Фан Клуб: Пелистер

Член од
30 август 2012
Мислења
3.562
Поени од реакции
6.215
Дечко ова е тема за Пелистер,за навивачите на Пелистер,а не дали била местена утакмицата или не..(си имаш тема за коцкање,таму коментирај).....
Ако знаеше шо не ојде да ја уплатиш порано?Ја примаа уште во петокот во Моцарт.не беше блокирана....ја уплати?
А не сега од ко заврши утакмицата АБЕ ЗНАЕВ МЕСТЕНА БЕШЕ...:tapp:
E pa bas deka temata e za Pelister i navivacite na Pelister komentiram na ova tema a ne na kockanje.Odi na stranata na ckembari na facebook napisav komentar deka Teteks ke pobedi uste vo petokot ( i objasnuvanje zosto ke pobedi)...A toa ja uplate ne ja uplate... e zosto ne ja uplati za tvoja informacija NE JA UPLATIV poradi toa sto PROTIV PELISTER vo zivotot nemam igrano i 100 da e koef.deka ke izgubi radi PRINCIP .Mislam nema potreba da se raspravame megu nas , samo moe mislenje e : Ili neka igrat na teren a ne da dogovorat pred teren,a ako mislat da dogovarat utakmici neka si naprat drug klub i tamu neka mestat so saka neka prat.Ke prajme evropski Pelister ke bidime megu prvite 4 na tabelata a na krajot rabota dojde daj samo direktno da ne ispagame barem baraz za opstanok da igrame.Zalosno

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Дечко ова е тема за Пелистер,за навивачите на Пелистер,а не дали била местена утакмицата или не..(си имаш тема за коцкање,таму коментирај).....
Ако знаеше шо не ојде да ја уплатиш порано?Ја примаа уште во петокот во Моцарт.не беше блокирана....ја уплати?
А не сега од ко заврши утакмицата АБЕ ЗНАЕВ МЕСТЕНА БЕШЕ...:tapp:
јас знам тројца другари минимум на врзано што ја пишаа од нула до два гола и си фатија..белким не му текна од памет да ја стегнат така..и уште многу други во еврогол ја пишеа така со врзани дупли шанси со повеќе пари..освен ако му се сони на некој дека ќе паднат помалец од 2 гола не гледам како не беше местена поинаку

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
јас знам тројца другари минимум на врзано што ја пишаа од нула до два гола и си фатија..белким не му текна од памет да ја стегнат така..и уште многу други во еврогол ја пишеа така со врзани дупли шанси со повеќе пари..освен ако му се сони на некој дека ќе паднат помалец од 2 гола не гледам како не беше местена поинаку
Ти друже секоја утакмица ја глеаш низ призмата на обложувањето, или намали со кладење или не ги труј темиве со шпекулации.
Не дека не постои сомнеж, ама ако не ја глеаш утакмицата тешко да дадеш точна проценка дали е или не е наместена. Томасино бил на натпреваров, а он не глеа од вчера фудбал па знае да процени дали е или не е наместена.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Ти друже секоја утакмица ја глеаш низ призмата на обложувањето, или намали со кладење или не ги труј темиве со шпекулации.
Не дека не постои сомнеж, ама ако не ја глеаш утакмицата тешко да дадеш точна проценка дали е или не е наместена. Томасино бил на натпреваров, а он не глеа од вчера фудбал па знае да процени дали е или не е наместена.
јас не реков дека е местена...тоа што бил на натпреварот и што го гледал во ред ама дека на повеќето луѓе што ја пишеа вчера од нула до два гола му се сонило таков резултат не ми се верува..

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.312
Поени од реакции
8.304
Прво не знам дали беше местена ама сигурен сум дека не смешее да изгубиме така лесно и глупаво од тетекс нашите играчи не дадоа ни 50% од своите сили од тоа што требаше и што заслужвавме ние како навивачи кои отидовме во Тетово !
Јас разбирам дека и тие се луѓе и дека играат за пари кои за жал општината не ги дава исто така му беше ветена подршка на сите во клубот за оваа недела до колку победиме односно победат за нас но за жал нашите како да се уплашија од од атмосверата исто беше и во Битола со шкендија во секој случај срамота е да губиме од тетекс па кој ќе го тепаме во гости ?кој ?судијата си беше на место иако имаше притисок од домаќините ...
Што се однесува за тетекс колку што сакам да бидат 1 лига за да имаме дуели навивачки толку ги замразив оти ја задоја улогата на фк.скопје од минатото каде на сила со рекетари пробуваат да земат бодови и станаа вештачки клуб кои го држат некој копиљаци од ск ....
За навивањето ќе го коментирам само нашето оти на војводи не се слушаше кај нас :D

Како прво гостување(среќа или не среќа што до сега во оследен момент изегуваа секогаш проблеми со превозот) во Тетово сум презадоволен со уба екипа тргнавме и со сите останати реквизити за по пат и се беше супер уште да не бегаја каменковците ќе имавме уште подобра забава ама ај тоа следен пат http://kurir.mk/sport/fudbal/84799-Kamenuvan-avtobusot-na-Ckembarite

Навиваме со осцилации пред се од патот и најмногу не кочеше играта и резултатот на нашиот тим кој беше под нивото си извадовме две пароли запаливме некоја бакља и топовки и си го обработивме своето на ниво како што доликува
Режимот продолжува ! ! !

ps.покасно видеото и подобри слики ;)

Член од
30 август 2012
Мислења
3.562
Поени од реакции
6.215
И јас се сложвам дека играчите играат за пари со кој треба да ги прехранат своите фамилии.За жал спортските клубовите од Битола константно ги имаат истите проблеми и тука се раѓа плодна почва за малверзации како шо беше натпреварот со Тетекс.Но зато кажвам дека утакмицата е како што напоменав и погоре т.н.редена милион % Е сега ако не е кадарна управата да го финансират клубот треба да бараат решенија за инвеститор во клубот , во кој мислам со малку повеќе труд може да се најде и тоа солиден оти во Битола и јак Пелистер минимум на секоја уткамица ќе има 3000 гледачи, а не не најслабиот тим во лигата да му дават бодови.Денес нив утре на други и пак клубот ќе си еби матер.Не знам само како не им е срам знаеја дека ќе има навивачи од Битола кој ќе патуват до Тетово што се нафатија на таков чекор.Како шо може Глумецот и компанија до 15 плата да земва така и на играчите да му исплаќа а не приказни по телевизии да кажва.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.535
Пак си останвам на ставот дека не беше местена утакмица....толку ни е силата во моментот,факт е дека требаше да се дојсат уште неколку играчи,посебно офанзивни играчи за врска и напаѓачи,вака останавме само со Главевски кој варира во формата,Драганчо нема сила за цела утакмица,Чаки го нема нигде....:eek:
То дека некој играл 0-2,за очекување е..
Пелистер има слаб напад,солидна одбрана..па грото од нашите утакмици се 0-2(уствари само со Работнички беше 3+).... Реално е до крајот на сезоната нашите утакмици да бидат со малку голој...
Друг е муабетот....дали беше или не местена сега и не е важно,шо вика Горан не смејме да губиме..
Ама и Тетекс не е слаб тим,самите сме криви,не искористивме одлична шанса и не казнија...
Сега мора со Ренова да се извај добар резултат,за да се крени атмосферата во тимот за дуелот со вардар...
Ако изгубиме со екипата на фабриката за гипс ќе биди ептен лошо....

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.722
Поени од реакции
3.095
Znaci jas cekav da mi javat dali ke ja mestat 10minuti pred utakmica no niso ne napraile vasata uprava nekele da mestat, 3+ vtoro trebase da bide i si igraa koj e bolje da si tepa, i ete izelze kako so izleze , znaci nemase veze od mestena utakmica , posteno si izigraa dvete ekipi , tuku sea sledno kolo so Renova mislam deka ke tepa Pelister

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.328
Поени од реакции
5.304
Еве еден интересен податок за во недела за мечот со Ренова.

Ренова ја немаме победено до сега во сите натпреварувања(овде рачунам првенство, куп, пријателски) , значи Ренова е единствената екипа од македонското првенство над која немаме забележано победа до сега !!!
Вкупно со нив имаме изиграно 16 утакмици од кои 14 пати победила Ренова, а само 2 пати завршило нерешено !!!

Е СЕГА в недела мислам треба да ја прекиниме серијата на Ренова :pipi:
Да не дозволиме да продолжи оваа наша црна серија против тимот од Тетово :tapp:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Еве еден интересен податок за во недела за мечот со Ренова.

Ренова ја немаме победено до сега во сите натпреварувања(овде рачунам првенство, куп, пријателски) , значи Ренова е единствената екипа од македонското првенство над која немаме забележано победа до сега !!!
Вкупно со нив имаме изиграно 16 утакмици од кои 14 пати победила Ренова, а само 2 пати завршило нерешено !!!

Е СЕГА в недела мислам треба да ја прекиниме серијата на Ренова :pipi:
Да не дозволиме да продолжи оваа наша црна серија против тимот од Тетово :tapp:
Значи во недела кец како планина а сигурно над 2 кеофицент ќе имаат дадено за Пелистер.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.562
Поени од реакции
6.215
Sega e momentot koga ke gi dobieme oti i tie imat problemi so platite.Vreme e za rusenje tradicija.A so se desava kaj nas ima nekoj informacija???Ke gi platat zaostanatite plati na fudbalerite???

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.312
Поени од реакции
8.304
Sega e momentot koga ke gi dobieme oti i tie imat problemi so platite.Vreme e za rusenje tradicija.A so se desava kaj nas ima nekoj informacija???Ke gi platat zaostanatite plati na fudbalerite???
Денес пред тренинг ќе има состанок фудбалерите со управата за да се реши-кажи ставот за заостанатите плати оти во Понеделникот имаше некој разговори но не беше ништо решено ...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.312
Поени од реакции
8.304
Денес пред тренинг ќе има состанок фудбалерите со управата за да се реши-кажи ставот за заостанатите плати оти во Понеделникот имаше некој разговори но не беше ништо решено ...
edit;
До Петок ќе е исплати една плата а најверојатно и следната недела уште една и се да се подмири наредниот период ќе почнат од општина да префрлаат но сега е по заебано со ова што сме А.Д. треба се преку трансакциски и регуларно и да се оправда итн...
Недела да победиме за потоа лесно гостување имаме среда во штип кај баби и следната недела на 30 го играме дербито со вардар !

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.312
Поени од реакции
8.304
Денес платено е тоа што беше ветено во средата така сега мора да победиме ;)
ФК.Пелистер Битола
ПЕЛИСТЕР - РЕНОВА

недела 15ч.Битола
Главен судија Мечкаровски Димитар – Скопје
1 асистент Милошески Душко – Скопје
2 асистент Неделкоски Дејан – Скопје
4 судија Јакимовски Дејан – Скопје
Контролор: Пане Иванов Кавадарци
--- надополнето: 21 септември 2012 во 19:15 ---
http://www.mkd.mk/60679/sport/mtv-pocnuva-so-ale-tore-ale-spile-vklucuvanja-na-sekoj-gol-vo-domasnoto-prvenstvo/
МТВ ќе прави пренос од дуелот во Кратово помеѓу Силекс и Вардар, а на секој гол ќе се вклучува на уште три други стадиони, и тоа во Битола на дуелот Пелистер – Ренова, во Тетово на градското дерби Шкендија – Тетекс и во Штип каде што ќе играат Брегалница и Работнички.

Член од
17 ноември 2011
Мислења
887
Поени од реакции
360
мора да дават пренос на ебенио бардар,за да можат скопските кежуал гејови да гледат на тв...друго,играме против лоша традиција со ренова,тешко било во изминатите утакмици!дома имаме добро резултати,само со добра игра и подршка до трите бода,ова со платите е добро шо се ислатија барем да трчат играчите поќе :D

Kajgana Shop

На врв Bottom