Меne poveke euforija me mava so Stoke koga igrame, iskreno :/
Не знам годинава осеќам нешто посебно во дуелот, они мора да победат поради лошата форма и притисокот е врз нив додека ние пак немаме од 2007 победено на Енфилд и сезонава мислам дека можеме да ги добиеме. Па како капак на се и што се случуваше минатата година со Евра и Суарез ја надополнува целата ситуација. Или дали е тоа што сакам победа бидејќи нема да бидам во можност да ги гледам следните 2 меча против Њукасл и Тотенхем.
Големиот Гансо од Сантош што го поврзуваа со цела Европа а и со нас богами во изминативе две лета направи трансфер во Сао Паоло. Гледстони кој беше на проба летово кај нас а и Евангелиста кој беше на проба кај нас на почетоков на 2012 исто така заминаа во Сао Паоло од Депортиво Бразил на позајмица со опција да ги купат. Евангелиста не ја завршил пробата во Андерлехт бидејќи бил home sick иако претходно се шпекулираше дека Андерлехт биле спремни да го купат. Ова не е добар знак можеби и затоа Ферги нема да потпише со него.
Додека сме кај бразилците не поврзуваат со нов бразилец Бруно Гомеш кој е 16 години и е напаѓач, бил веќе во Манчестер и се шпекулира дека следната година е можно да потпишеме со него. Гомеш е десно на сликата.
Bruno’s agent said:
“Our expectation is that we will skip some stages and ultimately move to Manchester next year”
As for Gomes himself, his goal is “to be the best in the world”
His father, Paulo Oliveira said:
“We have invested into the Manchester project. Besides, we had a bad experience at Palmeiras where it is very unstable, we lose now to make our way to the front.”
“During holidays we always travel abroad, we eat local food and are always thinking about adapting to life abroad. Our goal has always been for him to play in a major European city.”
Спортскиот директор на Торино изјавил дека биле присутни скаути на неколку клубови меѓу кои и Јунајтед да го следат Огбона. Исто и од Галатасарај изјавиле дека сме биле заинтересирани за Муслера и Каја. Многу вакви изјави имало во минативе година и 70% од нив биле лажни така да не гледам ништо посериозно во овие посебно за Муслера, при двајца одлични голмани (Де Геа и Линдегард) и 2 потенцијали (Амос и Гољини) да тргнуваме по друг.
Иначе еј се изнаигра Погба во Јувентус секоја недела во прв тим по 90 минути алал да му е колку беше паметен што не напушти.
Мислам дека сеуште нема ни минута изиграно за својот нов тим на официјален меч.