Фан клуб: Милан

Џампаоло?


  • Вкупно гласачи
    55
  • Гласањето е завршено на .
Член од
24 декември 2007
Мислења
12.692
Поени од реакции
4.520
--------------Де Јонг----------
--Монтоливо--Ночерино--
------------Боатенг-----------
-----Пацини/Пато------Робињо/Шарави--

Емануелсон е опција за доста позиции во сите во средината и на лев бек,Ночерино може да биде заменет со Мунтари кој може да игра и кај Де Јонг..исто и Констант може да ја покрива левата страна кај Норчерино или по потреба бек.За Де Јонг замена Амброзини додека за Монтоливо би требало Фламини кој може да замени и други позиции.За Боатенг замена едино Емануелсон или Робињо а во напад да играат Пато ако е фит заедно со Пацини или Ел Шарави.(доколку не дојде некој на овие позиции зборам)
Во нападот прво коло Робињо заедно со Пацини највероватно би било најреално така и најави Алегри.
За нападот најдобро би било да го земат Нене кога не го земаа веќе вој од Џенова би бил одлична замена,лани во ПСЖ беше далеку најдобар играч каков Пасторе и остали.
Во одбраната е доста по тешко за спојување

---------------------------Абијати/Амелија-------------------
--Абате-Мексес/Ачерби/Бонера-Запата/Јепес/Бонера-Антонини/Шиљо-

Мезбах ќе лета дали во Палермо дали Марсеј ќе се види до крај.
Абате има загарантирана позиција доколку има повреда замена Де Шиљо или Бонера па може и Антонини.
Центарскиве позици мислам ќе бидат резервирани за Запата и Мексес но ако е во форма но како што се врти по интернет ништо чудно да биде продаден па да се донесе некој од Џенова :confused:
Еден централен дефанзивец и лев бек би ни завршила добра работа..лев бек реално е да очекуваме некоја послаба опција јас би бил задоволен со Монреал од Малага евтин а и Малага е во финансиска криза,додека најдобро би било Армеро од Удине никаде нема отидено сеуште.
За централна сеуште сум за Јанга ништо чудно да изненадиме деновиве со него.
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.242
Поени од реакции
8.312
Друже, тоа е работа до карактер. Ни приватно не идам во толпа и да пцујам и плукам. Посебно не за вакви работи. Да се логирам секој ден на форум за да плукам по Галијани и Алегри, ајде бе? Башка што јас немам големи очекувања, па затоа ни големи разочарувања. Барем што се однесува до ова сезона, јас и пишував дека не треба да се очекуваат големи трансфери и трошење на повеќето пари што ги заработија, но мислев дека ќе има подобри трансфери (и уште мислам дека ќе донесат нешто). Ама не сум толку едностран, кога зборувам на пример за ГиБ зборувам за подолг период, а не само за една година.

На интернет може да плукам за нашето општество, за тоа што влијае врз мојот живот и на што барем малку можам да влијаам да го променам (тука живеам, ако не друго), а секој ден да се логирам за да плукам по раководство на фудбалски клуб (доста делку од мојот град), тоа малку тешко. Мислам, и кога не сум задоволен би избегавал сведување на едноставност и плукање колку да се искаже незадоволство, кое не предизвикува никаква здрава дебата. Голема работа, ќе земеме сите ќе пцуеме, ќе ставиме смајлиња кои што одат за такви пригоди и јака штикла. Толку убави књиги ме чекаат за читање, а јас ќе читам каде некој сезнајко плука по се живо, нешто празно, без форма, без суштина, па уште и да бидам дел од тоа, па да мора истото да го чита и некој друг.

Ајмо сега нова сесија на пцуење и изнесување фрустрации. Кој ќе почне прв? Кој ќе биде фраер, а не калуѓерка? :)
Да да оној истиот форум кој и го плукаш во ист пост и бараш дебат се покажува како легитимно средство за комуникација, па да видиме твојот став како изгледа, пошто од една страна кога го омаловажуваш форумов биди свесен дека си се логирал претходно!
Прв болт:
Следната сезона Милан е пред Јувентус, поточно Милан зема скудето!

Смејте се колку сакате, но така ќе биде! :)

Милан може да има подобра сезона од минатата, Јувентус нема да повтори иста сезона.

П.С. Може кладање на пиво, скара и такви работи.... :)
Немаш големи очекувања ... вистина е!


Околу очекувањата:
*Времето е негде кога отидоа топтан Силва и Ибра
[
Јас сум возбуден да видам како ќе изгледа тимот на Милан на 31 август. Појше возбуден и љубопитен отколку тажен и снужден.:)
На овој пост на Нино следеше реплика:
Исто и јас... но, само да се инвестираат овие пари, а не Дестро, Астори и готово... :)
Ми потврдува постов дека немаше очекувања :unsure:
Е останатиот дел од постот :
Више кога пробуваш да омаловажиш со тоа у стил „се трескаш од земја а Милан е од Италија“ што мајка си се приклучил на дискусија ако ти толку не си засегнат? Кога више спомна дека гледаш подолг период а не една година... ма џабе се фалиш дека читаш книги (или па напредни со некоја литература за повозрасни)... звучиш како средновечен македонец кој неможе да се ориентира према идната зошто цело време плаче како тоа било убаво во социјализмот! За разлика од тебе јас ја перципирам иднината , а значењето на Галијани и Берлускони ми е добро познато но во моментов Милан нема некоја придобивка од тоа.

ПС. Иначе пробај пред девојчиња да убациш ова со книгиве, некад пали! ;)
 
Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Преку официјалната веб страна стигна потврда и за распоредот на натпреварите. И што е најважно ќе не дават :P.

Еве попрегледно:
ИТАЛИЈАНСКАТА СЕРИЈА А ОСТАНУВА НА ТЕЛМА НА ЕКСКЛУЗИВНА ОСНОВА !

Италијанското фудбалско првенство Серија А и оваа сезона ексклузивно на Телма! Телма останува Телма и Серија А останува на Телма. Цели 15 години во низа единствени на овие простори , нашата телевизија ја продолжува традицијата на емитување директни преноси од А класа. Од сезоната 2012/13 ќе емитуваме околу 170 директни преноси во стадардните термини а од првото коло предвидени се преноси од четери натпревари.

Сабота:
Фиорентина - Удинезе 18:00 ТВ

Јувентус - Парма 20:45 ТВ

Недела:
Милан - Сампдорија 18:00 ТВ(y)

Пескара - Интер 20:45 ТВ
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.659
Поени од реакции
13.159
Немаш големи очекувања ... вистина е!


Околу очекувањата:
*Времето е негде кога отидоа топтан Силва и Ибра
На 19 јуни си отишле Силва и Ибра од Милан???? Немој бе Димче, па вака ни СДСМ и ДПМНЕ не лажат и не манипулираат. :facepalm: Тогаш уште трае Европското во фудбал, јас како што знам тогаш Ибра беше сеуште играч на Милан, сега да не барам на гугл, но мислам дека така беше. :)

На овој пост на Нино следеше реплика:

Е останатиот дел од постот :
Више кога пробуваш да омаловажиш со тоа у стил „се трескаш од земја а Милан е од Италија“ што мајка си се приклучил на дискусија ако ти толку не си засегнат? Кога више спомна дека гледаш подолг период а не една година... ма џабе се фалиш дека читаш книги (или па напредни со некоја литература за повозрасни)... звучиш како средновечен македонец кој неможе да се ориентира према идната зошто цело време плаче како тоа било убаво во социјализмот! За разлика од тебе јас ја перципирам иднината , а значењето на Галијани и Берлускони ми е добро познато но во моментов Милан нема некоја придобивка од тоа.

ПС. Иначе пробај пред девојчиња да убациш ова со книгиве, некад пали! ;)
Ај, кога сакаш вака да тераш муабет. Како едното го негира другото? Па Дон Кихот (литература за возрасни), на пример, е книга токму за плачењето по минатото. Мислам како едното, го исклучува другото.

Второ, јас го прифатив овој рез во Милан, најмногу поради тоа што знам дека веќе не е се така сјајно и дека не се живее на стара слава, дека работите се менуваат, и дека ако не се промени нешто ќе животарвме до пропаѓање. Вака се отвора можност за да се успее после одредено време, но не е исклучено дека и ќе се пропадне, што ќе се случи на подолг период немам појма. Но, онака веќе не одеше.

Зошто сум се приклучил на дискусијата? За да дискутираме за работи поврзани со Милан, а не да плукаме и пцуеме, по принцип ’како први, тако други’. Искрено тоа не ми се чита, како и ’куку-леле’ постови, такви глупости се пишуваа и во сезоната кога Милан го зема последното скудето. Значи, не е се поврзано со успеси, па ни со трансфери. Има нешто друго во потребата така да се однесуваат некои, и тогаш тоа ми беше глупо, па се закачив со оној безобразниот Сасуке, кој се правеше фраер, па дури си дозволуваше да вреѓа членови и да ги омаловажува и пцуе. И затоа напишав дека е многу поубаво да се седне да се прочита некоја книга, или било што, нека биде и Тин Шема:D, отколку да се читаат такви глупости. Што може корист да има читачот од такви глупости?

Не, навистина не ми е јасно која е поентата, да дојдеш, да исплукаш по се живо што гравитира околу Милан, а концептот е следниот: напишеш најмногу 7 збора и ставиш некао ’заебано’ смајли и готово.

Напишав вчера дека е работата во карактер, а не во памет, книги или што ти знам.

А пред девојчиња се убацувам со клучеви од скапа кола и со скап телефон. (шала)
 
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.528
Поени од реакции
2.368
Milan is still firm in the position of signing kaka on a 1-year loan deal. [Sky]
Bronzetti would also be talking about Lassana Diarra with Florentino Perez today. [Sky]
:drk:
:drk: :drk:



http://www.sportmediaset.mediaset.it/calcio/milan/articoli/1841/rilancio-milan-kaka-piu-diarra.shtml

Bid Milan: Kaka more Diarra
Bronzetti tries to convince the Real

23/08/12


When the track Kaka seemed faded, a glimmer of hope has returned home in Milan. The intermediary Ernesto Bronzetti had lunch with the president of Real Madrid, Florentino Perez, to explore the possibility of a return of Kaka in Milan with the operation could be extended to Lassana Diarra. The hopes of white smoke are few but Milan is determined to try until the last day of the market.

NO SUPER: KAKA 'MORE' CLOSE
Even bench, Ricardo Kaka, the first "Clasico" between Barcelona and Real Madrid season in feed for Spanish Super Cup. At the Nou Camp the Brazilian will be there, as he was left out of the squad Jose Mourinho for the match. A decision is returning to blow winds of divorce between the Brazilian and Real Madrid and the desire to Ricky, as it is known, is to return to the fold Rossoneri.

The Milan has been following the former Ballon d'Or and find a satisfactory agreement with the club "blanco". So far, the two sides are not found, but there 'still time for the return of Kaka' in the Rossoneri. In addition to Brazil, Mourinho has not convened Sahin and Carvalho, other players may change shirt.
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.659
Поени од реакции
13.159
Не очекувај да се потрошат толку пари од продажбата на Силва, инаку која беше целта што ги продадоа ако (скоро) сите пари треба да ги дадат за нов дефензивец? Не очекувај/те такво нешто. Парите од Ибра ќе се реинвестираат (Тевез или Џеко), но кај него ќе се заштеди на плата, ако си оди Робињо (или Касано) ќе го донесат и Дестро, повторно ќе се заштеди на плата, посебно ако си отиде Робињо.

Да вложат 30 милиони за нов дефанзивец и тоа што ќе остане за лев бек - нема шанси!

Но засилувања ќе има, ќе почне сега Галијани, од земање на рати, позајмици, косопственост...
Еве бе Димче. Сигурно дека очекував да инвестираат, и уште очекувам, но сега не толку, како кога ги продадоа. Но, и тогаш не сум се залетувал дека ќе отидат сите пари на трансфери. Мислев дека ќе потрошат на нов напаѓач, но после почна приказната за Кака, па приказната за нов напаѓач се изгуби. А место Касано, не дојде Дестро туку Пацини.

Работите околу клубот (брзо) се менуваат, па со тоа и моите размислувања, затоа што логично е да се прилагодуваме на новата состојба. Кога земам да спремам испит, скоро секогаш почнувам со мисла дека ќе освојам десетка, но како поминува време и како се помалку се фаќам за книга, на крај сум задоволен и со тоа само да положам. Исто и ова, како се менуваат работите, така се менуваат и моите очекувања, без некои екстремни емоции и одење во крајност.
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.242
Поени од реакции
8.312
На 19 јуни си отишле Силва и Ибра од Милан???? Немој бе Димче, па вака ни СДСМ и ДПМНЕ не лажат и не манипулираат. :facepalm: Тогаш уште трае Европското во фудбал, јас како што знам тогаш Ибра беше сеуште играч на Милан, сега да не барам на гугл, но мислам дека така беше. :)
Тој дел со фуснотата се однесуваше на вториот цитат со твојот пост од 12ти Јули и се мисли не на глобалните очекувања твои туку на очекувањата за трансферите односно твојот дел од постот(вториот болт).

Околу останатото сам си кажуваш дека твоите ставови се мењаваат што не те окривувам , туку сега само ти нагласувам дека неможам да те следам. Испровоцира таква дискусија на пост што претставуаше шала така да јас ти вратив со аргументи. Покуша да ми наметнеш комплекс у смисол сезнајко ама јас сум опериран од тоа за тоа бев конкретен претходно ...

Јбг на погрешна врата користиш аргумент книги.
Пс. Дон Кихот не се читаше во 3та година средно? :D Санчо Панса(y)
 
Член од
4 октомври 2010
Мислења
7.659
Поени од реакции
13.159
Тој дел со фуснотата се однесува се однесуваше на вториот цитат со твојот пост од 12ти Јули
Па тогаш воопшто не си требал да го ставаш тој мој пост. Нормално дека со Ибра и Силва и без нив не е исто. Зарем ако се земат четворица феномелани играчи ти не би сменил очекувања (не дека ќе ги доведат)? Или истата приказна ќе ја туркаш и ќе велиш дека повторно не очекуваш ништо? Со нив двајца сум очекувал едно, без нив друго. Кога и без нив почнале да се менуваат работите повторно сум ги сменил очекувањата. Очекувањата ги градам врз одредени реални параметри (амбиции на клуб, играчи и сл), како тие се менуваат, така се менуваат и моите очекувања.

Покуша да ми наметнеш комплекс у смисол сезнајко ама јас сум опериран од тоа за тоа бев конкретен претходно ...

Јбг на погрешна врата користиш аргумент книги.
Пс. Дон Кихот не се читаше во 3та година средно? :D Санчо Панса(y)
А бе Димче, објаснив убаво што мислев со читањето книги, ти повторно истиот муабет го вртиш, како ништо да не сум напишал. Ти па уште почна да ми објаснуваш некои работи за ’литература за возрасни’, кои што немаат ’благe везе’. Ти фактички си се фатил на јадица која што воопшто не сум ја ни фрлил. Ти сам си ја измисли и сам се фати на неа.

И доста беше, ова никаде не води. Ќе се вртиме во круг.
 

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
Ne znam zosto ama osekam deka KAKA ke se vrati doma :) Bronzeti is the man :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom