Фан Клуб: Рома

Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Денес мора да се победи и да се оди на пауза со уба мисла. :)
Мислам дека ќе нема мн. повикани играчи за во репррзентациите, за да можат да се одморат и после тоа едно ураа до крајот да мавнат. :)
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Романисти не клавате од видеата за Тотивден а??? Ако, ако....
Исто не се фалите дека потенцијалниот СД веќе крои планови за нови играчи наредната сезона и топ тим. :)
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.831
Поени од реакции
8.675
Бариерите на Олимпико се до денес одстранети целосно, се враќаат ултрасите на Курва Суд после цели 20 месеци борба против системот и баш против Лацио, утре се очекува спектакл и +60 000 на Олимпико, вистинско Дерби дела Капитале!
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Многу матен изборот на фудбалери на Спалети. Не можиме да поминиме ваков лацио во двомец, лацио со лулич, лукаку и чиро имобиле. Катастрофа.
Многу зицери испромашени. Уште првиот натпревар со пристапот или заморот се знаеше дека ќе биде тешко. Да влезеше зицерот на Салах и последниов гол друга песна ќе беше. Ама тоа е сега.
 

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Mr. Spaletti its time to go...
Сработи одлична работа ја врати ментално екипата но после ја загуби истата. Порто, Лион, Лацио, трите утакмици поради кои Спалети мора да си оди па макар и да го освоиме скудетото (хахахахах :cautious:). Пола од екипава не заслужува да игра за Рома, без желба без жар со влечење по теренот. За паредес нуделе 25 милиони? Дајте му и попуст само некоа го земат не ги заебавајте луѓето. Стротман за рака со него. Очекувам бурно лето со многу промени оваа екипа го даде максимумот.
Forza Roma!
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
110
Поени од реакции
80
Се виде и со Лион и сега со Лацио дека немаме капацитет и менталитет да преокренеме во двомеч.
Спалети во некои сегменти заврши добра работа но во некои ме нервира:tapp: како на пример ротира исти играчи или пушта играчи кои не се во форма пример Пероти..
За Паредес дечкото може има талент али игра фудбал како некој со сила да го натерал се влече по терен како врсник на Тоти да е,а за Стротман мора да напоменам дека не е истиот после таа повреда
многу е паднат.Оваа сезона најпозитивно изненадување ми е Емерсон дечкото стварно се труди и дава максимум,кога ке се врати Флоренци очекувам нив двајца да ги игра по бочните бековски позиции.Се надевам дека ќе успееме да останеме на 2ро ја би за скудето:vozbud: и на лето коа ќе дојде овој Мончи од Севиља ќе се средиме уште на неколку позиции како за ротација така и за појачување
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.158
Поени од реакции
3.116
Катастрофа..
Фала му на Спалети за тоа што ја врати Рома на прав пат но за жал нема капацитет ни тој а ни Рома да завршат први до целта (титула)..
Доколку Мончи пристигне а со него го земе пример Сампаоли многу поубава приказна ќе следи..
По елиминацијава дали е вистина или не излезе инфо дека Рома и Интер се договориле за Манолас 43мил. + бонуси???!!!
Нека иде штом запнале така продај го и Паредес лапни му 25 на Ливерпул..
Земи го Кесие со тие пари и земи некој изграден дефанзивец.. Немаме ни време ни нерви повеќе за таленти..
За Стротман што знам миленик ми е не би го дал мислам дека може да ја подигне формата..
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.158
Поени од реакции
3.116
Raspirile su se glasine u Italiji. A tiču se Rome. Naime, prema navodima Lučano Spaleti mogao bi da napusti klub na leto i da pojača Totenhem ukoliko Maurisio Poketino ode sa Vajt Hart Lejna.

Spaletiju na kraju ove sezone ističe ugovor sa Romom, do sada se nije pregovaralo o produžetku saradnje, tako da bi vrlo lako mogao da ode na leto. Možda baš u Totenhem gde mu je ponuđena plata od 4.500.000 evra po sezoni.

Kao njegove zamene pominju se nekoliko imena. Pre svega Roberto Mančini. On bi navodno prihvatio manju platu nego što je imao u Interu a to je 4.500.000 evra.

Na listi se nalazi još i trener Milana Vićenco Montela čiji je status u redovima Rosonera još nejasan zbog stanja.[DOUBLEPOST=1491474040][/DOUBLEPOST]Spaleti na izlaznim vratima, favorit da ga nasledi je Emeri”, naslov je posvećen Romi. Na unutrašnjim stranama se pored imena trenera PSŽ, koji je po Korijereu prvi izbor budućeg sportskog direktora Monćija, nalaze i prezimena poput Manćinija, Montele, Sampaolija, Poketina, Gasperinija, Di Frančeska, Đampaola... Prva alternativa za Emerija je Montela, pošto su akcije Poketina u padu dok je put do angažmana Sampaolija poprilično komplikovan, Gasperini, Di Frančesko i Đampaolo ne daju dovoljne garancije a za Manćinija postoji bojazan da njegov stil vođenja tima i način upravljanja kluba pod palicom Amerikanaca nisu kompatibilni.
 
Последно уредено:
Член од
23 јануари 2016
Мислења
110
Поени од реакции
80
Браво Спалети идиоту Рудигер на десен бек го ставаш немаме никаква корист од него каде бе со Пероти аут е комплетно и овој Руи тиња невидена:facepalm::tapp:
 

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
1.776
А што очекувате без клупа, па и Флоренци повреден, со ваква крпена одбрана.Нападот беше проблем, ете сега имаме шпиц број 1 ама па немаме плејмејкер и бекови.Сега ако се со памет со ослободување на платата на Тоти и намалувањето на ДДР ќе може да донесат топ играчи.
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.831
Поени од реакции
8.675
Тоти оваа година има плата од 1 милион, а на Де Роси е голема 6.5мил мислам ..

Среќен Празник на сите :)
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.158
Поени од реакции
3.116
Кориере пишува дека Хесус Навас од лето во Рома како слободен играч..
Среќни празници Романисти!!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom