Фан клуб: РК Пелистер

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
Aj prviot go zgresi, sega vikas ako e spanec toni ke bil.. daj zaozbili se strana drzis samo spekuliras.. vrska nema muabeto
Ти ако знајш ете кажи.
Ама знајш жими ....
Иначе печатна грешка тренер на Јапонија стана.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
krstozbor ke resavame ili ke napisite koj e R.A.S.....
Раул Алонсо, во Ерланген беше последно. Целото име му е Раул Алонсо Сангуино.
(благодарение на друг член на форумот)

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
5 април 2013
Мислења
3.365
Поени од реакции
6.858
Раул Алонсо е интересно име, со доста специфичен background, не е класичен "шпанец" тренер од нивната "лоза". Може да биде добра опција.

Ама мене ми е друго поважно - дали проектот е долгорочен или само се крпи оваа сезона. Ако е за крпење, сите опции се лоши, бидејќи фокусот треба да биде на поставување долгорочен темел и визија за иднината. Ако тренерот прифатил на подолг рок да ја води клупската приказна, тогаш вакви имиња стануваат поинтересни...

Или поинаку кажано на Пелистер му е потребен некој што ќе го направи она што го направи Червар за Металург во првите 3-4 години од неговиот престој. Името и националноста се споредни се додека се способни за таква работа...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.311
Поени од реакции
8.303
Раул Алонсо е интересно име, со доста специфичен background, не е класичен "шпанец" тренер од нивната "лоза". Може да биде добра опција.

Ама мене ми е друго поважно - дали проектот е долгорочен или само се крпи оваа сезона. Ако е за крпење, сите опции се лоши, бидејќи фокусот треба да биде на поставување долгорочен темел и визија за иднината. Ако тренерот прифатил на подолг рок да ја води клупската приказна, тогаш вакви имиња стануваат поинтересни...

Или поинаку кажано на Пелистер му е потребен некој што ќе го направи она што го направи Червар за Металург во првите 3-4 години од неговиот престој. Името и националноста се споредни се додека се способни за таква работа...
So vikas ovaj e pokje germanec od spanec no najvazno da bidi podolg period da znajme na so sme pa da ne barame smena na fb da kazat toj e trenerot uste pet godini I Cao

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
6 ноември 2024
Мислења
14
Поени од реакции
63
Се надевам дека новиот тренер ќе си донеси среден бек подобар од Тајник и одбрамбен играч подобар од Абутовиќ, за в година велам.
А за оваа година се надевам дека нема да му укаме и да го избркаме во Јуни уште не седнат.
Автоматски споено мислење:

1731422072425.png

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
14
Поени од реакции
63
Сега можиш само да посакаш среќа, нема шо да фалиш нешто шо не си видел.
Со среќа на брато Раул и да си тепаме сега в Сабота, па Среда,па така натаму.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.126
Поени од реакции
8.073
so srekja neka e. ne znajs vo zivotot koj kade ke se pronajdi
da ne se lazime cv za da se ocekuvat chuda nema..

Член од
4 март 2017
Мислења
2.233
Поени од реакции
6.370
Добар тренер е Алонсо, добра работа бркаше и во Мешков и во Ерланген. Заедно со Бабиќ се најквалитетните во "новава ера" на Пелистер, ако може така да се рече.

Е сега, и во Белорусија и во Ерланген работеше во средини каде што и нема баш некој притисок. Дијаметрално спротивно од водење тим во Македонија, а особено во Битола. Како ќе се носи со притисокот, ќе видиме.

Во секој случај носите тренер со солидно клупско CV за разлика од нас.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.328
Поени од реакции
5.304
Овај до Божиќ ако остани не опцуен или некој да бара да го смени на коњ е :D
Солидна кариера има, сепак за млад тренер се работи, ама ние сме зло град со најмногу експерти по глава на жител...

Некогаш се претерва со коментари зборам општо за сите, а ако некој бил најмногу за критика тоа е РК, не ме чуди и тие да го следат примерот на ФК и КК, па да забранат на социјалните мрежи коментари, па после ќе со пишиме на МирЦ :kuracc::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom