Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
14 април 2012
Мислења
32.620
Поени од реакции
66.458
Има еден друг проблем со Бруно. Кога не му оди на тимот, сака сам да го реши мечот, и се обидува да префрли цела средина со пасови кон Рашфорд, и кога треба, и кога не треба. Ако имате забележано, ретко пробуваме низ средина да направиме акција, секогаш на крило, каде Гарначо и Ентони ништо значајно не прават.

Бруно и како обичен играч, и како капитен треба да биде оној кој планот на тренерот ке го спроведе до крај на терен. Наместо тоа, тој е играчот кој наместо да почне да диктира игра и да наметне темпо со сигурно пааови, се обидува со холивудски пас да даде асистенција, во најголем дел кога противничката одбрана е поставена, и тој ја руши цела концепција на игра. Враќа посед лесно на противниците, и мора веднаш да се браниме. Ова посебно доаѓа до израз кога имаме негатива. И мене не ми пречат овие долги пасови, но ги пробува кога нема потреба за истите, рушејќи ја цела концепција на игра, и пак ставајќи го тимот под притисок. Лани го правеше истото со Сити на гости, сега пак. Што е многу симптоматично, јавно има кажано дека не планира да го смени стилот на игра. Тој треба да е последен на терен што ке се откаже од она што е договорено пред мечот.

Прв знак дека екипа не знае да игра по земја ти се овие долги пасови. А ако не знаеш по земја, не знаеш фудбал. Толку е просто. Пишав и претходно дека за мене напредок оваа сезона ке биде да се подобри скорот против топ 10 екипи на гости.

Наместо тоа, како за почеток добивме шамарање од тренер кој завчера дојде во Тотенхем, и успеавме Ивс Бисума, кој лани имаше катастрофална сезона, да го направиме денес да изгледа како прајм Макелеле.

Од друга страна, на тренерот е да увиди дека Гарначо не му е спремен сеуште да биде стартер и дека има огромен импакт од клупа, да направи измени далеку порано, да кажеме 55-та минута, зашто гледаш дека средината не постои во второ полувреме, врати го Рашфорд на природна позиција, и по кој не знам пат, не го ставај Бруно на крило.

Гостуваме потоа на Арсенал, па нека му ја мисли Тен Хаг. Ова е веќе негов тим, и вакви утакмици нема да бидат толерирани.

Член од
4 август 2023
Мислења
373
Поени од реакции
940
Има еден друг проблем со Бруно. Кога не му оди на тимот, сака сам да го реши мечот, и се обидува да префрли цела средина со пасови кон Рашфорд, и кога треба, и кога не треба. Ако имате забележано, ретко пробуваме низ средина да направиме акција, секогаш на крило, каде Гарначо и Ентони ништо значајно не прават.

Бруно и како обичен играч, и како капитен треба да биде оној кој планот на тренерот ке го спроведе до крај на терен. Наместо тоа, тој е играчот кој наместо да почне да диктира игра и да наметне темпо со сигурно пааови, се обидува со холивудски пас да даде асистенција, во најголем дел кога противничката одбрана е поставена, и тој ја руши цела концепција на игра. Враќа посед лесно на противниците, и мора веднаш да се браниме. Ова посебно доаѓа до израз кога имаме негатива. И мене не ми пречат овие долги пасови, но ги пробува кога нема потреба за истите, рушејќи ја цела концепција на игра, и пак ставајќи го тимот под притисок. Лани го правеше истото со Сити на гости, сега пак. Што е многу симптоматично, јавно има кажано дека не планира да го смени стилот на игра. Тој треба да е последен на терен што ке се откаже од она што е договорено пред мечот.

Прв знак дека екипа не знае да игра по земја ти се овие долги пасови. А ако не знаеш по земја, не знаеш фудбал. Толку е просто. Пишав и претходно дека за мене напредок оваа сезона ке биде да се подобри скорот против топ 10 екипи на гости.

Наместо тоа, како за почеток добивме шамарање од тренер кој завчера дојде во Тотенхем, и успеавме Ивс Бисума, кој лани имаше катастрофална сезона, да го направиме денес да изгледа како прајм Макелеле.

Од друга страна, на тренерот е да увиди дека Гарначо не му е спремен сеуште да биде стартер и дека има огромен импакт од клупа, да направи измени далеку порано, да кажеме 55-та минута, зашто гледаш дека средината не постои во второ полувреме, врати го Рашфорд на природна позиција, и по кој не знам пат, не го ставај Бруно на крило.

Гостуваме потоа на Арсенал, па нека му ја мисли Тен Хаг. Ова е веќе негов тим, и вакви утакмици нема да бидат толерирани.
Бруно игра по системот на Пипо Инзаги, ќе пробам илјада пати со долгите топки, еднаш ќе помине. Така и Инзаги правеше, цело време беше на граница на офсајд, се додека еднаш немаше да биди. Проблемот е во тоа што тие офсајдите не ги коштаа екипите на Изнаги скоро ништо, а топките кои ги губи Броно се многу скапи, сега кога повеќето екипи играат на посед и тешко се добива топка.

Отекогаш сим мислел дека Бруно е повеќе зијан отколку ќар, дури и во таа сезоната кога дојде и беше најдобар. Потајно се надевам дека ќе донесат осумка а Маунт ќе му го земе местото на Бруно. Маунт кога има топка во нозете е многу порационален играч од Бруно. Не прави циркуски додавања и може да биде многу корисен. Знам дека ова на повеќето им звучи глупо затоа што Маунт ништо не покажа досега, но во оваа постава едноставно не функционира.

Член од
13 август 2023
Мислења
950
Поени од реакции
2.336
Сакам што поскоро да се истребат Глејзери, ама го испочитуваа Тен Хаг како ни еден друг претходно. И претходната сезона и сега му донесоа скоро се што побара, нека го донесат уште Амрабат и тоа е тоа, го оставија да исчисти и се што не му треба, застанаа зад него и за Роналдо и за Де Геа. Сето тоа си носи тежина со себе и мора да донесе резултат. Карабао куп и слични егзибиции не се потребни оваа сезона, ПЛ и ЛШ се местата каде што треба да видиме нешто повеќе.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.388
Поени од реакции
7.028
Брука, поготово ова што се играше во второ полувреме. Ај во прво пресингот даваше некои резултат во освоени топки, што вообичаено беа без ефект на крај. Уште на припремите се гледаше дека средината, ваква во овој момент нема да функционира. Не знам какви очекувања сте имале од Маунт, јас уште пред да го донесат бев против, дечкото во годините кога највеќе треба да напредува, стагнираше во Челзи, лани изигра поготово лани беше мизерен, сега продолжува исто. Почеток на сезона е и многу сакам понатака да ме демантира, ама ми делува ко уште еден преценет англиски талент. На Јунајтед му требаше Мек Алистер тип, а не Маунт. Иначе, мислам дека Бруно е најголемиот проблем во средината на Јунајтед. Поточно, позиционирањето негово. Едноставно, сака да биде поставен многу поблиску до напаѓачот, а е предалеку од средњаците. Мора да биде многу поблиаку до Маунт и Касемиро ако сакаме средината да биде компактна, да може да биде доминантна, да ја има противничката екипа под контрола. Денеска Бруно беше најлош на терен. Овие две утакмици, како е прв капитен, ко да е Мегваер. Тотално без контрола, ужасни пасови, на моменти ко да не знае кај се наоѓа. За нападот не знам што да кажам. Тотално некреативни ни се сите во напад, освен Санчо, кој е пак не знае што му се дешава у глава во поголем дел од сезоната. Нападот ни е значително послаб кога Рашфорд е на деветка и дечкото не може таму да биде ни како замена. Мора лево да игра и само таму. Гарначо, како и лани, не е спремен да биде прв избор и е корисен само кога влегува од клупа. Антони, поима немам што да мислам за овој. За сега не ми делува добро.
@vidooq гледаш друже овие две утакмици ти се пример колку беа преценети муабетите за не знам каков голем импакт на играта со носењето на Онана. Да се разбереме, Онана си е супер, квалитетот за игра си го има, проблемот, бар јас што го потенцирав и стојам на тоа, е дека Јунајтед нема играчи за таква игра, не беше само Де Геа проблемот за таа игра. Голманот е последното делче од сложувалката, така направи и Пеп со Едерсон, така направи и Клоп со Алисон, така направо и Артета со Ремсдејл. Онана дава пас, прави вкшок, исфрла противнички играчи, тие кои треба тоа послс да го искориатат немаат доволен квалитет. Почни од одбрана. Варан иако е добар со топка, е играч кој не сака многу да игра со топка, а ако го соредиме со дефанзивците на Сити, Ливерпул, Арсенал, или Мартинез кај нас, приметна е разликатс во тој поглед. Бисака, колку и да ни делува добро, затоа што знаеме каков беше предходно, е торално спротивен од тоа што треба за играта на Тен Хаг. Мислам, преочигледен е неговиот некваитет во офанзива, дури и кога е во ваква добра форма. Средината, во моментов ни е критична. Не функционира, за жал мислам и дека нема да профункционира до ниво потребно за таква игра. Бруно има премногу слобода, Маунт не ме убедил дека има квалитет. Во напад Рашфорд може да искористи некја долга топка од Онана на лево крило, централно е бескорисен. Анрони е брз може да напраи пробив, ама џабе кога сите го знаат дека бега само и лево, ко Валенсија на времето, а и со мозокот малце ми е лабилен. Хојлунд тек ќе видиме каков играч е. Сигурен сум дека нема да се изнадава голови по асистенции од крила. Се на се, тимот нема квалитет да го искористи тоа што го нуди Онана како негов најголем квалитет.

Член од
4 август 2023
Мислења
373
Поени од реакции
940
Сакам што поскоро да се истребат Глејзери, ама го испочитуваа Тен Хаг како ни еден друг претходно. И претходната сезона и сега му донесоа скоро се што побара, нека го донесат уште Амрабат и тоа е тоа, го оставија да исчисти и се што не му треба, застанаа зад него и за Роналдо и за Де Геа. Сето тоа си носи тежина со себе и мора да донесе резултат. Карабао куп и слични егзибиции не се потребни оваа сезона, ПЛ и ЛШ се местата каде што треба да видиме нешто повеќе.
Повеќе сум за Онана да го донесат отколку Амрабат. Онана е баш она што му треба на Јунајтед во моментот, силна црнчуга која знае и да игра со топка. Не знам колку си го гледал, ама има многу добар пас спрема напред, иако делува малку некоординиран.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.735
Поени од реакции
43.835

За жал фудбал не се игра едно полувреме, а шутеви не носат поени. :D

Последно уредено:
Член од
13 август 2023
Мислења
950
Поени од реакции
2.336
Повеќе сум за Онана да го донесат отколку Амрабат. Онана е баш она што му треба на Јунајтед во моментот, силна црнчуга која знае и да игра со топка. Не знам колку си го гледал, ама има многу добар пас спрема напред, иако делува малку некоординиран.
Го спомнуваа последните неколку дена, наводно цената е проблем.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.894
Поени од реакции
6.965
Болдот! Јас се чудам само како просечниве клубови успеваат да ископаат некои црнци кои учеле фудбал во Франција, Белгија, итн..и идат против тебе, човече...атлети, желни за игра, за надигрување, солидни, ти се чини играчи со модерни цени, 60-70 мил +, а тие купени на рефус. Споредено со цените на нашите играчи, небо и земја :cautious:.
Очај, чемер и јад o_O, е тие се трите збора што не опишуваат во 70 од 90те мин денеска. Нашиве момци изгледа уште ги ладат *****ите на одмор, и тоа во длабок мраз им се ставени, ништо не сеќаваат. Абе како од брз воз беа прегазени од играчите на Тотенхем, посебно во второ полувреме. Тен Хаг да си ја изгледа утакмицава на снимка, да види што ние гледачите гледавме :unsure:. А гледавме како една екипа преплатени самонаречени ѕвезди, е изорана како бавча во Ноември, од еден сосема солиден Тотенхем, кој пред 1 недела го загуби најдобриот играч, во кој се крстеа претходни 10ина години.
@ajnemezamaraj да ти кажам зошто е доведен Маунт? Доведен е да го прават сосила новиот Бекам. Сосила му ја дадоа 7ката, човекот ни крив ни должен, можда ете сакал трансфер и тоа баш во Јунајтед си ја гледал иднината, ама се кладам дека појма немал или барал 7ка да носи. Клубов се знае дека живее најмногу од маркетинг и им требаше таков трансфер да направат пак бум со продажби, да замачкаат очи. Што мислиш зошто ни ги отекоа ташаците последните 2-3 недели со дресовите кампањите на фб? Маркетинг машинерија е тоа, каде прва и последна цел е како да се направат пари! А за резултати?! Па ќе видиме тоа отом потом, овај ќелајцава ако успее со просеци да направи чудо, полна капа еј! Ако не, здравје, таквото не боли.
Не дека ќе пропадне сезоната со овај пораз, ама ако по утрото денот се познава, ние дечки немаме годинава ни тим за топ 4, а камоли за нешто повеќе. Требаше мин 6-7 души да дојдат нови, поефтини нека се, нека бараат играчи под дрво и под камен, играчи кои ќе си ја работат работата на терен, а не само уфилмани, wannabe ѕвезди, кои уште ни 1 чекор не направиле, а се фалат како да се качиле на Монт Еверест. Со кој напад мислат да парираат на Сити, Арсенал? Детено којзнае што проблеми(и) може да излезе. Дај боже да е се добро, и да експлодира со време, ама додека тоа се случи може да сме 8мо место и испаднати од ЛШ. Средината е приказна за себе. Имаш двајца идентични по профил играчи, кои мора да играат прва постава, така кажал газдата, не за друго. Една повреда/суспензија на Каземиро не дели од тоа да имаш дупка која едноставно не се пополнува, затоа што едноставно, НЕМАШ КЛУПА! За одбраната, да не почнувам, Мегваер го боли таквото, Варан кај да е, таман ќе почне ЛШ, ќе се повреди :unsure:.

За крај само ќе кажам за Антони...човекот е флоп во најава, дури и поголем од Санчо. Уште еден во низата флоп трансфери последните 10 год. Убо не избричија Ајакс, 100 милиони за овај, госпоадачуваидабрани :facepalm:

Извинете за долгиот пост, многу ме разочараа денес иако очекував рамноправна борба и најмалку бод. Уште кога го видов истиот состав, знаев дека нема на арно да испадне работата.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.338
Второто полувреме беше катастрофа но првото изиграа многу добро, особено до 30та минута кокошките шут немаа. Што им се случи во второ незнам, дали брзиот примен гол ги пресече или едноставно толку се физички спремни?
Му се исполнуваат желбите на Тен Хаг но овие 2 утакмици имаме само еден нов играч во поле(Маунт кој досега игра просечно), ајде и голманот но овие 2 натпревари и не можеше нешто повеќе да придонесе. Се надевам Хојлунд ќе се врати побрзо а и мора да се реагира додека е отворен трансфер пазарот да донесат уште 2ца нови играчи.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.071
Поени од реакции
1.562
Јас еднаш порано напишав, а мислам дека и @provokacija го тврдеше истото, се додека Бруно е главен играч во тимот, голем успех не гледаме.
Јас бев, да. На неколку пати го кажував тоа и ќе спомнам и образложам повторно во подобри денови, да не биде вака во лошо. Тогаш бевме смешни а сега гледам поголема објективност, согледуваат колегиве. Мразам да испаднам во право кога не е нешто позитивно за Јунајтед а уште повеќе не сакам да се потврди мојот скептицизам околу ЕТХ ама ајде...се надеваме на најдобро.

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Едноставно капацитетот на играчите е толку. Пола прва постава треба да игра за просечен англиски тим, а не за тим ко Јунајтед. Ужасни трансфери, за Тен Хаг се полека и полека се добива слика дека не знае кај тера и тоа е реалноста. Едноставно никаква хемија нема во тимов секој си прави што сака и се плашам дека сезонава може да биде катастрофална. Пак ќе кажам според мене целиот проблем е во играчите кои едноставно се просек и не се залагаат на терен доволно.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.620
Поени од реакции
66.458
Реално, една 100% шанса, на Бруно. Не 100%, повеќе од тоа. Другото се се полушанси и удари од дистанца и полудистанца.
Да, во право си. Она на Рашфорд било офсајд. Гледав на стрим во роаминг, ужасно сецкаше.

@vidooq гледаш друже овие две утакмици ти се пример колку беа преценети муабетите за не знам каков голем импакт на играта со носењето на Онана. Да се разбереме, Онана си е супер, квалитетот за игра си го има, проблемот, бар јас што го потенцирав и стојам на тоа, е дека Јунајтед нема играчи за таква игра, не беше само Де Геа проблемот за таа игра. Голманот е последното делче од сложувалката, така направи и Пеп со Едерсон, така направи и Клоп со Алисон, така направо и Артета со Ремсдејл. Онана дава пас, прави вкшок, исфрла противнички играчи, тие кои треба тоа послс да го искориатат немаат доволен квалитет. Почни од одбрана. Варан иако е добар со топка, е играч кој не сака многу да игра со топка, а ако го соредиме со дефанзивците на Сити, Ливерпул, Арсенал, или Мартинез кај нас, приметна е разликатс во тој поглед. Бисака, колку и да ни делува добро, затоа што знаеме каков беше предходно, е торално спротивен од тоа што треба за играта на Тен Хаг. Мислам, преочигледен е неговиот некваитет во офанзива, дури и кога е во ваква добра форма. Средината, во моментов ни е критична. Не функционира, за жал мислам и дека нема да профункционира до ниво потребно за таква игра. Бруно има премногу слобода, Маунт не ме убедил дека има квалитет. Во напад Рашфорд може да искористи некја долга топка од Онана на лево крило, централно е бескорисен. Анрони е брз може да напраи пробив, ама џабе кога сите го знаат дека бега само и лево, ко Валенсија на времето, а и со мозокот малце ми е лабилен. Хојлунд тек ќе видиме каков играч е. Сигурен сум дека нема да се изнадава голови по асистенции од крила. Се на се, тимот нема квалитет да го искористи тоа што го нуди Онана како негов најголем квалитет.
Не ми е јасно како голманот е последен играч од сложувалката. Првиот играч што го набрка Пеп кога дојде во Сити беше голманот. Не му ни даде да тренира со тимот. Им важи Харт за клупска легенда. Клоп заради недостаток на пари, првин се обиде да се крпи со Миноље и Кариус, виде колку е саат, и штом ги добија парите од Кутињо, искешира за голман.

Последно уредено:
Член од
4 август 2023
Мислења
373
Поени од реакции
940
Не знам до кога ќе ги тераме бескорисните муабети за Онана. Супер засилување, за релативно ефтини пари споредено со трансферите на Алисон или Кепа на пример. Онана е сосем солиден како голман,и одличен како голман-фудбалер, крај на приказната, голманската позиција решена за следните неколку години.

Kajgana Shop

На врв Bottom