Фан Клуб: Фиорентина

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
abe kakov gaston ramirez deckoto ne doagja kolku i da sakame nie...sepak dojde zverov od slikata el tanque i toa me pravi sreken...ubavo e sto ostanaa i gila i vargas i monto iako monto sakav da si odi...isto taka i babacar prifatil da bide nas tret centarfor sto e dobro..pozz i FORZA VIOLA!!!

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Gila Montolivo Cerci i Vargas...site ostanaa

najvise sum sreken za VARGAS..zveronja..

Karja, Cassani, Lazzari i Silva se najzvunite zasiluvanja....

Член од
19 јуни 2011
Мислења
95
Поени од реакции
28
dobro e,sea odbranava ni e bolja nego lani,sredinata najjaka u zadnive 2-3 god ali napadov najvise mi prae ceif,BOMBA
mislam Jovetic,Vargas,Cerci,Gila i Silva koj od koj....uffff
pozz i Forza Viola

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Ajde eve go 1 septemvri,pazarot se zatvori.Na skala od 1 do 10 ke dadam po moe ocena 7 za ova mercato.I toa ja davam ocenava vakva deka ostanaa Montolivo,Gilla i Vargas.Za Montolivo se spekulira deka ke mu bide ponuden nov dogovor so klauzula za da ne otide za dzabe,dodeka vcera Corvino odbil navodno ponuda od 12 milioni ispratena od Roma.Ali dobro.Igraci sto dojdoa se

Romulo-Brazil,Corinthians(zamena za Commoto i Cerci igra lev i desen bek a moze i krilo)

Lazzari-Italija,Cagliari(neznam dali ke bide prvotimec ali zamena za Montolivo ili Vargas)

Munari-Italija,Palermo(ovoj e zamena definitivno za nekoj od sredina i igrac za od klupa)

Karja-Marocco,Genova(spored mene zamena za Santana i Dagostino)

Santiago Silva-Urugvaj,Velez S.(zamena za Gilardino,ama kako igra vo poslednive 2 sezoni nisto i vo prv tim da bide.Ima dadeno nad 40 gola vo poslednive dve sezoni)

Nastasic-Srbija,Partizan ( ovoj e definitivno premnogu mlad i ke bide test sezona i zamena za Kroldrup ili Natale)

Cassani-Italija,Palermo (Cassani sigurno ke bide prvotimec,levo ili desno vo odbrana neznam,ali dobar igrac)

Gustavo-Brazil,Juventude (detevo go gledav na klipocinja igra sredina,nesto kako Montolivo i stvarno dobro mi izgleda.Ke pocne so Primavera ama ima tendencija za prv tim)

Toa se site sto dojdoa,onie koi se planirani za prv tim.Otidoa Santana,Mutu i Donadel+ Commoto.Plus od lani ete go i Jovetic nazad i bi trebalo da e ovoj tim poslien.Edino pak nisto ne se raboti za odbranata.Bek nikako da dojde.Sega duri ima i previse defanzivci sto stvara kvantitet ama ne i nekoj kvalitet.Toa e toa na kratko,mislam deka so poveke sreka od lani Fioretina ima tim vo najmala raka za Liga Evropa.Vo januari ocekuvam pak bek i mislam deka Ramirez ke dojde kako i Arouca od Santos

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Citav na nekoj od internet sajtovive so se za fiorentina sea ne mi teknuva kade tocno ,ama ovoj transfer market (bez poledniot den ) fiorentina ja napustile sto na pozajmica sto definitivno 32 igraci, znaci tuka vleguvaat i mladinci na pozajmica, a dosle 12, ne zemavme mn pari od transferive ama i ne potrosivme mn, sepak ke se soglasam deka imavme dobro transfer leto, ne znam so se sluci so bovo, ama trebase da go potpiseme, a spored mene i gila trebase da go sitneme i da go zemem maxi, ama toa e toa, genoa se odluci za caraciolo i nie zaglavivme so gila, sepak gila bi trebalo da dade nad 10 gola, so spored mene ke bide uspesna sezona :), ja pojacavme odbranata ( casani kako sto razbrav moze da igra i levo kako bek, ako go planiraa za desno ke preteraa LDS, Romulo i cassani) a i sredinata, napadot vo sekoj slucaj se pojacuva so JO-JO
--- надополнето: Sep 1, 2011 7:37 PM ---
Си има веќе договор Монтоливо со тие што треба,и да за џабе ќе ви отиде.
Dobro be sassuke otece, ti ko so gleam ne se raduvas tolku so go zemavte, nego kao neso ne remetis so si zaminal od fiorenitna, pa ne zabelezuvas deka nikoj ne se zamara so montolivo, zanci navijac na fiorenitna moze da se nervira ako mu zamine igrac kao Baggio, Batistuta, Rui Costa, Di livio, Frey i da ne redam dr legendi na klubot koi ostanale so fiorentina koa i bilo najtesko i ne si zaminale dur ne bile prodadeni protiv nivna volja ili klubot ne bankrotiral :) za liski kako montolivo slobodno zemajte i za bezpari, demek ke dae nekoj poise od 10 milioni i uste 5 goini od dogovorot da imase, zemete go i pcujtene ko juventus so ne pcuese koa se zaebaa so Melo

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Само уште годинава,после ќе си оди ко слободен играч во Милан најверојатно.
или во Баерн, топ замена за Тимошчук на кој му истекува договорот со Баерн наредно лето :)

Kajgana Shop

На врв Bottom