Фан клуб: РК Пелистер

Член од
10 јуни 2016
Мислења
84
Поени од реакции
119
Zlatko Dimitrovski , Pepi Manaskov i site ostanati koi stoite pozadi ovaj nastan gospo neka vi daj zdravje.Go zaborajv i se vrativ od rabota i slucajno mi letna nekoe video pred oci i solzi pocbaja da tecat.Salata polna ama seriozno polna.Eden del od legendite na edno mesto tamu kaj sho pripagaat.Ne e Kale ne e Jane Sandanski ne e Boris Trajkovski.Ova e hramot na rakometot rakometnata meka i medina.Pepi mnogu ubo kaza,ovaa publika ima stvoreno mnogu rakometari.Lugje ova bese samo revijalen natprevar a neka se zamislat politicarite sho bi bilo koga Pelister pak bi zacekoril vo liga na Shampioni ili nedaj boze da treba F4 kako Vardar da igra.Epa togas dragi moi organi ima da se prodavat za da se stigni do Keln.To e razlikata pomegu Bitola i rakometnata provincija.Nie zivejme za tie 60 minuti a tie gledat samo da ziveat od tie 60 minuti.PROKLETI DA STE SHO UNISTIVTE
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Зошто Спиро не беше поканет?
И јас то се зачудив.
Мораше Спиро да добие благодарница.
П.С.
И на Президенте требаше еден примерок да му се дај:cujte:
Појќе од Циле напрај за клубот последните 20 години. :)
Циле со то шо му го напрај на клубо последните неколку години не заслужи името да му се спомни,не онде честој да му прат.:kuracc:
 
Член од
29 јули 2014
Мислења
129
Поени од реакции
40
Не можев да одам бев на работа и многу ми е мака...гледајки ги сликите атмосферата срцето ми се наполна....солзи ми дојдоја...битола заслужва ракомет!!! секоја чест за организаторите
 
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.880
СПЕКТАКЛ
МАГИЈАА
НАСТАНИШТЕ
Незнам веќе е 2 сато после полноќ а јас уште неможам да се средам после ова денес и да си ги приберам емоциите...
Битола беше на нозе.
Солзи на сите страни.Емоции.Скандирања.Легенди.Ова беше нешто шо му требаше на Битола моментално.Незнам немам зборој.Јас шо сум чоек шо е мртов ладен и е тешко да му разбудиш некое чуство ама денес плачев како мало дете во ракометниот храм Младост!!!
Па луѓе мои бе браќа заслужваме ние овде ова да го доживуваме нон стоп.Заслужваме екипа шо ќе се бори за ракометниот врв во Европа.Овај народ денес шо дојде заслужва радости ова е најдобрата ракометна публика шо некогаш послтоела и ќе постои почнувајќи од мали деца шо појма немат кој се играчите шо беа на терен па се до оние најстарите кои некои од нив еднвај се движат ама денес беа присутни в сала.Ова е она шо Скопје никогаш нема да го има џабе му се и пари и титули и играчи и се.Ако после овај настан не се најди некој чоек дали то е Трифун (дури и пискачо на микрофон викаше Трифун вратисе) или некој друг бизнисмен да вложи тука никогаш нема. Со општински пари ние успех не прајме. БИТОЛА САКА БИТОЛА ДИШИ БИТОЛА ЖИВЕЈ ЗА РАКОМЕТ !!!
Се потсетив на едно време пред некои 15-20 години кога бев мало дете многу работи беа како тогаш.Публиката , иститите играчи од тоа време, амбиентот, ходниците беа полни како некогаш ,трибините паркингот пред сала се потсеќаше на едно убо време во Битола. Мајсторите останале мајстори тое то фалави на сите за се фалави шо ме натеравте да го засакам Пелистер а и за то шо денес ме вративте назад во времето ИГРАЧИШТА ЕДНИ. Па Дади ејј која легенда ама браво и за потегот со благодарницата во тој момент Дади беше најсреќниот човек во светот то беа неговите најсреќни 2 минути шо ќе ги памти вечно. Секако на секој настан има по некој пропуст дали некој бил викнат или не ама то не треба да се земи во обзир после ова денес. Пак ја покажавме нашата големина со то шо не беа исклучени Цилевци од овај настан да видат дека ние не гледаме на тој начин како шо тие не гледат нас моментално.
Едноставно тука треба да игра и репрезентацијата да се створат услови. Овде со родил ракометот во Македонија неможиш ти сосила нешто друго да прајш.
1000000000 пати имаме докажано и уште докажваме дека сме најракометен град и дека заслужваме многу поќе ама тешко дека некој има осет сето ова да го види и да го искористи...страшна работа.
Kрајно време е да тргниме напред мораме!
Само еден тим само еден град само Пелистер само Битола :)

