Фан Клуб: Вардар

Член од
7 август 2011
Мислења
4.708
Поени од реакции
12.482
Самсоненко е гробарот, а Шилегов е нем посматрач кој не превзема ништо додека го закопуваат клубот. Треба да го раскинат договорот, да го превземат клубот и да отворат стечајна постапка, т.е. постапка за реорганизација. Во таа постапка треба да ги спорат сите тие натпишани долгови кои секоја будала си ги има измислено и ги побарува од клубот. Верувам дека голем дел од договорите можат да се оспорат, а реалните долгови да се реорганизираат и да се исплаќаат во следните десет години. Само така можат да го спасат моменталниов АД Вардар, а тоа е во интерес и на доверителите и на навивачите. Е сеа прашање е дали има некој со два грама памет, и побитно дали има желба да се реализира тоа. Ова со катарците беше некој неуспешен блицкриг клубот да се вметне во поголем инвестициски зафат кој очигледно пропадна. Така што, ако имаа желба досега ќе тргнеа да го решаваат проблемот ко што пишав.
 
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.170
Поени од реакции
4.087
Нема да ризикува градот да го превземе клубот пак со сите долгови и да се надева дека може да ги ескивира правно некои од нив. Ако не ги исплати, пак ќе следат забрани од УЕФА, тужби, ова она. Луди би биле да го земат назад во оваа состојба. Едноставно не е реално тоа.
 
Последно уредено:
Член од
29 септември 2011
Мислења
2.098
Поени од реакции
2.220
Баш така , ние сме ти нешто како виртуелни фанови како инкогнито браузер.
 
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.289
Поени од реакции
15.490
Пререгистрација би значело Скопска општинска лига. Во фудбал не ти проаѓа тоа како што напраи Михо. Еднаш им пројде таа фора со трансформацијата од здружение во АД, па добивме клуб изчистен од долгови, ама сега нема можност да го изведат истото.

Ама никој не бара тие да ги исплатат долговите, туку да го принудат тој бандитот што ги напраи и да си ги покрие. Само очигледно координирани се одлично за да го газат достоинството на ФК Вардар.
Останаа долговите од Здружението во АД, ама беа даааалеку помали од овие 3.5 или веќе колку и да се милиони.
 
Член од
4 ноември 2017
Мислења
2.170
Поени од реакции
4.087
Останаа долговите од Здружението во АД, ама беа даааалеку помали од овие 3.5 или веќе колку и да се милиони.
Еве интервју со Шилегов од пред месец кај што збори за Вардар и вика дека долгот е 3.5 милиони евра.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Ова со катарците беше некој неуспешен блицкриг клубот да се вметне во поголем инвестициски зафат кој очигледно пропадна.
problemot verojatno e sto se uste se daleku od dogovor so katarcite. ne znam koj od vas primeti, no vo mart iskoci informacija deka zajko saka da go smeni zakonot za vo idnina makedonska teritorija da moze na golema da se prodava na stranci (nesto sto btw bi bilo slicna idiotija kako toa so imeto, identitetot i izvorite, ama aj, toa e off topic). potocno za pocetok sakaat 15% od makedonskata teritorija koja moze da se koristi za zemjodelii da ja shitnat za smesni 300 milioni evra (nekolkukratno povise cini, taka sto nekolku stotini milioni ke kradat preku mito), a najzainteresirani bile katarci.

mozda vo tie pregovori planirale da go vmetnat vardar (mozda i ne, koj znae), ama za sega se uste nisto ne e dogovoreno, taka sto i da sakaat vardar da go vmetnat vo zdelkata toa ke potrae meseci.
 
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.459
Поени од реакции
3.482
Штета, но мора да ги дигнеме малку. Вака да играат секој меч до крај.
 
Член од
31 јануари 2014
Мислења
378
Поени од реакции
1.038
Штета што денес во директен дуел не направивме бодовен исчекор. Пандевци не се помрднаа, шурите чудно ја свртеа со Силекс... Шансите за опстанок, какви такви, сеуште се живи.
Можеби повеќе надежта :(
 
Член од
30 ноември 2013
Мислења
2.143
Поени од реакции
4.528
Леле Георг каква шанса промаши во 86 :popce: Промашување што може да значи втора лига.. Инаку, конечно изиграа нешто, а и пологичен состав истрча на терен, останува некоја ситна надеж ама победа мноооогу ќе сменеше денес. За жал, во меѓусебен дуел сме полоши така да ни ист број на бодови не ни оди во прилог
 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
3.875
Ја гледав утакмицата и Ренова не беа нешто подобри од нас , ние можеме да жалиме бидејки во 85 минута пропуштивме чиста шанса за победа зицер од 5 метри над гол шутна тој 7 та ..

Со победа ке имавме какви такви шанси и ке избегавме на Ренова плус 3 бода на табела ..
Наредна играме со А.Пандев на гости па ја чекаме дома испаднатата Беласица .. додека Ренова дома го чека Силекс па потоа гостуваат две по ред ..
 
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.459
Поени од реакции
3.482
Имаме топ 3 следни утакмици за нас. Мислам дека со сите овие ни лежи да играме.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.365
Поени од реакции
68.029
Се усра Георг на крајот. Исто и Фичо Петковски, како стара баба отиде во таа контрата при крајот.
Штета голема, требаше да дојдеме до 3 бода. Сепак и да освоевме 3 бода, пак ќе отпадневме.
Ренова и Силекс ќе не надминат со сигурност, останува премала шанса да се бркаме со Борец. Сепак 5 бода премногу тешко да стигнеме, особено што меѓусебниот се игра во Велес.
Голема штета што со Слога игравме на почетокот на третиот круг. Секако местат и раздаваат бодови, добро ќе ни дојдеа :D
 

Kajgana Shop

На врв Bottom