Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?


  • Вкупно гласачи
    100
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.815
Поени од реакции
7.504
da zasto nikad i ne bile vakvi kakvi sto se sega, fudbalska sila, 120 pati podobri od onoj liverpul na rafa sto osvoi LS, kapa dole i za taa generacija ama ova sto go kreirase Klop nikogas i ne bilo u tvoja, moja i bilo civa navivacka istorija tuka na forumov, taka da nema sto da pametis, prv pat se srekavas so vakvo nesto : )
Од финалето во 2005 може само тимот на Милан да се споредува со овој каде не фали ниту влакно...

За мене омилена генерација останува 2009 со Агер, Карагер, Алонсо, Кајт, Џерард, Торес... нешто налик на ланскиот Ливерпул каде фалеа 1-2 квалитетни засилувања и добра клупа. Наместо тоа се случија 300 глупости и одвај се оправија работите. Доколку ја имаше Бенитез моќта да даде пари како Клоп за Алисон и Ван Дајк и да не се направеше феноменалната трампа Алонсо - Аквилани ќе беа многу посилни.

Генерацијата на Роџерс беше исто моќна, за жал и таа заврши со распад систем. За жал постојано фалеше она малку...

Она што е добро е што за прв пат нема да викаме следната е наша, туку ова беше наша година!
 
Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Од "наредна година е наша"
До "и наредна година е наша"

Една буква менува се :)[DOUBLEPOST=1559476345][/DOUBLEPOST]
ми се свиѓа како се развива фабињо. смирен, рационален, паметен. некоја верзија на бускетс би рекол. има голем потенцијал

вирџил, што да се каже, а да не се претера. ако човекот освои ЛШ или некој трофеј со холандија, дефинитивно ќе биде силен кандидат за најдобар фудбалер. според мене оваа полусезона, би рекол дека е топ 5 фудбалери во свет, ако не и топ 3. не само како штопер, комплет, без мана. плус роден капитен. не ми се верува сеуште какво чудовиште од играч имаме.
бидејќи се оствари она за ЛШ мислам дека сега ќе почне кампања да биде број 1 полека полека..и ако ја тера и 2019 есен добро, дефинитивно ќе биде кандидат број 1.
инаку топ 3 уште од сеа е мислам лесно да се каже: меси, салах и вирџил. можеби и азар ако предобро почне у реал па да се умеша и он. инаку тие се тие.
вирџил дефинитвно заслужува. од кога гледам фудбал не се сеќавам штопер да имал ваква сезона, волку нестварна доминација. можеби неста или стам у најдобрата сезона нивна.

за 6-кава што да се каже. пресмиерно ја гледав, бев убеден дека ќе победиме. така осеќав. осеќав трофеј сезонава можеби премиер лига, ама испадна ова. за разлика од сезоната со суарез кога на 5-6 кола пред крај имав некој осеќај дека ќе ја усереме, мислам дека и пишав тогаш.
се враќаме полека, време е да издоминирмаме неколку години. имаме супер основа. само малку среќа, и јас би сакал плус еден мастерјмајнд во средина и да појачаме клупа
 
Последно уредено:

S.L

Желба по титула :D
Член од
1 јули 2013
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.284
Совршена сезона, нема што.
Многу озбилна и квалитетна игра. Нема бркање по секоја цена како лани па резултати од 6-4 и слично.
Одбраната со Дајк и Алисон е неверојатна, Матип втората полу-сезона после повредата на Гомез ја изгази буквално, реално бев скептик, ама се покажа како ептен добра замена. ТАА и Робо се класични машини напред-назад цело време. Средината може не беше најкреативна на светотов, ама се покажа во добро светло со тоа што ја стабилизираше играта и даваше сигурност, малце подефанзивна, но добро се покажа. Фабињо од кој се вклопи во тимов и начинот на игра во Англија едноставно си гази се пред себе. Кеита велезе во форма последните утакмици, но за жал се повреди, очекувам наредна многу од него. Нападат стандард си гази. Ориги годинава се покажа како вистинско решение од клупа па некогаш и за стартен тим, буквално, момчево ги реши најкритичните утакмици сезонава.
Очекувам од овој тим многу убави нешта, перфектни се од прв до последен! Само напред! YNWA!
 

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
42.811
Поени од реакции
83.992
Честито титула, заслужена (y)

Се гледаме во август во Истанбул. Mногу ќе ви е и Супер Купот да го освоите, а? :D :D
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: S.L
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Генералот. Леле Хендо господинееееееее
 

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
965
Поени од реакции
830
Имаше порано една днопертиза тука на форумов, кој е подобар од Хендо, Клеверли и уште еден ама не ми текнува како беше... :pos:
 

Johnny B

Психопат
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.094
Поени од реакции
9.679
Хендо, Клеверли и Вилшер беше споредбата[DOUBLEPOST=1559488578][/DOUBLEPOST]Инаку чика Клоп е слободен од мене во наредните неколку години. Не дека имав некои замерки и досега, освен нели дека не освојува титули. Еве го освои така да (y)
 

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.822
Поени од реакции
10.551
Ловрен и Морено најмногу славеа со титулата хахах, братот Деки на инстаграм цело време снима, па и со Модриќ се пуштил на камера и вика доста му се него 4 еве сега јас една. Како Кристијан Голубовиќ е типот, само стоел од страна и гледал, ама најдобро знае да се фали.

Најмногу ми е мило што освоиме заради Клоп. Каков само господин е човекот и дефинитивно најпозитивниот карактер во фудбалот. Му го гледав интервјуто на терен од BT Sport после натпреварот и вика нешто во стил еве за мојата фамилија секоја година од нив имам поддршка и последната утакмица ја губам, конечно сега да победам. И ништо да не освои веќе запишано му е името во историјата, иако чисто се сомневам дека нема со екипава што ја направи.
 
Член од
21 април 2017
Мислења
237
Поени од реакции
703
Chestitki momci, kako fan na Real mi e premnogu drago za osvoenata titula (iako pojke gi simpatiziram Totenham, priznavam :) ) osobeno sho lani da go nemavte toj cirkuzant od golman mozda i kje ja osvoevte vo prodolzhenija. Bilo kako bila - bez razlika sho za nekoi navivachi i igrachi sho podolgo vreme igret vo Liverpool titula vo Premier Liga bi bila povredna od LS, (zemajki vo predvid deka ne e osvoena vekje 28 godini), sepak evropska kruna e evropska kruna i samo najdobriot prezhivuvat na kraj - a to beshe Liverpool :aplauz:.

Pratam fudbal od ko znam za sebe, i mozham da kazham deka vo momentov Liverpool ja imat edna od najdobrite odbrani koi sho nekogash ja igrale ovaa igra. Od Alison, Van Dajk do Robertson i TAA. Vo globala, ako golmanot igrat odlichno so noga e linijsh, ako e perfekten vo izleguvanje i chistenje chesto branit samo na procenka, ako bekojte se odlichni vo ofanziva se tapa vo odbrana, a ako se pak cement vo odbrana sekoj izlet posle centar e samo plivanje vo plitko. However, to ne e sluchaj so vashava odbrana, po sho se kompletni vo sekoj aspekt i skidam kapa za to, a voedno mi e i malce strav po sho site se mladi i imet edno dobri 3-5 godini zaednichki fudbal ako ostanat zdravi.

Pobedata protiv Barselona im dade krilja koi sho kje ja krenet ova ekipa na ushe povisoko nivo naredna godina-siguren sum. So Klop na klupata i 90% istite igrachi, so osvoena LS i mnogu pomal teret na grbot Liverpul e moj favorit za PL naredna godina, bez razlika kolku i da e City jak, i koi igrachi kje gi kupit godinava.

Sepak, lichno mislam deka imat edna pozicija na koja sho Liverpool trebit da pazarit letovo, a to e vo sredniot red. Henderson, Fabinho (bozhe moj, kakov poteg na Klop :roker:), Gini, Keita..se se to super igrachi, strashni rabotnici i znalci i kje e mnogu glupo od moja strana da kazham deka nesho im falit, no mislam deka za naredna sezona imat itekako mesto za veznjak so Modrich/Iniesta tip na igra. Da ne zvucham ko Panchev, ama fantazer. Pak kje kazham, lichno spored mene eden igrach od takov tip kje ja naprajt taa razlika i toj prevrat za tolku posakuvanata titula vo PL.... a drugo, drugo nishto ne bi chepnal. Pa duri ni Lovren.

Pak, chestitki za 6kata. Uzhivajte, pozasluzhena amin :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom