Фан клуб: РК Пелистер

Член од
27 јуни 2018
Мислења
131
Поени од реакции
266
Koj dve i pol godini be nesreko, lani ova vreme bea naznaceni site direktori i red drugi kurci palci. Pa za edna godina poke se ima kupeno oprema za mladinski pogon i za prva ekipa nego vo prethodni 10. Pari se ima samo golema greska napraja so Tomce...
 
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Nesreka si ti i toa teska, brkanjeto na Aljus, pa Borce, pa Tomce pa sega Josko tocno ete za edna godina se ebaja pari vo voda kolku drugite za 15 pedhodno.
 
Член од
27 јуни 2018
Мислења
131
Поени од реакции
266
Priznavam brkanjeto na aljušo bese greška, edni pari šo se frlija na Borče to čudo nevideno, sam si dade ostavka. Na Tomče se frlija pari i realno toj sam se zaeba, toj biraše igrači i ko dojde se posra. A šo trebaše da go ostat, brkaj tamu, play off nemaše da fatime. Vaka ako ništo barem disciplina ima.
 

WilliamTell

Before Zee Germans get here...
Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
@WilliamTell za mnogu raboti si tocen i toa e taka, no site tie koi gi nabroja se minato i mislam deka nikoj ne treba da se vrati i Spire i Efto i Piskacot tie pominaa. Ovaa uprava plukase na site niv kako bile nesposobni dojdoa i vejke 2 godini zaminaa sto napravija pustos od SEHA liga od sostav koj bil za 10 pati pojak od predhodnite za da se tresime do kraj so Butel Tniex..... Jas koga gi spomnuvam PROCENTITE na nekoj mnogu mu smeta ko ke recam deka napravija Dukan od Pelister i toa smeta zatoa sto pred vistinata i bogovite molcat. Site zaboravame deka koga zamina Spire klubot bese vejke otpadnat pa kakov i da e Efto zastana i go zadrza a dali prael kriminal nie ne vidovme sudski proces tuku samo pretpostavuvame. Se sluci vrajkanje na starite pateki od strana na Cile i Bage go drzea klubot vo fioka za da nema transformacija vo A.D togas nikoj osvem Piskacot Mocarto ne zastana da se akat od zemja deka go sakaat klubot oti bese ostaen na nikoj i ako ne zastanese opstinata mozi da plukame kolku sakame klub nemase da ima. I jas sakam da znam da izlezat kolku mu bese platata na Piskacot a kolku zema Sportskiot sega. Bilo kako bilo sekoja uprava koja pominala ostavila nekoja traga dali e pozitivna ili negativna mozime da komentirame. No sega vejke 2.5 godini imame uprava koja sakase da go unisti Pelister za sega da bidat spasiteli. Tie se sega tie mora da odgovaraat kako predhodnite zosto trosat narodni pari.
Убо ти кажаја дека си грешка со тие 2 и пол години... Аљушо беше донесен во време кога Пискачо беше тука, и тој наводно дојде со некој си спонзор шо никогаш не се разбра кој е. Нејсе, пред година дена беше избркан Аљушо од овие, така да кај ги најде ти 2 и пол години не знам.
Шо се однесва до проценти... Јас еве ти кажвам дека уште од времето на Циле остана истата шема, бараш 15 иљади плата? потпиши на 30 ќе земаш 20 за тие 10 не прашвај. И кој гледаше проценти и чуда кога Пелистер освојваше титули, играше финале Челинџ со Спире? Никој...
И сега да ги добиеа овие неколку утакмици овде ќе се праеа планој за СЕХА кое место ќе бидиме до година, а реално сме каде каде послаби од Металург па и од Работник.
Пак ќе ти кажам, не знам како можиш да промашиш да прочиташ дека на сите овде Корлето му е антипатичен лик и дека на никој не му одговара управата. Уште миљон пати да напишиш за процентите шо мислиш дека ќе се деси? Ќе земат ќе се расплачат во клубот...

Кај ја криеа Циле и Баге документацијата за А.Д? И кај се трескаја Пискачо и Моцарто?
За да стокмиш документација за од здружение на граѓани во акционерско друштво, треба да си писмен само и да собериш документација. Ова ти го кажвам оти јас сум правел нешто слично пред неколку години. Е сега за писмени ваљда се, а зошто не можеа да соберат документација цела година, тоа Пискачо нека си кажи, Циле и Баге немаја абер со клубот тој период.
И да, се дури клубот се финансира со пари од општината јас сакам и за економот да знам колку пари зема а не па за спортскиот директор... Ајде ''бизнис тајна" нека останат платите на играчите, мада Самсоненко на пример никогаш не криел кој колку зема.

Последната реченица ти е најконтрадикторна од се шо сум прочитал од тебе...
Кој одговараше до сега зошто и како трошел пари? Циле? Спире? Ефто? Пискачо? Цревото?
Има некаков извештај од независна ревизорска агенција некогаш напраена врз тоа како работел клубот? Нема.
Шо бидна со тие лисјата шо мафташе Корлето дека Пискачо си се частел дека организирал утакмица и си праел сметки на телефонот од клубот? Ништо...
Затоа пак ќе ти повторам, клубовите не смеат ни да помислат да гибнат од парите на општината.

Сосем друга работа е тоа дека висок буџет не значи дека секогаш гарантира успех.
Еве можи не се снајдоја и тој Зејак и иранецот. Дојдоја тука, видоја вукојебина, никогаш не тренирале во сала кај шо нема греење, плата ја има ја нема, никој ниту поддршка ни бутур не им даде, првата утакмица изгубија и одма почнаја сите да ги бркат. Мислиш е лесно како спортист да заминиш негде и да си стално во топ форма? Шо ако се адаптираја колку толку зимава па на пролет почнеа растур да прат? Еве и Работник кој има перфектна полусезона и сосем солидна екипа брка играчи за да земи други...
Томче од авион се гледа дека ништо не работел со играчите ниту на кондициски ниту на тактички план, иако тој ги бираше играчите итоа по втор пат. Е сега не можи истиот тој Томче кој се колни во Пелистер да овде во два наврати испаѓа незналица, а во Прилеп без пари без тренинг прај екипа која иди овде и го мели Пелистер... Нешто не штима.
 
П

Пљампач

Гостин
Арно ги збркаја... Се поставува сеа прашањето, шо ќе донесат на нивно место. :свиркам:
Да не го соберат сеа онај бекот шо го збрка Работник. :facepalm:
 
Член од
27 јуни 2018
Мислења
131
Поени од реакции
266
Navodno i Čanturija e vo listata za brkanje, a i se gleda deka se vo loši odnosi so Joško. Realno Čanturija e vo zalezot na karierata, ova sezona igra čorba. Logičen izbor bi bil Gugleta ama šo fajde ko nemame bekoj i golman
 
Член од
1 февруари 2014
Мислења
319
Поени од реакции
230
Rezo ova godina e eden od najslabite nashi igrachi i realno treba da prekinat i so nego... Taka da ostanvame samo so stoilevski koj e i to kako dobar igrach ama e seushte mlad i shansa treba da cheka od klupata. Gugleta e odlichen izbor na desno krilo, iskustvo ima od seha i liga na sampioni pa ako vistina potpishi ke bidi golemo zasilvanje. Ke ima i golman e desen bek nov... Chekajte malce popoleka samo. ;);)
 
Член од
5 април 2013
Мислења
3.311
Поени од реакции
6.533
na pat e shestoto desno krilo za bitola ova sezona :) :) :) :)

https://ekipa.mk/aleksandar-gugleta-go-zasiluva-pelister/

muabetot za procentite i prejadeniot uste min 4 pati .....
:) :) :)

joshko vo sanatorium ke zavrsi so ovie ...

citat od cauro : BEKOJ DAJTE MI...
Безвезе е што пак зборуваме за крило, во ситуација кога на тимот му требаат очајно десен бек и голман, а инаку Гуглета е барем реално засилување - играч од малку повисока класа од овие кои ги има во Пелистер. Веројатно би им бил најдобар играч (малку над Дрогришки, Кобетиќ и Поповиќ).
 
