Фан клуб: РК Пелистер

П

Пљампач

Гостин
Дека Дрогришки замина од Пелистер на многу неблагодарен начин, то е факт !
Дека стана интересен за Металург и ракометната јавност поради третманот кој го добиваше во Пелистер, пред се последната сезона пред да замини кога беше капитен со само 20 години и то е факт !
Ама пак дека е наше дете и заслужва втора шанса, за то сум повеќе од сигурен.
Гарантирам и можам да се кладам со било кој овде на форумот, дека моментално и покрај то шо кариерата му е во надолна линија е подобар од Зејак и Маџовски заедно, кој моментално во Пелистер се солено платени а на терен не покажват никакви резултати.
Незнам колку клубот располага со финансии моментално да донеси уште еден играч покрај она дузина на странци и аматери шо се на платен список и земат доста солени суми за наши стандарди, ама ако има простор да го донессат, ите како ќе ни се најди во овај момент кога кубуриме на лев бек.
Ако го донесат Стефан, можат на зима спогодбено да го раскинат договорот со Зејак и да му дат на Јошко одврзани раце да довлечка некое младо бекче од Србија, пошо работеше лани во српската лига и е запознат со играчите шо се вртат моментално во клубојте кај нашиот северен сосед.
На тој начин барем малце од малце ќе ги искорегират глупостите шо ги напрај Томче ова лето со селекцијата на тимот.
За в година се знај... Пола од овие шо се сеа во Пелистер треба да го напуштат клубот и да се селектира паметно уште оваа пролет кога грото од играчите си бараат нова средина.
 
П

Пљампач

Гостин
Со враќањето на Иван и Дрогата назад во клубот, се корегираја малце од глупостите шо ги напраја предходно со тие аматерите од Иран и пичкесиматерин донесени.
Знам од сигурни извори дека Злате пробвал со сите сили да го донеси Томовски во Пелистер за плејоф. Ако успеј да донеси во Пелистер ќе биди топ. Сериозно кубуриме на голманската позиција.
И Рајчич и онај циркузантот Плех се голем промашај.
Под итно треба да се донеси голман !
 
П

Пљампач

Гостин
Скокнаја да се тепат охриѓани, ама Злате подели некој шамар како во старите добри времиња. :D
Играт грубо од самиот старт и на работ на исклучвање му е секој контакт. Мислам дека намерно провоцираја да исценират инцидент бидејќи очигледно на терен ја губат битката од минута во минута.
Јас да сум на местото на Јошко, ако во второ полувреме продолжи ова тенденциозно судење и инциденти од страна на охриѓани, ќе ја повлечам екипата па макар и службено да ја изгубиме.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.238
Поени од реакции
19.396
Од 20-14 ни прат серија од 11-2.
Шта речи, греој, мизерија.
П.С.
Коментаторо е тежок лудак.:pos:
 
П

Пљампач

Гостин
За греој!!

После овај натпревар мислам дека сезоната за РК Пелистер е завршена пред време.
Да изгубиш од распаднатиот Охрид без буџет, без странци и со играчи од типот на Везенио и Славиша, тогаш нема шо да бараш во ова лига.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.819
Поени од реакции
7.111
Кој индијанци човече и коплексари се радваат како лш да освоија хаха тој андоновски е гревче жими се не знам како го толерираат судиите и делгатот онакво урлање и глупирање немам видено сто години а коментаторот му е врв и уште поздрав до рибари и баш сакам да видам кај му се ебат сестрите и на кој каде ќе ја заборат Битола!
Сега за нашите за жал ги гледав само последните дваестина минути но се виде дека нападот ние чорба единствено на кобетич се чека и тро на папата другите само за подавање служат не видов шо и како ги исклучија и зошто голман немавме па мораше повреден да брани овај но освен шо фалат играч најмногу ни фали ГОЛМАН под итно да земат салам и за крај а најважно која будала се да му ебам дозволи да се игра со црно бели дресој ало бе управа комуњари знам дека читате берете ум ај шо нема резултати се поебавте да не зборам за име устав ама немој бе клупски бои по грешка да менувате оти се ќе ви ебам по список!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
 