П.С. http://www.gol.mk/rakomet/pepi-i-trifun-peat-ako-odam-vo-bitola
Ако вечерва не успеале да го убедат Трифун да се врати дури го држат емоции никогаш нема. Се е тука. Тука е тој како газда а во идната управа би биле оние кои денес беа на теренот. Постручно полегендарно од то амин...
 
Последно уредено:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.861
Поени од реакции
7.243
Odlicna pretstava porakata e ispratena sega kako i sekogas cekame da griznat biznismenite samo za zal sluh ke se nema no ete uste ednas da vidime. Veteranite fenomenalni mladite decki Ckembari odlicni samo sakam da prasam #Goranbt vadenjeto na politicki transparent kako ke go komentira? Poso znaeme deka nie Ckembarite sme nezavisni ili ima promena?
Некој прашања не заслужуваат одговор ;)
Не знам шо да речам ќе згрешам да бев таму да делам правди и кажувам став вака ќе згрешам за кој сме биле се знаело потајно или по јавно а сега овај потег дали е правилен ќе покажи времето шо значи навивачите не смејат да мешаат политика иако има секаде во светот и кај нас што некој јавно подржуваат некоја партија или движење пак од друга страна по фер е ако веќе некој подржуваш вака да си кажиш а не курвински да играш на две страни а ете кај нас се одбра трет пат шо реков можеби е добро од една страна но од друга е опасност ако не влези ниту еден советник од поинаку тогаш сме со турнати гаќи но што и да биди секој став на групата мора да се прифати ако некој има друго мислењетреба да го кажи на трибина односно на состанок а не тука на форумот или на фб да повторам секој став мора до крај да се подржи да нема поделби!
P. S. Честитки за вчерашната организација на ревијалниот натпревар и благодарност за видеата да се израдуваме и ние другите да се потсетиме на златните времиња на Битолскиот ракомет!
 
