Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Добро, јас мислам дека Манчини сепак ќе си отиде и ќе видиме како ќе оди со новиот тренер, не можам да предвидувам. Само морам да ти кажам дека годината кога заврши трет беше прва година како тренер, така да мислам дека не е ни фер да очекуваш титула од некого уште првата година. И уште нешто, пак се споменува - ги купи најдобрите фудбалери на пазарот - ЏАБЕ! Што дека се најдобри кога не се уиграни? Може да склопи екипа од Буфон, 4-ца Малдини, 4-ца Зидан и 2-ца Роналдо, меѓутоа се е тоа џабе ако тие луѓе не играле заедно одредено време и не се уиграни како тим. Исто така мислам дека ќе има големи промени во Интер во сезонава која следи и дека нема да има подобри резултати во ЛШ со новиот тренер. Али, како што реков, живи били па видели.

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Да најбитно е тимот да се воигра, премногу ѕвезди без вистински тренер се ништо, не дека Жозе се спомнува за следен тренер на Интер, човекот е стварно ѕвер. Во Челзи од прва сезоа ја освои титулата. Човекот сам си ги бира играчити и знае што му недостасува на тимот. Без разлика во која екипа ќе заврши стварно таа ќе има корист, може нема да има атрактивен фудбал, ама сигурно ќе има трофеии. Можда тоа нема да биде од прва како што беше случајот со Челзи, ама од миантот на Жозе можам да кажам дека ќе има трофеи

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Вака сега, прва работа на која сакам да обрнам внимание. Кој и да беше тој што ја напиша рецензијата за Интер како клуб:
- Разбирам дека како навивач можеби си малку пристрасен кон клубот, ама ова што го напиша е онака .... забегано. Испаѓа дека во Интер не играат луѓе, него ванземаљци. Кој од кој подобар, СИТЕ без мана! Најдобра екипа која стапнала на зелен терен - ташак! Јес да сум навивач на Интер, али брат има нешто што се вика објективност која не ја поседуваш кога се работи за опишување на тимов. (само за пример ќе дадам нешто што ми остави најголемо сеќавање: а) Станкович е НАЈЛОШИОТ играч на интер сезонава [дали се работи за повреда или не, не навлегувам], и Виеира има вкупно изиграно 3!!!(три) добри партии од 20).
Изгледа јас.
Јебига, јас ги гледам играчите и се осврнувам на целосните нивни кариери и цели сезони... не судам според настапите на последните 3 натпревари. Тоа што му го даде Станкович на Интер во последниве 4 години не може да се заборави. Ако се водиме според твојот критериум и според критериумите на мноштвото навивачи Бурдисо, Круз а особено Виеира веќе не требаше да играат во Интер. Тоа што французинот се врати после неколку месечна пауза, нормално се одрази на неговата форма. Не знам со кое лице 90% од навивачите на Интер беа бесни на него, кога со негова помош Манчини го изгради најдобриот дефанзивен двоец/троец во светот. Бурдисо исто како и Матераци има катастрофален карактер, меѓутоа сигурно сте ги заборавиле неговите лански 10 гола. Круз, само затоа што не може да се снајде на последните неколку натпревари, треба да си оди... иако на милион пати не спасувал во изгубени утакмици...

Моето мислење по тоа е дека на Интер не му треба нов тренер, туку нови 2 играчи кои би биле уфрлени во средниот ред кои би му донеле на Интер поголема живост и креативност во играта, рака на срце - моменталниот среден ред на Интер се повеќе дефанзивци отколку офанзивци според мене и токму таму го гледам најголемиот проблем во поглед на успехот во ЛШ. Ми се допаѓа на пример играта на Jimenez и Pele(иако е DMC). Мислам дека Hleb ќе воведе живост (ако дојде) ама треба уште еден. Животна желба ми е Aimar да заигра за Интер, одсекогаш сум му се восхитувал на креативноста и техниката.
Напротив, Манчини не е еден од оние тренери кои градат династии... Манчини е птица преселница. Го почитувам да... бидејќи донесе инстант успеси во Интер, впрочем одлично се покажа во првата година и во Фиорентина и во Лацио. Но, лошо е она што нема континуитет кај него и не може да воспостави дисциплина во тимот. Настрана лошите тактички. Ионака со неговото останување може само да му донесе лошо на Интер, а добро? Доволно добри нешта направи.
Ciao Roberto.

Добро, јас мислам дека Манчини сепак ќе си отиде и ќе видиме како ќе оди со новиот тренер, не можам да предвидувам. Само морам да ти кажам дека годината кога заврши трет беше прва година како тренер, така да мислам дека не е ни фер да очекуваш титула од некого уште првата година. И уште нешто, пак се споменува - ги купи најдобрите фудбалери на пазарот - ЏАБЕ! Што дека се најдобри кога не се уиграни? Може да склопи екипа од Буфон, 4-ца Малдини, 4-ца Зидан и 2-ца Роналдо, меѓутоа се е тоа џабе ако тие луѓе не играле заедно одредено време и не се уиграни како тим. Исто така мислам дека ќе има големи промени во Интер во сезонава која следи и дека нема да има подобри резултати во ЛШ со новиот тренер. Али, како што реков, живи били па видели.

Тимот е супер, со три до четири засилувања(рокади поради заминувањето на Цезар, Солари, Фиго, Рекоба) можеме да ја покориме Европа. Само да дојде денот кога ќе го видам Морати на пресконференција заедно со ''The Special One''. Живеам за тој ден.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.965
Поени од реакции
45.234
Вака сега, прва работа на која сакам да обрнам внимание. Кој и да беше тој што ја напиша рецензијата за Интер како клуб:
- Разбирам дека како навивач можеби си малку пристрасен кон клубот, ама ова што го напиша е онака .... забегано. Испаѓа дека во Интер не играат луѓе, него ванземаљци. Кој од кој подобар, СИТЕ без мана! Најдобра екипа која стапнала на зелен терен - ташак! Јес да сум навивач на Интер, али брат има нешто што се вика објективност која не ја поседуваш кога се работи за опишување на тимов. (само за пример ќе дадам нешто што ми остави најголемо сеќавање: а) Станкович е НАЈЛОШИОТ играч на интер сезонава [дали се работи за повреда или не, не навлегувам], и Виеира има вкупно изиграно 3!!!(три) добри партии од 20). Од каде тие поетски реченици кои ги наведуваш во рецензијата не знам, али се далеку од реалноста.
-Втората работа која би сакал да ја споменам во врска со целава работа лаф муабети за Интер е: Од каде тој муабет дека Манчини бил тапа тренер и дека ако дојде Мурињо - готово! крај! тоа е лекот. Прва и основна работа: не ли ви текнува што беше Интер пред да дојде Манчини? Смешка од тим, тим којшто секоја нова сезона имаше сменето повеќе од пола од тимот од претходната сезона и тим кој играше фудбал само за да изигра 90минути и да земе пари. А сето тоа се смени со доаѓањето на Манчини - човекот кога дојде да биде тренер, не дојде со милион нови тренери и финтес пешлаци, него дојде со 5 психолози (да, ова е точно) и конечно ги убеди снобовите кои играат во Интер дека треба кога излезат на терен, треба да излезат со мисла да победат. Сега конечно Интер ми личи на тим. Што мислите, дека Венгер или Фергусон кога почнале да ги водат своите тимови одма цутеле рози? Голо маде! Не викам дека не треба Мурињо да стане тренер или дека треба Манчини да остане по секоја цена, меѓутоа страшно ме нервира фактот што никој не му оддава признание на човекот за тоа што го постигна. И причината поради која би си отишол е не затоа што Морати нема да го задржи, него затоа што и самиот гледа дека колку и да направи добро, стално ќе има говеда шо ќе го пљукаат. Епа чао пријатно!

Се разбира, ова е САМО МОЕ мислење, и ништо повеќе од тоа.
Peace!

Прво : Добре дојде на форумот

Второ : Браво за објективноста

Трето : Со оглед дека си почетник на форумов 90% од дискусиите и не ги знаеш , кој и да ја дал рецензијата за тимот ( мислам Јове дека беше а типот читај го од Јануари нагоре ке се увериш во неговата објективност кога е во прашање Интер ) можеби бил понесен од освојувањето на титулата , сепак во тие моменти знаеш и самиот дека успехот знае да те заслепи иако мислам дека рецензијата се однесуваше на подолг период , така мислам дека беше , али убеден сум дека 99% од фановите на Интер на форумов се објективни со оглед дека не си ги читал дискусиите од Јануари нагоре ( по мечот со Парма ), т.е. пред двомечот со Ливерпул каде бевме спуштени самите на земја и самите буквално ја предвидовме целата разврска и на тој двомеч и на остатокот од сезоната со оглед на " добриот начин '' на игра иако тогаш Интер имаа комотна предност пред Рома и добра атмосфера во тимот .

Четврто : Малце си контрадикторен со оглед дека збореше за објективност . Кога дојде Манчини Интер беа далеку од добар тим , елиминација од Виљареал , 3то место во домашното , т.е. status quo ситуација и плус иста игра со никаков иновитет во истата .
Го имавме ова дискутирано али со оглед дека си нов член ке се повториме не е проблем . Интер почна да игра добро т.е. " добро '' после Калчополи , Интер го живееше афтерефектот на Калчополи и сеуште го живее со оглед дека Јуве штотуку се вратија од Серија Б. Вистинскиот тест за Интер беше Лигата на Шампионите каде две години по ред беа елиминирани во почетната нокаут фаза . Вистинскиот тест за Интер во Серија А започнува во Септември 2008 година . Што постигна Манчини , титула во првенство каде Фиорентина беа казнети 20 бода , Милан 6 , Лацио 3 , Јуве во Втора Лига и плус без Виеира и Ибра кои мн јасно Интер ги собира во своите редови и тн и тн , Рома со млад и сеуште неискусен тим кој од година во година игра се подобро и подобро ( нека ти текне на разликата во бодови минатата година и на оваа сега ) . Факт е дека Манчио освои 2 титули и една во Купот( да не ја рачунаме таа од Калчополи ) али начинот на игра е оној истиот , деструктивен фудбал со двајца а на моменти и тројца дефанзивци во средината од кои еден Киву . Манчини правеше и прави тактички грешки , со еден Јувентус го почнува натпреварот со Киву во средниот ред а титулата се одлучува , тоа ниеден тренер во светот не би смеел во такви моменти да прави такви очигледни и банални грешки . Нека ти текне на Ибра кога играа против Ливерпул на гостински терен . Заедно со Круз беа тотално отсечени од остатокот на тимот , тоа создава фрустрации кај играчите , Манчини беше толку очигледно прочитан од Бенитез што на Ливерпул им преостануваше само да го одиграат мечот зашто факт е дека они имаа и посед и доминација и СЕ во тој натпревар , плус и играч повеќе од 40тата минута , а да не заборавиме и на фактот дека Максвел играше во средината лево крило зашто Киву беше поставен за лев бек . . . . срамота . Со истиов тренер наредната сезона 100% сум убеден дека Интер е осуден на пропаст , толку е очигледно истото , Калчополи и дефинитивно веќе станува минато .

И Мурињо дојде во Челзи па првата сезона освои 3 титули , еден пораз во домашното првенство и феноменална игра против големото трио каде не доживеаа ниеден пораз , а имаа скоро и нов тим , Робен , Дрогба , Кежман , Фереира и уште некои кои играа во првиот тим искрено не ми текнува сеа кој беа , мислам дека и Џо Кол таа сезона дојде , поправете ме ако грешам .

И самите сме свесни за каков тим се работи кога е во прашање Интер , не иде ти да ставаш сеуште недокажан тренер на Кормилото на ваков Клуб , огромен ризик беше истото и се прашувам каде ке беше во моментов Интер без Калчополи , најверојатно сеуште ке го живееме оној таканаречен '' Црн Период '' .

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
Повелете (сите голови сезонава):

Part 1 (280 MB)

http://www.megaupload.com/?d=TP5NAMTB
torrent- http://www.mininova.org/tor/1424148

Part 2 (280 MB)

http://www.megaupload.com/?d=6EX1JGZ1
torrent- http://www.mininova.org/tor/1424154

Part 3 (140 MB)
http://www.megaupload.com/?d=D99IARRM
torrent- http://www.mininova.org/tor/1424157

Препорачано да ги симнат и тие што се бунат за титулата и да видиме каде студиите помогнале....
:back: :bravo: Сите што планираат да го симнат ова, нека го симнат преку торент, зошто брзината преку megaupload не е баш сјајна (просек окулу 25 KBps)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.965
Поени од реакции
45.234
Ни одговара Манчестер што се шампиони , Грант не верувам дека ке биде тренер и наредната сезона во Челзи , за Манчини постоеа шпекулации и пред година дена ако ви текнува , сеа пак се заострија истите , go for it Manchio , go for it .

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Прочитав негде дека Манчини изјавил дека следната сезона ќе биде на чело на Челзи. Уште да ми текне каде... =|

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.965
Поени од реакции
45.234
Прочитав негде дека Манчини изјавил дека следната сезона ќе биде на чело на Челзи. Уште да ми текне каде... =|

На тоа и мислев , повеќе медиуми го изјавија истото .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Ни одговара Манчестер што се шампиони , Грант не верувам дека ке биде тренер и наредната сезона во Челзи , за Манчини постоеа шпекулации и пред година дена ако ви текнува , сеа пак се заострија истите , go for it Manchio , go for it .
ЈАс ја изгубив надежта дека Манчини може да замини од Интер. После изјавите на Морати и председателот на Пирели дека Манчини треба да остане, а денес имаше изјава и на агентот на Манчини дека 100% Манчини и наредната сезона е во Интер повеќе не се замарам со него. Ќе го прифатам и ќе живеам со фактот дека Манчини ќе биде и наредната сесзона на клупата на Интер, дека и наредната сезона ќе гледаме досаден фудбал со 2ца деструктивци и најверојатно засилувањата во летото ќе бидат од негов стил.. Диара, Касано, Мареска... :toe:

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Можда и Лампард ќе се накурчи и ќе дојде прилично беше разочаран, :)

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Capitano напиша:
Мене најмногу ми прави мерак последниот дрес, само на ниеден нема место за знакчето што симболизира победник на Coppa Italia:helou:

И ајде конечно Жозе на Џузепе Меаца, не се трпи веќе оваа неизвесност.
на првите 2 го има на ракавот...

С

Спенсер

Гостин
вториот дрес е најзакон,првиот е гом*а,хехе позз

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
сите се топ дресови , дека се од интер затоа :pos: првиот на дресовите на реџина ме потсеќа

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.965
Поени од реакции
45.234
Натпреварот Рома - Интер вечер од 9 сигурно ке биде пренесуван на романската Телеспорт на сајтот сеа видов , и Раиуно посеизгледа ке го пренесуваат али ние од ТелеКабел у принцип знаеме да имаме проблеми со Раиуно кога пренесуваат утакмици така да у случај истото и вечер да биде пракса , имате и на Телеспорт .

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Првиот е шампионски дрес, онака го гледаш и те плаши.
Димич, кај ги најде дресовите? На кој веб сајт?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom