Фан клуб: Милан

Џампаоло?


  • Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.660
Поени од реакции
13.159
Ајде што примија глуп гол, но потоа се изгубија како не знаш што да се случило.

Сигурно им поклонија 5-6 напади после скроз неразумни проигрувања. Бакајоко и Бенасер за головите, Салемакерс за прва голема шанса, Ромањоли до Тео, а Берарди на пас линија.

Какви очајни проигрувања имаа во напад Леао и Тео. Ќе се изгради во позиција каде еден од нив е слободен и обавезно ќе погодат противнички фудбалер. Сале и Брахим посебна приказна.

Кјаер и Ромањоли на 4 од 5 натпревари се мачат кога ќе им се погоди напаѓач што е физички добар и игра добро со грб према наш гол. Лесно примаат топка и проигруваат, а тоа е често опасно.


Со вакви глупирања, само во интервјуа ќе си зборат дека се способни за титула.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
Оној првиот гол и двајца Томори не го спасуваа.
Прекинуваат со игра после водство, Ромањоли се исклучи после постигнат гол, Бакајоко направи едноставна грешка, но остантите како да одеа по теренот. Премногу погрешни додавања и мрзеливо се однесуваат во напад, а имаат простор, двете одбрани се отворени.

Салемакерс добива преголема минутажа за тоа што го покажува.

Диаз после коронава е Диаз од лани :icon_lol:
А што мислиш дека Диаз ќе продолжеше да игра како што почна? :D
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.660
Поени од реакции
13.159
Хахахахаха

Кеси два пати им поклонува топка во ист напад, капитенот да не го оставиш 1 на 1 со малку подобар фудбалер.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.231
Поени од реакции
45.362
Цела средина ни се распадна.
Автоматски споено мислење:

Фала ти Господе да не го гледам наредно коло
 
Последно уредено:
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.660
Поени од реакции
13.159
Ниту се толку лоши како што е резултатот во последните две кола, ниту се некои фаворити за титула.

Кога пак ќе го прифатиме тоа, како што мислевме на почеток на сезона, ќе ни биде полесно да ги пратиме до крај на сезона.
 
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.692
Поени од реакции
4.520
Sto ne se loshi, ne znaat da zaklucat niedna sansa..a odbranava i greskite protiv ekipa kako Sassuolo koj samk ceka na kontri e normalno deka ke kaznat..
Na pocetok spasi Kjaer od izgubenite topki ali se povtoruvaa greskite.

Sale ne bi igral ni vo Empoli prv tim, neznam sto gleda vo nego..Diaz isto slabo, desno krilo i ovoj Adli da go zemat odma sega mora.
 
Член од
20 ноември 2021
Мислења
23
Поени од реакции
99
Katastrofa e ova sto ni se slucuva poslednite 3 kola vo Serie A, raspad sistem vo bukvalna smisla na zborot. Kako da ne e malku toa sto poklonivme 7-8 gola na Inter, Fiorentina i Sasuolo, tuku i napadot denes ocaen. Na edno 10 probivanja vo niven sesnaesetnik (Leao&Teo) izostana poslednoto dodavanje, bukvalno nitu edna sansa ne iskreiravme. Izlez od ovaa rezultatska kriza ako ne se narednite dve utakmici so Genoa vo gosti i Salernitana doma, bez primen gol, ne znam sto da kazam. Se ona sto se gradese ovaa sezona do sega go frlivme vo voda ovoj mesec i vo naredniot vo najdobra situacija ke vlezeme samo so +1 vo odnos na Inter, a tamu pokraj prethodno navedenite dve utakmici ke ne ocekuva i natprevarot so Liverpul, gostuvanje vo Udineze i za kraj Napoli na San Siro.

Druga rabota za koja dobivam vpecatok deka se prekjutuva od rakovodstvoto se povredite. Pa poslednive 3 utakmici se utakmici kaj sto Milan ima potreba od Kalabrija vo prva postava, Tomori vo prva postava, spremni Rebic i Ziru od klupa i koj se i da falese vo ovoj period. Tragedijata da bide pogolema e sto ova so povredite e problem veke vtora sezona so red, ne ostana igrac sto ne se povredi, bez razlika dali e otsuten 3 dena, 3 nedeli ili 3 meseci. Gubime na svezina koga e potrebno, gubime na rotacija koga imame sigurno vodstvo, gubime sansa za odmor cela utakmica na klucen igrac koga igrame so poslab protivnik itn. Apsolutno nedozvolivo i neseriozno za tim koj potajno se nadeva na Skudeto.
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.660
Поени од реакции
13.159
Sto ne se loshi, ne znaat da zaklucat niedna sansa..a odbranava i greskite protiv ekipa kako Sassuolo koj samk ceka na kontri e normalno deka ke kaznat..
Na pocetok spasi Kjaer od izgubenite topki ali se povtoruvaa greskite.

