Фан Клуб: Рома

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Gago mislam oficijalno vo Roma na 1 godina pozajmica(Ova od Goal.com-navodono imalo na oficijalnata strana na Roma).Pjanic isto taka vo Roma za 11 miljoni.Mnogu silen sostav ima Roma sega za sega,uste da se uigraat ovie igraci i mislam deka visoko ke kotirate vo prvenstvoto.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.887
Поени од реакции
2.799
Ми се свиѓа што Рома купува стварно играчи што вредат.Се надевам на воздбудливи натпревари со Јувентус,и со другиве тимови воопшто,борбата за скудето ќе биде тесна.:cool:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.650
Тоо. Ми се разубави денот кога видов дека и Пјанич и Гаго пристигнале. Гаго и Кјаер ќе бидат на едногодишна позајмица, а Пјанич е купен за 11 милиони евра. Ајде, верувам во Енрике и Иван де ла Пења.

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Слушам Пјанич кај вас.
Значи што зедовте летово а што шитнавте? Комплетна листа сакам ( а можете и да почекате да се затвори пазарот па после )
Епа вака:

Заминаа: Дони, Жулио Серџо(позајмица), Менез, Бриги(позајмица), Вучинич, Мексес, Рисе, Лориа. Ова се побитните, има уште неколку млади што се на заем по клубови во Италија.

Дојдоа: Хозе Ангел (спортинг гихон), Лоик Него (Нант), Габриел Хајнце (Марсеј), Ерик Ламела (Ривер Плата), Пабло Даниел Освалдо(Еспањол), Бојан Кркич (Барселона-заем), Курчи(се врати од позајмица), Марко Бориело (откупен од Милан), Мартин Стекеленбург (Ајакс), Фернандо Гаго (Реал Мадрид-заем), Фабио Борини(Парма-заем), Симон Кјаер (Волфсбург-заем) и Миралем Пјанич (Лион).

Солидна година на трансфер пазарот, вака не се сеќавам дека се купувало. Се надевам ќе прикажат добри игри и помалце повреди:D:vozbud:
--- надополнето: Aug 31, 2011 5:19 PM ---
Ми се свиѓа што Рома купува стварно играчи што вредат.Се надевам на воздбудливи натпревари со Јувентус,и со другиве тимови воопшто,борбата за скудето ќе биде тесна.:cool:
E не, Кучка ќе го купуваме како Интер :P

Член од
11 август 2011
Мислења
322
Поени од реакции
446
Тоо. Ми се разубави денот кога видов дека и Пјанич и Гаго пристигнале. Гаго и Кјаер ќе бидат на едногодишна позајмица, а Пјанич е купен за 11 милиони евра. Ајде, верувам во Енрике и Иван де ла Пења.
I vo Bojan Krkic ;)
--- надополнето: Aug 31, 2011 5:37 PM ---
Osvaldo e zver, so Krkic moze da se napravi dobar tandem

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.650
Освалдо не ми е многу по ќејф, не за друго, заради клубот каде што настапуваше минатата сезона. :D
За разлика од него пак, Гаго, иако 3-4 сезони играше во Реал, го поштувам како и сите Аргентинци.

Значи, од прилика вака би требало да изгледа идеалната 11-ка :
Стекеленбург
Него/Касети - Бурдисо - Кјаер - Хосе Анхел/Хајнце​
Гаго
Пјанич - Де Роси
Тоти/Ламела​
Освалдо - Кркич/Бориело​

Тоа е само една моја замисла, сигурно ќе има ротации секој натпревар, Ламела не е донесен да седи на клупа, ни Тадеи нема да е вечно на клупа, Бориело исто. Сезоната е долга, има време и место за сите.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Ne znaev deka Osvaldo ima potpisano za Roma.Uf klasa nad klasite igrac...

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
cestitki za golemiot transfer pazar na roma!!!sportski pozdrav

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.180
Поени од реакции
13.029
Епа вака:

Заминаа: Дони, Жулио Серџо(позајмица), Менез, Бриги(позајмица), Вучинич, Мексес, Рисе, Лориа. Ова се побитните, има уште неколку млади што се на заем по клубови во Италија.

Дојдоа: Хозе Ангел (спортинг гихон), Лоик Него (Нант), Габриел Хајнце (Марсеј), Ерик Ламела (Ривер Плата), Пабло Даниел Освалдо(Еспањол), Бојан Кркич (Барселона-заем), Курчи(се врати од позајмица), Марко Бориело (откупен од Милан), Мартин Стекеленбург (Ајакс), Фернандо Гаго (Реал Мадрид-заем), Фабио Борини(Парма-заем), Симон Кјаер (Волфсбург-заем) и Миралем Пјанич (Лион).

Солидна година на трансфер пазарот, вака не се сеќавам дека се купувало. Се надевам ќе прикажат добри игри и помалце повреди:D:vozbud:
--- надополнето: Aug 31, 2011 5:19 PM ---

E не, Кучка ќе го купуваме како Интер :P
Чекај бе друже,Гаго е подобар играч од Кучка?Ако го купевте кучка ,обратно ке збореше гарант!
Без лутење
поз

P

PewDiePie

Гостин
Остајте го наркоманон нека не ве лаже. Гаго>Курва any time,any place.

Член од
31 август 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
de la penja si zamina pred eden mesec :)

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
[quote="ЧЕ, post: 4370094"]Освалдо не ми е многу по ќејф, не за друго, заради клубот каде што настапуваше минатата сезона. :D
За разлика од него пак, Гаго, иако 3-4 сезони играше во Реал, го поштувам како и сите Аргентинци.

Значи, од прилика вака би требало да изгледа идеалната 11-ка :
Стекеленбург
Него/Касети - Бурдисо - Кјаер - Хосе Анхел/Хајнце​
Гаго
Пјанич - Де Роси
Тоти/Ламела​
Освалдо - Кркич/Бориело​

Тоа е само една моја замисла, сигурно ќе има ротации секој натпревар, Ламела не е донесен да седи на клупа, ни Тадеи нема да е вечно на клупа, Бориело исто. Сезоната е долга, има време и место за сите.[/quote]

И Освалдо е Аргентинец бе, само што има неколку настапи за Италија U21

Иначе добра изјава имаше Освалдо... „сега ќе го видите вистинскиот Освалдо“ дали е тој што даде 4 гола пред некоја сезона во Серија А? :D

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
супер трансфери на Рома, со младичиве и некој постари искусни како Тоти, Де Роси, Хајнце итн. може многу да се постигне, особено ми се свиѓаат Пјаниќ, Ламела, Кркиќ, Ангел и Стекеленбург од овие што дојдоа. Како и да е има време сите да се покажат, со среќа во новата сезона ! :)

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.926
Поени од реакции
8.803
Ова кажува се за нашиот трансфер пазар :D
Manchester City 92.250.000 €
FC Paris Saint-Germain 89.000.000 €
Juventus FC 85.750.000 €
AS Roma 78.385.500 €
FC Chelsea 72.200.000 €

--- надополнето: Aug 31, 2011 10:19 PM ---
btw (y)

--- надополнето: Aug 31, 2011 11:21 PM ---
Овој факт многу ми прави мерак: Старосната граница во Рома е намалена за 4 години !!!
Претходната сезона просекот беше 30,7 а сега е 26,4 години !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom