Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

tander123

God save the queen!
Член од
5 октомври 2015
Мислења
715
Поени од реакции
363
Абе дај затни се на неколку дена, навистина си оток. Манчестер не успеа да се пласира понараму од веројатно најслабата група од ЛШ, или една од двете најслаби.

Затни се, на сите им си преку таквото...
Ја како што знам некои други членови овде ме цитираа мене, а не јас нив, првоначелно.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Проблемот е што лупаме по 100м+ веќе две лета по ред и се доведуваме до ситуација да играме со дечишта прибрани од академијата на преважни натпревари...Концептот на ЛВГ за потесен тим резултира со ова што е сега. Си бара ротација зошто еве ни се погоди периодов со повреди, немаме кој саглам да ставиме на терен. И нормално е да се повреди некој кога со иста 11ка игра во 90% од мечевите.
Da ama ima eden drug fakt tuka, grupite pochnaa pred nekolku meseci. Mata ne se znae kade igra sezona i pol. Fellaini isto. Najslab Rooney od bilo koga. Lingard go nemase godina i neshto za sega da igra sekoj natprevar. So izigran eden naptrevar Varela i Borthwick-Jackson ja igraat najbitnata utakmica do sega. Specijalecot za 3-5-2 ima izgovor deka sme imale mnogu povredeni igrachi vo odbranata i trebalo da bira. I odbra Young da go ostavi na klupa. Powell posle godina i pol pred Perreira.
Ne znam shto da kazham drugo

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.775
Петнаесет минути во второто полувреме супер игравме, се до зицерот на Мемфис што го фати Бенаљо.

баталете ја утакмицава, не треба причината да ја бараме тука, туку кај нерешеното со ПСВ дома и кога можевме да победиме со ЦСКА нагости. Толку.

Тројкава напред, Лингард, Марсијал и Мемфис треба да стартуваат на секоја до крај на сезоната здравје, ако се фит. Ми се допаѓаше како се движеа денес низ теренот.
Нерешеното со ПСВ дома. Тоа беше клучот. За утакмицава денес знаев дека ќе го јадеме и без нервози си ја проследив, лагано. Не можеш да се надеваш дека ќе поминеш понатаму а испушташ сигурни поени на кои од старт си рачунал на нив.

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
Ајде ајде полека тимот си добива на лузерски менталитет благодарение на менаџментот, па после ќе почне да опаѓа продажба на дресови, па фан базата ќе ти отиде у курац, па Пума ќе ти биде спонзор и тако даље, и кога ќе се свестиш ти си Ливерпул веќе 2 години. Ама касно ќе ти биде, место во Шенклис, ќе идеш у Бестис, ќе ги слушаш Дени Те Чува, ќе раскинуваш почесто нема да можеш да тераш врска подугачко од 5-6 месеци пошто ќе бидеш потиштен итн.

Многу магла надвор бе да му ебем.
Forward to "Драга Кајгана" :sneaky:

Член од
14 април 2012
Мислења
32.983
Поени од реакции
67.787
Памтам полоши утакмици на Дармиан од ова што ги изиграа Варела и Бортвик денес...

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Вака искрено ич не се нервирам што испаднавме, повеќе ме болеше кога испаѓавме од Базел него од ова. Некако и очекував да се случи ова уште од мечот со Псв, тогаш стварно ме беа изнервирале. Повеќе ми е што деновиве ќе изедам тежок ремет. :D

За денешната утакмица нема што да се коментира многу. Одбраната беше ептен слаба, но како што реков и пред мечот тоа го очекував кога играш со играчи што вкупно изиграле 2 натпревари. Но и Смолинг и Блинд беа под своето ниво, мислам дека беше тоа така поради тоа што Швајни, а послем и Керик беа единствени од средниот ред кој покриваа позади, по што се отвараше огромен простор за комбинација во наша половина. Требаше со Јанг да стартува како бек, а и со Мекнер позади. Налдо и Данте се опасни при прекини, а Смолинг не може и двајцата да ги чува затоа требаше и Мекнер да стартува за да го избалансираме делот при прекин.

Нападот беше подобар од тоа што го гледавме сезонава ама сепак пак не беше тоа што треба да се очекува од оваа екипа. Тефтеров не знам зошто го извади Мата, најдобар беше денеска. Одма се виде дека таа позиција него најмногу му одговара и дека на крило е повеќе АФК од што игра.
Реков дека нема што да се коментира ама јас пак затерав.:D

За Лига Европа што да се каже. Пушти помладиве и тие што добиваат помала минутажа нека се покажуваат и нека пробат да изгурат до кај можат. Првиот состав нега го остави на мира, ептен случајно полифинале ако стигнат овие нека ги пушти, ма да не верувам дека ќе догурат до таму.

P.S. Ван Гал пакувај ги куферите.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
Филозофот заслужува отказ одма, воопшто да не се враќа во Манчестер. Парталите да му ги испратат по воз.

Конечно постави 4-1-4-1 оваа сезона но со тотално погрешни играчи. Средината пребавна, смешни беа Мата и Фелаини кога пробуваа да вршат пресинг, лагано ги исфрлаа од игра.
Швајни сам пред одбраната??:facepalm:

Празно место од 30тина метри меѓу средината и одбраната. Не е ни чудо што одбраната не знаеше кај тера кога немаше никаква подршка од средниот ред, на тоа додај дека играа неискусните Џонсон и Варела.
Кој нормален тренер експериментира со играчи кој немаат 3 сениорски натпревари во кариерата ?

Мата демек се извади со асистенцијата за слабите игри? :icon_lol: Нека го продадат додека уште може да се излаже некој оти ќе му плајќаме платата како на Нани лани.

Никаква игра, никаква тактика. Едноставно како да беа оставени сами како знаат и умеат да стигнат до победа.

Мора да има чистка. Имаме млад состав полн со потенцијал. Со бркање на филозофот и чистење на отпадот и 3-4 паметни трансфери (Стоунс, Лукас М./Марез, Баркли се моите фаворити) ќе имаме конечно екипа.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Петнаесет минути во второто полувреме супер игравме, се до зицерот на Мемфис што го фати Бенаљо.

баталете ја утакмицава, не треба причината да ја бараме тука, туку кај нерешеното со ПСВ дома и кога можевме да победиме со ЦСКА нагости. Толку.

Тројкава напред, Лингард, Марсијал и Мемфис треба да стартуваат на секоја до крај на сезоната здравје, ако се фит. Ми се допаѓаше како се движеа денес низ теренот. И без ланци, окови, синџири, не знам што, целосна слобода а не да мораат да ја враќаат назад...
Ne znam dali se razbravme. So vakva tinja igra mislev na igrite vo dosegashniot tek od sezonava i golem del od minatata sezona. Ne na ovoj mech. Zatoa i rekov deka ako igravme do sega kako vo ovoj natprevar, bez razlika na toa shto denes izgubivme...kje bevme vo daleku podobra pozicija

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@K!KI те имам испуштено во ПП :D Ај ќе те додадам, прочитај што имам пишано последно.[DOUBLEPOST=1449614597][/DOUBLEPOST]
Ne znam dali se razbravme. So vakva tinja igra mislev na igrite vo dosegashniot tek od sezonava i golem del od minatata sezona. Ne na ovoj mech. Zatoa i rekov deka ako igravme do sega kako vo ovoj natprevar, bez razlika na toa shto denes izgubivme...kje bevme vo daleku podobra pozicija
се разбравме како не, се слагам.

eternum

-- 21 incoming ? --
Член од
27 јуни 2007
Мислења
1.030
Поени од реакции
1.167
Жално е што е (според мене) донекаде у право, ама тажно е што се дозволува вакво јавно брукање и даунградирање на клубот. Овакви ликови (Овен) немаат право да лајат. И за да не се напали громот, кајгана форумот не е до толку јавен, можеме понекогаш да си дозволиме вакви излети :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.779
Поени од реакции
9.583
Памтам полоши утакмици на Дармиан од ова што ги изиграа Варела и Бортвик денес...
Па Варела и не беше толку лош во дуел играта со Ширле. Со оглед на тоа што немаше баш никаква подршка од Лингард пред него во дефанзивата.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Жива вистина, очаен е Јунајтед, очаен! Сега ми е сварно жал дека за се што зборев излезе на крај жива вистина. Овој менаџер е ужасен. Јунајтед мора многу брзо да реагира иначе тргне ли по вакви лузерски патеки, толку е.

Уште кога го купи Ди Марија и го избрка за една година, се знаеше што го чека Јунајтед. Може Јунајтед да има слаба сезона, грешка трансфери и се, но ова е веќе премногу.

Kajgana Shop

На врв Bottom