Фан клуб: РК Пелистер

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.004
Поени од реакции
7.705
neverojtani 3m evra sakat da vlozat .. taka da nema so da pisime
poke :D
3m evra za cel sportski kompleks ne samo za sala da ne se svatime gresno
da se spreci to nekako da ne se frli parata za dzabe neka se proba drugo reshenie normalni se ili ne, ke odi i prostorot sumata na pari i pak sme bez sala
 
Член од
6 декември 2021
Мислења
35
Поени од реакции
39
Jas da sum uste sega ke go izbrkam....zema 10 K plus.... i drugite se tuka negde so platite...Obradovic 10 K, Mandalinic 14 K mesecno....alo, mesecno...kolku treba da zemat? Sto imat osvoeno ovie dve godini za tie pari? Treba i otcet da se daj, dali gi zasluzile tie pari, sto imat napraveno. Za vtoro mesto vo ovaa nekonkurencija, nie mozime i so Pelister 2 so vkupno 300.000 po sezona. Zemat evropski plati, ne se tocni muabetite deka nema pari. Za uslovite se slozvam, mizerni. So drugi zborovi ova uprava neznaj kaj tera. Ili vrzi gi so dogovor 2 ili 3 god. za da sozdadis nekakva baza ili pusti gi site mladi deca prva postava, pa za nekoja godina ocekuvaj rezultati. Vaka eden kup pari potroseni i pak vtori...

Многу овие плати високи ми се чинат, па во Германија да идат нема толку да лапаат...Ќе излезат преплатени sвезди на кои Битола им е само попатна станица за 1 до 2 сезони...
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.034
Поени од реакции
675
Screenshot_2022-01-19-23-32-17-447_com.instagram.android.jpg
Автоматски споено мислење:

Ovaj brato da go vratat ,nema da zgresat
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.820
Поени од реакции
7.113
ete on topik edno prashanje goran sigurno si upaten, velis sve begalo zaradi salata, vrmeovcite i gabriela vetuvat grsdba na sala nekakva si sportski kompleks, sho znaci toj proekt, kolkav e kolku pari e? ako e batal proekt i da izgrsdat nekakvo mizerno salice ne mozi da se napraj nekoj napor da se najdat drugi pari i sponzorstva za salam sala da se izgradi?!
За бегањето поради салате можи да ги прашате ракометарите колку му нудат плата а друго место и колку земаат кај нас ќе ви кажат дека тука земаа повеќе но овде нема услови и си одат плус од вгодина со тоа правилото за странци ќе биди уште полошо муабето ми е дека парите шо ги пишаа погоре горе долу се точни но си одат оти сакаат подобро па секој нека тргни од себе еве секој втор гледа како да замини од државата а не пак некој играч и професионалец да ни остани тука
За салата како шо рече Васичот во предизборната програма имапе ветено комплекс спортски во касанрата блиску стадионот од проекциите се гледаја два помошни трени фудбалски два тенски и една сала но со 3 милиони не знам како мислат тоа да го направат ако само еден терен кошта над 500 илјади а сала за 3 до 3,5 се прај со сите услови да ги има исполнува услови како сега новите шо ги прат монтажни со панели само долу цикрлажа и плоча но сигурно ќе има мал капацитет за тоа е накдобро да седнат да се догворат Еурофарм и Општина Битола заедно со ЈПП да напрат салам прокет за поголема сала со сите стандарди да ја дат подконцесија и се напрај една сала како шо треба а не да бараат ревизија и збораат оти ваучерот од АМС си го пишат како финансирање од еурофарм така ништо нема да напрат само и овие едни шо се ќе ги избркаат и дури се лудам од кај му иди таа сила инает љубов и чивија да вложуваат во ракомето кој нема никаква исплатливост и бенефит за разлика од фудбалот каде со истите пари шо тука се даваат можи брзо да ги вратиш барем сега во ваква отепана лига и клубој ама добро и шо ваму даваат и дури даваат ќе се радуваме на некој успех после не дај боже ако не се договорат за продолжување на платформата и евентуално за нова сала нема шо да очекуваме и господ да ние на помош да го поживее циле и зоран со фамилијата оти после нив наебавме за сва времења!
Мора да се семни законот за спорт и да се дадат поголеми бенефити за фирмите да вложуваат во спортот оти вака се ќе зависи или од еден човек или од политиката и партијата на власт
P. S. Решението се знај како и во фудбалот како и секој спорт освен финасии пред се треба прво предуслови а тоа не е измислување топла вода барем сега се можи да препуштиш од пдобрите прајш прво инфраструктура па школи и после прв тим а кај нас со години во секој спорт е обратно прво се прај прв тим после не надолу и за тоа има само инстант успеси ништо деуго6!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Член од
10 јануари 2022
Мислења
231
Поени од реакции
436
Не се сложвам дека клубот нуди којзнае какви суми, па условите биле пресудни.
Јес да условите се мизерни, ама то не е пресудно.
Имам пријател кој е менаџер и работи со ракометни агенти од цел регион и од разговори со него, знам до до која сума клубот е лимитиран да исплати за странците. Бараат играчи кои би коштале мах. до кај 5К месечно. Нудени му се н аклубот звучни имиња за 7-8К месечно и не беа прифатени поради буџет.
Е неможиш со 3-4К месечно да задржиш квалитетен бек. Можи ќе го донесиш, ама за брзо ќе ти замини за дупло поголема плата.
Со буџет од цирка 1М, во денешно време ќе бидиш просечна екипа. Треба барем уште пола милион за да склопиме добра екипа. Да не прајме муабет шо од тој милион и втората екипа е финансирана. Тука едно 200К годишно бегат како ништо.

Бериќат и ова шо го имаме, ама муабетот ми е во контекст дека парите се главниот проблем, па потоа условите и сите др. пропратни работи поврзани со Битола.
Кој менаџер ти е тој што знае толку, да не е тој арапот што е во Битола? :)
Можеби е во право за 5к, ама ако правиме муабет за просечна плата.
 

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.444
Поени од реакции
6.303
Управата супер си ја брка работата, срамота е да пишите дека не знат кај терат. (Видов кај некој погоре во мислењето)
То шо живејме во време кај шо ПАРИТЕ на СИТЕ ни се најбитни, не се тие криви.
Вервам дека ќе најдат добри замени, ако не и подобри. Најмногу ми е жал за Перич, дечкото е бомба! Ама то е... Другото си е просек, ако сакат нека си одат.

Не знам како, ама ако има шанса треба некако да се заштитиме од вакви работи во иднина, пример договори на поќе време... појма неам стварно, ваљда тие шо го работат ова знат.
Имаме добри играчи во 2ката, дајте еден добар тренер и да газиме! Барем тие деца ќе го засакат Пелистер, нема на првата поголема понуда да избегат одма. (така си се лажам) :D
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.135
Поени од реакции
1.303
Иако сите мислиме дека е скоро готово јас мислам дека Перич, Манадлинич и Обрадович ќе останат. Манадалинич сигурно нема да најде ваква средина за тие пари седиси лапајси пари, да е гермнанија душата ќе му ја извадат за помалку пари. Перич беше виде што значи да се игра во една од најдобрите лиги од клупа не стана, еве на европското освен неколку блесоци ништо пособено не импресионира тој тука му се наместени коцките и само будала би заминал а Обрадович и онака е при крај на кариера кој ќе му дај толкав договор. Цело време салата па може да тренираат (ако и не тренираат не знам) во топли сали како онаа на медицинско или земјоделско. Инаку сите се балкаци а и ова нутелата синкир од кај што иди од некоја вукојебина кој знај што услови имаше.
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.244
Поени од реакции
5.358
Абе не знам шо паничите , ако има пари ќе има и играчи. .. Па требало Кубанецот со договор да се задржи , абе не е ова фудбал , ако го врзиш со висока плата со долг договор , после ако оди надолу оди избркај го ...
И дефинитивно се сложвам дека нема потреба да се критикува ова управа , оти секоја година клубот оди на горе .
Не ни сумњам дека ќе најдат соодветни замени , па и подобри само да има пари ...

Единствено шо треба да се напрај е нова сала т.е. спортски комплекс и за тоа мора газдите да притиснат во општината и да најдат заеднички чаре .. Дури и јас да се прашвам би му условил финансирањето во клубот , со изградбата на нова сала, па нека барат чаре , а сала за ракомет ако се најдат пари се прај за една година максимум.
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.034
Поени од реакции
675
Ova uprava e najdobroto so mu se desilo vo sportskata istorija vo site sportoj na Bitola. Samo pari da ima, i ke stignime do liga na sampioni pa makar i sminkana sala.. sve prat da bidi sekoj natprevar bez zabeleska od komisii i slicno bez nikakvi propusti.. rabotat cesno i kvalitetno, samo taka da prodolzat ja imat mojata podrska.. ZORAN ZNAM DEKA CITAS, DA SI ZIV I ZDRAV I USTE MNOGU GODINI DA GO DRZIS PELISTER!!
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.820
Поени од реакции
7.113
Edinstvena zabeleska za upravata e so se citaat i se zamaraat na site komentari i sakaat na site da mu uduvolat pa ne mozi be nekoj picke si mater na fb da pisi jadi lajna nekoj svirac nekoj so lazen profil i da praj javno mislenje pa taka najgolema greska mi e so ne poslusaa za RadovicStay namesto da si zemat salam igrac tie ne slusaa nas i sega toj so se deri na sekoj gol zema plata za nisto i red drugi go otepaa Velkovski site a ima najdobra statistika vo cela liga za spusteni topki ma piker i ima oreglednost mozi nema salam udar i madinja ama drugite ne se poarni ete site vidovme na ova EP samo fitiljot ima madinja i madezen e edniot od bliznacite ne se plasi sutka a mozese i gjupakot da go bide drugite se tuka nekade nema so da se zameruva trgnete kaj bevme kako se vadeja na partiski miting igracite kako igraa fudbal vo opstinska liga i se placese za topki e mrezi a kaj sme sega za toa site gledajte i raduvajte se dodeka trae oti nema drugi vakvi "budali" so go sakaat i davaat za klubot za toa samo konstrultivna kritika a ne site da glumime eksperti ne deka ne sme ama ima koj da mu ja misli niv gi bolat parite a ne vas/nas oti nase e da pomozime a ne da barame vlakno vo jajceto so i da bidi so roszerot ako ima finasii ke se najdat drugi igraci takov e rakometo ne e kako fudbalot za toa uzivajte dodeka trae

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.143
Поени од реакции
4.528
Едно искрено мислење околу странците што ги дискутирате, не си правете филмови дека некој ќе дојде и од љубов ќе игра за Пелистер и ќе гради долгорочна кариера тука, истото горе-доле важи и за Вардар, Дибиров, Карачиќ, Чупиќ беа ретки исклучоци ама и во Вардар имаше циркуси како со Борозан кога им текнуваше на сред сезона дека не им се седи тука. Од друга страна, тоа што го овозможува(ше) Вардар е тотално незамисливо за вас моментално, феноменални услови, одлична сала, фитнес центар, спа, се имаа во и околу Хотел Русија, дополнето со Скопје како град кој е далеку поразвиен и има квалитетни приватни школи па да може со фамилија да се преселат доколку имаат деца. Кој услови ги има во моментов Битола како град и Пелистер како клуб, и во каква состојба е салата?
Истиот муабет и лани се тераше ако добро памтам, добро терате и одите полека во нагорна линија, ќе дојде еден пораз од Вардар и ќе си отиде некој странец и ви се руши светот :D Најјаки ми се муабетите ништо не правеле по цел ден кафиња на „широк сокак“, што може друго да прават после тренинг бе луѓе, разликата е што е многу помал град па цело време ги среќавате, кај нас шампионските генерации редовно беа среќавани по кафичи/дискотеки
 
Член од
30 август 2012
Мислења
3.244
Поени од реакции
5.358
Едно искрено мислење околу странците што ги дискутирате, не си правете филмови дека некој ќе дојде и од љубов ќе игра за Пелистер и ќе гради долгорочна кариера тука, истото горе-доле важи и за Вардар, Дибиров, Карачиќ, Чупиќ беа ретки исклучоци ама и во Вардар имаше циркуси како со Борозан кога им текнуваше на сред сезона дека не им се седи тука. Од друга страна, тоа што го овозможува(ше) Вардар е тотално незамисливо за вас моментално, феноменални услови, одлична сала, фитнес центар, спа, се имаа во и околу Хотел Русија, дополнето со Скопје како град кој е далеку поразвиен и има квалитетни приватни школи па да може со фамилија да се преселат доколку имаат деца. Кој услови ги има во моментов Битола како град и Пелистер како клуб, и во каква состојба е салата?
Истиот муабет и лани се тераше ако добро памтам, добро терате и одите полека во нагорна линија, ќе дојде еден пораз од Вардар и ќе си отиде некој странец и ви се руши светот :D Најјаки ми се муабетите ништо не правеле по цел ден кафиња на „широк сокак“, што може друго да прават после тренинг бе луѓе, разликата е што е многу помал град па цело време ги среќавате, кај нас шампионските генерации редовно беа среќавани по кафичи/дискотеки
Се сложувам потполно , плус ќе нагласам дека оние инфлуесерките во ЖРК Вардар шо ги имавте , живот живееја се отепаа журки по вили со базени правење и реално то е животот на спортистите , два тренинзи , теретана од спортски дел макс 5 сати дневно ако имат обврски , останатото му е слободно време и си уживат кој што го влечи тоа си прави .
 
Член од
28 септември 2011
Мислења
691
Поени од реакции
877
Edinstvena zabeleska za upravata e so se citaat i se zamaraat na site komentari i sakaat na site da mu uduvolat pa ne mozi be nekoj picke si mater na fb da pisi jadi lajna nekoj svirac nekoj so lazen profil i da praj javno mislenje pa taka najgolema greska mi e so ne poslusaa za RadovicStay namesto da si zemat salam igrac tie ne slusaa nas i sega toj so se deri na sekoj gol zema plata za nisto i red drugi go otepaa Velkovski site a ima najdobra statistika vo cela liga za spusteni topki ma piker i ima oreglednost mozi nema salam udar i madinja ama drugite ne se poarni ete site vidovme na ova EP samo fitiljot ima madinja i madezen e edniot od bliznacite ne se plasi sutka a mozese i gjupakot da go bide drugite se tuka nekade nema so da se zameruva trgnete kaj bevme kako se vadeja na partiski miting igracite kako igraa fudbal vo opstinska liga i se placese za topki e mrezi a kaj sme sega za toa site gledajte i raduvajte se dodeka trae oti nema drugi vakvi "budali" so go sakaat i davaat za klubot za toa samo konstrultivna kritika a ne site da glumime eksperti ne deka ne sme ama ima koj da mu ja misli niv gi bolat parite a ne vas/nas oti nase e da pomozime a ne da barame vlakno vo jajceto so i da bidi so roszerot ako ima finasii ke se najdat drugi igraci takov e rakometo ne e kako fudbalot za toa uzivajte dodeka trae

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Gledaj go evropskoto i ke vidis dali e greska so radovic , ama hrvatot si gi igra hrvatite se znaj to , i so ogled na to deka si begat site za edna sezona(zaradi uslovite) da izbrkas igrac so ja ostava dusata na teren i e najdobar vo odbrana e najgolema greska
 
Последно уредено:
П

Пљампач

Гостин
Значи сепак буџетот е главната пречка, нормално и условите кои се на многу ниско ниво.
Се сложвам дека треба да се охрабрат и други компании да спонзорираат, ама ете нема интерес за жал.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom