Околу наводното ангажирање на Аитор Чики Бегириштајн место Френк Арнесен, добро е Абрамович ако со сиот ум го прај то прво да читни шо вика Мурињо. Иако во то шо „се соочил три пати со Барселона - еднаш отпаднал и еднаш поминал, а третиот пат не присуствувал“ се гледа неговата гнасна манијачка страна, човекот сепак е тактички гениј и покрај се. Читајте сето, на накосеното и зголемено обратете посебно внимание. Ова особено важи за Роман Абрамович, ако чита де.
П: Проблемот е што Barcelona ја препознаваат по добар фудбал, а Guradiola го нарекуваат “филозоф“, додека вас ве викаат “тврд човек“. И фановите на Real Madrid веруваат во вас поради тоа. Ве гледаат како лек против Barcelona.
ЈМ: Видте, јас знам како се игра против Barcelona. Го знам тоа на памет. 11 против 11. Понекогаш против 10, но и тогаш знам како да преживеам. Barcelona можеш да ја деактивираш само ако играш ти командуваш со твојот стил. Ако сакаш да играш како нив, губиш. Тоа ми е многу јасно. Они сакаат да ги натераат ривалите да играат како нив, зошто тогаш те убиваат, зошто со тој стил на игра се подобри индивидуално и колективно. Јас се соочив со нив три пати во три елиминации. Добив една со Chelsea и изгубив друга. Третиот пат, кога не присуствував јас сите знаеме што се случи со норвешкиот судија. Затоа не играа во финале. И ги сретнав со нив со Inter и ги елиминирав.
А ние го бараме Чики за ????