ах да, градско си лапка 9-10 нафта како од шала.....

Ако е дизел, нека е комонрејл... ТДС-о е иссвирена песна... Ного добар мотор 90та/91ва у е34ката... денеска, само може главата да те боле од него.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
822
Поени од реакции
291
Индиректно вбризгувајне на мотор морално остареен од 88ма, на тешка шасија и со над 400 000 километри зад грб, најверојатно гмечен до посерувајне (сепак е Бимер)...
Ќе мене паметна дизна/плочка на бош пумпа, па ќе ремонтира бош пумпа, па ќе почне да не пале топла (па ајде малку затегачи на ланец, нови зупчаници, ново ланче), па ќе почне маалку ујленце да поттрошнува.... ТДС си е малку каприциозна машина, и ного зависе как е чувана од претходните газди (ќе има барем 3-4 сменено), каква нафта е ставано (самио горивен систем е дизајниран за сулфурна нафта).... И оде колку 520ка, иако се осеќа посилен...
Ах да, градско си лапка 9-10 нафта како од шала.....

Ако е дизел, нека е комонрејл... ТДС-о е иссвирена песна... Ного добар мотор 90та/91ва у е34ката... денеска, само може главата да те боле од него.
погрешно ме сфати, значи зборев за бмв ама од 97/98 година.....

Kajgana Shop

На врв Bottom