Последно уредено:
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Goran mislev deka si eden od iskrenite i deka imas stav cvrst ama i ti si bil pleskavica ako osudvas politika osudija do kraj a vaka ne filozofiraj pa na tribina ima decki od site politicki partii pa nikoj ne izvadi zname, a vaka vejke sme obelezani kako politicki igraci dali ke ima ili ke nema sovetnik jas ne znam samo znam deka golem del i komentarite se deka ova sho se napravi e los poteg i zatoa na tribina ke bidime uste pomalku zaradi vakvi ispadi.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.861
Поени од реакции
7.243
По искрен здравје ти праша јас кажав шо мислам иако реков и ќе повторам тука не место за ставови има трибина има состаноци таму се решава а не на форум и фб
По цврст став пак здравје реков дека секоја одлука шо ќе ја донеси групата без разлика дали ми се допаѓа или не мора да поддржи и прифати
Трета работа имаше едно знаме убо се сеќаваш со портокалова боја за кое беше грешка а за сега реков времето ќе покажи
Четвртото лош добар ќе видиме а дали ќе се намали бројката не е битно колку сме толку сме само да сме сложни другото се е споредно оти ако има јак клуб ќе има бројка а вакви работи малку можат да влијаат!
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Паролата не требаше и не смееше да се извај,ама сеа јебига,не можиш ти да контролираш шо се прај во неколкустотини навивачи.
Не е прв пат ова да се извај политичка парола,на времето 98 ма ко беа парламентарните избори се скандираше ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА,па после се вадеа на неколку пати пароли за ВМРО.
Не смеат навивачките трибини да се користат за политички цели-без разлика кој ги поттикнува,дали водачите на групите,или некои подгрупи и слично.
Иако пораката/паролата беше ТОП и ДИРЕК МАНА В РЕБРА,ама со то шо одма се поврза со број на советничка листа и политика и го изгуби значењето,за жал,кај нас се се гледа низ политиката.
А дека БИТОЛА САКА ПОИНАКУ сака и то како,не пропагирам овде кој за кого да гласа,ама за доброто на градот мора да има шо појќе советници шо не се од редојте на ВЕЧНИТЕ,мора некој со ДВЕ РАЛА ЈАЈЦА да ги потсеќа овие граТските татковци и јаки фраери и госпоџи дека и тие се обични смртници,дека и тие живеат во загаден град,со уништена економија,невработеност до даска,иселена младина,уништен спорт,ебан менталитет в корен,некој те ништи од корен ти си викаш АКО БАТЕ,ИМА И БЕТЕР,кај има бетер од ова бе?:tapp:
Доста е појќе од двете партии пиперо ни го ебаја,младоста ни ја зедоја,здравјето, се ебаја во градо,и прикаски ни кажват овде,само мрчат по пресој,селфи на 5 минути прат,ДЕМЕК ЕВЕ СО ГРАЃАНИТЕ СМЕ,ПЕЛИСТЕР Е ИМЕ НАШЕ-ПЕЛИСТЕР Е ЖИВОТ.
Кој Пелистер море,која Битола-еден ебан пратеник ЈАКА ФАЦА ВО ПАРТИИТЕ,имавме и министри,и се низ сите овие години не му стропа таму во метрополата на тие лидерите Бранко,Љубчо,,па пак Бранко,Бучко,Грујо,ете и Зајко и да му речи-ЧЕКАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ-СО БИТОЛА ШО ПРАЈМЕ?АЛОООО ДО КОГА ЌЕ НЕ ЕБАТЕ ВИЕ НАС?
Е то е,ама за пуста функција да задржат,да си останат мирни во своите кожни фотељи,да си лапат дневници,плати пратенички, цел овај четврт век НИКОЈ НЕ ГО ПОТЕГНА БИТОЛСКОТО ПРАШАЊЕ ,си ќутеа и се клањаја на централа од Скопје,шо ќе кажи лидеро така ќе биди,е па зато ни се случи ТАТ.зато ја ебаја цела битолска економија,зато сме последни во инфраструктурни вложувања,зато пола град ги запали патиките шо подалеку од тука.
Абе за ова шо го напраја треба некој на бесилка да оди,мамицата ни ја ебаја,и пак му шлукат онде,ги величат,абе кое величење бе.
Нека излезат онде и нека кажат јасно и гласно.

Шо прајме со

1.РК Пелистер и салата Младост?

2.Со ФК Пелистер и стадионот?

3.До кога КК Пелистер ќе биди клуб кој ги собира трошките?


И шо мислат под то МУЛТИНАМЕНСКИ КОМПЛЕКСИ и СПОРТСКИ ЦЕНТАР ПОД ТУМБЕ КАФЕ?

И двете партии мрчат за овие работи,бајки овде кажват,а никој конкретно не кажва шо,како,од кој пари ќе се напрај сето,и шо е најважно до кога?.
Наташа онде ми кажва онде за пинг-понгот,кој пинг-понг бе сестро:tapp:

Напишале онде РК ПЕЛИСТЕР РАКОМЕТНА ВЕЛИЧИНА и се испотагнале.:pipi:

И сеа шо?Шо има врска то шо сте дошле на ракомет со РК Пелистер?:icon_lol:
Демек ете и ние на ракомет ојме..
Овде пола на ракомет немат стапнато,некои се во РК Еурофарм,:pipi:и сеа ми пишат овде за некои величини,за Пелистер,ајде бе таму гитла..
За другите да не прајме муабет,изгледа Зоран Илиоски не е по ракомето:pos:,и немаше време да дојди едно SELFIE да напрај,да беше докторо 50 кадра ќе манеше.:kruna::masa:
То е,не го бива секој за само-промоција и кабадајлук.:icon_lol:
Абе од лајкој и мрчење не се живеј,то е денешното време,и кампањата ја водат на ФБ,се отепаја од селфирање,блицојте на мобилните ги расипаја:icon_mrgr:
Едно е јасно,политичарите и политичките пиуни не смеат да бидат фактор во клубојте,а најмалку да држат функции,тие треба само индиректно преку лобирање,праење пат за подобрување на инфраструктурата на спортските објекти,договарање со некои спонзори да поможат,а клубојте да ги остат да бидат раководени од луѓе шо знат шо треба,и пред се луѓе со искуство-не онде секакви ликој да се мотат.
Од новата локална власт(која и да биди) се бара само едно.

Да се напрат услови за нормално функционирање на клубојте.

Да обезбедат спонзори,нормални спонзори,пред се од големите фирми,не можи и не смеј фирма како ЕЛЕМ која мајката му еба на градот да не враќа ништо назад,не можи со 50 помочани илјади евра година шо ги дава како некојси надомест за развој и подобрување на животна средина и здравјето на граѓаните да поминат за сето ова труење,загадвање.
Па милионски тендери се вртат,наши народни пари и градот да не види ни банка,е па се да ви ебам.
Нормална локална власт немаше да пропушти да ја има овде една компанија како Кромберг и да не успеј да извлечи барем по некоја ситна банка за едно помочано рекламно пано да клат на стадион или в сала,барем за толку ќе даеја Швабите,и тие знат дека рекламата е најважна во бизнисот.
Кажано е за то како,на кој начин можеа да напрат услови за сите клубој во градот-на толку нови згради кои како печурки никнуваат низ градот,само од тие давачки за комуналии,одобренија за градби и слично-само 10% од тие дозволи да ги пренаменваја за нешто друго во градот-ете не мора/ше да е спорт-нека беше изградба на паркој,зелени површина,пешачки и велосипедски патеки,било шо ќе беше подобро.
Ама вака најдоја плодна почва и не орат-26 години:sekc: не бушат,:sekcza:мајче ебаја,од најубав град во Македонија не напраја последна паланка.
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
452
Поени од реакции
1.193
Vo bitola vikat i kuce da e od soj da e (citaj pedigre)... vcera bitola dokaza i potseti deka ima rakometno pedigre i ako zboruvame za "nova era" bitola e nultata tocka od koja se pocnalo vo makedonskiot rakomet...
"Pedigre" i dostoinstvo pokaza i Trifun, nie nikogas ne sme imale problem so starite skopjani tuku so seljacite koi go napolnaja skopje od site strani, koi nedostatokot od pedigre go nadopolnuvaat so nekultura...
Jas se sekavam na denot koga 2005 trifun dojde da potpisva za pelister. Sedev na sirok sokak i za prv pat vo zivotot vidov rols rojs.
Bateto dojde, potpisa, i ja zedovme titulata...CAR
dali treba politicki paroli, zosto da ne... 10 godini nisto ne naprajfte za rk pelister... KRAJ NA MUABETOT
Ovie drugite da ne zaboravat zosto 10 godini dremea vo opozicija i merea ulici... ovoj pat sansata da napravat nesto ke im bide mnogu pokratkotrajna...
By the way porakata ne bese apla tuku bas suptilna...
I NASTRANA POLITIKA ISPLATETE PARI NA RAKOMETARITE...
 
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Momci ok vi se muabetite samo vo edno blisko minato silno se zalagavme za nadvor na politikata od sportot, imase sekakvi transparenti i od edni i id drugi vo minatoto i zatoa se kritikuvase, i sega Goran da veli padnala odluka na grupata koj odlucva? Pa imase transparent "RAKOMETARI ILI POLITICARI" sega "CKEMBARI ILI POLITICARI" rakometarite ziveea od opstinata za plati a plukavme sho ja poddrzale inicinativata za Makedonija pa karanje zeni majki se i za na krajot site sho plukaja vcera da lizat. Ovde treba ona sho go zborame ne eden sponzor poso lazna prikazna tesko e zosto jas vaka 10 firmi po malku soliden budzet i gradenje na Pelister cekor po cekor bez euforija.
 