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Dnoto e dopreno odamna samo nekako sega se e so nekoe alibi, alo 15 godini klubot nikogas ama bas nikogas nemal vakov budzet 400 000 evra na 13 stranci i sertifikati da te tepa Ohrid so budzet od 70 000 koj seuste ne mu e odobren na 12:18 da izgubis 25:22 e povejke od sramota. Na sportskiot deteto pa ke se tepa sho da ne se tepa za 1700 eu ke se tepam i jas samo golmanot ko znaese deka nema zamena kaj odi da se tepa. Ne bilo do Borce pa i do Tomce ete go Josko dobiena utakmica gubi ama sepak mislam deka treba so Aplauz da gi ispratime slednata so Analginite kako poddrska. Prenajadeniot sega mora da vikni pres i da kazi deka ne se borci nisto povejke. A Procentite neka si tecat tie se najslatki drugoto i ne e bitno.
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.238
Поени од реакции
19.396
А, шо е со голманите, повредени се сите или?
Плех се повреди играјќи мал фудбал на тренинг,:cool:
Милош се проба како ММА фајтер ( неуспешно ):pos: и си доби син картон.
Додека третото голманче,се повреди.
Аха, да, имаме и четврти голман, :pos:ТАБАНГЕ:kruna:
Наместо да го користи Јошко Табанге на среден, со оглед на МРТВАТА ИГРА ВО НАПАД ВО ПОСЛЕДНИТЕ 20 МИНУТИ ( кога дадовме само 2 ( два ) гола ), тој го кладе да брани.
ЦАР, и сеа вика голманот не бил искусен ( се мисли на третиот голман), од кај шо шутнале Охрид дале гол.
Детето солидно си избрани, имавме +6 со него во второ, то шо не знат кај терат во напад е друга приказна...
Нападот е главен виновник за поразот вчера, со одење не се добива утакмица, класично аматерско издание..
 
Член од
10 јуни 2016
Мислења
84
Поени од реакции
119
Да плачам или да се смеам.Где плови овај брод.
Коментарите од типот на кај му се ебат сестрите или незнам шо не се за тука. Публика и то е то. Битола имаше пеколна публика и доколку се изигра таква утакмица децата од Охрид ќе се посерат.
Абе ние имаме играчи работиме нешто, прајме?
Не свакам како изгубија од Усташо. Леле педерката не ја носи и среќа му тргна. Јошко хаха гледал како созрева екипата хахахахахах. Како цреши ве поцрвенаа.
Тажно е ова.
 
Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=604408043311610&id=196003357485416
Браво за голманот сам ќе ги средеше сите!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Богами:tapp:....Ептен браво :tapp::facepalm:,само би рекол дека е насилник,ништо повеќе!Срам голем за нашиот клуб,на ништо не личиме тотална дезориентирана екипа,никаква хармонија во клубот ,со еден збор катастрофа!
 
П

Пљампач

Гостин
Овие од Охрид напраја цела драмолетка од ситуацијата... Небаре финале играја ЛШ или пак освоија титула. Честито нека му е победата, која патем ние самите му ја поклонивме, пошо реално до 45 мин губеа константно со 5-6 разлика и беа изгубени во простор и време, меѓутоа ние успеавме да ги срушиме сите рекорди на глупоста и да му подариме победа.
Ќе дојдат Битола и ќе изгубат како магариња, но сето тоа е џабе кога Пелистер губи бодој од кој ќе стигни а се потроши една вреќа пари на вакви телетабиси од Иран, Ирак и Гана.

http://www.g-sport.mk/vest-statija/69853/prv-otkaz-vo-pelister

Еве читам денес Јошко почнал да ги брка полека, полека... И треба да ги брка и јас би постапил исто, меѓутоа проблемот е што премногу пари се потрошија а епилогот на крај ќе биди уште една катастрофална сезона, во период кога Металург полека го предава местото во СЕХА лигата.
Почнаја отказите со Иранецот Караирман а следни на листата за бркање биле Кире Митревски, Зејак, Никучо и Лекович. Ете и во изјавата за порталот Јошко најавил дека ќе му дај уште една шанса на останатите, меѓутоа од информациите кои се вртат во јавноста, за време на зимската пауза ќе носеле 3-4 играчи.

Премногу пари се потрошија, премногу глупости се напраја во пооследните неколку мессеци. Допрва циркузи ќе прат ако носат нови играчи на зима.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom