Фан Клуб: Вардар

Hoy

Член од
7 септември 2017
Мислења
456
Поени од реакции
1.385
Чекајте малце дечки, не треба Вардар да одигра уште четири пријателски натпревари против Ц. Ѕвезда, Мура, Борац Бања Лука и Бачка Топола? Ајде можеби со Ѕвезда не, но веројатно би можеле да се надигруваме со останатите три екипи?
Брату уживај фиром ти е ова.
Ако играа со Лабуништа, зашто со нив.
Со Динамо Киев, зашто со нив.
Да беа на припреми у Дубаи пак ќе се кењаше дека далеку отишле.
Буџетов на тимов е колку штоперот од Динамо, ама каурче ако не даде стручно мислење нема да заспие.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.899
Поени од реакции
17.539
Не со Динамо Киев реално не требало да играме едноставно ова беше малку потежок тренинг за нив ама со останативе екипи реално можеме убаво да се подготвиме за предтојната полусезона.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.137
Поени од реакции
5.481
na mesto si bese testot so dynamo, ne bidete tolku kriticni. dobar tajming bidejki se uste ne se zavrseni pripremite i sledat polesni testovi. cat pat potrebno e da vidat na lice mesto koj im e kvalitetot i deka e potrebno da si go ispotat gazot, pa sega bi trebale uste povise da se trudat na treninzite i utakmicite. dobro bese i sto vasoski go pusti prviot tim (kaj dynamo duri falea nekoi od podobrite) za posle da ne bide muabetot deka bilo do sostavot. potrebno e da igras i so tolku podobri za uste povise da mrdnes napred. normalno bea totalno nadigrani, no iako dynamo ne davase 100% za igracite na vardar toa bese pointenziven natprevar od bilo koj vo 1. MFl. steta e samo sto tesko se dogovaraat vakvi testov i sred sezona (na primer koga ima pauza zaradi reprezentacijata). ne mora da e obavezno tim kako dynamo, no da se barem vrvni od balkanot.

za voigruvanje i taktiki imaat dovolno natprevari. i so hajduk si bese ok, bea podobri, sepak ne do tolku nadmokni kako dynamo.
 
Член од
14 мај 2013
Мислења
1.240
Поени од реакции
507
Секогаш е добро да играш со квалитетен и јак противник на припреми, и да се подготвиш добро за првентството. На пријателски натпревар никогаш не е битен резултатот битна е формата на играчите да се проба нешто ново,Тактичко технички поправки.Јас сум презадоволен од работата на Васоски во полусезоната шо ја одиграа Но не гледам промени или препознавање на проблемите на овие 2 меча а тоа е голем проблем.
1.Најдоски е дефинитивно ДМ. Позади нема тајминг нема координација не прате играч нема проценка дефинитивно не е за одбрамбен.
2.Немаме идеја во нападот немаме трчање вкрстување промена на места во текот на мечот итн.
3.Али Адем преспоро му треба 4-5 допири со топка па да направи пас. А многу пати е потребно преку брз пас да се изграде акција.
4.Со Хајдук имавме неколку добри шанси а и имавме каков таков посед.
Со Динамо требаше да се обрне внимание на дефанзива и некоја тактика на контра затоа шо знаеш декс противнико немс да ти ја даде топката на средина. А они примаа 2 голс за 7 мин шо е хаотично и после изгледаа на екипа без идеја безопасна.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.433
Поени од реакции
68.569
Брату уживај фиром ти е ова.
Ако играа со Лабуништа, зашто со нив.
Со Динамо Киев, зашто со нив.
Да беа на припреми у Дубаи пак ќе се кењаше дека далеку отишле.
Буџетов на тимов е колку штоперот од Динамо, ама каурче ако не даде стручно мислење нема да заспие.
Тотално утната поента. Никој не искритикува дека игрвме лошо, критиката е за типот на тест натпреварот. Тотално непотребен тест со противник кој како што кажа само еден играч зема повеќе пари од цел наш тим. Тоа ти е како екипата што ја имаме од работа да ја воиграме со Вардар на пример. Топка нема да пипнеме затоа што едноставно сме физички, кондиционо и квалитативно немоќни. Противникот ќе си испробува тактика врз нас или ќе не искористи како топовско месо.

Од 6 средби, три не се по мерка, а денешново па тотално без мерка. Пак ќе кажам, апсолутно никаков ќар немаме од вакви средби, освен што играме со респектабилни противници. Не знам дали сте ја гледале утакмицата, јас имав ист број на допири со топката колку половина тим на Вардар.
 
Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Другар, во 90 минути 6 пати ја допревме топката. Ние не сме дораснати да играме со вакви противници. Вардар требаше да си најде противници по мерка и да одигра еден или најмногу два натпревари против вакви противници. Ние имаме проблем со нападот во првенството, а овие противници кои се физички надмоќни и ни ја скрија топката цел натпревар, не ни нудат можност да испробаме нешто ново во нападот. Нападот ти е непостоечки, топка не пипнаа, трчаа како муви без глави. Одбраната не може да напредне, затоа што едноставно е под притисок 90 минути. Последните одбранбени добиваат топка од голман и имаат време само да ја зарогаат некаде, не успеаа ниту еднаш да ја извадат како што го прават тоа во македонско првенство. Едноставно од вакви подготовки нема никаков ќар. Да игравме со силни противници во годините кога имавме добар тим, ќе сфатев, но во моментов не. Подготовките треба да имаат некаква цел, а целта е да го воиграш тимот, да воиграте нови комбинации и тактики и тоа да ти биде во функција на она што следува во првенството. Ние сме во ситуација да цел товар е на 12-3 фудбалери, па пријателските треба да се можност да шанса добијат и некои од останатите. Ако целта е да се пофалат дека договориле силни противници, тогаш истата ја исполниле, но од натпреварувачки аспект не сме добиле многу. Не е работата да се плашиш да играш со посилните, ама овие екипи за нас се друга димензија, а ние не сме во период каде што тимот ни е скроен, имаме долга клупа квалитетни играчи, па да си се мериме до каде сме.

Единствен ќар е што ако некои странски клубови биле заинтересирани за наши играчи, после вакви мечеви сигурно ќе се откажат. Ќе го задржиме тимот за наредна полусезона.
Добро бе Коњаник кои се тие толку силни противници, освен Динамо Киев? Со Хајдук ете се виде дека може да се надигруваме. На Звезда ли треба и се плашиме што годинава беше канта за напуцавање во ЛШ, или со Бачка Топола, Мура и Борац Бања Лука не може да излеземе на крај? Овој тест денеска со Динамо Киев беше можност да видиме до кај сме со силите и е сосем ок според мене да се пробаш со поквалитетен противник од тебе. Другите противници се баш по мерка за нас. Па поарно да играме со Хајдук или Звезда, отколку со Подбрезова и Миеѓ Легница. Ем се поактуелни за нашево поднебје, ем нашиве играчи ќе влезат помотивирани во тие натпревари.
 
Член од
18 декември 2019
Мислења
599
Поени од реакции
1.665
Црвена Ѕвезда пред една година играше со Работнички и победи 2:1 но Работнички промашија пенал и погодија пречка ако не се лажам. Но сѐ зависи од тоа со каков состав се игра, и за едните и за другите.
 
  • Вау
Reactions: Hoy

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.650
Поени од реакции
9.855
Ја гледаше некој денес, како изиграа ?
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.899
Поени од реакции
17.539
Пренос за со ЦЗ ќе има ли?


ПС:Што му требаше оваа глупост на Глишиќ?
Гарант нема повеќе од една сезона да изигра а фрла дамка на кариерата во Вардар.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489

:D
 
Член од
29 септември 2011
Мислења
2.098
Поени од реакции
2.220
Ostajte go Glisik ne vidovme nisto dobro od nego samo cicase od Vardar a so Zvezda koga igrame utre ili?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom