Фан Клуб: Вардар

Член од
1 август 2015
Мислења
879
Поени од реакции
1.653
Томовски во интервју за Екипа вика дека ќе има буџет 330К евра за до крај на сезона. Доволно за постоечкиот кадар и плус уште некое засилување.
 
Член од
19 август 2010
Мислења
3.529
Поени од реакции
8.000
Томовски вика: Со сериозен инвеститор, како најавениот од Катар. Значи потврдува дека има нешто на таа тема, дека не се класични шпекулации. Со овој буџет не би требало да стравуваме за опстанок, чак можеме да склопиме пак нешто солидно. Штета е што ова можеше да се направи и порано бар да се задржат Васовски и пар фудбалери, ама јебига.
 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
3.877
Јас цело време зборам дека Самсоненко , Орце и Вмро намерно го направија ова на Вардар ради нивна политика ..

Цел хаос го направија намерно со цел Сдсм да губи политички поени демек во нивно владеење се распаднал Вардар ..

Кога падна Вмро требаше Самс да го врати на град Скопје со чиста сметка и клубот ке имаше до сега сигурно друг газда , а не да прават хаос си идам па останувам , па ке пуштам плата па на 15 па на 1 ви и така цело време во лага ..

Вината се знае во кого е , каков Заев каков Шилегов тие други бизниси си праат ..

Се надевам ова со Катарциве ке биде вистина и во Вардар ке има фудбалски луѓе а не луѓе од партија , браво и за Томовски што се нафати да помогне , и Панчев искочи коректен .
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.320
Поени од реакции
27.799
Секој од нас бил во ситуација да не е еден од оние среќници кои дошле до карта да бидат покрај нашиот Вардар на важен, историски натпревар. Имало и ситуации кога не сме биле покрај Вардар поради ограничен капацитет, скапи карти, визи, болест, работа, радосни моменти, трагедии...
Ако сме искрени, најголемиот дел од нас не биле покрај Вардар и кога немало никакви изговори, кога зјаел празен Градски иако сите услови ни биле достапни. За секоја критика сме поради тоа...
Во ситуацијава во која се наоѓаме, субјективно гледано немаме директен удел, но во реалноста имаме поради пасивноста на поголемиот дел од нас, и неможноста да се прилагодиме на новонастанатата ситуација по распадот на старата држава, неатрактивноста на првенството и навивачките дуели.
Вистинските навивачи се покрај својот клуб без оглед на тоа кој е противник, кога, каде и под какви услови. Со секој натпревар Вардар а и ние сме побогати за ново искуство, дружба, забава, тага, радост...
Судбината понекогаш знае да си поигра со нас, па така на најважниот натпревар во историјата на нашиот Вардар, ни поставува задача да го наполниме Градски, а иронично, притоа да не бидеме физички присутни на трибините.
Капацитетот на нашиот Градски е 36.500 седишта.
Очекуваме сите да го дадеме својот придонес и барем виртуелно да го исполниме цел стадион на еден натпревар. Еден натпревар кој ќе ја продолжи надежта на краток рок, но на долг рок ќе биде врежан со печатот на вечноста.
Еден натпревар на кој ќе бидеме отсутни а истовремено нашата присутност ќе се почувствува како никогаш предходно.
Прв домашен натпревар е вечното дерби на Македонија, Вардар - Пелистер закажан за 14.02.2021г.
Доста беше седење на страна и коментирање - ова е шанса конечно сите заедно да бидеме еден - СПАС ЗА ВАРДАР ! Друга опција не е во игра...
Еден билет ќе кошта 100 ден.
Време е на дело да покажеме колкава е нашата љубов кон Вардар
Ќе има инструкции многу скоро, но ќе најавиме максимална транспарентност во секој чекор...
СПОДЕЛУВАЈТЕ !!!


 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.521
Поени од реакции
3.665
Кога пишав пред некое време дека веројатно ќе се умешаат партиски луѓе, само овој пат од другата страна, ни на крај на памет не ми беше дека ќе биде до толку очајно да тоа биде Драган Томовски. Ако збориме за копање на гроб на Вардар во последниве 30 години, човеков ја има фрлено првата лопата.
 

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.629
Поени од реакции
2.071
Има новости или шпекулације у поглед на трансфери или с'с овуј поставу ќе терав?
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
Pa ti bese toj sto napisa deka nemalo problem da se isplatat raskinite bas na tie sto najcesto ne tuzea....

Da smetkata e problem zasto koga nekoj te tuzi treba da dokazes i deka si go isplatil.
izgleda meguvremeno se briselo pa ne znam dali nekoj ti objasnal:
za da dobies licenca za evro nastap ne smees da dolzis povise od 2 mesecni plati i toa se gleda od periodot negde april nanazad koga se aplicira. vardar ne dobi licenca bidejki vo toa vreme na svoite fudbaleri im dolzese plati za poslednite 6-9 meseci ili kolku i da bea (ne pamtam najdobro) i celokupno dolgot uste vo toa vreme bese nakaj 2 milioni evra ako se soberat platite i drugi dolgovi. znaci tie 60.000 koi gi spomna bea samo mal prdesh, problemot bea neisplatenite plati.

inace na strancite koi gi raskinaa dogovorite im gi isplakaa dogovorite so pogolema "volja" bidejki strancite od koga ke zaminat vednas tuzat kaj FIFA i sams mnogu dobro znae deka tuka nema odlozuvanje kako so domasnite igraci na koi 50 pati nesto ke im vetat ili ke im frlat del od parite za da pocekaat.
 
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.150
Поени од реакции
3.421
@Комита Ултрас, за ова што си го напишал погоре, каде ќе може да се купи таков билет? И дали ќе се добие стварно билет, макар и во ПДФ, за успомен? :D
 
Член од
1 август 2015
Мислења
879
Поени од реакции
1.653
98.500 следачи има ФК Вардар на ФБ. Комити имаат 45.700. Голем дел се поклопуваат, значи можеме да кажеме за бројка од 100.000.
Секој трет да купи по најмалку една карта од 100 ден. тоа се минимум 3.300.000 ден. Очекувам 10% од овие да купат повеќе од една карта, што значи дека бројката може да биде 4.000.000 ден. или повеќе.
 

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.921
Поени од реакции
4.366
Па и не мора да е ограничена бројката ма целиот капацитет.
Целта да биде да се откупат најмалку 36000 (или колку и да беше капацитетот) со опција да можат да се купат уште 10к+.
 

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.629
Поени од реакции
2.071
Не верују дек ќе има масовност с'с купување на карте. Него од јутре почињав с'с припреме? Како мислив да почнев припреме без нови играчи?
 
Последно уредено:
Член од
31 август 2020
Мислења
394
Поени од реакции
1.194
Не верују дек ќе има масовност с'с купување на карте. Него од јутре почињав с'с припреме? Како мислив да почнев припреме без нови играчи?
Мислиш дека си нешто интересен што упорно тераш на дијалект , што е поентата ???
Мислиш ли дека си смешен, симпатичен, интересен со тоа ???
Па пиши како и сите други , Индијанците од Искра пишуваат тука македонски само ти изограваш нешто !
Поздрав
 

Kajgana Shop

На врв Bottom