Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.402
Роналдо, Санчо, Де Геа, Варан, Ван Бисака не ли се пример за жртвени јагниња? На слична листа стојат Касемиро, Антони и Линделоф, ама не успеаја да ги продадат.

Муабетот дека играчите го бојкотирале, во ситуација кога тренерот доби нов договор и поддршка од управата е фарса.
Колку менаџери се сменија и пак истиот проблем?
Намавај на клоца сите и почни од нула со ред и дисциплина.
Да ги правиш истите грешки константно и да очекуваш различен исход е дефиниција за лудило.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Роналдо, Санчо, Де Геа, Варан, Ван Бисака не ли се пример за жртвени јагниња? На слична листа стојат Касемиро, Антони и Линделоф, ама не успеаја да ги продадат.

Муабетот дека играчите го бојкотирале, во ситуација кога тренерот доби нов договор и поддршка од управата е фарса.
Како прво Роналдо не смееше да се врати во Јунајтед,Ферги му го донесе на Оле и ја сјеба цела хемија што ја имаше тимот и резултираше со отказ за Оле. После отказот од Јунајтед Роналдо се нудеше како курва на сите тимови и никој апсолутно никој не го прифати и му ја кидна за Саудиска Арабија.

Второ збориш за Санчо , кажи ми што виде добро во Санчо и дали заслужува да биде стартер во Јунајтед? Какво му беше понашањето во и надвор од терено, е тој е во вистинска смисла на зборот ЦИГАН Во Челзи гледам како препороден игра .Де Геа, фала му за све но во последните години се повеќе циркиски голови примаше и не коштеа премногу мораше да замине. Варан стаклен една утакмица ќе изигра 20 повреден, еве го видовме и во Комо 30 минути игра и отиде во пензија.Мазрауи - Ван Бисака небо земја.

Ако ти е мака за овие фудбалери незнам што да кажам. Фактите зборат едно ти друго.

Не ми е работата да се контрам со тебе само дискутираме, секој си има свое мислење.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.642
Колку менаџери се сменија и пак истиот проблем?
Намавај на клоца сите и почни од нула со ред и дисциплина.
Да ги правиш истите грешки константно и да очекуваш различен исход е дефиниција за лудило.
Сакаш да кажеш дека требало да се избркаат 8/11 негови играчи што редовно играат прв тим и да донесеме нови 11 и пак да потрошиме 700м на играчи од Ајакс и други просеци од Холандија, да играме долги топки до крилата како Барнли и да не дупчат на транзиции и притоа он да збори на пресови дека не е крив? :D

Нема кривица ЕТХ за изминативе месеци? Ако останеше ќе тргнеше на боље?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.402
Иначе Оле самиот призна јавно дека е грешка враќањето на Роналдо.
Санчо не е фудбалер више туку е гејмер.
Автоматски споено мислење:

Сакаш да кажеш дека требало да се избркаат 8/11 негови играчи што редовно играат прв тим и да донесеме нови 11 и пак да потрошиме 700м на играчи од Ајакс и други просеци од Холандија, да играме долги топки до крилата како Барнли и да не дупчат на транзиции и притоа он да збори на пресови дека не е крив? :D

Нема кривица ЕТХ за изминативе месеци? Ако останеше ќе тргнеше на боље?
Сакам да кажам и деца на клубот да се ритаат не само трансфери на келчото.
За келчото врати се назад и погледни колку пљукање изеде од мене само за глупостите што ги прави

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.523
Гигант се надевам дека алудираш на фан базата т.е. ние тврдоглавите,инаку во фудбалска смисла тој збор и Јунајтед не одат заедно веќе 10тина години.
Gigant vo smisla na klubot kako klub :D kako tim sme daaleku od gigant, jasno e toa ko den.
Ete sega izleguva deka Amorim imal klauzula vo dogovorot za nekoi "elitni" timovi megju koi e i Junajted i za toa ke plakame 10 milioni namesto 20 za nego

Иначе небитно ама да си кажам,ретко друг клуб да гледам освен Јунајтед, освен некое дерби, и сега одкако стана официјално за Аморим,погледнав некое видео да видам како и што не очекува и она што го забележав е дека многу сличности имаат со Тен Хаг, така да ќе биде интересно да се види дали и кој потег ќе го повлече за да нештата почнат да функционираат
Ziti boga koi slicnosti gi vide megju niv :D nebo zemja razlika vo sekoj pogled, duri i da go sporeduvas so igrata na ten hag vo Ajax (kaj sto sum siguren deka ne si gledal ni eden negov natprevar 90 minuti) pak e bespolezno posto ajax e ubedlivo najdobriot tim i najbogatiot klub vo holandija, koja sto e i mn poslaba liga od portugalskata.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.642
Како прво Роналдо не смееше да се врати во Јунајтед,Ферги му го донесе на Оле и ја сјеба цела хемија што ја имаше тимот и резултираше со отказ за Оле. После отказот од Јунајтед Роналдо се нудеше како курва на сите тимови и никој апсолутно никој не го прифати и му ја кидна за Саудиска Арабија.

Второ збориш за Санчо , кажи ми што виде добро во Санчо и дали заслужува да биде стартер во Јунајтед? Какво му беше понашањето во и надвор од терено, е тој е во вистинска смисла на зборот ЦИГАН Во Челзи гледам како препороден игра .Де Геа, фала му за све но во последните години се повеќе циркиски голови примаше и не коштеа премногу мораше да замине. Варан стаклен една утакмица ќе изигра 20 повреден, еве го видовме и во Комо 30 минути игра и отиде во пензија.Мазрауи - Ван Бисака небо земја.

Ако ти е мака за овие фудбалери незнам што да кажам. Фактите зборат едно ти друго.

Не ми е работата да се контрам со тебе само дискутираме, секој си има свое мислење.
Кај виде дека ми е мака? Правилен избор е нивниот излез. Читаш и разбираш ли што ти пишувам?

Си пишал треба да има жртвено јагне од играчите, ти посочувам примери за жртвени јагниња и ситуации кај што тренерот бил поддржан од клубот.

Ми се чини се вртат муабети напамет научени ради принцип. Мурињо да се буни дека не го поддржале у продажба на играчи како Погба и Марсијал и дека не му донеле играчи, апсолутно може. Ерик Тен Хаг не смее да зуцне пошто бил поддржан у тоа поле.

8/11 вообичаени стартери се негови трансфери/пикови и редовно играат. Без Бруно игравме со боса екипа во Турција и видовме дека врска немаат без Бруно и дека не е главен проблем (иако е во лоша форма). Рашфорд е бенчнат секоја втора утакмица, дали играме боље? Апсолутно не.

14ти во лига сме, на дно во ЕЛ, резил сме во многу параметри со месеци. Клубски непријател број 1 треба да е после ваков масакр и резил.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.523
Не дека сум против Аморим но во право е типот што го збори тоа,и ние тука исто збориме ама кој да разбере дека со играчи што не се замараат си играт лабаво воопшто не ги следат едноставните фудбалски правила ниту еден тренер нема да има успех.

Ruben Amorim is a hugely promising manager who has won silverware with Sporting and has a 71.73% win ratio. Erik ten Hag was also a hugely promising manager who won silverware with Ajax and had a 73.49% win ratio. Remember this if/when things get difficult.
Amorim menadzira vo top 5 liga, so tretiot najdobar klub vo ligata, po trofei, finansii i sto god, dodeka Ajax e ubedlivo najgolemiot tim vo holandskata Erdivisie sto patem e barem duplo poslaba liga od Liga NOS.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.518
Член од
29 октомври 2023
Мислења
450
Поени од реакции
623
Gigant vo smisla na klubot kako klub :D kako tim sme daaleku od gigant, jasno e toa ko den.
Ete sega izleguva deka Amorim imal klauzula vo dogovorot za nekoi "elitni" timovi megju koi e i Junajted i za toa ke plakame 10 milioni namesto 20 za nego

Ziti boga koi slicnosti gi vide megju niv :D nebo zemja razlika vo sekoj pogled, duri i da go sporeduvas so igrata na ten hag vo Ajax (kaj sto sum siguren deka ne si gledal ni eden negov natprevar 90 minuti) pak e bespolezno posto ajax e ubedlivo najdobriot tim i najbogatiot klub vo holandija, koja sto e i mn poslaba liga od portugalskata.
Точно ни 1 освен со Тотенхем кога играа, ај ќе видиш сам па цитирај ме тука ме мрзи да пишувам сега,поинтересно ми е да читам што пишуваат членовите.

Член од
6 ноември 2017
Мислења
116
Поени од реакции
223
Fergi u najbolje dani da dojde da e trener na ovoj United nema da imas garancija deka ke gi oprai a ne pa nekoj drug. Se sto treba da ocekuvame e deka vo narednite godina i pol ke stigame top 4 i nekoj trofej us pat ala Europa liga. Mislam deka bese dosta transparenten Retklif. Bitno e da odime vo pravilna nasoka, izlezeni sme od kolosek vekje 2 godini so Ten hag posle prvata negova sezona,
Majstore zoran zaev e 0 za ten hag, probaj nesto pomrsno Hitler musolini netanjahu :D
Со вакви лигави пичкици шо да ги дувнеш ќе се повредат богами тешко да го видиме тој филм со топ 4 и освоена лига европа :LOL: .

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Кај виде дека ми е мака? Правилен избор е нивниот излез. Читаш и разбираш ли што ти пишувам?

Си пишал треба да има жртвено јагне од играчите, ти посочувам примери за жртвени јагниња и ситуации кај што тренерот бил поддржан од клубот.

Ми се чини се вртат муабети напамет научени ради принцип. Мурињо да се буни дека не го поддржале у продажба на играчи како Погба и Марсијал и дека не му донеле играчи, апсолутно може. Ерик Тен Хаг не смее да зуцне пошто бил поддржан у тоа поле.

8/11 вообичаени стартери се негови трансфери/пикови и редовно играат. Без Бруно игравме со боса екипа во Турција и видовме дека врска немаат без Бруно и дека не е главен проблем (иако е во лоша форма). Рашфорд е бенчнат секоја втора утакмица, дали играме боље? Апсолутно не.

14ти во лига сме, на дно во ЕЛ, резил сме во многу параметри со месеци. Клубски непријател број 1 треба да е после ваков масакр и резил.
Боже мој тие биле жртвени јагниња. Жртвено јагне е Рашфорд, Бруно, Шо. Не тие кој и без тоа требаше да заминат тие се за во канта Жртвени јагниња во времето на Ферги беа Ван Нистелрој, Бекам , Кин , Стам е тоа е тоа. Да се разбереме му помина времето на ТХ сам си го зацрта отказот, но не е крив он што пола тим промашува зицери, не е крив он што Дало кога игра од негова страна секогаш примаме голови. Игра тој зошто нема кој друг. Сите се вон форма. И тоа што им го зборел ТХ сигурно не ни разбрале за што станува збор оти кај нас владее куроболие платени се многу и под големи договори . Пак ке речам дај боже да профункционира тоа со Аморим и да не врати таму кај што треба да бидеме ама во досегашните искуства ми вели дека ќе е спротивно.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
869
Поени од реакции
1.140
Абе му дадоа буџет да си напрај екипа, за да атакуваме на титула, ние на излез од лигава сме. Не заебавајте, цреп невиден е Тен Хаг, нема ни моќ ни ништо да води гигант како Јунајтед.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.931
Абе му дадоа буџет да си напрај екипа, за да атакуваме на титула, ние на излез од лигава сме. Не заебавајте, цреп невиден е Тен Хаг, нема ни моќ ни ништо да води гигант како Јунајтед.
Па потроши 150 мил на Онана и Антони. Место да земеа 4-5 други, тој си ги донесе тие на кои им веруваше. Е па изгледа се заеба сам што толку им веруваше. Го изневерија. Вината би рекол е 60% кај играчите, 40 кај ЕТХ, но секако во фудбалот не можеш да смениш 5-6 играчи одма, али тренер може. Ја би ставил и преоден рок и за менаџери. Да го потрпевме барем до полусезона. :D
Али едно треба да им биде јасно на ИНЕОС е дека уште 10-12 нови играчи ни требаат. Од овој состав само 5-6 души би оставил.

Kajgana Shop

На врв Bottom