Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.475
Поени од реакции
10.206
Ајде ајдеее,газиме овааа сезона.Коби со 6 прстена :)

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
PG Steve Nash Steve Blake Chris Duhon Darius Morris
SG Kobe Bryant Jodie Meeks Andrew Goudelock Darius Johnson-Odom
SF Metta World Peace Devin Ebanks Earl Clark
PF Pau Gasol Antawn Jamison
C Dwight Howard Jordan Hill Robert Sacre

^ Oва ќе е поточно.
Работата на Купчак уште не е готова летово. Најголем можен ростер во НБА е 15 играчи, со тоа што само 12 играчи може да се активни (другите во листа на повредени или ги праќаат во девелопмент лигата).

Премногу плејмејкери/бекови има сега, мора да се скастри нешто. Г-лок (Гауделок) имаше очајно лоша игра во летната лига, од одбрана не игра ни О, премногу е низок а руките Дариус Џонсон-Одом е подобар во сите набројани работи (освен што исто така е низок).
Г-лок ќе лета, некоја замена за пик во втора рунда или ќе му го откупат договорот. Коби има добра замена во Џоди Микс сега.
Chris Duhon очекувам да лета исто, сезонава му следува $3.5 милиони но селедната сезона само $1.5. Со новите даноци тоа е накај ~$10-12 милиони. Премногу за некој што е тапа шутер, не може да пренесе топка на другата страна на теренот (сериозно, толку е лош) и редовно води во статистиката грешки. Единствена светла страна му е одбраната што можеби ќе му обезбеди место во тимот, за оние еднаш-во-плејоф ситуации како кога треба некој да изигра одбрана на момци како Вестбрук/Пол/Роуз/Паркер...

Дариус Морис и Роберт Сакре очекувам да останат. Морис е преталентиран да го пуштат да си оди а Сакре и сега како руки е спремен за бекап на бекапот на центар, во плејоф треба таква резерва „за да не притреба„ (ви текнува на ДЏ М'Бенга? ;)).

Можат одма да почнат да се спремаат и за статуата на Купчак.
Ма ако донесе (или потпише) некое осредно ниско крило -шутер во замена за Духон/Г-Лок, ЛА нека почнат да му ја прават статуата веднаш! ;)

едно ми е криво нема да фатам славење на титула сум два лета по ред тука кога беа во слаби сезони 2010 промашив со Бостон и сега со Двајт нареднава кога ваљда нема да бидам тука до година :(

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.595
Поени од реакции
33.757
Очигледните факти се очигледни.​
Од кој друг (што ја играл неговата позиција) да учи ако не од Џордан...?​
А не е па дека и Џордан не учел потези од други пред него... Џулиус Ирвинг, Дејвид Томпсон, итн... Некој од идните ѕвезди можеби баш сега гледа клипови од Џордан и Коби, и „купува„ потези! :)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Многу нормално дека од џордан ќе учи,сигурно нема да учи од мене:D,сличностите са очигледни ама тоа не може,и не смее да ја намали вредноста на коби,едноставно секој од некого учел,тоа е факт.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Значи Клиперси нема шанси да не земат наши одпадоци Matt Barnes 99% е кај нив... ccc
Odlcno, bar nema da go gledam vo ovaa svetinja od dres, i onaka ne go zasluzuva.

Inaku slucajno naletav na videovo

:cool:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.595
Поени од реакции
33.757
Со среќа нека му е... јасно беше дека ќе го потпишат, убави пари платија на Далас за пикот. :)
Мада дечкото мислам дека има добар упсајд, низок е за позицијата што ја игра и треба да поработи на шутот ама има добра одбрана. Само последново и фактот дека ЛА има слаби дефанзифци (со исклучок на Коби) во бековската постава ќе му обезбеди минути на теренот.

Kajgana Shop

На врв Bottom