Фан клуб: РК Пелистер

Член од
11 мај 2024
Мислења
51
Поени од реакции
177
Не мислам дека некој го бара Велковски. И за Танкоски исто ќе биди, посебно ако иди то засилувањето (ко шо кажват многу спремен)
Цехте изгина најбитно ко беше, и тој е клучен за титулата.
Томи, да те ебавам. :ROFLMAO:

Член од
28 февруари 2023
Мислења
165
Поени од реакции
644
Сите го заборавате Пешевски некако, ова сезона изгина Пешето ко ќе бешд во него топката или гол или пенал, немаше друго.
Се на се Фитиљот, Тајник и Пешето си ја знаеа играта. Исто така и останатите, само мора да се игра подоминантно, паметно, да се прај разликата на време.
Ете сега и Митревски ни иди, така да прва постава 50% ќе бидат Битолчани, исто така капитенот ни е Битолчанец. Ме бендисва то шо и во репрезентација Фитиљот и Пешето си го терат истото како и во клубот.

Мора тензија ова е Пелистер, не е алкалоид.
Сите сакаме успех, сите му мислиме добро на клубот.

Да напрајме одмор малце сите па со ладни глај да влезиме во новата сезона.

Бидете сите поздравени имајте убав одмор
Да живеј Пелистер, Битола, Чкембари и Битолчани.

Се гледаме за некој месец

Член од
24 јуни 2022
Мислења
310
Поени од реакции
714
Не мислам дека некој го бара Велковски. И за Танкоски исто ќе биди, посебно ако иди то засилувањето (ко шо кажват многу спремен)
Цехте изгина најбитно ко беше, и тој е клучен за титулата.
Ama citaj po forumi I po fb Sega e problem zosto go pustile Tankovski da si odi.
I uste nesto samo ako nekoj mi spomni uste ednas deka Belistojanovski bil za vo prva ekipa,vo nedelata za edno poluvreme tri isklucuvana dobi na ist nacin(ja fakat topkata so noga),plus promasi penal, zicer od negova pozicija.
Автоматски споено мислење:

Сите го заборавате Пешевски некако, ова сезона изгина Пешето ко ќе бешд во него топката или гол или пенал, немаше друго.
Се на се Фитиљот, Тајник и Пешето си ја знаеа играта. Исто така и останатите, само мора да се игра подоминантно, паметно, да се прај разликата на време.
Ете сега и Митревски ни иди, така да прва постава 50% ќе бидат Битолчани, исто така капитенот ни е Битолчанец. Ме бендисва то шо и во репрезентација Фитиљот и Пешето си го терат истото како и во клубот.

Мора тензија ова е Пелистер, не е алкалоид.
Сите сакаме успех, сите му мислиме добро на клубот.

Да напрајме одмор малце сите па со ладни глај да влезиме во новата сезона.

Бидете сите поздравени имајте убав одмор
Да живеј Пелистер, Битола, Чкембари и Битолчани.

Се гледаме за некој месец
Da da vo pravo si go izumiv Pesevski, na mnogu utakmici 100% bese.Mnogu kotek jade ama iskina ili gol ili penal.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.483
Поени од реакции
5.975
Кратко кажано колку пари толку музика не ти идат афирмиран јаки играчи во непознато место...
Кајо да видиме шо играч е, според статистика (Нексе, Загреб и Сесвете а да не зборам со ниските екипи) има солидни бројки играч во два правци ќе биде добар backup за трет пикер.
Тајник е ѕвер незнам оти толку плукате по него, појке од солидно ги изработе сите утакмици на кој изигра и со голем учинок, незнам оти се палите на втелешки играчи кои се побрзи и дале некој атрактивен гол. Играч ко Тајник ни треба не е џабе избран 2 пати играч на година во Словенија а и за неговите квалитети не зема некоја висока плата. Кратко кажано и помалку плата од Танковски.

Се знаат уште од пред 5 години. ДОМИНАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА И ВАДЕЊЕ НА МАКЕДОНСКИ ИГРАЧИ. Од каде веќе имаме 3ца млади играчи кои играат во Македонска репрезентација а на вратата чукаат уште 3ца.

Павле и Емко треба да работат уште доста. Имам пишано за Павле и преходно дека има само преголемо срце но нема ни изграден шут туку само сите голови кои ги дава се од неизградени позиции и насила. Лупа малиот со глата напред со него треба сериозно да се работи оти страшен дефанзивец е и ќе прерасне во супер играч само треба трпение кај него и кај нас за да го добиеме тоа.
Емко колку шо е талент толку е и несериозен во тренинзи и брзо се откажува, со него треба мн да се работи на ментално здравје а тој играч има премногу да даде, треба тој самиот да размисли дали треба да излезе од комфорна зона и да повлече некој работи. Предобра прегледност на игра има солиден скок шут само не работи на себе воопшто и затоа е закочен 2 години и се мачи да добие поголема минутажа.

Сите знаеме до 22/23 беше 1.5 прв тим + 0,5 втор тим, ова сезона беше летвичката малку крената со плус 0,5м кои пари не се ништо за во Европа,

Од премногу доверба во некој луѓе и тоа шо им се даде да биде испочитувано до крај, но крајот излезе сосема спротивно од секое сценарио, тука влијаат не само несериозноста на тој кадар кој ја води двојката туку и многуте повреди на клучни играчи во клучни моменти од првенството.

Кај сме виделе АМИН ние од централна власт за некој крупен проект во градот сме имале подршка НЕ. Напротив овие 20 години во Битола дали нешто е изградено како шо треба. И не очекувајте Стерјеви да дадат 100% во изградба на сала во која ќе затворат некој 10м а ќе имаат бенефит од тоа за ние да гледаме ракомет во убо скоцкано место.

Очигледно ДА. Не е кадарен воопшто не знае да си ги искористи играчите кои ги има на дланка. Му треба подршка и него со солидни посветени тренери околу него и луѓе кои ќе му ги анализираат утакмиците предвреме за тој да почне да спрема тактики, е тука има најголем проблем неговото его и респектот кој го нема во луѓето околу него да може да му се понаша/бара да му ги извршуват работните задачи кој тој ги има замислено. На ова ниво тактички најмногу потфрлуваме затоа е асистент тренер затоа си има тренер голман и позади него уште 2-3ца кои ќе работата на идивидуални тренинзи со играч или група играчи на тренинг. Кога ќе се склопат тие коцки се почнува да се работи на тактика. Ова у фали премногу на Бранче.
Најголема врлина е дека тој е темелот на тимот и околу него почнува да се градат останатите целини за да е постабилен тимот. Може само инаетот во него да го претвори во целосна добивка и да стане солиден тренер за наши услови.
Фала брат , да не се мачи управата пред да прај

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.133
Поени од реакции
1.887
Фала брат , да не се мачи управата пред да прај
Мило ми е дека твоите прашања се одговорени на задоволително ниво и ги исполнаа твоите очекувања.
Во секое време.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.007
Шо прајте луѓе добри сте? Ви текнува на муабетот од пред неколку дена? Дека "за инает" зборав, тука очите ќе ми ги извадевте.

Косуке Јасухира ❌️❌️
Screenshot_20240612_133415_Facebook.jpg

Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.133
Поени од реакции
1.887
Шо прајте луѓе добри сте? Ви текнува на муабетот од пред неколку дена? Дека "за инает" зборав, тука очите ќе ми ги извадевте.

Косуке Јасухира ❌️❌️
Сакаш аплауз или лајк?
Ако објавиш треба да биде ексклузива.

Па пола од форумот знаеше и си ќутеше.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.007
Сакаш аплауз или лајк?
Ако објавиш треба да биде ексклузива.

Па пола од форумот знаеше и си ќутеше.
Шо знаеше пока од форумот?

Нејќам ништо, само не вервајте во се и секој и не си прајте филмој.

Ќе донесиме друг среден.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Нешто за нови играчи имаш информација @Deksi?
Ете @Prezimeto ќе кажи

Не сум одовде јас

Последно уредено:
Член од
21 февруари 2007
Мислења
1.133
Поени од реакции
1.887
Шо знаеше пока од форумот?

Нејќам ништо, само не вервајте во се и секој и не си прајте филмој.

Ќе донесиме друг среден.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Ете @Prezimeto ќе кажи

Не сум одовде јас
Ако некој е влезен во филм си ти реално...

А има време и кој е задожен за да објави за играчи, наше е да се дава подршка на тоа шо го сакаме.

А твое е да си изиграваш прле пред магаре шо е и не е лоша врлина али доколку не правиш штета.
На тебе оставам да си сватиш колку треба да трчаш.

Последно уредено:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.184
Поени од реакции
7.905
Pinki si dade ostavka a gledam Tikves mobile nov trener so znaci e sloboden Rade za vo dvojkata I backup za kecot ko ke ja sjebi Brance vo kecot oti neli ppkaraj site so sakaat po salam trener toj ostanuva

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
12 октомври 2021
Мислења
41
Поени од реакции
93
Pinki si dade ostavka a gledam Tikves mobile nov trener so znaci e sloboden Rade za vo dvojkata I backup za kecot ko ke ja sjebi Brance vo kecot oti neli ppkaraj site so sakaat po salam trener toj ostanuva

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Rade potpisa vo Trimo denot posle poslednoto kolo haha

Член од
19 јануари 2024
Мислења
369
Поени од реакции
1.156
@Tomasino
Чекаме твое видување на сезоната шо измина и збор два за очекувањата за наредна сезона.
Ептен си пасивен во последниот период на темите Пелистер.

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
745
Поени од реакции
1.336

Сега треба и скопјаните со врските во ЕХФ години шо ги имаа, да лобираат и да ни помогнат ако се декларираат стварно за патриоти и земјољубци со Торко на чело :pos:
Ако одиме ЛШ тие ќе одат ЛЕ директно и сите ќе имаме ќар и би го накренале рејтингот колку толку...:oeoeoe:
Доста е од ситења и сопки и љубомори.
Во ЕХФ или се држиш или те газат.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom