Фан Клуб: Рома

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.143
Џеко лут на Лучо што го вади во 70 од игра.. Со право дечкото брка златна копачка, додека другиов се правда му идат тешки ривали следните 3 кола..
Пескара - Рома 1-4 ( Стротман, Наинголан, Салах Х2)..
+4 од Наполи..
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Јас повеќе би го оправдал тренерот во случајов. Џеко имаше 70 минути да даде гол. Онаа шансата што се исплетка му беше идеална. Ако тренерот мисли дека треба да одмори и треба да одмори.
Ако е толку желен за голови да дава има шанса на следните натпревари.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
110
Поени од реакции
80
Bo овој случај и јас Спалети го правдам па за кој к.р ни се Грениер и Жерсон треба ли само шишиња на клупа да собираат или да добијат минутажа при водстсво од 4 0 против тим како пескара јас и на 3 0 би го стаил или Грениер или Жерсон,а Спалети будалата Жерсон последен пат го стави против Јуве на гости ххахах.17 милки даде Сабатини за детево од Бразил треба да се искористи тоа и да се развива барем на позајмица да го дадеа во Сасуоло или Кротоне да добише више минутажа.Ти играј важни утакмици со проверена постава али при водство против екипи како Пескара или Кротоне од 3 0
напрај замена.Џеко имаше шанси не ги искористи и тоа е и го смени у 70 минута башка ние Пескара више ги убивме преку Салах и Ел Шарави заради играта која ја игра Зденко
 

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.842
Поени од реакции
8.689
Незнам како усепаја да го излажат овој Мончи да дојде, оти слушнав многу клубови го барале, што ли го лажел Палота:D

Шала на страна, доведувањето на Мончи дава знак дека сопствениците и управата не се откажуваат од Рома, али Рома која ќе биде конкурентна на сите полиња, сигурно му е нешто ветено, нема вајда така лесно да продаваат играчи како до сега, нема да има клаузи за заминување како онаа на Пјанич .. сакам да го задржат второто место, па да видам што ќе направат ова лето на трансфер пазарот со загарантирани 30+ милиони од ЛШ, ако не друго барем ќе бидеме сигурнi дека во најлош случај една "ѕвезда" ќе си оди од тимот и ништо повеќе, а можеби ќе поминеме подобро со ситни продажби .. доколку на лето се даваат 20-25мил за еден играч, сакам тоа да биде некој плеј, креатор на играта, заглавивме со тркачи и дефанзивно ориентирани играчи во средината оваа година, неиграњето во ЛШ не ни даде можност барем Борха Валеро да го купиме .. што е тука е, следува Дерби и како што кажа Тоти, целта е да се демолира противникот !!
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Момци после натпреварот против кокошките некако како да се подизгубивте. :) За среќа не го гледав натпреварот и се лишив од долготрајна нервоза. Али како и да е тоа веќе е зад нас. Сега мора да се мисли за идната сезона без разлика дали завршиле втори или трети. Со новиот СД не чека интересен период.
Дел од интервјуто на Мончи. Не знам за вас, ама мене човекот ми влева надеж за подигање на клубот на некое ниво погоре. Пред сѐ мора да се поработи на носење на фудбалери како што и самиот вели „гладни за успех“, т.е. со победнички менталитет.
Очекувам доаѓање пред сѐ на млади талентирани играчи и летово малку реформи во играчкиот кадар. Еве Тоти ќе завршел кариера и ќе седне на директорско место во клубот. Според мене правилен потег, колку и да фали Тоти во фудбалот, сепак факт е дека секоја приказна си има свој почеток и крај.
Единствено нешто, што не ми се допаѓа е настојувањето да на клупата остане Спалети. Мислам дека Спалети нема капацитет да направи нешто повеќе од тоа до сега што го направил. Не знам кој би бил идеална опција за тренер, но мислам дека може да се проба со некој млад и пофлексибилен тренер.
Прва опција на Мончи после Спалети му е Ди Франческо.

Počela Monćijeva era! Toti ide u penziju, ovo su Romini planovi za prekid Juventusove dominacije

Najbolji sportski direktor na svetu je predstavljen u Romi. Ovo su njegove ambicije i razmišljanja...

Romi se u finišu lomi sezona, ostala su još četiri kola pre kraja, a Napoli joj duva za vratom u borbi za direktan plasman u Ligu šampiona. Da stvari budu gore, Vučicu u naredna dva kola očekuju derbiji protiv Milana i Juventusa.

Ali i važnost finiša sezone je pala u senku najvećeg Rominog pojačanja za narednu sezonu - Monćija!

Španski transfer guru koji je prethodnih godina od Sevilje napravio čudo, kojeg su želeli i velikani poput Reala, Barse, Bajerna, engleskih bogataša i kojeg mnogi smatraju najboljim sportskim direktorom na svetu je danas zavnično predstavljen kao prvi operativac Vučice.
„Ne smatram sebe najboljim sportskim direktorom na svetu. Smatram se srećnim zbog karijere koju sam napravio uz dosta uloženog vremena i truda. Imao sam druge opcije i druge ponude, bilo mi je teško da napustim Sevilju, ali sam imao jasnu ideju kada sam izabrao Romu jer ovde ima ogromnog kapaciteta za napredak. I ne počinjite sa pričama da krećemo od nule, jer su i Sabatini, i Masara posle njega uradili dobar posao. Znam da ću ovde imati priliku da budem ono što jesam“, rekao je Monći na prvoj konefernciji za medije kao sportski direktor Rome.

I odmah je otkrio nešto što do sada nije imalo zvaničnu potvrdu iz kluba: Frančesko Totizavršava karijeru!
„Što se Totija tiče, znam da postoji dogovor između njega i kluba da na kraju sezone završi karijeru. Ovo će biti njegova poslednja sezona na terenu, a posle toga počinje direktorsku karijeru“.

Monći je pun poštovanja za najvećeg u istoriji Rome.
„Frančesko je Roma. Želim da budem blizak sa njim što je više moguće. Želeo bih makar da imam jedan odsto njegovog znanja o klubu“.

Objasnio je i situaciju sa drugom legendom kluba - Danijeleom de Rosijem. Njemu ističe ugovor, a želi ga Inter...
„Želja i interes dve strane u pregovorima su recipročne. Želimo da nastavimo saradnju i morali bismo da budemo baš nesprerni pa da ne postignemo dogovor sa njim. On je fantastičan momak“.

Od Monćija se očekuje da popravi transfer politiku Rome, koja je bila ispod očekivanja prethodnih godina i da pravi pogotke kao što je to radio u Sevilji. Što neće biti lak zadatak jer Roma nije u najboljoj finansijskoj situaciji i moraće da proda neke bitne igrače...
„U Sevilji smo uspevali da pravimo sportske uspehe i da nam klupski računi budu u dobrom stanju. Iz godine u godinu smo nalazili rešenje za teške finansijske situacije. Ovde sam došao da beležim uspehe. Ako postoji strah od prodaje igrača, ne treba da ga bude. Nije problem prodati igrača, problem je kupiti dobrog igrača i uklopiti ga. Uradiću sve što je u mojoj mogućnosti da napravimo uspeh. Pa ne mislite valjda da sam napustio sopstvenu kuću da bih došao i doćiveo neuspeh? Sada bi trebalo da kažem kako postoje igrači koji nisu na prodaju. Klupski čelnici vole to da govore... Ali ne želim nikome da bacam prašinu u oči, ne postoje igrači koji nemaju cenu. Postoje manje i više bitni igrači. Ali želim da razjasnim jednu stvar: Nismo pod pritiskom da prodajemo igrače! Ne moramo to da radimo... Ali, naravno da ćemo sasušati sve ponude koje dođu i analiziraćemo ih“.

Već godinama Roma ne uspeva da pariria Juventusu...
„Poznajem Juventusove kvalitete, ali sam po prirodi ambiciozan čovek. Ne želim da prodajem maglu, ovde sam da bi smanjili razliku u odnosu na Juventus. To nije lako, ali nije ni nemoguće. Postoje mesta u našem timu koja moraju da se popune“.

Sa Lućanom Spaletijem na klupi ili ne?
„Otkriću vam jednu tajnu. Prvi put kada sam dobio poziv da dođem u Romu, razmišljao sam o plusevima i minusima selidbe iz Sevilje u Romu. Među pluseve sam ubrojao rad sa Spaletijem o kojem imam jako dobro mišljenje i učiniću sve da ga zadržimo“.

Monći je poznat po pogocima sa dovođenjem maldih i talentovanih igrača.
„Volim mlade fudbalere i volim da ih kupujem. Ali to nije jedini uslov. Želim igrače koji su dobri i koji su gladni uspeha. Godine nisu bitne. Ne interesuje me da li igrač ima 19 ili 29 godina ako ima ono što je nama potrebno. Kesi je odličan igrač kojeg pratimo neko vreme i o kojem sam prilično upoznat. Ali on je samo jedna od opcija“.
 
Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.172
Поени од реакции
3.143
Сантино работава е од кај да почнам со критики ??!!!
По лош натпревар не сум видел да изиграла Рома...Абе беда брату..
Беда па е комплимент..
Не трчаја ,без идеја ,никој не отвараше сите бегаја од одговорност ..
Еден неможам да пофалам а ако треба преодна оценка за Тоти и Пероти кои влегоја во меч каде играја со полумртви фудбалери...
Спалети ? - Подобро да го избркаат на клоци 3 формации смени идиотот ..Прочитана книга нешто како касни порасни ...

Кога сме кај меркатото за продажба еден автобус би наполнил ..
Шчесни не ни е потребен и пари за тоа нема потреба да се фрлаат .Си ги имаме Алисон и Скорупски доволно е ..
Галата нудат 15 мил за Бруно ?? Давај одма тоа да не го видим тежок аматеризам ..Со тие пари спакувај го Запакоста и ок е !
Еден од Рудигер и Манолас нека си оди но ван Италија ! Замена за таа позиција се наоѓа..

На ДДР убаво му е понудено 1+1 но од друга страна Интер запнале не само за него туку и за Строки и Раџа...
Стротман искрено би го дал..Па и Интер да е,а Манчестер пред некое време повторно беа заинтересирани па за 25-30 нека го дадат ...

Во средина ни се враќа Пелегрини а денес Рома ќе ја појачаат понудата за Кесие па да видиме што ќе одлучат..
Ел Шарави,Пероти обавезно да се продадат и да се најде нешто квалитетно а за Салах сум 50-50...

За Џеко ако го дадат за убава сума како Марсеј што биле спремни 40 да опнат може ок ама под услов 2 напаѓачи да земат од кои едниот Шик од Сампдориа...
Читам Тоти се повлекува но дур не видам официјално несакам да верувам во тоа...Знам за доброто на клубот ок е да оди во пензија но срце не ми дава да прифатам..

Наследник на Спалети можни се Емери и Сампаоли ако Мончи вели дека сака Спалети да остане..Мора да збори така бидејќи 2 место ни е многу значајно ,3 не ни гарантира ЛШ знаејќи каква екипа сме па плус со голем ремонт дур да се воиграат до Август ќе ни дојде Лудогорец и ќе не рашлака за сите пари ...
 
C

Castiel

Гостин
Сантино работава е од кај да почнам со критики ??!!!
По лош натпревар не сум видел да изиграла Рома...Абе беда брату..
Беда па е комплимент..
Не трчаја ,без идеја ,никој не отвараше сите бегаја од одговорност ..
Еден неможам да пофалам а ако треба преодна оценка за Тоти и Пероти кои влегоја во меч каде играја со полумртви фудбалери...
Спалети ? - Подобро да го избркаат на клоци 3 формации смени идиотот ..Прочитана книга нешто како касни порасни ...

Кога сме кај меркатото за продажба еден автобус би наполнил ..
Шчесни не ни е потребен и пари за тоа нема потреба да се фрлаат .Си ги имаме Алисон и Скорупски доволно е ..
Галата нудат 15 мил за Бруно ?? Давај одма тоа да не го видим тежок аматеризам ..Со тие пари спакувај го Запакоста и ок е !
Еден од Рудигер и Манолас нека си оди но ван Италија ! Замена за таа позиција се наоѓа..

На ДДР убаво му е понудено 1+1 но од друга страна Интер запнале не само за него туку и за Строки и Раџа...
Стротман искрено би го дал..Па и Интер да е,а Манчестер пред некое време повторно беа заинтересирани па за 25-30 нека го дадат ...

Во средина ни се враќа Пелегрини а денес Рома ќе ја појачаат понудата за Кесие па да видиме што ќе одлучат..
Ел Шарави,Пероти обавезно да се продадат и да се најде нешто квалитетно а за Салах сум 50-50...

За Џеко ако го дадат за убава сума како Марсеј што биле спремни 40 да опнат може ок ама под услов 2 напаѓачи да земат од кои едниот Шик од Сампдориа...
Читам Тоти се повлекува но дур не видам официјално несакам да верувам во тоа...Знам за доброто на клубот ок е да оди во пензија но срце не ми дава да прифатам..

Наследник на Спалети можни се Емери и Сампаоли ако Мончи вели дека сака Спалети да остане..Мора да збори така бидејќи 2 место ни е многу значајно ,3 не ни гарантира ЛШ знаејќи каква екипа сме па плус со голем ремонт дур да се воиграат до Август ќе ни дојде Лудогорец и ќе не рашлака за сите пари ...
 
Член од
7 август 2010
Мислења
3.518
Поени од реакции
5.385
Сантино работава е од кај да почнам со критики ??!!!
По лош натпревар не сум видел да изиграла Рома...Абе беда брату..
Беда па е комплимент..
Не трчаја ,без идеја ,никој не отвараше сите бегаја од одговорност ..
Еден неможам да пофалам а ако треба преодна оценка за Тоти и Пероти кои влегоја во меч каде играја со полумртви фудбалери...
Спалети ? - Подобро да го избркаат на клоци 3 формации смени идиотот ..Прочитана книга нешто како касни порасни ...

Кога сме кај меркатото за продажба еден автобус би наполнил ..
Шчесни не ни е потребен и пари за тоа нема потреба да се фрлаат .Си ги имаме Алисон и Скорупски доволно е ..
Галата нудат 15 мил за Бруно ?? Давај одма тоа да не го видим тежок аматеризам ..Со тие пари спакувај го Запакоста и ок е !
Еден од Рудигер и Манолас нека си оди но ван Италија ! Замена за таа позиција се наоѓа..

На ДДР убаво му е понудено 1+1 но од друга страна Интер запнале не само за него туку и за Строки и Раџа...
Стротман искрено би го дал..Па и Интер да е,а Манчестер пред некое време повторно беа заинтересирани па за 25-30 нека го дадат ...

Во средина ни се враќа Пелегрини а денес Рома ќе ја појачаат понудата за Кесие па да видиме што ќе одлучат..
Ел Шарави,Пероти обавезно да се продадат и да се најде нешто квалитетно а за Салах сум 50-50...

За Џеко ако го дадат за убава сума како Марсеј што биле спремни 40 да опнат може ок ама под услов 2 напаѓачи да земат од кои едниот Шик од Сампдориа...
Читам Тоти се повлекува но дур не видам официјално несакам да верувам во тоа...Знам за доброто на клубот ок е да оди во пензија но срце не ми дава да прифатам..

Наследник на Спалети можни се Емери и Сампаоли ако Мончи вели дека сака Спалети да остане..Мора да збори така бидејќи 2 место ни е многу значајно ,3 не ни гарантира ЛШ знаејќи каква екипа сме па плус со голем ремонт дур да се воиграат до Август ќе ни дојде Лудогорец и ќе не рашлака за сите пари ...
Добро е што не сум гледал. :)
Што се однесува до трансфери летово, Де Роси ако си оди тоа ќе биде само во Америка, мислам дека нема шанса во Интер да замини. Би било смешно.
Стротман никогаш нема да ја врати формата од пред повредите, но ако се согласи да остане за ротација тогаш и би го оставил за против екипи од рангот на Киево и Удинезе.
Раџа мора да остане по секоја цена.
Според мене Манолас ќе си оди и мене ама ич не ми е криво за гркот, бидејќи игра ради реда. Нема жар, како да се засити од играње во Рома. Такви фудбалери не ни се потребни.
Гледам со Милан се во мртва трка за Кејси, но како што кажа Мончи тој е само една од опциите. Дечкото е солиден сезонава и мислам дека има капацитет многу да напредува.
Сигурно ќе има изненадни трансфери и за очекување е некој Шпанец во екипата, а пред сѐ играчи од Јужна Америка.
Мора да почнат да го играат Жерсон. Дечкото е невиден талент. Ако се врати и Пелегрини би било интересно да се види со Паредес што би се случило.
Спалети нема да остане, тоа ако сакаше да остане ќе потпишеше договор до сега. Барал гаранции за засилување на екипата со проверени фудбалери. Мончи е друг тип на човек, кој носи неекспонирани играчи, кои се желни за победи и докажување.
Во Рома ќе игра тој што сака да игра, а не тој што мора.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom