Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Одличен почеток за нас во ЛШ. Останавме непоразени кај актуелните шампиони.

Браво за Алегри кој денес одлично ја имаше поставено играта. Повредата на Боатенг малку му ја наруши концепцијата и барем според мене тука направи грешка што не го внесе Емануелсон на неговото место. Со влегувањето на Амброзини, Сидорф кој до тој момент беше најзвер на теренот отиде понапред и малку се изгуби. Амброзини требаше да затвора по левата страна ама некако многу се гушеа со Ван Бомел во средината. Убеден сум дека да го имавме здрав Робињо на местото на Касано натпреваров ќе беше решен уште во првото полувреме. Онаква искомбинирана одбрана на Барселона нема шанси да ги допре продорите и на Пато и на Робињо.

Сега ни следуваат барем на хартија 3 лесни натпревари во ЛШ од кои очекувам 9 бода па средбата на Сан Сиро со Барселона да одлучи кој ќе биде прв во групата.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Брате тоа е зошто нашиве не праеа тоа,а се знае како глумат жабарите...Тоа е тоа не сум јас единствен што тврди дека глумат :) такви се јбга го заебале и драмски спрема мене :))
--- надополнето: Sep 13, 2011 10:46 PM ---

Ај ај ова на дете од 2 години да му го кажуваш само денес надвор што бев ми кажа најмалку 10 навивачи на Барселона деќа Милан нема да помине испод 5...
Не зборувам јас за надвор,зборувам за овде.
Ако не постигнивте гол во последната минута,дали пак ќе го величевте Алегри и фудбалерите што цело време се бранеа и после 2-1 , или ќе имаше критики кои ги нема сега ?Само ова прашање и толку од мене.....поздрав и се најубаво....

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
Ако не постигнивте гол во последната минута,дали пак ќе го величевте Алегри и фудбалерите што цело време се бранеа и после 2-1 , или ќе имаше критики кои ги нема сега ?Само ова прашање и толку од мене.....поздрав и се најубаво....
Да. Само овој одговор и толку од мене.....поздрав и се најубаво....

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
ДА, ќе ги величевме (зборам за мене, не за другите).

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Да ти одговорија и другите наместо мене...

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Дека немаше глумење од страна на играчите на Барса немаше да бидеме реални сега ...
Многу нормално,глумењето е само против реал како одговор на прегрубата игра.
вечерва си беше коректно ако не барате влакно во јајце за секоја ситуација.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Секако. Барса освен по грешката на Абате не направи ниедна шанса за гол од отворена игра. Сите шанси им беа од прекини или пак шутеви од центар. Алегри вечерва ја постави единствената тактика која може да и контрира на Барса. Да сакавме да гледаме отворена игра од нашиот тим против Барса ќе бевме фанови на Арсенал или Реал а не на Милан

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.246
Дечки, вие што сте одлични за визуелизација, дај најдете гиф анимација од моментот Меси кога удираше по тревата. :icon_lol:

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Брате тоа е зошто нашиве не праеа тоа,а се знае како глумат жабарите...Тоа е тоа не сум јас единствен што тврди дека глумат :) такви се јбга го заебале и драмски спрема мене :))
Се знае, паѓаат во 16ник за да добијат пенал, а не да се фрлаат околу центар или покрај аут линија за да добие жолт/црвен картон противникот. :)
Одличен почеток за нас во ЛШ. Останавме непоразени кај актуелните шампиони.Браво за Алегри кој денес одлично ја имаше поставено играта. Повредата на Боатенг малку му ја наруши концепцијата и барем според мене тука направи грешка што не го внесе Емануелсон на неговото место. Со влегувањето на Амброзини, Сидорф кој до тој момент беше најзвер на теренот отиде понапред и малку се изгуби. Амброзини требаше да затвора по левата страна ама некако многу се гушеа со Ван Бомел во средината. Убеден сум дека да го имавме здрав Робињо на местото на Касано натпреваров ќе беше решен уште во првото полувреме. Онаква искомбинирана одбрана на Барселона нема шанси да ги допре продорите и на Пато и на Робињо.
Споменав и претходно да излезеше со "елката" на Анчелоти ќе беше уште подобро, грешката според мене беше во играњето на Касано, кој не беше психички спремен за ваков натпревар, го немаше никаде не работеше воопшто во одбраната, исто како играч помалку да имавме. Ако се играше Емануелсон уште на почетокот место Касано ќе имаше и многу повеќе простор за контри со оглед на честите излегувања напред на Алвес, од друга страна ќе добиевме играч знае да покрива и во одбрана, истото би го работел и Боатенг од десната страна, така и Сидорф би имал повеќе слобода на онаа позиција која што си ја играше на почетокот како лев централен играч во средина, после кога отиде на треквартериста позицијата нормално беше дека ќе се загуби дека се бара многу трчање на тој дел од теренот, затоа и Боатенг игра на тоа место кога играме со двајца напаѓачи. Сепак за тоа што го направи мистер Алегри со одбраната секоја чест ! :cuc:
--- надополнето: Sep 13, 2011 11:18 PM ---
Дечки, вие што сте одлични за визуелизација, дај најдете гиф анимација од моментот Меси кога удираше по тревата. :icon_lol:
И моментот на Сидорф врз Чави и Алвес чинам беше, где је лопта ! :icon_lol:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.246
Igor Filevski
Абате дома, а Тјаго Силва по семки... :)))

Igor Filevski
‎... а Абиати по боза...останатите од Милан веројатно по слатки, кој од Апче кој во Палма... :)

Дајте да собериме по некој денар и на Филе да му купиме пелени... искакан е лом е напраен гарант.

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Igor Filevski
Абате дома, а Тјаго Силва по семки... :)))

Igor Filevski
‎... а Абиати по боза...останатите од Милан веројатно по слатки, кој од Апче кој во Палма... :)

Дајте да собериме по некој денар и на Филе да му купиме пелени... искакан е лом е напраен гарант.
Кој е гикот ? xD
Се гледа дека малу сака да го фаќа патот :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.399
Поени од реакции
25.246
Кој е гикот ? xD
Се гледа дека малу сака да го фаќа патот :D
Филе, кој пред 2 години имаше емисија пред ЛШ на Канал 5 и го испоте со таа Барса, води Топки (не знам уште дали ја има таа емисија).. сигурно го знаеш. :)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Филе, кој пред 2 години имаше емисија пред ЛШ на Канал 5 и го испоте со таа Барса, води Топки (не знам уште дали ја има таа емисија).. сигурно го знаеш. :)
Офф хаха тој има и профил на кајгана незнам како му беше xD

Kajgana Shop

На врв Bottom