Член од
28 септември 2011
Мислења
695
Поени од реакции
892
Neznam so kako tocno ama mislam ne bese nisto odluceno tuku taka se izvaj to ... se klade tamu se krena i to e nema vrakane nazad a so se odenesva i vaka i taka nie sekogas ebani sme ! Ne bese direktno politicka ama se svati i spored mene ne bese ok ama ke pokazi vremeto i porano so odluki so mislevme deka se ok ispadna obratno pa i sega mozi ke bidi taka
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.861
Поени од реакции
7.243
Пискач не знам шо се закатанчи во мене било како било во секој случај храбар потег а дали е исправен ќе покажи недела за денот на избори крај краева редно е и наш чоек да одлучува за градот а не само партиите и во Скопје дај боже да влезат еден двајца па ќе биди друга приказната тогаш нека му ја думаат тие шо го заборавија градот дваесет и кусур години најубо сами да си решаваме за нашата Битола!
 
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Izgleda jak kompleks ti naprajl Piskacot pa moras da se vadis so nego dezuren krivec jas ne mu sum advokat neka si kazva toj samo tebe ko ke te pritisnat da kazis i da lizis na nesto sho si plukal nekako ne ti e milo PRED VISTINATA I BOGOVITE MOLCAT
 
Член од
29 јули 2014
Мислења
129
Поени од реакции
40
Паролата не требаше и не смееше да се извај,ама сеа јебига,не можиш ти да контролираш шо се прај во неколкустотини навивачи.
Не е прв пат ова да се извај политичка парола,на времето 98 ма ко беа парламентарните избори се скандираше ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА,па после се вадеа на неколку пати пароли за ВМРО.
Не смеат навивачките трибини да се користат за политички цели-без разлика кој ги поттикнува,дали водачите на групите,или некои подгрупи и слично.
Иако пораката/паролата беше ТОП и ДИРЕК МАНА В РЕБРА,ама со то шо одма се поврза со број на советничка листа и политика и го изгуби значењето,за жал,кај нас се се гледа низ политиката.
А дека БИТОЛА САКА ПОИНАКУ сака и то како,не пропагирам овде кој за кого да гласа,ама за доброто на градот мора да има шо појќе советници шо не се од редојте на ВЕЧНИТЕ,мора некој со ДВЕ РАЛА ЈАЈЦА да ги потсеќа овие граТските татковци и јаки фраери и госпоџи дека и тие се обични смртници,дека и тие живеат во загаден град,со уништена економија,невработеност до даска,иселена младина,уништен спорт,ебан менталитет в корен,некој те ништи од корен ти си викаш АКО БАТЕ,ИМА И БЕТЕР,кај има бетер од ова бе?:tapp:
Доста е појќе од двете партии пиперо ни го ебаја,младоста ни ја зедоја,здравјето, се ебаја во градо,и прикаски ни кажват овде,само мрчат по пресој,селфи на 5 минути прат,ДЕМЕК ЕВЕ СО ГРАЃАНИТЕ СМЕ,ПЕЛИСТЕР Е ИМЕ НАШЕ-ПЕЛИСТЕР Е ЖИВОТ.
Кој Пелистер море,која Битола-еден ебан пратеник ЈАКА ФАЦА ВО ПАРТИИТЕ,имавме и министри,и се низ сите овие години не му стропа таму во метрополата на тие лидерите Бранко,Љубчо,,па пак Бранко,Бучко,Грујо,ете и Зајко и да му речи-ЧЕКАЈТЕ БЕ ЛУЃЕ-СО БИТОЛА ШО ПРАЈМЕ?АЛОООО ДО КОГА ЌЕ НЕ ЕБАТЕ ВИЕ НАС?
Е то е,ама за пуста функција да задржат,да си останат мирни во своите кожни фотељи,да си лапат дневници,плати пратенички, цел овај четврт век НИКОЈ НЕ ГО ПОТЕГНА БИТОЛСКОТО ПРАШАЊЕ ,си ќутеа и се клањаја на централа од Скопје,шо ќе кажи лидеро така ќе биди,е па зато ни се случи ТАТ.зато ја ебаја цела битолска економија,зато сме последни во инфраструктурни вложувања,зато пола град ги запали патиките шо подалеку од тука.
Абе за ова шо го напраја треба некој на бесилка да оди,мамицата ни ја ебаја,и пак му шлукат онде,ги величат,абе кое величење бе.
Нека излезат онде и нека кажат јасно и гласно.

Шо прајме со

1.РК Пелистер и салата Младост?

2.Со ФК Пелистер и стадионот?

3.До кога КК Пелистер ќе биди клуб кој ги собира трошките?


И шо мислат под то МУЛТИНАМЕНСКИ КОМПЛЕКСИ и СПОРТСКИ ЦЕНТАР ПОД ТУМБЕ КАФЕ?

И двете партии мрчат за овие работи,бајки овде кажват,а никој конкретно не кажва шо,како,од кој пари ќе се напрај сето,и шо е најважно до кога?.
Наташа онде ми кажва онде за пинг-понгот,кој пинг-понг бе сестро:tapp:

Напишале онде РК ПЕЛИСТЕР РАКОМЕТНА ВЕЛИЧИНА и се испотагнале.:pipi:

И сеа шо?Шо има врска то шо сте дошле на ракомет со РК Пелистер?:icon_lol:
Демек ете и ние на ракомет ојме..
Овде пола на ракомет немат стапнато,некои се во РК Еурофарм,:pipi:и сеа ми пишат овде за некои величини,за Пелистер,ајде бе таму гитла..
За другите да не прајме муабет,изгледа Зоран Илиоски не е по ракомето:pos:,и немаше време да дојди едно SELFIE да напрај,да беше докторо 50 кадра ќе манеше.:kruna::masa:
То е,не го бива секој за само-промоција и кабадајлук.:icon_lol:
Абе од лајкој и мрчење не се живеј,то е денешното време,и кампањата ја водат на ФБ,се отепаја од селфирање,блицојте на мобилните ги расипаја:icon_mrgr:
Едно е јасно,политичарите и политичките пиуни не смеат да бидат фактор во клубојте,а најмалку да држат функции,тие треба само индиректно преку лобирање,праење пат за подобрување на инфраструктурата на спортските објекти,договарање со некои спонзори да поможат,а клубојте да ги остат да бидат раководени од луѓе шо знат шо треба,и пред се луѓе со искуство-не онде секакви ликој да се мотат.
Од новата локална власт(која и да биди) се бара само едно.

Да се напрат услови за нормално функционирање на клубојте.

Да обезбедат спонзори,нормални спонзори,пред се од големите фирми,не можи и не смеј фирма како ЕЛЕМ која мајката му еба на градот да не враќа ништо назад,не можи со 50 помочани илјади евра година шо ги дава како некојси надомест за развој и подобрување на животна средина и здравјето на граѓаните да поминат за сето ова труење,загадвање.
Па милионски тендери се вртат,наши народни пари и градот да не види ни банка,е па се да ви ебам.
Нормална локална власт немаше да пропушти да ја има овде една компанија како Кромберг и да не успеј да извлечи барем по некоја ситна банка за едно помочано рекламно пано да клат на стадион или в сала,барем за толку ќе даеја Швабите,и тие знат дека рекламата е најважна во бизнисот.
Кажано е за то како,на кој начин можеа да напрат услови за сите клубој во градот-на толку нови згради кои како печурки никнуваат низ градот,само од тие давачки за комуналии,одобренија за градби и слично-само 10% од тие дозволи да ги пренаменваја за нешто друго во градот-ете не мора/ше да е спорт-нека беше изградба на паркој,зелени површина,пешачки и велосипедски патеки,било шо ќе беше подобро.
Ама вака најдоја плодна почва и не орат-26 години:sekc: не бушат,:sekcza:мајче ебаја,од најубав град во Македонија не напраја последна паланка.


vo konteks na slikata....trebase ednas najjako od 1.50 https://www.youtube.com/watch?v=hT6IS2J0b0o&bpctr=1507722279
 

Kajgana Shop

На врв Bottom