Фан клуб - РК Вардар

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.672
Поени од реакции
4.368
Кристопанс е најуплашениот човекот кој е висок 2.15 и тежи 120кг во светот.
135 кг. :icon_mrgr:
Не знам зошто ве чуди неговата игра. Нормално дека во Татран ви изгледал пострашен кога сте го гледале само во Сеха лига, а сега игра во тим што бил европски шампион, против најдобрите одбрани и голмани во ракометот. Инаку и тогаш си го красеше спорост и тромавост, само во таа лига повеќе до израз можеа да дојдат неговите физички карактеристики па затоа ви изгледал како машина.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.871
Поени од реакции
7.657
Циндрич е меѓу топ 5 таленти што воопшто се имаат појавено во ракометов.
Значи не зборам за физички ѕверови ко Карабатич, него за талент.
Страшно е какви потези прави во офанзива, премногу паметен играч, да не претерувам дека е наследник на Балич, зошто Ивано е неповторлив, ама секоја чест.
Според мене во моментов е број 1 во свет,може не игра одбрана ама во напад ја држи цела игра.
Само што наполни 25 години,не гледам зошто не би го стигнал Балич,само повреди да избегне.
Тек ќе се збори за Циндра,само да остане човек на место како што е до сега.

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
Бреј ама гнасна екипа ми се овие Киелце, убаво спомна некој, апла потсеќаат на сељачизмот на Металург :D Ама ако, ќе дојдат во Скопје, се надевам убаво ќе ги пречекаме и убаво ќе наплатиме на терен.

Иначе, искрено и очекував пораз денес, а кога доби црвен Вуко знаев дека ќе се деси пад во одреден момент кој после нема да може да се надополни, едноставно истите играчи играа 60 минути, без никаква промена тие беа одбраната и нападот, нема простор ни за промена ни за ништо, ептен се излета Вуко и глупост направи, а и без тоа прашање е дали ќе издржевме. Ама добро, следуваат 2 натпревари на домашен терен, со Брест не смее ни да помислиме на глупост, а се надевам истата судбина ќе ја снајде и Барса, со оглед на тоа каква пеколна група имаме, победите на домашен терен и гостувањата кај Монпеље, Брест се злато вредни и на некој начин клучни за крајниот расплет, мада другата група е доста послаба, па тоа ќе значи и можеби за нијанса послаби противници во 1/8 и 1/4 финале. И да, Криштопанс мора малку поопуштено во напад, неколку пати се плашеше да шутне при отворен простор, а има и снага и висина да решета

Член од
29 ноември 2008
Мислења
265
Поени од реакции
349
Налет тие 3 гола кога во остатокот од мечот го гушиш нападот и имаш 5 промашувања + 3 изгубени топки

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Ne znam ama realno Makeda moraa po sekoja cena da go ubedat da ostane, deckoto koga i da dobiese minutaza bese super, a bese i ogromen borec na teren.

Konecno vidovme kako im bilo na drugite da igraat protiv Cindric, deckoto e fenomen, se nadevam deka nekogas pak ke go gledame redovno vo Skopje.

Inace nema potreba od panika, ako ima kvaliteten sponzor ovoj tim postepeno ke se gradi pak i ke se igra za ista cel f4 samo si treba vreme za toj proces.

Kalarash instanto koa ke se stabilizirame na piker da si igra samo odbrana poso vaka premnogu mi ide na nervi.

Ima vreme, dolga e sezonava, treba da vidime kako ke se prilagodat Kiselev, Ocvrik(kako kur se vika ovoj be?) I Disinger pa ke znaeme na sto sme.

Karacic e mnogu padnat, mora da krene forma i on, iskusen igrac e, dolgi godini igra LS i mora da se ponasa kako lider na timov.

Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
Штета што Монпеље изгуби од кој стигне, па така тој брејк во прво коло испаѓа дека нема да има големо значење. Ќе падне некој пораз и во Скопје, премногу квалитет има во групава...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Жити мене, смени аватар ццц
Знам дека разбираш ракомет и ти ги поштувам мислењата тука, а мислев дека Вори коментира и само скролав надоле
So da smenam avatar koa so ovoj avatar sum od pamtivek, valjda ke mu pomine pubertetot na Vori nabrzo i ke se vrati na mega glupiot izbor na avatari.

Mada poso se raboti za izuzetno glupa osoba nisto cudno i da ima smeneto avatar pa sea da ne znae kako pak da smeni.

Член од
29 септември 2011
Мислења
2.139
Поени од реакции
2.325
Не е страшен овој пораз ќе дојде како трезнење и пак ќе мачкаме.Башка што не играше Мораеш и исклучувањето на Борозан.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
Се на се, лош натпревар за нас. Не од аспект на резултатот, туку од играта, се покажаа многу недостатоци кои ни беа на нас јасни. Карактерот беше тука, али ростерот немаше капацитет. Јас бев оптимист и мислев дека имаме магија за победа и на полувреме верував во пресврт. Тек таму кај 25тата минута од второто се откажав.

Губевме 3-0, али не реализиравме три чисти ситуации во првите три напади, така што, со игра не почнавме лошо, туку со реализацијата. Дибиров два пати и еднаш Шишкарев. Горе-доле, сите лошо играа. Дибиров лошо почна, но тој пак покажува дека е еден од ретки играчи кои може да засили интензитет и да го одржи цел натпревар. За мене тој и Милосављев добиваат преодни оценки. Може и Шишкарев. Не знам што му беше филмот на Душебаев, Шишкарев му се извинуваше, за овој да го бутне. Посебно со оглед на фактот што сите викаат дека Шишкарев е најдобродушниот играч во тимот, а и овие двајца заедно играа со години.

Вуко... сељак. Пардон на фразата, ама сосема заслужен црвен, па уште ќе се симнува да се тепа. Не смееш такви моменти да си дозволиш. Ни трошка професионализам, ја оставаш на цедило екипата зошто некој ти рекол нешто.

Кристопанс, нула самодоверба. Како и со РНЛ, ќе си створи чиста ситуација и ја додава. Утни-утни, ама шутирај, дај малку муда, и треба да го батали тоа скок-шутот со задршка, толку е голем што додека се намести, реши кај да шутира, више го прочитале. Од прва лупај ги, па, влезе, влезе. Повеќе кинетичка енергија, повеќе шанси за гол :) Инаку и ја се согласувам дека врши работа во одбрана. Само, му замерувам дека споро станува кога ќе падне, споро се враќа и се гледа дека е паничар. Јас Македа го сметав за играч со поголем квалитет, и не ми е јасно зошто Раул го пушташе Кристопанс пред него.

Каралаш, нема благи везе од реализација. Делува како човек кој пробува да игра ракомет за прв пат. Никакви финеси при шут. Ни фалеше Фереира и напред и назад. Он е послаб реализатор од Столе и со помала креативност во движење, ама физички е појак и подобро игра одбрана.

Скубе изгуби некои топки, ама имаше и некои соло акции. Карачиќ, класика - Игор, феноменални пробиви на моменти, во други непотребни пробивања, форсирани шутеви.Киселев влезе, даде гол, изгуби две топки и толку.

Циндрич, не искина. Од тоа се плашев кај нас, дека со заминувањето на Алекс и на Лука, го изгубивме тој играч, индивидуалец, кој може да ја понесе екипата и сам да фати да игра, како Циндрич денес што ни направи нас кога пробувавме да фатиме приклучок.

Се надевам дека со Загреб Парондо ќе има даде поголема минутажа на Гедбан и на Киселев, за да може да имаме некоја идеа каков квалитет имаат овие двајца кога се игра против солидна екипа.

Ни фалат играчи, али тоа е тоа. Криво ми е за Горбок. Мислам дека тој многу ќе помогнеше и напред и назад. Ќе го видиме швабава што ќе покаже.

Идеме понатаму, глава горе. Може паузата добро ќе ни дојде. Битно следниве две во Јане да ги добиеме.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Криштопанс не игра никаква улога во одбрана? Дајте луѓе малце поозбилно, 3-ка игра во одбрана, страшно одговорна позиција во ракометот, па не за џабе до мечов со Киелце ја имавме најдобрата одбрана во групата. Заслугата е негова и на Калараш, они двајца го држат најбитниот дел од одбраната. Проблемот е што луѓето и тука, а гледам и на социјални мрежи имаат преголеми очекувања кога станува збор за него. Што мислите, колку е изводливо да најдеш леворак бек кој е способен да одигра 60 минути и во напад и во одбрана и во исто време да дава по 3 голови во просек на секоја утакмица од Лигата на Шампионите? Тешко е многу, не се наоѓаат такви играчи туку-така. Ретки се, скапи и оние кои навистина вредат е тешко да ги кандисаш да дојдат тука.
Го преценувате Криштопанс.

Дечкото е чист просек и во одбрана, лани на добри 5-6 утакмици беше уништен од подвижни леви бекови и техничари. Премнгу е тромав, нема рефлекси, му требаат 5 секунди дур смени положба. Единствено вреди против шутери ради неговата висина.

Во напад веќе е све видено, може да функционира како трета пушка, во случај средниот и левиот бек да бушат па нему да му бидат доволни 2-3 гола од 5-6 обиди. Инаку како ударна сила или втор шутер во нападот е дупка. Кога влага во утакмицата како тој што ќе шутира многу, има ефект од под 25% прецизност. Телефонира со шутот, а и во 1на1 ситуации при зицер премногу пати промашува. Плус и асистенциите не му се добра страна.

Не се вклопуваше во стилот на Раул, не се вклопува ни во стилот на Парондо. Сосема непотребен трансфер. Добар е само ко резервна опција, ако тимот повторно цели високо.

За утакмицата сте пишале, изгубија ради главниот недостаток сезонава - немањето широк состав.

Член од
4 март 2017
Мислења
2.271
Поени од реакции
6.592
Го преценувате Криштопанс.

Дечкото е чист просек и во одбрана, лани на добри 5-6 утакмици беше уништен од подвижни леви бекови и техничари. Премнгу е тромав, нема рефлекси, му требаат 5 секунди дур смени положба. Единствено вреди против шутери ради неговата висина.

Во напад веќе е све видено, може да функционира како трета пушка, во случај средниот и левиот бек да бушат па нему да му бидат доволни 2-3 гола од 5-6 обиди. Инаку како ударна сила или втор шутер во нападот е дупка. Кога влага во утакмицата како тој што ќе шутира многу, има ефект од под 25% прецизност. Телефонира со шутот, а и во 1на1 ситуации при зицер премногу пати промашува. Плус и асистенциите не му се добра страна.

Не се вклопуваше во стилот на Раул, не се вклопува ни во стилот на Парондо. Сосема непотребен трансфер. Добар е само ко резервна опција, ако тимот повторно цели високо.

За утакмицата сте пишале, изгубија ради главниот недостаток сезонава - немањето широк состав.
Недостатоци има, јасно е. Ама муабетот ми е дека луѓе кога го критикуваат трансферот негов, зборуваат како да небаре Вардар во секој момент има едно 20 десни бекови од кои може да бира. Дури и сезоната кога беше јасно дека Алекс си оди, изборот на леваци повторно беше мошне мал. Тие се играчите. Голман и десен бек ако успееш погодиш имаш добри 70% од екипата веќе спремно.

Секој играч има слабости и во дефанзивата и во офанзивата. Нормално е за играч со 215 висина да е слаб против подвижни и технички спремни играчи. У крај краева, тоа биле 5-6 утакмици на кои што бил тапа во одбрана од вкупно 18 одиграни ланската сезона.

Последно уредено:
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
Јас мислам дека Кристопанс има повеќе потенцијал од тоа што го покажува. Офанзивно, многу пати покажал дека има некој осет за ракомет, како се движи нападот, да асистира. Но, освен тие физички недостатоци, кои на сите ни се воочливи, мене ме плаши дека сега кога нема толку искусни играчи како лани, е што покажува и психички. Во клучни моменти префрла одговорност. На ова ниво, не може така. Мора дрскост, храброст.

Мислам дека треба да се бара решение за оваа позиција за следната сезона. Но, прашање е кои се можностите да се донесе нешто подобро?

Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Еден пораз и одма подпросечни играчи,толку им бил капацитетот на играчите итн.Луѓе дајте барем еден пат во животот да застанеме позади тимот.Вратете се 2-3 месеци назад шо се збореше,дали Вардар ќе ги поминал групите.Еве дечките играт страшно еве и со Циндрич и Македа и компанија не успеавме да го добиеме Килце таму.Плус сведоци бевме на катастрофална судиска арбитража по лошо нешто не сум видел..Криштопанс респект за дечкото во одбрана е страшен,плус без Мораеш и Борозан со повреден Стоилов и не бевме баш лоши.Друго треба повеќе шанса да му се дава на Киселев дечкото е страшен шутер.Го имаме и Дисингер ако не се лажам од наредно коло со Мешков Брест,и еве не пак на 1 во место.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.133
Поени од реакции
10.215
Ke bese premnogu bajkovito da pobedime i vo Polska, iako da bevme so celosen roster nemase da bide nevozmožno. Kielce iskoristi se što možeše da se iskoristi na ovoj natprevar i pobedi. Nesankcioniranjeto na očigledni fauli ekspresno beše kaznuvano, što e i najmokno oružje na Kielce. Dosta puti nepotrebno vleguvavme u brkotnica na terenot, moment koj mu odeše vo prilog na Kielce. I jas odamna mislam, ne samo po ovoj natprevar deka Kristopans se gubi vo napad. Dzabe i tri-ćetiri gola ako ukenjaš tolku i ne znaeš da razigraš ekipa, plus usporuva napad maksimalno. Vo odbrana kako što spomna nekoj prethodno deluva kako zid za protivnikot vo šuterskiot del, no so negovata visina i sporost ima golem problem pri zapiranje na brzi igraći koi lesno ni probivaat kaj nego. Šteta za našata desna bekovska pozicija koja po mene trebaše da bide posilna,ama očigledno ne se doadja lesno do kvalitetni igrači.Poraz od Kielce na negov teren i ne e taka strašen, samo se nadevam deka nema psihološki da vlijae na rakometarite i ke prodolžat vo isto tempo veke na sledniot natprevatr so Meškov. Inače kako mi se pogodi, ke bidam vo Makedonija na 1 dekemvri, taman da se priklučam vo fantastičniot doček na Dusebaev i gomnoto Jurecki u Jane :sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom