Фан клуб - РК Вардар

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.871
Поени од реакции
7.657
Одличен ќе биде Дисингер,колку да го одмори Вуко,по 15тина минути ќе игра,само да ги избегне повредите ќе биде одлично.
Ќе бидиме како ќе се прилагоди на земјата,на тренинзите,досега никогаш немало Скандинавец да игра на овие простори.
Сигурен сум дека и Парондо има некоја улога во тимот баш за Дисингер,пошто да убедиш Германец да дојде тука да игра не е баш лесно,знаеме колку швабите ја ценат Бундеслигата.
Мене повеќе ме радува што носиме играчи(не баш лесни за договарање)што значи проектот продолжува.;)

Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.162
Поени од реакции
4.709
https://rkvardar.mk/news/disinger-navivachite-na-vardar-e-broj-1-vo-evropa

„По три години поминати во Кил, со сите подеми и падови, среќен сум што Вардар ми дава нова ракометна шанса. Кил има одлични фанови, но навивачите на Вардар се апсолутно број 1 во Европа. Јас навистина со нетрпение очекувам да ја запознаат ова земја, народот, културата, големите навивачи и целиот тим на Вардар. Ќе дадам сè за клубот и се надевам дека можам барем малку да придонесам во успешна сезона, изјави Дисингер. (y)

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.267
Поени од реакции
10.372
Одличен ќе биде Дисингер,колку да го одмори Вуко,по 15тина минути ќе игра,само да ги избегне повредите ќе биде одлично.
Ќе бидиме како ќе се прилагоди на земјата,на тренинзите,досега никогаш немало Скандинавец да игра на овие простори.
Сигурен сум дека и Парондо има некоја улога во тимот баш за Дисингер,пошто да убедиш Германец да дојде тука да игра не е баш лесно,знаеме колку швабите ја ценат Бундеслигата.
Мене повеќе ме радува што носиме играчи(не баш лесни за договарање)што значи проектот продолжува.;)
Скандинавец од Германија хахахаха

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.672
Поени од реакции
4.368
Постарите членови на кајгана можеби се сеќаваат каква еуфорија завладеа на форумов пред пет години кога Михајло се обиде дс го донесе Дисингер. Штета што го зафатија повреди понатаму во кариерата, но сепак би бил одличен за ротација.
Михајло ако знаел дека постои ракометар Дисингер... :icon_lol:
Првата година со Самсоненко се обидоа да го донесат, мислам дека само Терзиќ од тој тим беше договорен од Михајло и Вујо, другите беа по влагањето на Самсоненко.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
Ова мислам дека е најпозитивното нешто моментално.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.871
Поени од реакции
7.657
Скандинавец од Германија хахахаха

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
Набрзина пишував,иначе мислев од тој народ Германија,Шведска,Данска,Исланд.
Исти ракомет играат и скоро на сите најдобрите играчи им играат во Бундеслига.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.095
Поени од реакции
74.901
Михајло ако знаел дека постои ракометар Дисингер... :icon_lol:
Првата година со Самсоненко се обидоа да го донесат, мислам дека само Терзиќ од тој тим беше договорен од Михајло и Вујо, другите беа по влагањето на Самсоненко.
Убеден бев декa тие шпекулaции беa вo истo време кoгa гo имaвме дoгoвoренo Терзa, нa крaјoт oд влaдеењетo нa Михaјлo. Амa, вo прaвo си, прoверив и испaднa декa тoa билo вo нoември-декември 2013, вo периoдoт кoгa Сaмс веќе беше влезен вo Вaрдaр.

Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.199
Поени од реакции
4.171
Интересна работа, мислам дека Оцврик го пуштиле да оди да игра за Словенија. Дека не е со екипата во Киелце. Мислам дека не ни беше во составот со Рајн Некар. Не знам дали има некоја мала повреда или едноставно не сметаат на него за овие два натпревари, со Киелце и Загреб. Сигурно е ок или близу ок, чим отишол во Словенија. Они играат за 10 дена. Не дека ќе го искористеа утре, али пак.

Kajgana Shop

На врв Bottom