Ако знаете еден јас на.Daley Blind (Ajax), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Luc Castaignos (FC Twente), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (FC Twente), Karim Rekik (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).
Па и не е така лош изборот на играчи сите овие играчи имаат добра сезона во Холанѓанското првенство и повеќе заслужуваат шанса да одат на СП од колку Матејсен кој е веќе стар и Ван Дер Вил кој е просечен бек, сега само мислам дека покрај РВП и Робен треба да повика и еден од Снајдер/ Ван Дер Варт зошто сепак требаат и некој поискусни играчи во тимот. Како и да е групите би требало да ги поминат е сега проблем е што доколку завршат како втори што најверојатно ќе се случи зошто тешко да ја победат Шпанија ќе играат со Бразил кој е и домаќин и еден од главните фаворити за титулата.ЛВГ повикал 20 играчи, само од холандското првенство за тренинг кампот што почнува од 7 мај и трае до 17 мај каде што ќе одлучи кои од тие 20 играчи ќе патуваат на СП и кои ќе се преселат во Јунајтед после СП.
Ако знаете еден јас на.
Овој од Твенте Кастаињос ми е познат, сум го читал по медиумите и Нарсинг од ПСВ.
Со такви играчи покрај Робен и Перси или ќе бидат изненадување на СП или рано ќе доживеат дебакл.
Матајсен и Брума не се повикани.
Има разлика да го следиш првенството и да ги знаеш играчите од око отколку само на резултати да гледаш дека биле во стартниот состав на ПСВ или Твенте и без да знаеш кало играатКастаињос е од Интер, јас цело време Бразилец го мислев.
Слабо пратиш Холандиско (ни на резултати то ест ) затоа не ги знаеш. За 5-6 од овие прв пат слушам искрено, Де Вриј, Инди, Велтман, Вајналдум (или како се чита, овој ептен јак стануваше на ФИФА ), Класен, Класи, Блинд, Јанмат, Депај редовни се во лигата. А тој Рекик е играч на Сити мислам, позајмен во ПСВ.
Јас мислам оти бар 2ца од овие ќе блеснат и ќе играат во појаки првенства догодина. Огромна штета за Стротман, што остана без СП, ама ќе се искрпат некако. Како и да е, не очекувам повторување на успехот од 2010 на Холандија.
Абе ѕи викаш немаш слушнато, јас ти викам само оти се стандардни не дека им ги знам квалитетите на сите. Иначе СК ми е нон стоп пуштен, па сум гледал неколку прегледи на колото кога ми било досадно и од тљму ги знам некои...Ама сакав да кажам може се криe нешто во нив, да не ги отпишуваме одма.Има разлика да го следиш првенството и да ги знаеш играчите од око отколку само на резултати да гледаш дека биле во стартниот состав на ПСВ или Твенте и без да знаеш кало играат