П

Пљампач

Гостин
Гуглета, Серафимов, Томовски и уште еден лев бек, по можност некој шутер разбивач... Само во неков таков случај можи да се речи дека вредеше то шо ги пуштија овие досегашните играчи.
Иначе за некој Куровичи, Узбекистанци и незнам ти шо, ќе биди само уште поголем чекор назад ова сезона.
Искрено не глеам јас некој слободни македонски играчи шо вреди да се донесат, освен овие децата од Металург.
Нека ме попрај некој ако грешам, ама јас не се сеќавам да има некој наш интернационалец надвор а да можиме ние да си го приуштиме со овие средства со кои располагаме моментално.

Незнам шо мислат и како мислат да прат. Ама ако немат договорено некој посериозни засилувања, сварно можи гадно да ја досјебат сезоната. Нема да ме чуди и Охрид дома да не чукни во последно коло и да не исмева по статуси Андоновски постојано.
 
Член од
5 април 2013
Мислења
3.311
Поени од реакции
6.533
Гуглета, Серафимов, Томовски и уште еден лев бек, по можност некој шутер разбивач... Само во неков таков случај можи да се речи дека вредеше то шо ги пуштија овие досегашните играчи.
----
Искрено не глеам јас некој слободни македонски играчи шо вреди да се донесат, освен овие децата од Металург.
----
Нека ме попрај некој ако грешам, ама јас не се сеќавам да има некој наш интернационалец надвор а да можиме ние да си го приуштиме со овие средства со кои располагаме моментално.
Ако се ова очекувањата, осудени сте на разочарување. За Металург да ги пушти најдобрите деца некаде, треба сериозно да се искешира за оштета, едно третина од буџетот треба на оштета само за еден играч да го фрлат, тоа мислам е научна фантастика за Пелистер (а дури и во таква ситуација, Серафимов чисто сумњам дека би го продале на било кого во моментот).

Во однос на слободни играчи, не знам што толкуваш како слободни. Сред сезона, квалитетен играч без клуб не се наоѓа. Гуглета е специфичен случај - исклучок. За на лето има шанси да донесат и македонци интернационалци, ама сега тешко. Митревски пример е ми се чини одлична опција за Пелистер и мислам дека можат да го убедат да дојди од Романија на лето.

Можеби има шанси на лето Јагуриноски да го земите на десен бек (реално и не знам зошто се врати во Металург, таман си беше во Пелистер тој), ама на зима не верувам да го пуштат со оглед на повредата на Велковски.

Друго од домашни играчи, главно треба во домашно првенство да се бара, интернационалците кои би можеле да направат некаква разлика или играат во далеку појаки екипи и се далеку над нивото на Пелистер, или се дедовци во Ратинген или играат во Романија, Шпанија, Франција.... далеку појаки лиги од нашата. Останатите интернационалци не се ништо различно од играчите кои може во домашната лига да се најдат.

Ама според мене барање докажани играчи е генерално погрешна стратегија. Попаметно е да се фокусираат на кадети и пионери од втора лига и од школите на КЛ7. Во превод деца со кои ќе можат да работат и да ги направат во јаки играчи - тоа е многу поверојатно отколку да ги купат готови.
 
П

Пљампач

Гостин
Ако се ова очекувањата, осудени сте на разочарување. За Металург да ги пушти најдобрите деца некаде, треба сериозно да се искешира за оштета, едно третина од буџетот треба на оштета само за еден играч да го фрлат, тоа мислам е научна фантастика за Пелистер (а дури и во таква ситуација, Серафимов чисто сумњам дека би го продале на било кого во моментот).

Во однос на слободни играчи, не знам што толкуваш како слободни. Сред сезона, квалитетен играч без клуб не се наоѓа. Гуглета е специфичен случај - исклучок. За на лето има шанси да донесат и македонци интернационалци, ама сега тешко. Митревски пример е ми се чини одлична опција за Пелистер и мислам дека можат да го убедат да дојди од Романија на лето.

Можеби има шанси на лето Јагуриноски да го земите на десен бек (реално и не знам зошто се врати во Металург, таман си беше во Пелистер тој), ама на зима не верувам да го пуштат со оглед на повредата на Велковски.

Друго од домашни играчи, главно треба во домашно првенство да се бара, интернационалците кои би можеле да направат некаква разлика или играат во далеку појаки екипи и се далеку над нивото на Пелистер, или се дедовци во Ратинген или играат во Романија, Шпанија, Франција.... далеку појаки лиги од нашата. Останатите интернационалци не се ништо различно од играчите кои може во домашната лига да се најдат.

Ама според мене барање докажани играчи е генерално погрешна стратегија. Попаметно е да се фокусираат на кадети и пионери од втора лига и од школите на КЛ7. Во превод деца со кои ќе можат да работат и да ги направат во јаки играчи - тоа е многу поверојатно отколку да ги купат готови.
Ako ne gi zemi Pelister, togas ke gi zemi Rabotnik po istiot princip kako so go zedoja Kuzmanovski. Nekolku plati Metalurg nema isplateno i slobodno mozi bilo koj igrac da bara raskin na dogovorot.
Namesto da baraat na youtube da nosat afrkanci, neka odat skopje i neka pregovarat so decata.
Ako nisto drugo barem neka probat pa ako ne neka se bara drugo resenie .
 
Последно уредено:
П

Пљампач

Гостин
Да не речите дека Тексо го нема... :cool:

upload_2018-12-9_16-36-24.png

Дека највероватно Бутел изигра за Пролет, тука нема сомнежи, мада и немора да значи пошо Пролет игра многу убав ракомет оваа сезона, ама толкава плачипич*а јас не памтам да имало од ко пратам ракомет.
Сварно не го сваќам шо сака да постигни со то шо ќе влези плејоф, или со тие теории на заговор како сите се против Охрид, ко и самиот е свесен дека нити има пари а уште помалце капацитет да напрај нешто на пролет. Ќе служат како топовска храна за останатите екипи.
Дека не заслужва да игра плејоф, ќе свати и самиот во последно коло во Битола, пошо како стојат работите највероватно та утакмица ќе му одлучва ако Пролет изгуби во Струга во пролетниот дел. А во Битола ќе добие то шо си заслужи и очекувам Јошко да го збриши паркетот со нив, нормално ако се донесат играчите за кои се шпекулира дека се во преговори со Пелистер.

Крајно одвратен лик, заедно со тој во коментарот подолу, шо постојано хејта против Пелистер и веќе на секој пост за Пелистер е прв да јади гомна. Смешни се двата, ама не се тие криви, криви се нашите шо не склопија екипа како шо треба и да се прошетаја во лигата. Вака само му остаја простор на гомнојадците на секој пост да мелат против Пелистер.

Нејсе...

Се збора дека следни двајца на излезна врата биле Резо и Црнчугата. За Резо веќе било одлучено а за другиот уште немало конечна одлука, мада големи биле шансите и тој да биди ослободен од обврските.
Шо планират да прат, само господ знај... Да земиш пола екипа да ја избркаш на сред сезона, сварно или треба да си ненормален и да си "пукниш" сам в нозе или да имаш многу пари и да напрајш екипа во краток рок.
Пошо знајме дека немат пари, некако повероватно е да се деси првото сценарио. :cautious:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom