Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Дека не му чинеше тоа што потпиша за комшиките не му чинеше и јас стојам позади тоа.
Може Берлу му понудил брдо курви од кај знаете :pos:
Не,шала на страна тоа нема да му го заборавам,ама кога ќе видам некој негов клип во дресот на Интер додека беше,неговите слаломи низ цел терен и влагање сосе топка у гол,му заборавам се.
Да не беше тешката повреда,Морати ќе го задржеше уште долго време,имаше во тоа време и сили и пари да го задржи,ама човекот можеби и правилно направи што го продаде,ете во Реал не беше истиот,кај комшиките само малце се посрамоти.
Сепак во Интер го постигна неговиот врв во кариерата,со која леснотија само играше и даваше голови.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Реков дека е тешко да споредуваме, и да даваме прогнози без подетални информации... Вака само нафрламе од ракав, али секоја инвестиција треба да има поврат, може и 30% да се зголемат приходите, тоа ништо не значи, апсолутно ништо...

Инаку, Арсенал имале претходнова сезона 400.000 посетители повеќе, или 50-60% од посетеноста на Интер во текот на целата сезона. Точно, Интер имаат и најскапи карти, на Арсенал се релативно поевтини, но затоа имаат просечна посетеност од 60.000 секој натпревар, тука се прават веќе економски анализи за најдобар однос на цена-посетеност.

Пак ќе кажам, ова е голема инвестиција, само со однос на тоа колку ќе се зголемел приходот годишно ништо не правиме, ако утре не успееме да постигнеме позначителни успеси, ова како бумеранг ќе ни се врати(зависи како ќе биде финансиран)...

Да се разбереме, не сум против стадионот, што повеќе пари вложени од други партнери, толку подобро. ФФП - МФП мислам дека не влијае на инвестициите, така да за ова може само Морати да му ја мисли, односно мора да внесе капитал за инвестицијава, од парите на клубот, нема шанси...

п.с. Со сопствен стадион, иде и амортизација, која значи расход, или нетирање со сегашните плаќа за наем, но доброто е тоа што амортизацијата не значи и паричен одлив, она што го немаме :)
Што конкретно спориш? Висината на процентот на зголемувањето на приходите, самата инвестиција, врската меѓу двете или не постоење на врска меѓу двете.

Јас процентот го дадов како компаративен процент и некој просек од тоа што другите тимови го постигнале, кога они граделе стадион и во не којзнае колку различни услови. И секаде има тренд на покачување на приходите. Сеа, нормално дека немам ни информации ни сум толку компетентен за со сигурност да знам колку и дали ќе се покачат, си има цели стручни тимови што го работат тоа и што даваат асални проекции. Ипак форум е, не презентирам проект.:)

За да збориме за приносот, треба да знаеме кој се инвеститори прво и да имаме информации за нив, што освен ако Интер не си го финансира целосно сам со земање на кредит проектот (баш ќе ни даде некој со финансиската состојба и имотот што го имаме), тогаш искрено не ме интересира. Дали е Морати тоа, кинези, арапи, кои да се, они сами нека си ја мислат со нивните финансиски советници. Тоа е веќе теоретско. Мене ми е за финансиската позиција на клубот, долгорочно. Ако ни обезбеди повисоки приходи од овие сега што ги имаме и се скрати тоа што го даваме за одржување (мислам 20 милиони годишно), плус ни дава можност да се шири клубот у други дејности (услужни) и дава можности за раст, долгорочно, за мене е тоа најдобра инвестиција во клубот. Многу подобра од тоа да се дадат тие пари во рок од штознам 5-6 години за играчи и плати.
И тоа дури да се засметаат погодностите што би ги имале трети страни кои ќе финансираат.

Јас гледам од аспект што стадион е реален имот на компанијата, што не трае 5-10 години, туку многу долго време. Дава стабилност на клубот, ја зголемува вредноста, може да послужи да се зголемат средствата од маркетинг, ја зголемува кредитната способност итн. Плус тимот станува независен од индивидуалци што пумпаат пари за да го одржат. Се осамостојува клубот, индиректно.
А тоа за нас конкретно е многу добро, зошто ние сме моментално наполно врзани со бизнисот на чика Масимо и во недајбоже ситуација може да го окркаме стапот. Сигурно ти текнува што се случи со Парма кога пропадна Пармалат.

Колку и да се релативизира, пак би било супер работа.
Don't you think?

пс: зошто стававте клипчиња од Роналдо, морам на сите сеа лајк да ви стиснам.:D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Колку и да се релативизира, пак би било супер работа.
Don't you think?

пс: зошто стававте клипчиња од Роналдо, морам на сите сеа лајк да ви стиснам.:D
Да, добра работа е бидејќи пари од клубот нема да идат, туку од надвор ќе се внесат. Јас пишав дека премногу се шпекулира со бројки кои не се излезени од клубот и од стручни анализи, туку споредба со други, а знаеме дека не треба да се споредуваме со други. За стадионот, негде пишува дека е максимум 12-13 милиони, 20 милиони се многу за закуп на стадионот, затоа пак ќе кажам, шпекулираме со бројки за џабе кога и медиумиве шпекулираат и никој ништо не знае.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Да, добра работа е бидејќи пари од клубот нема да идат, туку од надвор ќе се внесат. Јас пишав дека премногу се шпекулира со бројки кои не се излезени од клубот и од стручни анализи, туку споредба со други, а знаеме дека не треба да се споредуваме со други. За стадионот, негде пишува дека е максимум 12-13 милиони, 20 милиони се многу за закуп на стадионот, затоа пак ќе кажам, шпекулираме со бројки за џабе кога и медиумиве шпекулираат и никој ништо не знае.
Требаше да напишам, "на пример Арсенал.... ". :)

Мада ја мислам дека има голема веројатност да се стигне до некој таков процент. Се разбира спекулативно. Пошо ние анализите и никогаш нема и да ги дознаеме.
А и мора да се шпекулира малку, за да биде интересно и да се труба нешто на темата. Иначе ќе треба да збориме за Паласио.:D
А ако збориме за Паласио, ќе треба да збориме и за неговиот реп, а за неговиот реп никој не сака да збори.:D

D

draft

Гостин
Некои велат дека е подобар од Меси, некои дека Марадона може вода да му носи. Оценете сами.
Иранската супер ѕвезда, Али Карими.

Welcome to Inter.

D

draft

Гостин
Смејте се, смејте се. Некои велат дека зверов ќе го замени Снајдер кој ова лето ќе го напушти Интер.
Дај Боже. Го видовте видеото?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
shto e ovoj porazlichen od 'rgja? zatoa za mene ova vest e veke videna, ta 'rgja ta ovoj.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Nigel De Jong Highlights

-During an international friendly on 3 March 2010, de Jong fractured the leg of Bolton Wanderers' American international Stuart Holden as the result of a late challenge, causing Holden to be sidelined for six weeks.

-In the 2010 FIFA World Cup Final he kicked Spanish player Xabi Alonso in the chest, a challenge for which de Jong admitted he was lucky not to have received a red card.

-On 3 October 2010, in a Premier League match against Newcastle United, a tackle by de Jong on Hatem Ben Arfa resulted in the latter being carried off the pitch with a double fracture of his left tibia and fibula. Nigel de Jong was later dropped from the Dutch national team for an unspecified period of time, but has since been reprieved.

However...

-De Jong however has never received a red card during his time at Manchester City. To date the only red card De Jong has received in his professional career was a sending off for two bookable offences in a match for Hamburg against Rapid Bucharest in the 2005-06 edition of the UEFA Cup.

-De Jong had the highest passing completion percentage in the Premier League in the 2010-11 season out of the top 50 players (90%).

-He had 5 total apps though at 2011-12 season.

Lastly the most important info for him...

-De Jong is addicted to the popular game Angry Birds and plays it in the dressing room before games.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.303
Не се надевајте на Исла, Удинезе се догоовриле со Јувентус.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Кладба у 50вче дека уств. Кучка или некој таков се големата *ЗВЕЗДА* ....или да , ќе го земат Лукас али ќе го шитнат Шнајди ....нешо такво ....pile of shit менаџмент.

Kajgana Shop

На врв Bottom