Sale ne bi igral ni vo Empoli prv tim, neznam sto gleda vo nego..Diaz isto slabo, desno krilo i ovoj Adli da go zemat odma sega mora.
Тие се истите што минатата сезона беа втори, а и со нив сега Милан е на врвот. Значи не се толку слаби да примат 7 гола и да бидат толку долго време со -2 против Фиорентина и Сасуоло.

Знаеме сите какви слабости имаат, затоа пред сезона правевме муабет дали ќе се изборат за место во ЛШ, а не дали ќе освојат титула.

Да не паднат само како лани, да не се комплицира местото за ЛШ, ако останат и во борба за титула, тогаш супер.

Засилувања сигурно дека си требаат.
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.231
Поени од реакции
45.362
И оној Ребиќ уста да го ебам со тоа повредите. Како трговски патник е во тимов.
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.660
Поени од реакции
13.159
И да, нека биде Хм_Хм, повторно забегува, но со Раде (место Брахим или Леао), можеби сме повеќе стерилни, но многу подобро стои Милан дефанзивно, па на крај не сум сигурен од кое решение има поголема штета, а од кое корист.

Не сум за да се форсира Раде, но мора да изнајде некое решение Пиоли. На почеток беше Ребиќ, а и Брахим вршеше повеќе работа. Сега со Ибра, Брахим и Леао не стоиме добро. Уште без Тонали и Кеси (но како пар не само еден од нив) или да има од нив некој лош ден, тие слабости доаѓаат уште повеќе на виделина. Најдобро е сите да се подобрат при пресинг, но тука од старт отпаѓа Ибра, а Леао дефанзивно има напредок сезонава, но се знае кај него како оди.
 
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.909
Поени од реакции
41.872
И со Салемакерс-Калабрија беа подобро дефанзивно, ама се покажа дека за во напад треба подиректен играч.
Калабрија и Томори внесуваат голема сигурност во одбрана иако и Калулу е добар десен бек и не знам зошто не е избор пред Флоренци кога го нема Калабрија.

Не може да ти биде полесно да ја пратиш сезоната ако знаеш дека веќе втора сезона на пола завршуваат трансфер период плус на тоа ако се додадат и постојаните повреди кои го попречуваат напредокот.
Тимот може има доволно квалитет за да биде топ 4, но треба да се подобрат и психички и тактички и да се додадат тие 2-3 трансфери во напад кои се итно потребни.
Не може да се потпреш на нестабилни играчи како Диаз и Салемакерс и да те носат на грб.

Изгледаат како да се научени секогаш да победуваат, се да е подмачкано и се покриваат слабостите на некои играчи. После секој неуспешен напад има фрустрација, се прават грешки и се растура цел тим.

Овие два натпревари се изглупираа на секој можен начин. 7 примени голови во два натпревари е неприфатливо за тим кој е на дно, а не за тим кој сака да заврши на врвот. Во Италија треба добра одбрана.

Ромањоли после ова и без пари ќе прифати да игра. Кесие ја нема онаа физичка спремност од минатата сезона, лесно губи дуел и не е способен да изнесе топка, а и не е мотивиран. Најмногу што е фали е оној од минатата сезона. Кај и да е треба да се вклучи алармот и да бараат и играч за во средина и одбрана.

Иначе Пиоли има неколку лоши одлуки околу стартниот тим и лош план за овие два натпревари. Калулу и Меси требаше да ги стартува.
Не ја прилагодува одбраната според противникот, се превзема голем ризик, а има преморени играчи и игра против играчи кои прават притисок.
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.660
Поени од реакции
13.159
Примаат 7 гола против екипи од средина на табела, но не било битно дали Милан делува добро дефанзивно.

Нема баланс, се гледа од небо. Рома, Атлетико, Торино се добар пример каде Милан стои многу поцврсто и не дозволува противникот да развие игра, а и брзо се освојува посед.

А на ниту една не играат Леао, Брахим и Ибра заедно!


Не ја бива ако тимот не е добро избалансиран. Порано на Тухел, а посебно сега на Почетино, им се крева косата пред секој натпревар. На Почетино помило би му било дури еден од Нејмар или Меси да му е повреден, отколку да играат двајцата во исто време. Ќе решат некој натпревар на огромен квалитет, но од 10 натпревари, дали на два ќе извадат добар резултат против некој како Сити, Ливерпул, Челзи.

А друго е што денес и во напад потфрлија и тоа како Леао, Диаз, а и Тео. Ми е гајле мене ако издриблаш некого, па и двајца, а потоа нема квалитетен шут или проигрување.


Ако подобро не читаат и не затвораат Брахим и Леао, со двајцата во средина, ќе настануваат големи проблеми, како и денес. Нема сигурно Ибра на 40 години. А уште и со ваков Брахим кој не може да помогне при градење на игра, само се зголемува проблемот.

Милан најчесто најдобрите натпревари сезонава ги има кога на терен е Раде или Анте, а не игра некој од Ибра, Брахим и Леао.

Со тоа што на почеток Брахим беше подобар и во тие дефанзивни задачи.

Во сето ова, битни се и двајцата пред одбрана, ама и така е долг постот.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom