Фан Клуб: Челзи

A

Alexander Nevsky

Гостин
Признајте ви смрзна гомното коа лупна кваља пречката? :)
Мене појќе ми почна да врие на судиските одлки на газењето на Оскар,можеше сериозно да го повреди и недосудениот пенал над Хазард.
Инаку интересен феномен е овој dragonsky,типот се задоволува со победи над Ридинг,Стоке. А утакмициве со Сити,Атлетико,Јувентус како низ прсти да прогледува. Па Шампионски претензии имаме бе друже,не се бориме за 5 место за да бидеме задоволни. Не ни одговарала играта со Јуве и со Кпр? Па ако е така Стоук се копачи невидени значи и со нив нема да ни одговара така? Да потишеме нерешено предвреме што викаш?
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/4547349/Roberto-Di-Matteo-fury-at-horror-stamp-on-Oscar.html
Во право е Ди Матео за судијата,ај за пеналот па некако може да се прегледа низ прсти ама тоа над Оскар мораше да го санкционира со картон.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Реков повеќе од 4 ;)

Да ве потсетам дека од Атлетико примивме 4? Или и тој противник не ни одговара?
На тој меч бевме катастрофа. Исто како лани на првиот меч со Наполи.
На пример денеска Јуве да нападнеше посериозно можеби ќе изгубевме.Ама тоа е такви мечеви како тој со Атлетико нема да се повторуваат често.
Признајте ви смрзна гомното коа лупна кваља пречката? :)
Се виде дека нема да влезе во гол таа :)
--- надополнето: 20 септември 2012 во 01:56 ---
Инаку интересен феномен е овој dragonsky,типот се задоволува со победи над Ридинг,Стоке. А утакмициве со Сити,Атлетико,Јувентус како низ прсти да прогледува. Па Шампионски претензии имаме бе друже,не се бориме за 5 место за да бидеме задоволни. Не ни одговарала играта со Јуве и со Кпр? Па ако е така Стоук се копачи невидени значи и со нив нема да ни одговара така? Да потишеме нерешено предвреме што викаш?
Па да.Титули се освојуваат на мечеви со помали екипи.Јунајтед на пример лани 2пати изгуби од Сити ама на крај бодовите од мечеви со ВБА,Виган и Евертон им беа пресудни.
И да и играта на Стоук не ни одговара.За ова зборев после мечот со Атлетико. Реков дека ќе се мачиме со Јуве,КПР,Стоук и Арсенал и дека ќе се почнат муабети дека сме во криза а уствари не сме.
Со Сити изигравме добро ама црвениот не заеба.
Со Јуве изигравме нерешено а можевме да победиме ама затоа има уште 5 меча во групава така да не се сомневам дека на крај ќе завршиме 1во место.Додуша ние лани во група со Леверкузен,Валенсија и Генк се мачевме така да нерешено со екипа што нема пораз 40 меча во лига не е голем проблем.
Со Атлетико изгубивме еден меч. И тоа е тоа.Кога би бирал помеѓу победа над било која екипа во ЕПЛ или победа во Супер купот можеби би го одбрал првото.
Тоа што загрижуваше со Атлетико беше катастрофалната игра.
Ама тоа е нешто што се случува еднаш до два пати годишно и знаев дека нема да се повтори уште еднаш така да немам причина за незадоволство.

Од што да бидам незадоволен? Што од 4 меча имаме 3 победи и нерешено во ЕПЛ и што сме прво место? Што не ги тепавме Јуве па сега ќе се мачиме ептен за еден бод да освоиме со Нордсјеланд и Шахтјор? Нема везе.Се знаеше дека со Јуве ќе бидат тешки мечевите и дека се оди на победа против Шахтјор и Нордсјеланд.
Истото важи за Торес и Лампард што зборите. Торес има 4 гола на 8меча.Тоа е тамам скор за напаѓач.
Лампард игра ДМФ сезонава (и лани) и не знам што сакате од него.Лампард годинава е тука да ја смири играта,да види кој каде е и да подаде кон Хазард/Мата кои што ќе ја креираат играта и од нив зависи дали ќе дадеме гол. Да се вика дека Лампард игра лошо е исто како да се вика дека Микел е лош пошто нема дадено гол во ЕПЛ.
Да се сложувам дека Лампард мора да одмара секој втор меч ама далеку од тоа дека Лампард нема улога во Челзи.

В

Ваздух

Гостин
Поентата ти е глупава, ноу офенс. Не може да не ни одговара противникот, мислам тоа не смее некој да го помисли, не па да го пише.

