Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Само едно ќе кажам: Ни треба еден класа играч ако ги купиме сите играчи од типот на Елм, ќе завршиме 10ти вгодина

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Розо и Гојак ме мрзи да ве реплицирам :D јас не велам оти сезонава ни е успешна, ама ако видиме кај бевме лани пред Кени да дојди, какви играчи имавме, ќе се боревме за опстанок, трофеј никаков не можевме ни да замислиме а сега сме малку подобри, осовивме трофеј, купивме квалитетни играчи кои вгодина СИГУРЕН СУМ ОТИ ЌЕ ИГРААТ МНОГУ МНОГУ ПОДОБРО ОД ГОДИНАВА, а ако се смени Кени ќе дојди друг тренер на кој на пример нема да му чини Хендерсон,Кајт,Енрике,Керол и ќе ги продаде па ќе купи нови 6-7 играчи кои пак ќе треба да се воигруваат, плус нова физиономија итн......Неќам да ме сватите погрешно, јас не велам оти имавме успешна сезона, но сакам да кажам оти Кени заслужува да добие уште една година шанса(нормално ако бидиме вакви на почеток на сезона уште одма да му се врачи отказ)....
--- надополнето: 13 мај 2012 во 23:05 ---
Абе дечки кои екипи од поголемиве Европски лиги се пласираа во ЛЕ? Од Италија знам оти е Наполи, Лацио, од Шпанија Билбао и Атл. Мадрид знам оти се сигурни а дали и Малага влезе? Од Германија кој влегоа????
А како не......напредок. Оти да гледаме кај сме се наоѓале лани со старите газди? Ај да видиме кај се наоѓавме пред 2-3 години со Бенитез? Оти така не гледаме на работите? Или кај сме се наоѓале пред 20 години? Ако се прават промени мора сега да се прават и без многу заебанции оти ќе оди јабана и наредната сезона

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
А како не......напредок. Оти да гледаме кај сме се наоѓале лани со старите газди? Ај да видиме кај се наоѓавме пред 2-3 години со Бенитез? Оти така не гледаме на работите? Или кај сме се наоѓале пред 20 години? Ако се прават промени мора сега да се прават и без многу заебанции оти ќе оди јабана и наредната сезона
Па оти беше малку поодамна времето од Бенито....Сите сме согласни оти треба сега да се прават промени а КЕНИ ќе докажи оти тој е вистинскиот човек за таа работа ;)

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Па оти беше малку поодамна времето од Бенито....Сите сме согласни оти треба сега да се прават промени а КЕНИ ќе докажи оти тој е вистинскиот човек за таа работа ;)
Дали ќе докажи ќе видиме. Подобро да докажи. Оти ако ја усери уште на старт отидовме јабана. После римпапа не не окрева

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Никој друг менаџер нема да заплаче кога ќе го види својот тим како подига трофеј освен Кралот Кени. Луѓе дајте му поддршка, сетете се колку бевме сите среќни кога дојде место Хоџсон и кога ги сврте резултатите комплетно. Знам дека на сите ви фали Лига на Шампиони, и мене ми фали, но дајте му малце време на Кени. Не е лесна оваа работа, сите очи вперени кон новиот менаџер кој треба да го врати клубот на славните патеки, па уште и контроверзии кои избиваат кон најдобриот играч на клубот во сред сезона и вртење на другите фанови против Суарез и Кени. Дајте му поддрша, колку и да направи грешки сезонава, толку и успеси направи. Знам дека тој може да успее, само немојте да го напаѓате сите, не ја правете ситуацијата полоша отколку што е, бидејќи ништо добро нема да испадне од тоа. Кени останува, мораме да го поддржиме и да останеме со него и клубот и низ добро и низ лошо. Еве и за Керол сите викаа дека бил промашај, па видете што зборат за него сега во последниве 2-3 недели. Комплетно превртување на мислењето. Се разбира притисокот на Керол не е ни од блиску сличен со притисокот на Кени. И нашиот Крал ќе ве предомисли сите кои имате сомнежи во него. Само дајте му малку време! Long may he reign !!

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Сезоната заврши. Завршивме едно место подолу од минатата. Тоа неможе да се смета за напредок.

Останувањето на Кени има свои позитиви, но и негативи.
Позитивата е баш таа која што сите ја кажувате, Кени го состави костурот..... тактиката... и ред други работи.
Секоја промена би значела нови рокади, нов правец.

Негативата според мене би била многу поголема. Скоро 100% сум сигурен дека Кени и да остане оваа сезона, наредната би се повлекол..... па макар стигнале и до 5 место.
Веке мислам дека сите забележувате дека рејтингот паага во константна линија. Нема веке поврзување со големи играчи.
Тоа го прави реномето на клубот, каде не се гледаат последните 2/30 години туку последните 5. Ние во тој дел тонеме се повеке и повеке.
И да сакаме да донесеме некој играч оваа година, неможеме.

Позитивата за промена на Менаџерот, и ангажирање на некој класа менаџер инстантно би се покачил рејтингот на клубот и секој играч би ги сватил сериозно.

Негативата за промена би била ризична грешка која би можела и те како скапо да не чини со сета таа промена на концепцијата на клубот.

Значи.... треба некој да седне во клубот и добро да размисли...... што понатаму!

Според мене, најдобро би било промена на менаџерската позција.
Со тоа ке се испрати силна порака до сите дека клубот е сериозен и сеуште смета на врвната класа.
Би требало да се донесе некое звучно име (не Гвардиола) кое би ја испратило таа силна порака.

Доколку тоа не се случи, наредната сезона би биле во милост и немилост. Би рекол 90% е сигурно дека ниту еден фудбалер од светска класа не би се свртил кон нас.
Би рекол дека едноставно немаме шанси да се бориме ние за играчи како Фалкао, Љоренте, Кавани и останати играчи.

Значи според мене би требало да се искористи моментот и ситуацијава каде Кени би се повлекол сам со што Клубот не би претрпел штети во медиумите и во очите на другите менаџери.
Би се задржал колку толку рејтингот на клубот. Би се здржала амбицијата за нешто повеке, а не ГРАДЕЊЕ ТИМ ЗА НАРЕДНАТА СЕЗОНА.

Би требало да се размисли за :
Биелса (Билбао)
Клопп (Дортмунд)
Лев (Германија)
Ван Марвијк (Холандија)

Менаџери кои не се бог знае од каква светска класа, но сепак би се докажало дека клубот има сеуште амбици за врвен фудбал:
Емери (Валенсија, би било некоја варијанта на константност *Бенитез*) - си оди ова лето
Луис Фавре ( Менхенгладбах)
Хуб Стивенс (Шалке)
Пардју (Њукасл)
Гвидолин (Удинезе)

Значи вторава листа е листа на менаџери на кои и те како треба сериозно да се размисли.
Тоа се менаџери кои се и те како успешни во своите тимови.
Сепак не се менаџери од светска класа, но поентата би се потврдила. А тоа е верување во амбицијата за Класа фудбал.

Доведувањето на некој од оние горниве би бил инстант рејтинг буст за Ливерпул, со што би се испратила силна порака до фубалскиот свет, дека Ливерпул е сериозен во своите намери.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Штом си ставил имиња како Биелса, Лев, Ван Марвијк, Фавре, Стивенс, Гвидолин како предлози за замена на Кинг Кени.... што да ти каже повеќе човек?

Од каде верувањетоа дека Ливерпул би тргнал на подобри патеки со... кретенот Лев на пример?!

Од каде толкава аверзија спрема Кинг Кени, човекот кој од толку што абер немате од фудбал, ја трпи целата критика за очајноста на тимот, во ситуација кога Ливерпул (когаго презеде) беше најочаен фудбалски колектив на светот.

Зошто на твојата листа за менаџери не се најде Рој Хоџсон, гледам имаше успех со ВБА?

О, да, да не го земеа Енглезите, сигурно.

А Бенитез, “човекот кој го растури Ливерпул“, ке ги задоволи твоите стандарди?

Или неговиот “континуитет“ наречен Емери?

Мојш да ја споредиш Валенсија од Рафа ерата и Валенсија од “ерата“ на Емери?

Најискрено, ме терате да навивам да го избркаат Кени, па да се видиме на позиција со Саутемптон и Виган следната година, како бараме “Кени континуитет“.

Тим кој загуби среден ред составен од играчи како Алонсо и Маскерано, ќе го покрене Гвидолин.
Да.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Штом си ставил имиња како Биелса, Лев, Ван Марвијк, Фавре, Стивенс, Гвидолин како предлози за замена на Кинг Кени.... што да ти каже повеќе човек?

Од каде верувањетоа дека Ливерпул би тргнал на подобри патеки со... кретенот Лев на пример?!

Од каде толкава аверзија спрема Кинг Кени, човекот кој од толку што абер немате од фудбал, ја трпи целата критика за очајноста на тимот, во ситуација кога Ливерпул (когаго презеде) беше најочаен фудбалски колектив на светот.

Зошто на твојата листа за менаџери не се најде Рој Хоџсон, гледам имаше успех со ВБА?

Најискрено, ме терате да навивам да го избркаат Кени, па да се видиме на позиција со Саутемптон и Виган следната година, како бараме “Кени континуитет“.

Тим кој загуби среден ред составен од играчи како Алонсо и Маскерано, ќе го покрене Гвидолин.
Да.
Шо му фали на пример на Лев? Тренериште е Лев еден од најдобрите на денешницата. Види ги германците што работат на последниве светски и европски првенства и ќе ти стани јасно.
Бенитез исто така е тренериште. Ван Марвијк? Па донесе страшна дисциплина во холандската репрезентација нешто што за нашиве играчи е мисловна именка. Или Кени ќе смени нешто во поглед на тактика и игра или ќе биди сменет. Трето нема

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Шо му фали на пример на Лев? Тренериште е Лев еден од најдобрите на денешницата. Види ги германците што работат на последниве светски и европски првенства и ќе ти стани јасно.
Бенитез исто така е тренериште. Ван Марвијк? Па донесе страшна дисциплина во холандската репрезентација нешто што за нашиве играчи е мисловна именка. Или Кени ќе смени нешто во поглед на тактика и игра или ќе биди сменет. Трето нема
Ви велам, истите критериуми викаат, не викаат ами се дерат: We want Hodgson back!

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Ви велам, истите критериуми викаат, не викаат ами се дерат: We want Hodgson back!
Остај го ти сега Рој. Се посра тој. И никогаш не водел голем клуб. Претходно Интер а и со нив беше срање.
Лев,Марвијк,Бенитез.......друга класа се овие. Секако повисока од Рој

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Да.

Колку да знаеш.....

Биелса...... човекот кој со тим кој е помлад и од нашиот Резервен состав стигна до финале на Куп на Уефа, освојувајки ги сите фанови на фудбал со семоќната игра.

Лев...... Човекот кој едноставно од Анемична и агонична Германија, направи репрезентација која се чини дека може да ја победи секоја репрезентација во секој момент.

Ван Марвијк....човек, менаџер, кого е милина да му ја гледаш екипата како игра ТОТАЛЕН ХОЛАНДСКИ ФУДБАЛ (впрочем од каде и што почна сето тоа, ТОТАЛЕН фудбал)

Овие другиве ...........
Фавре, човекот кој од тотални анонимуси, деца направи екипа од која и Барен би се стересел ,
Стевенес..... кој кога го презема Шалке од позиција 16 или 15 мислам беше, стигна до 4 место. Се повеке и повеке ги освојува симаптиите на фудбалските фанови.
Гвидолин ... и покрај тоа што константно 2-3 години по ред неговите газди му продаваат 2-3 играчи од главниот мотор, тој сепак секогаш завршува на 5 место.

Е сега доколку почнам да пишувам која е разликата помегу овие луге и Кинг Кени, настрана тоа што ке ми требаат бар едно саат време да му ги пишувам неговите би рекол аматерски грешки, туку ке треба и да се замразиме во овој ФАН Клуб.

ПОСЛЕДЕН доказ беше последниот пораз и начинот на кој изгубивме.......... Кајт 15 минути пред крајот бре, а замисли Дете кое курот му е надрвено од шо седи само на клупа , го има и не го пушта.
Која беше поентата играњето на Макси кога и внукот мој кој патем има 10 години знае дека ке си оди.
Која е битноста Џонсон да се форсира како Лев бек во натрепвар што е последен во сезоната и кој ама БАР НИШТО не ни значи.

Да не ја тупам.... реков имам премногу за пишување...

Мора сега управата да докаже дека амбициите на овој клуб се Шампионски, и дека освен тоа ништо друго нема да се толерира.

ПС... Веке реков, Кени наредната сезона сум сигурен дека ке не напушти самиот. Доволно ке биде и мизерно 5 место за да се случи тоа.

ППС... Хоџсон никогаш не сум го ни сакал

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.703
Поени од реакции
11.939
Јас сепак мислам дека треба да му се даде уште една шанса на Рој.
Абе остај го сега Рој. Види во какво срање сме. Волшебник ни треба. Колку е Кени кадарен ќе видиме. Тактички е 0. Едино нас не вади еуфоријата и мотивацијата. Сезоната ја почнавме на еден таков начи што првите 7-8 утакмици требаше сите да ги добиеме ( со исклучок на Спарс) со по едно 5/6-0. Да се случеше тоа мислам дека и ќе теравме некако. Ама не се случи тоа и дојде до пад. Секако Кени се покажа неспособен да го реши тоа. Значи единствена надеж ни е дека копуциве ќе бидат мотивирани на секоја ебана утакмица во сезоната и дека ќе ги понесе еуфоријата. Инаку црно ни се пиши

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
ППС... Хоџсон никогаш не сум го ни сакал
Зошто?

Сите тие епитети и објаснувања кои ги напиша за тренерите кои можат да го заменат Далглиш, важеа и за Хоџсон. Што беше проблемот со Хоџсон кога дојде во Ливерпул?

Знајш што, за да видиме што би било, треба да е.

Се надевам дека ке испадне како што викаш, оти нема за мене поголема сатисфакција од фанови на Ливерпул кои би цимолеле за Кени.

како што е за Рафа сега. Истото се случува. Но, ајде да почекаме. Хуб Стивенс и славните патеки на Ливерпул :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Се надевам дека ке испадне како што викаш, оти нема за мене поголема сатисфакција од фанови на Ливерпул кои би цимолеле за Кени.

како што е за Рафа сега. Истото се случува. Но, ајде да почекаме. Хуб Стивенс и славните патеки на Ливерпул :)
Добар дел од фановите на Ливерпул се уште мислат дека бркањето на Рафа е исправна одлука, исто како што ќе има фанови на Ливерпул кои ќе го оправдуваат заминувањето на Кени, ако дојде до тоа, без разлика на тогашната состојба на клубот. Ако повторно клубот биде за нигде, виновен за тоа ќе биде новиот тренер.

Лично не верувам дека газдите ќе го избркаат Кени летово, а уште помалку верувам дека тој самиот ќе си замине.

Kajgana Shop

На врв Bottom