Фан клуб: Милан

Џампаоло?


  • Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Ромањоли е два чекори назад во кариерата, откако не игра со Бонучи. Неговиот партнер и оној на Бенасер во среден ред не си ги исполнуваат задачите во дефанзива. Не можат да ги извадат од грешките и тоа што не се на позиција каде што треба.

Ќе се среди Ромањоли со партнер како Тијаго Силва, погоден ќе му е ако дојде на лето. Ако остане со Кјаер еден Ачерби ќе игра пред него за репрезентацијата.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.419
Поени од реакции
7.757
Многу значи и партнерот во одбрана брат, а исто така и целата екипа. Стај го и ВВД до него, ако играат идиоти како Кеси, Конти и компанија џабе е. Штета ќе е за Милан да му ги упропастат можда и најдобрите години на човекот со очајни партнери како Констант, Запата, Мусачо, Кјаер...
Секако дека зависи од екипата и партнерот. И не е дека сум накурчен од поразот. стојам позади тоа дека е еден од најпреценетите италијански играчи во последно време.
Колку сезони го чекаме да блесне, он си стагнира.
Не можам да се сетам на една дерби утакмица која ја одиграл за чиста 10ка (можеби Наполи лани 2:0).
Континуитет никаков.
Неговата кариера и онаа на Калабрија, Кутроне, Сусо и Кеси ми се доказ дека во Милан не се ни тренира ко што треба, веќе со години.
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Супер прво полувреме, веројатно најдоброто на милан последните 2-3 сезони. Ги уби на психички план голот на брозович, многу рано падна и ги фатија уште во паника. Не изледаше толку моќен интер за да клај 4 гола за 45 минути.
Нека го подучат малку хернандез да не се залетва по толку, ќе се самоубие некој ден од шо е глуп.
Вториот гол на интер мислам дека беше офсајд ама то е то.
 
Последно уредено:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.229
Поени од реакции
45.342
Најјако е што на полувреме збореле колку е важно да се издржат првите 15 минути и налетите на интер. :icon_lol:
 
Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
3-4-3 ili 3-5-2 mislam deka bi najveke odgovarala formacija na ovaa ekipa..
Musachio mislam deka dosta dobro bi zatvaral desno vo odbrana tuka bi imal podrska i od Kjaer koj bi bil vo sredina i na sekoj kiks na Musachio kje imas odbramben koj kje ti zatvori i kje go pokrie toj kiks.Kjaer na sredina bi mu najveke odgovaralo prespor e za odbrana so dvajca stoperi ima bekovi koj se ofanzivni i ostanuva mnogu pati eden na eden i go pretrcuvaat kako amater vaka bi imal zadaca samo da koregira bilo kakov kiks koj ima iskustvo barem za toa.Romagnoli levak dosta se isfrluva i ucestvuva vo mnogu akcii za eden stoper bez da misli za vo odbrana definitivno mislam deka e novio Chielini so pogolema tehnika i bi se snasol bas na ovaa pozicija zatoa so ima koj da mu go cuva grbot.Conti i Hernandez ofanzivni bekovi za Conti koj prati Seria A stana igrac bas na vakva pozicija i mislam koga go dovedoa deka kje igra ili ofanziven bek ili krilo zatoa so deckoto vo ofanziva e super vo defanziva e tapa.Hernandez ima 5 gola i 2 asistencii do sea idealen igrac za lev ofanziven bek bi pokrival vo odbrana bez mnogu da se trosi ne igra vo 4ka pozadi so toa bi dobile isto kvalitet vo napad i odbrana so eden poteg.Benacer i Chalhanoglu ili Benacer i Kessie.Kessie isto vo Atalanta vo vakva formacija stana igrac davase golovi asistirase i najveke mu lezi vakov tip na igra.Castilejo Ibra Rebic ubistveno trio koe pokaza deka znae da bide opasno protiv Inter mnogu povekje svezina na Ibra so toa so bi imal za zadaca da spusti nekoja topka ili da zavrsi akcija.
Mislam deka vekje 5-6 sezona ne igrame vo Evropa i sme na ramniste na ekipi kako Fiorentina Bologna,Parma celo vreme se krivi igracite a trenerite se strucnjaci strasni.Sam dokaz e uspehot na Gatuzo vo Napoli ne trebase da si dozvolime takvi greski koj ne kostat i den denes.So dobar trener kako so imaat Lazio,Atalanta pokazuvaat deka so prosecni igraci mozes da go gurnes klubot vo Liga sampioni i da go krenes edna do dve skalila nagore so toa so ne bi imal problem so doveduvanje na pojaki igraci i privlecen za pojaki igraci.
 
Член од
18 јули 2012
Мислења
1.011
Поени од реакции
613
ni edna formacija ne odgovara so ovie igraci , i so vakov trener , sledna sezona desen bek ,centralen bek , sredina 2 igraca , napad 2 igraci , i Alegri ili nekoj top trener
 

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.435
Поени од реакции
5.392
ni edna formacija ne odgovara so ovie igraci , i so vakov trener , sledna sezona desen bek ,centralen bek , sredina 2 igraca , napad 2 igraci , i Alegri ili nekoj top trener
Силва, Орие, Бакајоко, Тонали, Депај и Меси

Sent from my MI 5 using Tapatalk
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.825
Поени од реакции
23.031
Meси без паре може летово да си иде од Барса, излезе шпекулација за трампа Бакајоко-Пакета, таќе да и поевтино ќе пројдемо :icon_lol: :icon_lol:
 
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.944
Поени од реакции
5.140

4-4-1-1 со трансформација во 4-2-3-1

Таа страна со Калабрија и Кјаер повторно ке ни биде најслаба карика.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom