Ти пречи нешто мојата самоувереност??? Мене не ми пречи твојата (вашата) опсесија со се што е поврзано со албанците. Просто не е можно да помине нешто што е позитивно за албанците, а да нема негативни реакции од опсесивни типови како ....
Ние не бркаме никого! Косово не можеше да игра официални натпревари, се додека домаќинот не рече спортивно, а косоварите можеа да скокат до небо , и пак џабе ќе им беше.
Е сега на УЕФА му се дигна курето на спротивна насока (дали со пари , дали со лобирање, тоа е сосема друга тема), и косоварите ќе играат во официјални натпревари. Е сега дали на Шпанија ќе им се допаѓа, па може да скокат до небо, и пак ќе играат со Косово, ако им паѓа во група (како што играат и во кошарка, ракомет, па сигурно и во олипмиските игри).
Можам да ги разбирам србите, оти нив им се губи тлото под нозете, па и имаат право да се жалат ако процедурално е направена грешка при првото гласање за измена на начинот на утврдување на нова членка (по пишувањата требало 36 гласа , а се променило со 33 гласа), ама тебе што те боли толку за Косово, тоа не ми е јасно. Или се што ги радува албанците, мора да е негативно за некој од тиквеш, што реално повеќе треба да има врска со бугарите, отколку со србите?!?!?!
Ако не ти се допаѓа УЕФА, покрени иницијатива Македонија да ја напушти ова организација, сигурно ќе најдеш голема поддршка.