Фан клуб: РК Пелистер

Член од
7 септември 2020
Мислења
68
Поени од реакции
179
Поразот болеше многу, играта уште поќе...
Без жар, без борба, без мадиња со би се рекло...

Играчите како да не им беше памето во утакмицата, ко да ојдоја на утакмица без мотивација, потфрлија потполно.
Според то, дефинитивно е протребно да се фрли се шо нетреба од клубо...

Е сега незнам дали ја прочитавте изјавата на Тосето, ама јас потполно не се сложвам со тоа шо го има напишано...
Пред се, не е во право според мене со вика дека не му е дадена шанса на БИТОЛЧАНИ, поради факто шо, барем колку шо знам пола Пелистер е во клубо и сите ги остаја без разлика на минатото, ни еден не е остаен на улица од легендите...
Битолчани во клубо, како шо знам се: Зарков, Пинки, Коко, Кире, Ќани, Фарук, Божидар, Цревото,... сигурно има и уште некој шо не знајме дека е во клубо.

Втора работа и најболна за мене е сликата шо следи, ќерката на една од најголемите легенди на Пелистер, клава стори за Вардар, ја слави победата како горд КОМИТА...

165795181_461389248313677_6703877559308082726_n.jpg

Зато бевме 16 години на такво ниво, ради то шо самите си работиме против себе, секој си го гледа само газо свој, да бидеме искрени од старите ракометари во Битола, никој не го заболе за Пелистер, кај беа минатите 16 години да барат чаре да го спасат или да поможат, сега ко има квалитетни луѓе во клубо, од страна одма се јавувават да плукат, за да привлечат внимание.

Секоја чест на Тосето и на другите БИТОЛСКИ легенди, ама се сменија времињата и нивото на квалитет во двата клуба, најлесно е од страна да пишиме, а за жал со то можиме да напрајме голем проблем, со шо би ја демотивирале управата да вложва, за на крај пак да си играме со Младост Богданци, место со Магдебург.

Само еден тим, само еден град, само Пелистер, само Битола!
 
Последно уредено:
Член од
18 септември 2020
Мислења
1.003
Поени од реакции
5.506
За Зарков капа до под, за ќерка му к. р до колена. Таа леб јади од Пелистер. Ко не знај клубот да го манат на плата за УМ. Како не му е срам бе ејјјј, татко и легенда на Пелистер, битолскиот Гатузо, сега тренер во Пелистер и вакви лајна да постира. Абе ум од жена бараме и ние
 

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.444
Поени од реакции
6.303
Сигурно има јадено корпа од некој ракометар, па сега ја чеша пи*ето и провоцира, друга причина не гледам.
 
Член од
27 мај 2018
Мислења
726
Поени од реакции
1.257
Јас можам да кажам слободно дека вардар е умрено. Нека не му шуткат толку јако европски прваци биле. Поќе лепче од сиренце ќе јадите ова година.
И сега умрено е или не е? За еден другар од Бт прашувам...
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.821
Поени од реакции
7.114
Kapak na se vidoja deka ima tenzija da se odi na trening Cetvrtok ko ke se vratat od Germanija odma prijavija Korona karantin za Babic da nema rezilenje aj mozi po "arno" vaka ke se smirat strastite ama deka taka ke ostani sigurno nema, mora da se istrgaat za usi trenerot i poveketo igraci za stramniot pristap so 1961 a to kurveto(na zarkov) ne vredi da se komentira kako i tie so se raduvale(branche) vo salata a se od Bitola na krajot najpomocani osven navivacite izlegoja tie so pari davaa i se krsteja vo vanco, jovic i ostala skopska (metalurg) kompanija pa sega pamet za vgodina

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.170
Поени од реакции
4.087
 
Член од
17 август 2014
Мислења
3.577
Поени од реакции
5.480
Да се напрај обид, за постигнување на консензус за изработка на некоја си " В(Ф)изибилити студија,ЗА ЕВРОПСКА САЛА во Битола".:icon_mrgr:
Наместо да се фрлат пари за пропаднати таленти.
За тие пропаднати таленти шо зборвиш, со нивната плата од 700 евра ќе напрете ЕВРОПСКА САЛА?
Бидејте малце среќни шо сте и на ова ниво, без лутење но пред некоја година навистина на ниво на екипи како Астраион и Голден бевте (впрочем овие вториве со деца од 17 години вториот тим ќе ви го победеа кој му даде иеткако појак отпор на Вардар), така да малце благодарност, џабе ги зборвиш младиве играчи и го критикуваш Бабиќ околу нивната минутажа (едино можеби на вака битен меч требаше да имаат најминимална минутажа, ама и немавте многу опции заради ситуацијата со повредените).
Негова задача уште од кога дојде е да му се дават шанса на македонските играчи, впрочем пола проект е така зацртан од почеток и незнам шо се буните толку, ко синкир последниве 10 години бевте на ниво на Кил па сега ви сметаат играчи како Кукуловски и Танкоски, шо, со нивната плата Дувњак да не го донесите и одма шампиони сте а?
На добар ден на Пелистер и Вардар лесно може да загуби во Битола со добра разлика, домашен терен си е домашен терен, колку и да немало публика.
Иако сепак во вакви двобои голема предност на Вардар е непроценливото искуство кое го носат играчи како Тимур, Стоилов, Чупич, и вака осакатен Вардар НИКОГАШ не смее да се отпиши и потцени, до пред 3 месеци Флензбург падна во Скопје со 6-7 разлика, моментален лидер во бундеслига.
 
Член од
27 февруари 2017
Мислења
1.034
Поени од реакции
675
Ne mu dadoja visa na choeko, izgleda deka e od africka zemja. A za so Vardar iskreno neznam zosto ne branese
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
nastrana od se denes ke si sednam ko gospodin vo sedum sato i ke si gledam Magdeburg Pelister so golem keif i uzivanje.
Pred nekoja godina igravme Cheling cup turisticki, gubevme od koj ke stignime vo nasata liga, investirame vo 3 klasni stranci.
Da bidime blagodarni i na ova.
Steta za gledacite, ovie nasi nezni nevesti vo timot mozam da stanat igraci samo so pritisok od publikata.
Abe Temelkov za sekoe promasuvanje od krilo samari jadese na klupa, se sekavate na to vreme?
nemase togas forumi...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom