Фан клуб: РК Пелистер

Член од
2 август 2011
Мислења
1.269
Поени од реакции
1.705
Другар се отепа од плукање по клубот последните 100 мислења само нешто не ти чини. Ако се имаш со некој од клубот замерено, решиси приватно работите. Престани да труеш!
Никогаш не сум плукал по клубот не ми паѓа на памет да плукам по клубот за кој навивам. А ако тебе ти се допаѓа начинот на кој игра РК ПЕЛИСТЕР и мислиш дека вака треба да изгледа клубот можеш слободно да си кажиш без да ги читаш моите постови.
А приватно немам ништо против никој во клубот ниту сум се замерил со некој од клубот нити имам што да решавам.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.784
Никогаш не сум плукал по клубот не ми паѓа на памет да плукам по клубот за кој навивам. А ако тебе ти се допаѓа начинот на кој игра РК ПЕЛИСТЕР и мислиш дека вака треба да изгледа клубот можеш слободно да си кажиш без да ги читаш моите постови.
А приватно немам ништо против никој во клубот ниту сум се замерил со некој од клубот нити имам што да решавам.
Мене ми се допаѓа то шо победваме и имаме 5/5 до сега со едно тешко гостување денес. И мене за око не ме бендисва ракометот се играше буквално со одење. Но од страна ние незнајме шо се случва внатре во екипата и зошто е одлучено да се игра 7 на 6 со Тиквеш. Најпотребно е овај период подршка.Сите знајме шо треба за ниво погоре. Поздрав прегледај си ги мислењата ќе видиш за шо ти зборам.Шо фајде овде ако пишиме секој викенд истото 1м ги поебавте за ваков ракомет да гледаме !?

Последно уредено:
Член од
2 август 2011
Мислења
1.269
Поени од реакции
1.705
Мене ми се допаѓа то шо победваме и имаме 5/5 до сега со едно тешко гостување денес. И мене за око не ме бендисва ракометот се играше буквално со одење. Но од страна ние незнајме шо се случва внатре во екипата и зошто е одлучено да се игра 7 на 6 со Тиквеш. Најпотребно е овај период подршка.Сите знајме шо треба за ниво погоре. Поздрав прегледај си ги мислењата ќе видиш за шо ти зборам.Шо фајде овде ако пишиме секој викенд истото 1м ги поебавте за ваков ракомет да гледаме !?
Ваквото мислење пред се ме потсеќа на партиско делување да шефе најаки сме газиме, 5/5, победа уживај во неа. Го криеме се она што нечи и под тепих величејки ги победите на Охрид дома и Тиквеш во гости со лоша мизерна игра. Дај боже да не кикснеме нигде па да прославиме титула како треба, но што ако киксниме тогаш ќе бараме кривци лоша игра и тн. Вистината каква е таква е треба да се кажи во очи без разлика колку боли за да се извлечи поука. Не само со тиквеш и охрид цела сезона ние сме без никаква игра без никаква дисциплина и затоа изгледаме како што изгледаме. Среќа наша па другите екипи се дабетер од нас па некако се држиме и ако то што моравме да го добиеме го утнавме мислам на утакмиците со 1961 друг и посериозен тест во првенството нема.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Слаба игра второ. кога требаше да се прекрши утакмицата.
Пак ко со Пролет се влезе непотребно во неизвесен финиш.
Ако беа малце поприсебни Тиквеш и да ги погодеа тие топки на празен гол на крај се беше можно.
Многу технички грешки, фрлени топки во празно, без концепција шо да се игра.
Не можи туку така да се фрла топка, меѓу двајца до пикер, ниски топки од паркет, или висока топка до Жаре, а овај го тегнат и не можи рака да крени,
Не можи со такви топки да се добива утакмица, кога од авион се знаеше дека само на Жаре го насочват вниманието во одбрана.
Тактиката 7 на 6 беше логичен потег и еден вид на изненадување за очекуваната агресивна и истурена одбрана на Тиквеш.
Таа тактика функционираше перфектно, дури беше Васиљев во состав, речиси секој напад или имавме чист зицер или пенал/
Од ко го исклучија Денис цела таа концепција се поремети и немаше никаков ефект.
Се изгуби дејството на та игра 7 на 6.
Единстено ќар бевме шо ги уморивме Тиквеш да трчат во одбрана., то беќе ќарот, оти немаа целосна ротација и на крај можи и то пресуди
Ако играа Симиќ и Обина ќе беше весело.:eek:Имавме голема среќа вчера.:D
Не можи бе со Руди Сери на пикер, ниту можи чоеко да се позиционира ко шо треба, ниту ќе издржи дуел игра, не можи да падни ко пикер и да извај шут, ниту блок моеше да напрај за бекојте, ниту пак има сенс да излези на 9, да укрсти со некој од бекојте или крилата кои би влегле на втор пикер.
Ништо буквално, учинок нула.
Цело второ, очај бевме на втор пикер, едноставно безопасни на страната кај шо беше Сери.
Згусната одбраната, каша попара ни беше проток на топка на средина.
Ако влезеше некој ќор гол од средина или од кај Жаре и од тие дупки кои се отвораа од крила, посебно од страната на Богдан.
Едноставно ко со чоек помалку да игравме.
Зеде батето од 10 метра ја закачи, 5 метра над гол, некоја тула искрши на ѕидот.:popce:
На 4 разлика, ко имавме залет.
Исто и при крај, зеде му ја чапна топката на пикерот на Тиквеш, а овај се спрема да изведи 9 метри.
Каде бе?
Јаде 2 минути без врска, со право, примаме одма гол и ги врати Тиквеш во игра, цар.:popce:
Ќе го отепаше Бранче на клупа, со право. :facepalm:
По,по, толку да не се мислело со глата.
Не ми е јасно зошто ризикуват со чоеко.
Сепак, ваљда знат шо прат, времето ќе покажи.

П.С.
Ве читам уназад, последните неколку страни од темата, и една работа не ми е јасна.:eek:
Зошто никој како едно од тие сериозни/клучни гостувања не го зема то во Охрид?

Баш напротив, гостувањето во Охрид ќе биди можи и потешко од то со Алкалоид, макар и сите судии да се на нивна страна.
Со Вардар ќе биди заебано оти ќе се напалат до максимум, ќе има тензија, притисок од трибини,
Ако е Вардар комплетен ќе биди многу тешко да се добијат таму.
Без разлика колку си прајме ние филмој дека сме кузнеј колку јаки и квалитетни.
Засега не е розово то шо го гледаме на паркет.
Иста тежина како гостувањата во Скопје според мене ќе има то гостување во Охрид.
Охрид моментално се втори на табела, со 3 бода зад нас и меч со нас во Охрид.
Наредно коло дома играт со Вардар, ако го чукнат ( то е доста реална опција ) ете ги во битка за највисок пласман.
Ако одиме со анализи на имиња и, ширина на ростер и моментална форма можи слободно, без никакво претервање да се кажи дека тие моментално играат најдобар ракомет.
Ѓорѓевски на гол, Цирар десно крило ( најдобар стрелец во лигата), појќе од солидни пикери, Бојаниќ, Пелидија, Тасески, Ојле на лево крило, Кукоски дефанзивец.
Да ја клајме на кантар нашата бековска постава, моменталниот учиник на нашите бекој ( освен Фитил), не можиме многу да се пофалиме дека сме во некоја предност, моменталната игра обратно кажва.
Темо, Сафранко, Јукиќ-топ прва постава бекој, , Крстевски не е лош, Јапонецо е заебан ако не му излезиш навреме, тука се плус и Дрогата и Шешиќ кои во последно време се во втор план.
Ова се за наши услови 2 топ бековски постави, шо можат да понудат различен тип на ракомет, и бавен рововски и брз динамичен ракомет..
Видовме сите шо ни напраја во Битола, дандало ни го зедоја 50 и кусур минути, не знаевме кај сме.:popce:
Ги користат речиси сите играчи, доста спремни на физички план, шо не можи да се кажи за нас, шо играме со лимитиран дел од кадарот шо го имаме.
Ние од 7 бека шо ги имаме на лагер, користиме само 3ца, Фитило, Тајник ( овај не е никаков шутер од надвор ) и Цехте ( и овај не можи да се пофали со шут од надвор).
Борзаш не го користат ко шо треба, не знам зошто???
Овај треба да е главен разбивач и шутер, а не да го користиме по 20 минути на меч.
Танкосен, двајцата Павле речиси и да не немат никаква минутажа на важните утакмици, посебно не за да чекаме од надвор да решат.
Емилијан малце појќе добива шанса, ама не е то доволно, мора да се ротира та бековска линија да има цело време позиција слободна за шутер од надвор.
Не можи бе без бекој и шутој од надвор да добиваме утакмици лесно.
Ќе се мачиме ко ѓаоли за секој гол, ќе се тресиме под пасивен Фитило да пробие, или негде да пукни по крила.
То оди засега, ( со маки), ама прашање е до кога?
За разлика од нас, Охрид си ги користи рационално потенцијалите шо ги има.
Имат скоро на секоја позиција по 2 ца појќе од солидни играчи, шо можат да играат различни стилови на ракомет.
Плус и голманот сега им влезе во страшна форма.
Ако ја подобрат та игра на гости можи да се борат за највисок пласман до крајот на плејофот.
Тука му е проблемот, психички, шо во гости се губат и не личат на себе, а исто му се случваше и на тие важни мечој со појаките екипи дома.
Сега ги надминале тие детски болести и личат на сериозна екипа.
Ако успеат да тепат на некое гостување во Скопје и Кавадарци можат далеку да дотуркат.

Да не влегват нашите во потценвање на противниците, сите играт денес ракомет.
Ако не ја крениме за брзо играта ќе биди многу тешко да се одбрани титулата.

Со ваква игра прашање на време е кога среќата ќе ни го сврти грбот и ќе не попари некој.
Ако не ја сфатат многу сериозно работата реална опција е и 3 порази да имаме до крај на сезона.
Двете гостувања во Скопје и то во Охрид. во 10то коло.
Добро е шо иди сега та репрезентативна пауза, да се прегрупират редојте и да се поработи малку на играта.
За 2 недели иди тој квалификационен турнир за Ф4 во купот, баш на тој меч со Охрид за влез на Ф4 куп ќе треба да се видиме до кај сме.

D

DupiMandalo

Гостин
П.С.
Ве читам уназад, последните неколку страни од темата, и една работа не ми е јасна.:eek:
Зошто никој како едно од тие сериозни/клучни гостувања не го зема то во Охрид?

Баш напротив, гостувањето во Охрид ќе биди можи и потешко од то со Алкалоид, макар и сите судии да се на нивна страна.
Со Вардар ќе биди заебано оти ќе се напалат до максимум, ќе има тензија, притисок од трибини,
Доколку ги добиеме двете гостувања во Скопје, имаме право на ќикс во Охрид пошо тие сигурно до мечот со нас ќе ќикснат неколку пати, пошо ги чека гостување кај Алкалоид, Вардар и Тиквеш и дотогаш сигурно нема да се втори на табелата и ќе се бодовно далеку зад нас.
Исто и Алкалоид ги чека гостување во Кавадарци и Битола и гостинска против Вардар во Скопје.
Од наша гледна точка, за нас се битни двете гостувања во Скопје да се добијат и веќе после 8 коло ќе имаме сериозна предност пред конкурентите, меѓутоа тоа треба да се одработи и на терен.
Чекор по чекор и без потценување на ниеден противник.

Член од
24 јуни 2022
Мислења
364
Поени од реакции
911
Доколку ги добиеме двете гостувања во Скопје, имаме право на ќикс во Охрид пошо тие сигурно до мечот со нас ќе ќикснат неколку пати, пошо ги чека гостување кај Алкалоид, Вардар и Тиквеш и дотогаш сигурно нема да се втори на табелата и ќе се бодовно далеку зад нас.
Исто и Алкалоид ги чека гостување во Кавадарци и Битола и гостинска против Вардар во Скопје.
Од наша гледна точка, за нас се битни двете гостувања во Скопје да се добијат и веќе после 8 коло ќе имаме сериозна предност пред конкурентите, меѓутоа тоа треба да се одработи и на терен.
Чекор по чекор и без потценување на ниеден противник.
Ako gi dodieme dve derbi vo sk togas 1000% sme sampioni duri I so dva porazi do kraj na sezonata.
Prosta matematika,ako Vardar kiksni barem uste ednas,a nie ako go dobieme 7mo kolo Alkaloid zavrsena e prikaznata okolu tutulata.
Taa e matematikata vo dve kola se resava tutulata.

Член од
1 октомври 2020
Мислења
60
Поени од реакции
160
Абе ве читам сите, еден дел кукат еден дел се тешат, а ни едно ни друго не е битно, битни се крајните резултати. А најбитно од се е, настрана од вашето чкрапање на тастатурата, присуството. Е то е битно драги кајганџии тинкачи. На домашни утакмици од ЛШ, сите прва линија наместени и рекла казала, Бранче клај го овај извај го овај, не чинат ротациите, не чини нападо, овај ќе дојди онај ќе бега, има инфо нема инфо. Многу мал дел од вас се осмелват да се присутни на домашна лигашка, а камо ли гостинска лигашка утакмица. Изговорот ви е "абее брат сабота е сакам да одморам малку од работата", "абе брат Тинекс Пролет ќе ги гледам??". Е море тркала едни, и децата и жената пиштеа вчера за Охрид да ги носам, договорени уште две недели уназад,ама Пелистер игра, то ми е над се, со другарите правец Кавадарци, секоја чест и за другите шо беа присутни настрана од Чкембарите, бевме 60 70 души отприлика. А за Чкембарите и Лозари наклон до под, напраја добра атмосфера во салата, заедничко навивање од почеток до крај.
И уште нешто да додам, скраја да е, шо ако Пелистер некогаш во иднина падни пак на ниво на Радовиш? Дали овие новопечените после платформата вкуфер ќе ги пикнат сите реквизити шо жу се стари 3 4 години?
Чкембари, само вие сте вечни, се друго е пролазно!!!

Член од
28 ноември 2021
Мислења
68
Поени од реакции
162
И уште нешто да додам, скраја да е, шо ако Пелистер некогаш во иднина падни пак на ниво на Радовиш? Дали овие новопечените после платформата вкуфер ќе ги пикнат сите реквизити шо жу се стари 3 4 години?
Чкембари, само вие сте вечни, се друго е пролазно!!!
Не се сите Чкембари вечни.

Дискусијата за која утакмица е битна која не, СИТЕ се битни дури не имаме математичка предност да сме шампиони. Како шо се одвиват во моментот резултатите Охрид ни е конкурентот за титулата.

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Со овај резултат во ск на алкалоид и вардар, ако не се лажам и да изгубиме на двете во ск гостувања а се др да победиме ќе бидиме шампиони.

Член од
6 февруари 2011
Мислења
874
Поени од реакции
3.784
Алкалоид цел плеј оф игра испод очекувањата со Тиквеш одвај се провлекоја, со Охрид и 1961 комплетно издоминирани. До сега Охриѓани најконстанти од то шо имам гледано. Само да нема кај нас повреди, се надевам со Фитиљот се е во ред. Урош се испука во Норвешка како да сакаше да се покажи пред норвежаните, а вчера бледа сенка. Имам впечаток кај дел од играчите како да фали мотивација на домашните утакмици.

D

DupiMandalo

Гостин
Глеам денес го сркнале Алкслоид од Охрид...
Наредно коло е многу битно за нас да победиме во Кавадарци.
Следно коло тие мислам дека играт до Вардар дома. Ако добиеме ние во Кавадарци а Вардар победи во Автокоманда, се одлепваме на +5 и ќе иамме меч топка за +8 и сериозен чекор напред кон одбрана на титулата.
Колку шо прочитав негде на порталите, некни со Бутел му се повредил Обина и највероватно ќе одсуствува од терените, шо за нив ќе биди голем пех али небитно и тој да е во состав не треба за нас да претставува пречка за победа.
Мислам дека и наредно коло ќе ќикснат Алкалоид со Вардар ако успеат да се комплетират борковци, прашање ќе биди дали ние ќе победиме и да одиме на меч топка во Автокоманда во 7мо коло.
Не треба да се бавиме со весела математика, треба од коло во коло да се крева формата и да се добијат сите натпревари.
Како шо мислев, така и испадна... Знаев дека Алкалоид ќе ќиксни ова коло дома со Вардар.
Со овај пораз на Алкалоид сега сме на +5 од нив и Вардар, позади нас е Охрид со -3.
Наредно коло Вардар гостува во Охрид.
Со евентуален ќикс на Вардар тука, останва ние со евентуална победа во автокоманда да завериме +8 према конкурентите и да се спрема полека мечот против Вардар во 8мо коло.
Следно коло ние играме дома со Струга и очекувам лесна победа и поголема минутажа на играчите од клупа. Потоа следи репрезентативна пауза и доволно време да здивнат и во мир да се спремаат двете тешки гостувања во Скопје.

Чекор по чекор!
Нашите клучни утакмици допрва доаѓаат. Се надевам дека ќе немаме нови повреди и спремни ќе влезиме во тие дуели.

Kajgana Shop

На врв Bottom