Фан Клуб: Германија

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.766
Поени од реакции
20.488
Нема да можам да ја гледа, некој ако ја гледа нека пише на крај како изиграле:) За ЗДФ гледам ќе има пренос.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Lele kakva sansa na DFB da go sutnat Loew posle natprevarov..
Sto pobrzo toa podobro.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.766
Поени од реакции
20.488
Кога ми стигна нотификација за 2:0, пиши пропало кај Лев си реков. Дури имаат време нека бараат нов тренер, една тактика на секој натпревар ја игра.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Да беше прва ваква утакмица ќе речев ај стварно уште не се сите разиграни,старт на сезоната е,вероватно уште не се замараат толку...

Али сооглед на тоа дека вакви киксови се почесто и почесто им се случуваат мислам дека е време озбилно у федерацијата да ги разгледаат работите пред светското,околу тренерската позиција,сооглед на тоа дека со ваква организрација на теренот резултот од сега се гледа....полуфинале или финале,али титула нема да има!!!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Да беше прва ваква утакмица ќе речев ај стварно уште не се сите разиграни,старт на сезоната е,вероватно уште не се замараат толку...

Али сооглед на тоа дека вакви киксови се почесто и почесто им се случуваат мислам дека е време озбилно у федерацијата да ги разгледаат работите пред светското,околу тренерската позиција,сооглед на тоа дека со ваква организрација на теренот резултот од сега се гледа....полуфинале или финале,али титула нема да има!!!
Нема шанси сега да го менуват тренерот.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Лани во цела сезона Нојер прими 18 гола во Бундесот, вчера во 45 минути прими 3 гола. Кој и да е виновникот за грешките и головите, треба да му е срам. Од почит према голманот, не за друго. После Тер Штеген бил слаб, примил 4 гола од САД. Па многу нормално дека ќе прими ко овие си играат кој повеќе гола ќе даде за 90 минути. За следната место голман уште еден средњак нека стави, барем да не им турка рејтинг на голманите.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ја не знам што гледаат во Мертезакер последниве три години.Лев бек мора некое чаре да се најде а солуција да не биде Шмелцер.Кедира вчера беше ужас страха.

Да сум јас селектор би ги повикал Гинтер и Сорг од Фрајбург.
Подхитно напаѓач да се најде.Клозе е дедо веќе а Гомез ќе видиме што ќе прави.

Бидејќи Германија нема квалитетен лев бек,јас би одел со Лам.

Најакиот состав вака некако треба да биде :

Нојер​
Сорг Боатенг Хумелс(ужасно греши ама замените се полоши) Лам​
Гундоган Швајнштајгер​
Милер Гетце(Озил) Ројс(Дракслер)​
Гомез​
Сорг би го играл зашто ни десен бек некој поасален немаат освен Лам.Ем млад,ем свежина во тимот ќе донесе.Хеведес игра и тој добро како десен бек ама некако не ми е добар и тој.

Не мислам дека Германија моментално поседува страшна екипа затоа што ни нападот ниту одбраната се нешто посебно добри.Средината е јака ама што ако е јака кога комплетно екипата не штима.

Од националниов тим да се избркаат Мертезакер,Јансен,Аого и остала багра што џабе зафаќаат место а да им се даде шанса на Сорг,Гинтер,Платенхардт,Собиех,Волшајд(овој мора да се повика) а и секако Кислинг да се повика а тоа нема шанса додека Лев е на клупата.

Кога ќе размислам подобро,Лев да се избрка тимот ќе игра подобро осеќам.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Мое мислење е дека овој состав е повеќе од квалитетен за да направи успех во било кое натреварување, како што рече и Фелер дека овој состав е подобар и од составите во '54та, '74та и '90та. Само стварно не ми е јасно што е проблемот да составов неможе да се уигра како што треба. Причина за тоа може да е и Јоги, но и покрај тоа што не му оди со трофеиве, добар напаѓачки тактичар е. Не е убаво само неуспесите да му ги спомнуваме во знак на револт, Германија константно е во првите 3 во секое натпреварување. Само ете, тоа што дефанзивно е слаб не го остава да дотурка до трофеј. Како и да е, се тешам дека претходнава беше само пријателска, па да се надеваме дека од 6ти Септември па натаму ќе гледаме друг филм.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.766
Поени од реакции
20.488
Уште Бразил 2014 и толку од Клосе, сега објави дека тоа ќе му биде последен настап за Германија.:(
Се надевам дека ќе го сруши рекордот на Роналдо.

Kajgana Shop

На врв Bottom