Први сме, има уште пет утакмици во групата, се тоа е така, но играме слабо. Тоа загрижува. Не резултатите. Ако играме добро, а да не тепаме, добро. Ќе се подобри реализацијата и завршен проблем. Ама ние играме лошо.
Имавме 3-4 шанси цел натпревар од кои два беа преточени во гол, еден зицер од Мата и другата не ја памтам, ама нека ја биде.

G

grande-juve

Гостин
^
Оваа сезона единствен комплетно добар натпревар беше против Њукасл... играта мора да се подобри.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Па реално така е.Исто како што Челзи не и одговара на Барса,или исто како што Евертон не му одговара на Јунајтед.
Не се овие екипи од висок ранг? Се. Ама реално има екипи кои што играат таков стил на игра кој што не одговара на противникот.
Ако играме добро а не тепаме не е добро.
Тоа ти е логика на навивач на Барса. Ако не тепавме битно имавме 80% посед.
Подобро да победиш со лоша игра отколку да изгубиш со добра.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 02:08 ---
^
Оваа сезона единствен комплетно добар натпревар беше против Њукасл... играта мора да се подобри.
Не викам дека не треба да се подобри играта.Треба реализацијата да се подобри и треба одбраната да игра константо на ниво.
Инаку мене ми се допадна ептен играта со Ридинг.

В

Ваздух

Гостин
^
Покажавме јајца и со Рединг и солидна игра.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 02:09 ---
Па реално така е.Исто како што Челзи не и одговара на Барса,или исто како што Евертон не му одговара на Јунајтед.
Не се овие екипи од висок ранг? Се. Ама реално има екипи кои што играат таков стил на игра кој што не одговара на противникот.
Ако играме добро а не тепаме не е добро.
Тоа ти е логика на навивач на Барса. Ако не тепавме битно имавме 80% посед.
Подобро да победиш со лоша игра отколку да изгубиш со добра.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 02:08 ---

Не викам дека не треба да се подобри играта.Треба реализацијата да се подобри и треба одбраната да игра константо на ниво.
Инаку мене ми се допадна ептен играта со Ридинг.

Ох колку не можам да вратам на муабетов твој. Не е така, факат.

G

grande-juve

Гостин
Рединг ни играа со пресинг и издржаа кондиционо некаде до 60-65 минута, кога престанаа да трчаат тогаш дојде пресвртот и подобрата игра на Челзи. Со поспремна екипа такви олеснувања нема да има, од тој аспект не ја сметам и таа за комплетно добар меч.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Како бе задоволен од само 4 меча од кои игравме само со Њукасл дома,од Ридинг еј новолигаш примаме 2 гола,да не беше Хазард со празни раце ќе останевме. Со Виган што да не игравме топ? Со Кпр? Со Сити купот? Со Атлетико? Еве и Јуве? За тим од рангот на Челзи многу е ова. Очигледно ти си од новата генерација навивачи на Челзи бидејќи не те памтам на форумов. Не сум критички настроен,објективен сакам да сум. Со тие пари што се вложени во тимов,со сите услови абе залагање,трчање се бара.Ги виде вчера Реал како се бореа на терен? И тоа со Сити играа еј! 90 минути до крај!
Ни тоа што рече не држи вода,ете со Кпр кикснавме нели не е голем клуб тој.Не очекувам нормално секоја утакмица да победуваме,ама сакам да има игра тимот,да се бори. Има и лоши денови нормално ама 4 утакмици од кои 2 беа пресудни за трофеј се многу.
Торес бил океј? Кај беше Торес со Кпр? Ај со Јувентус нигде,вџеб го ставија ете можеш на весниците да провериш утрешни Сун и Дејли со најмал рејтинг е од цел состав.
Еднаш не видов Торес да им избега офсајд замка. ТОРЕС Е ДУПЕ! Константност во форма 0,па уште фуриозно излегува во тунелот.
Ти се допаднала играта со Ридинг,па тимот во чемпионшип играше до вчера бе,не ме еби на здрав памет.
Секоја чест до Ди Матео за Фа и ЛШ ама мислам дека пресудно за освојувањето беше желбата на самите играчи. Годинава како што почна нешто не штима.Нека фати низ соблекувална нека ги стегне оти Роман не ебе жива сила.

Очигледно лошо ме навикна Мурињо,бев научен Челзи да гази на терен. Еј дома бевме 3 сезони без пораз,ретко која екипа успеа да ни даде над 1 гол,2 гола беа успех невиден.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
^во главном што и да кажам ќе се повторувам а ти ќе ми вратиш со тоа што ќе се повтруваш и двајцата ќе се повторуваме така без да имаме конструктивна дискусија.
Инаку да со Ридинг игравме добро.Да Ридинг дојдоа лани од Чемпионшип ама и КПР дојдоа преклани од чемпионшип па изгубивме лани од нив.
И не не сум од новите навивачи на Челзи ама да од лани сум поактивен на форумов.

A

Alexander Nevsky

Гостин
^во главном што и да кажам ќе се повторувам а ти ќе ми вратиш со тоа што ќе се повтруваш и двајцата ќе се повторуваме така без да имаме конструктивна дискусија.
Инаку да со Ридинг игравме добро.Да Ридинг дојдоа лани од Чемпионшип ама и КПР дојдоа преклани од чемпионшип па изгубивме лани од нив.
И не не сум од новите навивачи на Челзи ама да од лани сум поактивен на форумов.
Не си нов ама со размислувањата си ми чуден,а и сега гледам дека пишуваш почесто,. Цел форум вика Торес е дупе,ти ми го браниш. Па веќе 2 сезони е кај нас,колку време треба да проработи?
Не сакам да ти наметнувам мое мислење,нормално секој има право на свое. Само дај биди пообјективен.Челзи не штима нешто на стартов од сезонава.Единствена утакмица што ја игравме на ниво беше Њукасл,и тоа таа само фуриозно беше прво полувреме. Не е поентата да се вртиме во круг,ама не е и понетата да бидеме слепи.
Ако е така ај нека биде Челзи супер изигра и со Кпр,Јуве,Атлетико и со Сити само што играта не му одговараше од противникот:pos:

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.022
Поени од реакции
637
Имаме супер тим, дефинитивно да се бориме за премиер лига, може и лига на шампиони ( со многу среќа де)... Само Ди Матео се губи на последиве натпревари и тоа може да не чини многу.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Не си нов ама со размислувањата си ми чуден,а и сега гледам дека пишуваш почесто,. Цел форум вика Торес е дупе,ти ми го браниш. Па веќе 2 сезони е кај нас,колку време треба да проработи?
Не сакам да ти наметнувам мое мислење,нормално секој има право на свое. Само дај биди пообјективен.Челзи не штима нешто на стартов од сезонава.Единствена утакмица што ја игравме на ниво беше Њукасл,и тоа таа само фуриозно беше прво полувреме. Не е поентата да се вртиме во круг,ама не е и понетата да бидеме слепи.
Ако е така ај нека биде Челзи супер изигра и со Кпр,Јуве,Атлетико и со Сити само што играта не му одговараше од противникот:pos:
Знам дека не ми наметнуваш мислење само дискутираме овдека си разменуваме мислења :)
Мое мислење е дека Торес сезонава ќе не биде како РВП лани во Арсенал т.е. дека со неговите голови ќе стигаме до многу победи.Дали сум во право тоа ќе видиме.
Со Атлетико изигравме катастрофа.Со Јуве правевме грешки во одбраната.Со КПР игравме супер во одбраната ама фалеше реализација.Со КПР го утнавме составот.
--- надополнето: 20 септември 2012 во 12:29 ---

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Околу Торес. Тој е тип на напаѓач што сака да игра со топка почесто. Е сега се е добро, се повлекува назад како АМФ да започне акција, прави добар пас кон крилата, али нема играч што е добар еден на еден од страна да шутира, нешто како Педро во Барселона, Роналдо кај нас, или подобро речено седи на клупа. Рамирес освен топка во фор не може да направи ништо повеќе од страна. Тука настанува проблемот. Кога Торес се повлекува назад да прими топка, потребно е некој од крилата да ја заземе неговата позиција и да игра напаѓач во таа брза транзиција. Стариџ може многу да помогне во таа ситуација. Меѓутоа Рамирес игра на таа десна страна и за жал нема баш иницијатива во нападот. И тој и Бане се подобри во дефанзива отколку офанзива и практично десната страна е отсечена од нападот.
Доколку на Торес му се даде задача да седи во шеснаесетник и да ја извршува само улогата на напаѓач отколку да се враќа назад во тој случај ќе требаат 2 пробивни крила да го хранат со топки. Еден е во игра (Хазард), другиот седи на клупа (Марин).
Моето видување околу Торес е ова, и плус мора многу повеќе да шутира отколку да гледа да подаде топка, што му е приоритет сега за сега. Истото важи и за Хазард. Кога веќе играат во ваква ситуација и формација со тие играчи, тие мора да шутираат многу повеќе, без разлика од тоа колку далеку се, секако тука негде околу шеснаесетник. А не како вчера каде дозволија тинејџер да им го земе шоуто, патем секоја често за Оскарчо.

Kajgana Shop

На врв Bottom