Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Значи:

Пеп има искуство со само една екипа, со фудбалери кои ги познава добро, повеќето научени на фудбал кој и тој самиот го практикувал. Глупаво е да кажеме дека дечките сами си играле а овој само им довикувал од клупа, напротив, неговата заслуга е огромна. Ние фановите на Интер видовме убаво што може тренер да направи со екипата, во негативна смисла.

Споредби со Мурињо не држат вода, од причина што Мурињо има успеси секаде, а оној во Интер му е најголем со оглед на тоа што го промени целиот клуб ментално и со лимитиран квалитет, пред се на клупа, успеа да направи се што направи.

Од тука, секој клуб би сакал да го ангажира Мурињо затоа што на сите им е јасно дека на човекот му треба една година да го препороди клубот, било кој клуб.

Пеп и понатаму е мистерија: дали ќе може да се снајде во поинаква лига од Примера, дали ќе може ментално и физички да подигне тим „од мртвите“, дали со лимитиран квалитет ќе може да поминува посилни противници... итн.

Не викам јас дека не може, едноставно дека ризикот е голем и посебно на Интер би му било подобро да купи играч или играчи со тие пари и да не ги слушам Паолило и Бранка како плачат. Што дека за Виаш Боаш (за кој сеуште мислам дека е многу перспективен тренер) платија многу пари кога еве Ди Матео ги препороди? Што дека Интер смени еден куп тренери кога еве тренерот на младинците се снаоѓа подобро од сите нив?

Мое мислење е дека во фудбалот нема тренери генијалци. Има голема маса на тренери идиоти и луѓе со многу низок IQ кои не знаат да направат саглам измена а водат мултимилионски екипи. Во фудбалот треба да знаеш неколку формации а има тренери кои цел живот играат со една иста формација. Се друго на терен е инстинкт.

Во такво друштво, секој со малку поголемо знаење, интелигенција и харизма е цар.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.248
Syn, ne mislev na Stramachioni be (Страмачјони е правилно талијански), mislev na site vo inter, site do eden, bilo trener ili igrach ili toj shto ja kosi trevata. Inter nema takva tradicija, i najlosho od sve, ne ni ja pochnal taa tradicija. Ne mi spomnuvaj mladinci, zatoa shto sve shto pravime so tie "uber talentirani" mladinci e toa shto gi koristime za da kupuvame over priced pigs like Pazzini, Lavezzi i slichni gomna.
Младинците ти ги спомнувам намерно зашто кај нив сменија многу работи и тоа коренито а денес тоа влодува со плод со тоа што покрај освојувањето на младинската школа каде беа пред школите на Барса и Ајакс, до пред некоја недела беа први на табела во сите можни категории ( сеа незнам како стојат ), го земаа еден од одговрните на скаутинг системот на Удинезе, пред неколку години собрале некои тренери од Ајакс како што сум информиран, и тоа со тек на време ќе вродува со плод, не може наеднаш да пуцнат и да се вадат ѕверови.

Поентата ми е дека има големо дистанцирање на сениорскиот тим од таа работа, се оди контра во многу работи пред се во тактичкиот план ( Гасперини бе ), а Пеп има докторирано за ова, не е случајно што Морати сака да го ангажира, бар на времето сакаше, исто и Страмачиони е собран баш ради тоа, го приметиле дека има потенцијал дур бил во Рома и веднаш го ангажираа и за нецела година чуда направи со примавера екипата, бар за тие стандарди одлично се покажа ама прерано му е за сениорскиот тим, поготово во еден ваков деликатен период. Остајте вие сега добар е, зашто ако се изанализираат мечевиве до сега ништо фантастично нема, Каљари и Фиорентина беа натпревари каде Интер беше ужасен и само факторот среќа таму ги спаси од порази, промашен пенал и исклучување на Пинила по даден гол.

Ова што ти го говориш е причина плус зашто сакам да дојде Гвардиола.

п.с. Лавеци не е гомно бре !!! :mad:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.755
Поени од реакции
6.504
Мене Пеп воопшто не ми е сигурен тренер,како прво беше тренер до сеа само на еден тим Барса каде навистина добро ги вклопи коцките,али факт е дека и такви играчи во Барса еднаш се раѓаат ! Неколку пати имам видено како прави навистина чудни замени (пример со Челзи го остава Алвес на клупа,а го игра Куенка:tapp:) ,има и други али моментално неможе да ми текне . Не дека е лош тренер Пеп,али мене навистина не ми е докажан со оглед дека кај и да оди тоа ке му биде само 2 клуб,веќе ако носиме тренер ја сум за Прандели или Блан ,а секако и Страма не ми смета да остане ако заврши 3 место!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
I jas go sakam Pep, ne samo pred Stramachjoni, nego i pred site drugi treneri osven Mur. Mene drugo mi beshe zborot, si rekov deka Inter ne znae da veruva, ni vo igrachi ni vo treneri ni vo nishto. Sekogash sme bile naucheni da kupime igrachi, da kupime treneri, da izbrkame treneri. Najdobar primer i najtaze ni e Kutinjo, koj (i iljada pati ke povtoram) od hargja i cela nasha sredina e podobar poedinec osven Snajdi (zboram na vremeto na Geo), Inter voopshto ne smetashe na nego, i nikogash ne smetal na mladi i ne im dal podrshka. Hamsik nemashe da e Hamshik ako ushte na 18 godini ne beshe starter, i Sanchez i mnogu drugi mladi koi se toa shto se poradi shto im se dalo shansa i doverba.

Nie go zedovme kutinjo i koga go pikashe Geo da igra, chekavme Kutinjo da ja reshi cela utakmica :D

inaku ne, lavezzi ne e gomno ama ne vredi ni cent poveke od pandev.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.248
Леле бе и Ферги е 20 години тренер на еден тим, ако му го изземеме претходното искуство у Шкотска, аман.
Не е само дали е добар тренер или не, шампионски менталитет поседува, мотиватор е, и гинат играчите за него ... освен Ибра клошарот, гинат у вистинска смисла на зборот, а таков во Интер имало само во период од 2 години, знаете на кој мислам.

И пак ќе кажам, ако за овој период од Барса цепидлачите за неговите грешки кои се бројат на прсти, сетете се колку такви грешки направи Мурињо лани со Реал, или претходно со Интер, Челзи. Никој не е безгрешен во фудбалот колку и да е добар.
--- надополнето: 29 април 2012 во 00:37 ---
Inter voopshto ne smetashe na nego, i nikogash ne smetal na mladi i ne im dal podrshka. Hamsik nemashe da e Hamshik ako ushte na 18 godini ne beshe starter, i Sanchez i mnogu drugi mladi koi se toa shto se poradi shto im se dalo shansa i doverba.

Nie go zedovme kutinjo i koga go pikashe Geo da igra, chekavme Kutinjo da ja reshi cela utakmica :D

inaku ne, lavezzi ne e gomno ama ne vredi ni cent poveke od pandev.
За Хамшик само да се навратам на Манчини, кога кажа дека можел да го земе у Интер, а ова беше кога отиде у Сити, еј се фали дека можел да го земе у Интер а не го земал, ама тоа било доволно за неговиот сенс дека ќе го биде ко играч. Каков чоек ...

Инаку за Лавеци, тачно е дека не вреди толку, али у некој друг универзум, јебига, иди на Википедија и види Ливерпул колку дадоа за Хендерсон, оној левучарон као и да се викаше, Керол боље да не го спомињам.

Член од
29 март 2012
Мислења
32
Поени од реакции
16
Jas se nadevam deka Pep nema da dojde vo Inter, za da ne upropasti kariera od start, bidejki mnogu go pocituvam, i mislam deka e 2 najdobar trener vo svetot posle Murinjo sekako. Intelegenten trener e, pred se ne e looser.

Jas bi bil prezadovolen ako pristigne PEP, no Morati od start mu dava sloboda kako sto mu dade na Murinjo, pred se mislam da odvrze keseto i da kupi igraci koi on gi saka, a ne igraci od Genova i Novara kade ednistveno moze Branka da pravi shoping...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Jas se nadevam deka Pep nema da dojde vo Inter, za da ne upropasti kariera od start, bidejki mnogu go pocituvam, i mislam deka e 2 najdobar trener vo svetot posle Murinjo sekako. Intelegenten trener e, pred se ne e looser.

Jas bi bil prezadovolen ako pristigne PEP, no Morati od start mu dava sloboda kako sto mu dade na Murinjo, pred se mislam da odvrze keseto i da kupi igraci koi on gi saka, a ne igraci od Genova i Novara kade ednistveno moze Branka da pravi shoping...
Sekoj trener koj ima pochit za sebe, pochit za svoite idei i pochit za drugite, nikogash ne bi gi prifatil uslovite na Morati koi gi prifatija dosegashnite nashi ebani luzeri "treneri". Ova e po prosto i od 1+1=2. Ova e onaka definicija za neshto prosto i ednostavno. Ako nekogash treba da se pishe definicija za common sense i shto e toa prosto i ednostavno, neka go zemaat ova "Sekoj trener koj ima pochit za sebe, pochit za svoite idei i pochit za drugite, nikogash ne bi gi prifatil uslovite na Morati koi gi prifatija dosegashnite nashi ebani luzeri "treneri"."

Koj ne se soglasuva so ova, da znae deka e prost, glup i sve toa shto sum kazhal i sme kazhale za dosegashnite nashi "treneri".

Znachi, toa shto sakam da kazham e deka, ako Pep si prifaka pod tie uslovi da dojde vo Inter, zasluzhuva da bide izbrkan pred pochetok na 5to kolo.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.248
Yup, тоа е една од главните причини зашто го сакам него у Интер, зашто со Страма да не се праиме наудрени и да не се залажуваме, тоа нема да е случај, ќе клима со главата цело лето и ќе не уверува преку интервјуа дека има одличен тим а кога ќе згусне, или кога ќе е пред отказ, ќе почне да пее, јебига, уште го нема она Маафака у него. А и самиот факт што од петличите на Рома е главен тренер на Интер доволен му е, си вика кај ме ангажираа па сеа да им се курчам уште ова сакам она сакам, а милионер ме направија, од мекдоналдс сеа секој ден у елитни ресторани ќе вечера и од веспиче гарант некое ауди или bmw ќе вози. Пуна капа.

А Пеп глејте го, за 4 години остарел ко за 20 години, идеален е за Интер, тек кога ќе се прават паралели пред да дојде у Интер и откако си заминал ...
У вторник и петок гага ќе се вози у бус, а не е пензионер.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Тренерот ништо ич не може да смени во поглед на трансферите. Ако управата има намера да купува, ќе донесе и тренер за таква екипа. Ако нема намера, ќе работи со некој дедо како Раниери или некој почетник како Страма на кого со секаков Интер му е чест да работи, и нема зошто да не му биде.

Единствено што може да зачува тренерот е дигнитетот, што вика Крејзи. Да си ги каже условите на почеток и ако се согласи клубот ок, ако не пак ок. А да ми доаѓа само заради дебела плата и после да плаче дека немал играчи па затоа губел... преку глава од такви.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.968
Поени од реакции
45.248
Вон муабетов, јака е

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.946
beneamata
Не сфаќај сеа толку буквално, знам убаво што мислеше. Ти фактички си го имаш ставот кој го имаат 90% од луѓето на светов, дека Пеп каде и да оди ќе пропадне, да не биле Чави, Меси и Иниеста ќе го видев што ќе праеше, успесите на Барса не биле негова заслуга, бла бла бла бла...

Да не пишувам пак убаво исцрта Син погоре, за 4 години на кормилото на Барса изглеа ко да е 20 години постар, тоа сигурно не му е од дрвење кур.

Нејсе тоа, мислам дека го има водено Б тимот на Барса пред да стане тренер на А тимот, и тоа со доста голем успех, мислам дека он ги внесе у Сегунда Дивизија, и доста играчи од школата извади.

Член од
22 октомври 2010
Мислења
256
Поени од реакции
144
Глеам Пеп многу побелел за овие 4 години во Барселона. Епа треба да си знае дека ако дојде во Интер, од нервози и стресови ќе си остане без коса и срце ќе го стрефи. Само ние Интераши си знаеме што се ни спремил овој луд Интер сите овие години... На следните 5 утакмици Страма треба да докаже дали може да остане на клупата на Интер. Сите играчи се опоравија и ги има на располагање, а толку силен среден ред не сум начекал оддамна. Има место за многу комбинации, па ајде да го видиме сеа. Битно, откако дојде ја донесе промената во играта која сите ја чекавме. Конечно видовме желба за победа кај играчите. Има нешто во него...
Иначе не памтам кога последен пат Занети не играл две утакмици по ред. Се спрема за пензија стариот изгледа...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Јас се согласувам.
На Бене му треба време да размисли.
Јок, му претрчав низ постот како Стефан што направи на мојот, латиница, плус 10 пати едно исто напишал, напнувачки е :) Исто како муабетов.
Не знам како еден може да биде во право, а друг не, кога се додека не дојде Пеп нема да дознаеме, или не отиде во друг клуб. Сеа се се само погодувања, видете што му се случи на Боаш во Челзи :)

R

Rigel Kent

Гостин
Ako sakame kompletna rekonstrukcija i promena vo nacinot na igra i koncepcija na vodenje na tim togas Pep e idealno resenie. So Pep ke se dobie taa nuzna sistemnost i organiziranost vo timot . Vo Barca toj mozebi bese pod pritisok da ja poddrzi i razviva veke vospostavenata filozofija no vo Inter bi bilo nesto sosema drugo , imajki go vo predvid faktot deka Pep ima iskustvo kako igrac na Brescia znaci ne mu e sosema nepoznati osnovnite konturi na italijanskiot fudbal.
Za prasanjeto Pep vo Inter? Potpolno DA

Kajgana Shop

На врв Bottom