- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 30.970
- Поени од реакции
- 73.961
Касно сум виделI need a stream please
И онака и јас бајаги пропуштив пошто немаше асален стрим. Еден стрим имаше и тој доцнеше 15 минути плус сецкаше...
Сепак ги видов двата гола доволни за победа на Депортиво
ДЕПОРТИВО-кордоба 2-0!
На здравје примера
Искрено денес не заслуживме победа. Поголема среќа амин
Кордоба ги имаше првите две сто процентни шанси. Како успеаа само да промашат не ми е јасно, особено втората шанса.
Го измешаа Морел на лево, нафрлија во петерецот еден нивни играч натрча и беше осамен и успеа да утне од 3 метра
Кордоба до 30-та минута имаше псоесија 75%
Али следуваше гол кој ги пресече, а претходно и Циско се посрамоти...
И тоа голот го даде Борха фернандез
Незнам само како судијата го призна голот иако никој од гостите не се бунеше. Јас да бев судија сигурно ќе го поништев
Имено имаше нафрлена топка во гостинскиот шеснаесетник, топката леташе во рацете на гостинскиот голман, Борха скокна, на овој му испадна топката од раце откако се здена во Борха, и следуваше лесен погодок.
Лауре владееше во првиот дел, неможеше никој да мине крај него
На левата страна тотална спротивност, Морел го мешаа како сакаат.
И вториот дел почна слично. Акции на Кордоба, правеа панси, Дани бранеше, но и ние не бевме покуси.
Иако они ја имаа иницијативата, и ние се иструивме од правење контри, ама Циско беше тотален камен денеска. Што се успеа да промаши, мислам дека јаас да бев во нападот сигурно бар два пати ќе реализирав
И одново кога беа блиску до изненадување, нафрлање од корнер, Ајтами се фрли и со клизач зголеми на 2-0
Во меѓувреме влезе и Рики, за да има прекрасна шанса ама да биде себичен и да промаши. Истотака и Бергантињос имаше одлична шанса, но гостинскиот голман одбрани.
Серијата продолжува, 13-та победа во последните 14 меча
Табелата вика вака:
Депортиво 66
Селта 59
Ваљадолид 55
Алмерија 51
Херкулес 51
Кордоба 50
Следна недела гостуваме кај претпоследната Жирона, па очекувам уште една победа