Фан клуб: Еуромилк Горно Лисиче

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Едино Егеецот ако продолжи да игра, Џери и остаток екипа посеизглеа ќе идат у пензија.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
ГОРНО ЛИСИЧЕ - НОВАЦИ 4:1
Стрелци за Лисиче

Ведат Арслан,Мики Лазаревски (кој сеуште игра за Лисиче и постигна 2 гола)
и Нермин Бишевац.. Нема што да коментирам ова не е ништо и е далеку од очекувањата.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Наредна утакмица..
Недела- Охрид Лоте - Горно Лисиче.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Охрид Лоте 4-2 Еуромлк Г.Л.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Горно Лисиче - Ринија 2:1
Не сум тука така да неам коментар,знам само резултат.

--- надополнето ---

edit: сеа еден другар од Лисиче ми пиша на фб.
Головите за Лисиче ги дале: Бобан Давчевски и Ведат Арслан.

Член од
28 ноември 2010
Мислења
55
Поени од реакции
5
Честитки за победата и се надевам дека некој ке има пооширна анализа :)

Вчера покажавте/докажавте дека сте јаки само на зборови...
Дали вие бевте тие кои се фалевте дека несмееме да дојдеме во Лисиче, дека ние сме пички кои се јаки само на домашен терен со калашите во рака,дека немаме муда како навијачка група да гостуваме во лисиче (10 - 12 страна постови на Сајбер и Дудук)...

Вчера добивте ДЕМАНТ на сето ова кога 30тина Кастриоти организирано како навијачка група имаа муда да гостуваат во “фамозното“ Лисиче и докажаа кој во случајов се п*чки а кој не...

Поздрав и се гледаме наредната сезона во Гостивар пошо вам ви е редот,наравно ако имате муда :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.941
Поени од реакции
73.587

Дали вие бевте тие кои се фалевте дека несмееме да дојдеме во Лисиче, дека ние сме пички кои се јаки само на домашен терен со калашите во рака,дека немаме муда како навијачка група да гостуваме во лисиче (10 - 12 страна постови на Сајбер и Дудук)...

Вчера добивте ДЕМАНТ на сето ова кога 30тина Кастриоти организирано како навијачка група имаа муда да гостуваат во “фамозното“ Лисиче и докажаа кој во случајов се п*чки а кој не...

Поздрав и се гледаме наредната сезона во Гостивар пошо вам ви е редот,наравно ако имате муда :)
Не да претера сега :pos:
Нити е Лисиче толку фамозно, нити пак има навивачка група. Јас реков дека нема да дојдете и згрешив и морам да признаам дека позитивно9 ме изненадивте. Инаку нити сум фан на Лисиче, нити пак присуствувам на нивнио утакмици. Дудук ти кажа дека вашите играчи нема да поминат убаво, заради тоа што биле неферски примени кај вас. И вистина беше така пошто со притисок успеаа да ве совладаат :wink: И тоа без најдобриуте поесдинци кои ги напуштија во межувреме. Сепак за овој меч настапија и капитенот Мики Лазаревски и Егеецот а за победата си добија премија од сопствнеикот на клубот, а воедно и ви ги скратија амбициите за прва лига и џабе фрлавте пари за да местите утакмици досега :salut:
На трибини било доста тензично, е сега дали имало инцидемнти тоа незнам, али бидејќи во Горно Лисиче има Албански фамиулии кои добро живеат со Македонците, освен ако не сте провоцирале сигурно не би ве нападнале од чиста мира.
Бтв они беа вешќе кај вас така да нема што да покажуваат. Тогаш вие постапивте педерски пошто не дозволивте да влезат одреден дел на нивни фанови на стадионот...

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99

Лисичаните се мирен народ и не закачаат никој ако некој од опозицијата на трибините не започне прв.
Вие сигурно провокации не сте удирале , а ние ИМАВМЕ муда да пцуеме и да збориме што ќе ни прдне во Гостивар на утакмица. И бевме побројни од вас не имаше околу 80 луѓе иако пола автобус остана надвор од игралиштето (значи 30 на трибини). имаше превоз рачунај би не имало и 3.000 како на дербито за баражот за втора лига со Раштак тогаш Лисичани си дозволија да дојдат бидејќи се играше на Борис Трајковски во Маџари. Ние сме изгорени за фудбалот во нашето место , така да со глава гарантирам дека сте седеле на утакмица мирни и дека уста не сте отвориле чак некој од луѓето кои биле пристуни на таа утакмица ми рекоа на твојов пост дека не ни приметиле дека има одредена навивачка група од Гостивар дојдено, иако први поведовте не ни сте се радувале на голот.
Тоа не е навивање а не е ни муда, можам јас да отидам во СРЕД АРАЧИНОВО на натпревар помеѓу Шкендија и Ринија пример, па нема влакно од главава да ми фали ако си седам мирен.
Во Лисиче паднале многу херои како тебе пријателе. Така да нема зашто јас да тупам мозок
и да се замарам со безмислици.
Уште пред 30 години тогашна ФК ФАС 11 Октомври, ФК Партизан Драчево, Младо Нагоричане, Слупчане, се дешавало свашта по гостинските терени, значи хаос и тотална хаварија. се дешавала хаварија спротив клубови во кои играат играчи со Македонска националност, Горно Лисиче е едно од најнационалистичките села во цела Македонија така да Албански клуб да гостува и да урла/крева врева во Лисиче не проаѓа па како сакаш врти го,(немој да се најдеш увреден, и јас несакам до толку да ги тераат работите ама таков е народот што ќе праиш) и нема шанси да ми објасниш и да ме убедуваш бидејќи знам и сум бил а и таму живеам.
Здравје боже, ако има кворум и ако има средства за превоз, ќе видиш колку ќе дојдеме во Гостивар наредната сезона и ќе видиш кој има муда да НАВИВА а не да седи и да грицка сончоглед на трибини. Биди ми жив и здрав и ти посакувам све најдобро тебе и на твојата екипа.

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
Duduk, а каков е моментално стадионот во Горно Лисиче. Последен пат кога имав играно таму, соблекувалните беа искршени, ко да поминало цунами, а тоа местото што беше наменето за навивачи, ептен беше маало, и башка имаше израснато трева висока метар.
Дали се има направено трибина, и дали се има дел за гостински навивачи, и кај ги сместуваат гостинските навивачи?

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Има нов тревник,а гостинските играчи седат на пола од трибината!

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Duduk, а каков е моментално стадионот во Горно Лисиче. Последен пат кога имав играно таму, соблекувалните беа искршени, ко да поминало цунами, а тоа местото што беше наменето за навивачи, ептен беше маало, и башка имаше израснато трева висока метар.
Дали се има направено трибина, и дали се има дел за гостински навивачи, и кај ги сместуваат гостинските навивачи?
Све е јово на ново реновирано. И соблекувалните, комплет значи, внатре е средено петка, има нова трибина која се изгради оваа година со влегувањето на Лисиче во 2ра лига, бетонска од 8 реда и долга 50тина метри.Нема одредено место за гостинските навивачи, седат кај сакаат.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
наредна утакмица во среда 18.05.. со влазними од струга

--- надополнето ---

дома

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Горно Лисиче - Влазними 2:1
Стрелци за Лисиче: Нермин Бишевац и Александар Глигоров.
Не ја гледав и неможам да кажам ништо околу таа утакмица само сум изненаден што сеуште играат истите (скоро) играчи. Само без Дејан Костевски ``Џери``, Драган Угреновиќ, Мартин Даневски и уште 2 3 од почетокот.

Duduk

Korg Maniac
Член од
8 јули 2009
Мислења
953
Поени од реакции
99
Миравци - Горно Лисиче 2:0
Очекувано.
Наредна во Среда последна. со Цементарница дома. Се глеаме наредна сезона.
Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom